bijelo_dugme wrote:procitaj temu " Za "patriote RS:a" na forumu"
Vidi ga sto se reklamira
bijelo_dugme wrote:procitaj temu " Za "patriote RS:a" na forumu"
mozda i nije... i pitanje je kakva bi bila ta SFRJ koju bi milosevic nazor 'cuvao'...jeza u ledja wrote:A da li je Yu uopste mogla opstati?
danas wrote:mozda i nije... i pitanje je kakva bi bila ta SFRJ koju bi milosevic nazor 'cuvao'...jeza u ledja wrote:A da li je Yu uopste mogla opstati?
ono sto se trebamo pitati je -- da li se SFRJ morala raspasti na nacin na koji se raspala... a to znamo da nije moralo tako biti... kao sto znamo i ko je za to kriv...
end of story...
Cujes pala je SFRJ, nismo komunisti visePrpa.ba wrote:bijelo_dugme wrote:procitaj temu " Za "patriote RS:a" na forumu"
Vidi ga sto se reklamira
you-know-whobijelo_dugme wrote:danas wrote:mozda i nije... i pitanje je kakva bi bila ta SFRJ koju bi milosevic nazor 'cuvao'...jeza u ledja wrote:A da li je Yu uopste mogla opstati?
ono sto se trebamo pitati je -- da li se SFRJ morala raspasti na nacin na koji se raspala... a to znamo da nije moralo tako biti... kao sto znamo i ko je za to kriv...
end of story...
Ko je kriv? "Those who we dont talk about" jel?
Pitam se samo sta bi se desilo da Stambolic nije gurao godinama onog idiota Milosevica.Da li bi sa nekim drugim na celu SR Srbije SFRJ ipak opstala?danas wrote:mozda i nije... i pitanje je kakva bi bila ta SFRJ koju bi milosevic nazor 'cuvao'...jeza u ledja wrote:A da li je Yu uopste mogla opstati?
end of story...
ne znam... ja smatram da je srpski nacionalizam dugo podgrijavan, i da je milosevic bio samo pravi covjek na pravom mjestu. da nije bio on, bio bi neko drugi... ko bi se nasao da pozanje u tom trenutku sazreli fasizam srpskog seljaka, koji i dan danas zivi za kosovski bitku i mosti kneza lazara (or whoever the fuck he was)...Patron of Formello wrote:Pitam se samo sta bi se desilo da Stambolic nije gurao godinama onog idiota Milosevica.Da li bi sa nekim drugim na celu SR Srbije SFRJ ipak opstala?danas wrote:mozda i nije... i pitanje je kakva bi bila ta SFRJ koju bi milosevic nazor 'cuvao'...jeza u ledja wrote:A da li je Yu uopste mogla opstati?
end of story...
Odlican post i rezonovanje stvaridanas wrote:ne znam... ja smatram da je srpski nacionalizam dugo podgrijavan, i da je milosevic bio samo pravi covjek na pravom mjestu. da nije bio on, bio bi neko drugi... ko bi se nasao da pozanje u tom trenutku sazreli fasizam srpskog seljaka, koji i dan danas zivi za kosovski bitku i mosti kneza lazara (or whoever the fuck he was)...Patron of Formello wrote:Pitam se samo sta bi se desilo da Stambolic nije gurao godinama onog idiota Milosevica.Da li bi sa nekim drugim na celu SR Srbije SFRJ ipak opstala?danas wrote: mozda i nije... i pitanje je kakva bi bila ta SFRJ koju bi milosevic nazor 'cuvao'...
end of story...
a mislim da 'opstanak' i nije toliko bitan, jer SFRJ je i bila napravljena sa mogucnoscu 'razdruzivanja' kad za to dodje vrijeme... iako je ta drzava do 1988-e za mene bila istinska domovina u svakom pogledu, ne zalim toliko za njenim raspadom kao takvim, vec za nacinom na koji se raspala... kao i za cinjenicom da nijedna od 'drzava nasljednica' -- pa tako i nasa sadasnja drzava -- ne moze ni po cemu primirisati uredjenju i sistemu bivse SFRJ...
jer da smo se razveli kako civilizovan narod to radi, i da nam sadasnje drzave lice na nesto... ne bismo sad kukali za titom i dobrim starim vremenima iz '70 i neke... gledali bismo unaprijed a ne unazad...
