zastave hrvatske

saudin000

#1 zastave hrvatske

Post by saudin000 »

:bih: jednostavno pitanje sta mislite o zastavama Hrvatske koje vise cijelom hercegovinom koje kriv za to :bih:
Prpa.ba

#2 Re: zastave hrvatske

Post by Prpa.ba »

Srbi. :bih:
Mrs.Zurbrigen

#3 Re: zastave hrvatske

Post by Mrs.Zurbrigen »

kineske trgovine, 100%.
saudin000

#4 Re: zastave hrvatske

Post by saudin000 »

nisu srbi da mozda nisu bosnje
spreca

#5 Re: zastave hrvatske

Post by spreca »

saudin000 wrote::bih: jednostavno pitanje sta mislite o zastavama Hrvatske koje vise cijelom hercegovinom koje kriv za to :bih:

krive su prazne glave onih koji ih postavljaju.A sad ce oni reci pa stavite i vi turske.Mi nismo dovoljno glupi da to uradimo,kao sto to neki rade.
chengaba

#6 Re: zastave hrvatske

Post by chengaba »

I opet :roll: .
U Hercegovini su 90% izvješene zastave Herceg-Bosne, koje su prilično slične zastavama Hrvatske.
Ostalo su zastave RH. :D
limeni

#7 Re: zastave hrvatske

Post by limeni »

zastave smanjuju "ugrozenost" hrvatskog naroda u BiH :D
XXS

#8 Re: zastave hrvatske

Post by XXS »

saudin000 wrote::bih: jednostavno pitanje sta mislite o zastavama Hrvatske koje vise cijelom hercegovinom koje kriv za to :bih:
Nogometni Savez BIH
kiky

#9 Re: zastave hrvatske

Post by kiky »

jebeš sokak ako nema šahovnice ...
a kamoli magistrala ...
:D
L.e.g

#10 Re: zastave hrvatske

Post by L.e.g »

Za to je zasluzan Hrvatski narod u Hercegovini
bierkof

#11 Re: zastave hrvatske

Post by bierkof »

Nicija se nije do zore viorila... :D
xDenisx

#12 Re: zastave hrvatske

Post by xDenisx »

Masoni :oops:
chengaba

#13 Re: zastave hrvatske

Post by chengaba »

xDenisx wrote:Masoni :oops:
Haris i Sanela Jenkins! :x :x
cyprus

#14 Re: zastave hrvatske

Post by cyprus »

Ne sviđaju mi se ... kao ni ostale plemenske zastave, dakle sve osim ove :bih:
johnny_blazze

#15 Re: zastave hrvatske

Post by johnny_blazze »

chengaba wrote:
xDenisx wrote:Masoni :oops:
Haris i Sanela Jenkins! :x :x
da,da haris i sanela :D
chuchumbamayumbe

#16 Re: zastave hrvatske

Post by chuchumbamayumbe »

Dodik
travnik

#17 Re: zastave hrvatske

Post by travnik »

A jesu li samo zastave Hrvatske u BiH? U BiH je najmanje službenih zastava BiH. Mnogo više sam puta vidio zastavu Turske (koliko znam, kao i Hrvatska, strana zemlja), ljiljane (danas, sviđalo se to nekom ili ne, nije zastava niti jedne općine, a kamoli države), zastave HZ HB (više ne postoji, mada ZHK ima sličnu zastavu, ali zna se na šta se misli), Srbije (isto strana zemlja) i itd.
Evo primjera za upotrebu drugih zastava. Prije nekoliko tjedana, prolazim kroz Vitez i svatovi, hrvatski, 15 auta i barem 20 šahovnica. Koji dan poslije toga, opet svatovi, ovaj put Bošnjački, i svako drugo auto sa zastavom Turske, pa ljiljani, i još jedna zelena zastava (mislim od S. Arabije, nisam siguran). Prvi se lože na Hrvatsku, a drugi na Tursku i tako prave cirkus od vlastitog vjenčanja i jedni i drugi.
Dakle, dok se nose jedne zastave, nosit će se i druge. Nacionalna prepucavanja.
ima´l_zime_Marinko

#18 Re: zastave hrvatske

Post by ima´l_zime_Marinko »

meni najludja ona na Plivskom jezeru,kod hotela, Hrvatska a u sred Bosne :D a pored naravno HB :D ,il one HB prije Mostara kod Varge,a isti taj Varga i u Sirokom ima neko stovariste a nidje zastave ! to mi je bas malo primitivno :D ! :bih: ova i gotovo,a mozda vi sa malo vise postova imate i ovu :sax: ispred kuce :D ! i ova :sax: i HB slicno ti ga dodje :D
The Nightwatchman

#19 Re: zastave hrvatske

Post by The Nightwatchman »

travnik wrote:A jesu li samo zastave Hrvatske u BiH? U BiH je najmanje službenih zastava BiH. Mnogo više sam puta vidio zastavu Turske (koliko znam, kao i Hrvatska, strana zemlja), ljiljane (danas, sviđalo se to nekom ili ne, nije zastava niti jedne općine, a kamoli države), zastave HZ HB (više ne postoji, mada ZHK ima sličnu zastavu, ali zna se na šta se misli), Srbije (isto strana zemlja) i itd.
Evo primjera za upotrebu drugih zastava. Prije nekoliko tjedana, prolazim kroz Vitez i svatovi, hrvatski, 15 auta i barem 20 šahovnica. Koji dan poslije toga, opet svatovi, ovaj put Bošnjački, i svako drugo auto sa zastavom Turske, pa ljiljani, i još jedna zelena zastava (mislim od S. Arabije, nisam siguran). Prvi se lože na Hrvatsku, a drugi na Tursku i tako prave cirkus od vlastitog vjenčanja i jedni i drugi.
Dakle, dok se nose jedne zastave, nosit će se i druge. Nacionalna prepucavanja.
samo haj ti to dokazi narodu. ponekad se osjecam tako prokletim sto je bog odlucio da se rodim na ovom prostoru... sto nisam beduin ili eskim.... sto meni ovo sad mora biti opterecenje? evo, hocu da fino provedem poslijepodne, a odma se nasekiram....