Koje razlike postoje medju nasa tri naroda koja se krive za rat. Ja znam samo jednu, drugacije se molimo Bogu, ostale razlike nema. Isti narod, isti jezik,isti preci, izgled, sve isto imamo.cyprus wrote:Jedino što je nas ovdje moglo držat zajedno je bratstvo i jedinstvo, drugim riječim komunizam. Komunizam je poništio sve razlike između naroda i mi smo tad bili jedno. Međutim, komunizam nije riješio sve probleme između ovdašnjih naroda, nego ih samo na neko određeno vrijeme gurnuo pod tepih. Kad je komunizma nestalo, demokratija je stupila na scenu (ne znam zašto ove sve razne nacionaliste i ljude koji su nas odveli u zlo nazivate nedemokratskim, kad su oni upravo volja naroda), pa više nije bilo toga ko će držati te probleme sakrivenim, pa su dotični isplivali na površinu. To je razlog zašto se YU nije mogla razići mirnim putem. Ostalo šta i kako se dešavalo znamo i ne treba po bilioniti put ponavljat, dakle, što se mene tiče čiča miča gotova priča.
Nažalost to je ovdje presudna razlika.Tariq_rambo wrote:Koje razlike postoje medju nasa tri naroda koja se krive za rat. Ja znam samo jednu, drugacije se molimo Bogu, ostale razlike nema. Isti narod, isti jezik,isti preci, izgled, sve isto imamo.cyprus wrote:Jedino što je nas ovdje moglo držat zajedno je bratstvo i jedinstvo, drugim riječim komunizam. Komunizam je poništio sve razlike između naroda i mi smo tad bili jedno. Međutim, komunizam nije riješio sve probleme između ovdašnjih naroda, nego ih samo na neko određeno vrijeme gurnuo pod tepih. Kad je komunizma nestalo, demokratija je stupila na scenu (ne znam zašto ove sve razne nacionaliste i ljude koji su nas odveli u zlo nazivate nedemokratskim, kad su oni upravo volja naroda), pa više nije bilo toga ko će držati te probleme sakrivenim, pa su dotični isplivali na površinu. To je razlog zašto se YU nije mogla razići mirnim putem. Ostalo šta i kako se dešavalo znamo i ne treba po bilioniti put ponavljat, dakle, što se mene tiče čiča miča gotova priča.
Nisi bolje mogo objasnit!!duh_sa_sjekirom wrote:Jaka komunistička zemlja u srcu Evope nije odgovarala kapitalističkoj Evropi i Americi. S obzirom da takvu državu nije bilo moguće razbiti izvana, a ni nekim pregovorima, prešlo se na razbijanje iznutra. Po meni, Milošević je "stvoren" izvana, jer je kao najsigurniji način za razbijanje Yuge bio NACIONALIZAM. Kao odgovor na srpski nacionalizam, javio se hrvatski i ostali....Sve što se dalje događalo je poznato...
Jugoslavija je bila jedan od osnivača i najvažnijih zemalja u Pokretu nesvrstanih u kojem su uglavnom bile zemlje u razvoju i nerazvijene zemlje. Veliki broj poslova u tim zemljama, razumljivo, dobivala je Yuga. Vrijednost tih poslova mjerila se stotinama miliona dolara, sa tendencijom rasta (Sjetite se kako je bio jak Energoinvest, Hidrogradnja...). Na taj način, ekonomska, a samim tim i svaka druga, moć Yuge je nezaustavljivo rasla, pa je to trebalo zaustaviti...
Npr. zamislite kako bi danas, recimo u sportu, bila jaka Jugoslavija???...