i to, pazite, radi zastava.

zapišavanje teritorije svojstveno je nižim vrstama od ljudske. idu mi na donji ekstremitet i jedne i druge i trece. ja nemam zastave. ustvari imam - kao djeca smo imali zastavu svoje ulice. moja mati dala stari čaršaf pa smo crtali na njemu i zamotali ga oko starog ribarskog štapa. :D

smijem li ja da budem između ovih svih nacija, hrvata, bosnjaka, srba; izmedju svih ovih religija, stranaka, navijackih skupina, lokalpatriota, smijem li ja da budem niko?

pustite me molim vas da budem niko.
:(
chengaba

#20 Re: zastave hrvatske

Post by chengaba »

The Nightwatchman wrote: smijem li ja da budem između ovih svih nacija, hrvata, bosnjaka, srba; izmedju svih ovih religija, stranaka, navijackih skupina, lokalpatriota, smijem li ja da budem niko?

Nem're!

Pa moramo se po nečemu dijeliti i prebrojavati, inače bi svi živjeli u harmoniji! :dance:
zemo_online

#21 Re: zastave hrvatske

Post by zemo_online »

zastava sa ljiljanima, u cemu je problem. ova zastava je najbliza katolicima u bih.
zastava turske je vjerovatno reakcija na stalno i konstantno negiranje svega sto pripada bih i sto ima prefiks bosansko od strane vecine katolika i pravoslavaca.
-zastava zelena. znak islama. pa neka katolici na vjencanju imaju zastavu vatikana ili slicnu, nema problema.
ali je problem kada ne mos nigdje u zap. hercegovini ili rs naci pored nacionalne zastave i drzavnu zastavu.
cisto negiranje drzave bih na simbolickoj osnovi nakon rata. i to traje od kraja rata pa sve dosad, znaci 15 godina.
- sjednica vlade herc. bos. zupanije. na slici nigdje drzavne zastave ,samo krst i zastava herceg bosne. i da stranac dodje mislio bi da je jos u hrvatskoj.
Hemel

#22 Re: zastave hrvatske

Post by Hemel »

zastave su dokaz koliko je pucanstvo ugrozeno... :? :shock:

ljudi lijece komplekse... :zzzz:
Mrs.Zurbrigen

#23 Re: zastave hrvatske

Post by Mrs.Zurbrigen »

The Nightwatchman wrote: samo haj ti to dokazi narodu. ponekad se osjecam tako prokletim sto je bog odlucio da se rodim na ovom prostoru... sto nisam beduin ili eskim.... sto meni ovo sad mora biti opterecenje? evo, hocu da fino provedem poslijepodne, a odma se nasekiram....

i to, pazite, radi zastava.

zapišavanje teritorije svojstveno je nižim vrstama od ljudske. idu mi na donji ekstremitet i jedne i druge i trece. ja nemam zastave. ustvari imam - kao djeca smo imali zastavu svoje ulice. moja mati dala stari čaršaf pa smo crtali na njemu i zamotali ga oko starog ribarskog štapa. :D

smijem li ja da budem između ovih svih nacija, hrvata, bosnjaka, srba; izmedju svih ovih religija, stranaka, navijackih skupina, lokalpatriota, smijem li ja da budem niko?

:thumbup:
travnik

#24 Re: zastave hrvatske

Post by travnik »

test01 wrote:zastava sa ljiljanima, u cemu je problem. ova zastava je najbliza katolicima u bih.
zastava turske je vjerovatno reakcija na stalno i konstantno negiranje svega sto pripada bih i sto ima prefiks bosansko od strane vecine katolika i pravoslavaca.
-zastava zelena. znak islama. pa neka katolici na vjencanju imaju zastavu vatikana ili slicnu, nema problema.
ali je problem kada ne mos nigdje u zap. hercegovini ili rs naci pored nacionalne zastave i drzavnu zastavu.
cisto negiranje drzave bih na simbolickoj osnovi nakon rata. i to traje od kraja rata pa sve dosad, znaci 15 godina.
- sjednica vlade herc. bos. zupanije. na slici nigdje drzavne zastave ,samo krst i zastava herceg bosne. i da stranac dodje mislio bi da je jos u hrvatskoj.
1.Ljiljani unatoč svojoj povijesti, danas su, više-manje, zastava isključivo jednog naroda. Kako je do toga došlo, zašto je to tako i itd.,to su druge teme, ali činjenica je da se danas sa tom zastavom identificiraju isključivo Bošnjaci. Stoga, to je de facto nacionalna zastava
2. Očigledno negiraš Srbe i Hrvate kroz spominjanje katolika i pravoslavaca, iako se većinom tema odnosi na nacionalne i državne simbole.
3. Turska kao rekacija. Dakle, više-manje opravdanje.
4. Vatikan je isto država i ako se buni protiv svih zastava onda nema ni ta mjesta.
5. Vjerskim simbolima (bilo kojim) nije mjesto u javnim institucijama. Kao ni vjerskim pozdravima.
Been

#25 Re: zastave hrvatske

Post by Been »

ja nisam kriv ! :bih:
Post Reply