Zastave bivsih armija na stadionima

Post Reply
omađijaj me

#176 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by omađijaj me »

anthraxQ wrote:

gubis se, gubis...

:-)
Jok gubi se ratni zapovjednik i pobjegulja iz srebreničke enklave po nalogu Alije, Naser Orić-vrli junak koji je ostavio svoj narod na nožu četničkih hordi
cindrlimindrli

#177 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by cindrlimindrli »

omađijaj me wrote:
cindrlimindrli wrote:
omađijaj me wrote:Eto vjerovat ćemo englezima, oni su uvijek bili moralna vertikala.
Jok vjerovacemo tebi, Sagolju, Praljku i slicnim moralnim vertikalama.
Jok vjerovat ćete onom holandskom bataljonu u srebrenici i opet im podarit voj život u ruke.
Valjas teske gluposti, zahvaljujuci izmedju ostalih i svjedocanstvima holandskog bataljona zlocinci su osudjivani
za genocid koji su pocinili tamo, bas kao sto zahvaljujuci izvjestaju britanskog kontigenta UN-a u Vitezu niko nije
osudjen za klasicnu diverzantsku akciju u Krizancevom Selu gdje su bojovnici hvo-a stradali u borbi prsa u prsa.
OpusDei

#178 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by OpusDei »

cindrlimindrli wrote: Valjas teske gluposti, zahvaljujuci izmedju ostalih i svjedocanstvima holandskog bataljona zlocinci su osudjivani
za genocid koji su pocinili tamo, bas kao sto zahvaljujuci izvjestaju britanskog kontigenta UN-a u Vitezu niko nije
osudjen za klasicnu diverzantsku akciju u Krizancevom Selu gdje su bojovnici hvo-a stradali u borbi prsa u prsa.
:-D :thumbup:
omađijaj me

#179 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by omađijaj me »

anthraxQ wrote:

Code: Select all

http://www.theage.com.au/news/books/bhowzatb-ancient-manuscript-suggests-jesus-played-cricket/2008/08/08/1218139059829.html
evo kopiraj ovaj link enciklopedista pa vidi da li drzi 3 prsta ili ne.

:lol: :lol: :lol: pa ti nisi ni kršćanin da bi znao šta uopšte umjetnost i metaforički znaci znače u kršćanskoj arhitekturi, umjetnostu itd... Izučavaj tu kršćansku vjeru malo bolje pa onda serviraj ono na šta se konstantno prosipaš
omađijaj me

#180 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by omađijaj me »

cindrlimindrli wrote:
Valjas teske gluposti, zahvaljujuci izmedju ostalih i svjedocanstvima holandskog bataljona zlocinci su osudjivani
Jok, ne znam onda zasto trazite odgovornost zapovjednika holandskog bataljona
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#181 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by anthraxQ »

omađijaj me wrote:
anthraxQ wrote:

http://www.theage.com.au/news/books/bhowzatb-ancient-manuscript-suggests-jesus-played-cricket/2008/08/08/1218139059829.html

:lol: :lol: :lol: pa ti nisi ni kršćanin da bi znao šta uopšte umjetnost i metaforički znaci znače u kršćanskoj arhitekturi, umjetnostu itd... Izučavaj tu kršćansku vjeru malo bolje pa onda serviraj ono na šta se konstantno prosipaš
zanimljivo funkcioniranje imas... veoma. :) zelim ti sve najbolje, trebat ce.
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#182 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by anthraxQ »

omađijaj me wrote: I šokac sam ponosan kao što su i moji djedovi bili... :thumbup:
ja nemam nista protiv sokaca.

Sokci su pravi bosnjaci katolici. Ako imalo znas historiju vlastite drzave...
ZV Keli

#183 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by ZV Keli »

omađijaj me wrote:
ZV Keli wrote:Omadjij me,posto si uspio da me iznerviras , hajmo ovako,nabijem ja tvoju HVO na neku stvar a ako imas sta da kazes imas privatne.Kao drugo gdje su te jame SOKACKE NEJACI.Kao trece ne mogu da vjerujem da neko prica o zlocinima nad Hrvatima osim Doljana,sta je sa Bosnjacima Prozora,Jablanica,Srednje Bosne,Stoca,Ljubuskog,Capljine,Neuma,Mostara ? Za razliku od vasih mokrih snova i mrtvih sokaca za ove zlocine postoje i dokazi.
Pa vrlo je lako iznervirat maloumne siledzije koji se potom služe vulgarnim riječima i negiraju zločine nad stanovnicima ove drzave.
I šokac sam ponosan kao što su i moji djedovi bili... :thumbup:
Nit sam siledyija niti sam malouman,to mozes potvrditi privatnom porukom a ja necu biti vulgaran jer ja tako ne komuniciram,pogotov ne sa pripadnicima naroda kojeg postujem(naravno Hrvatske Hrvate a ne vas).

Ps ne negiram nego trazim dokaze,a ovo za djedove ti ne vjerujem,prije da si Madjar ili Poljak.
omađijaj me

#184 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by omađijaj me »

anthraxQ wrote:
omađijaj me wrote:
anthraxQ wrote:

zanimljivo funkcioniranje imas... veoma. :) zelim ti sve najbolje, trebat ce.
Back at you honey :thumbup:
anthraxQ

#185 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by anthraxQ »

omađijaj me wrote:
cindrlimindrli wrote:
mi trazimo da nas rijesis svoga prisustva. bilo bi lijepo od tebe.
:thumbup:
ZV Keli

#186 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by ZV Keli »

rafaell wrote:
ZV Keli

Omadjij me,posto si uspio da me iznerviras , hajmo ovako,nabijem ja tvoju HVO na neku stvar a ako imas sta da kazes imas privatne.Kao drugo gdje su te jame SOKACKE NEJACI.Kao trece ne mogu da vjerujem da neko prica o zlocinima nad Hrvatima osim Doljana,sta je sa Bosnjacima Prozora,Jablanica,Srednje Bosne,Stoca,Ljubuskog,Capljine,Neuma,Mostara ? Za razliku od vasih mokrih snova i mrtvih sokaca za ove zlocine postoje i dokazi.
Bas je simptomaticno kaka vama vasa govna mirisu, a tudja smrde!

:-)
Joj poplave U omladine.Hajmo ovako sta hoces da kazes,dacu ti priliku da mi sve kazes ali dokazima.
ZV Keli

#187 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by ZV Keli »

anthraxQ wrote:
omađijaj me wrote:
cindrlimindrli wrote:
mi trazimo da nas rijesis svoga prisustva. bilo bi lijepo od tebe.
Neka ne ide dok ne pokaze gdje je Armija pravila zlocine.To sto su im bojovnici punili gace i ginuli u borbi prsa u prsa pa moraju nekako opravdati broj palih bojovnika to je druga stvar.
anthraxQ

#188 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by anthraxQ »

ZV Keli wrote: Neka ne ide dok ne pokaze gdje je Armija pravila zlocine.To sto su im bojovnici punili gace i ginuli u borbi prsa u prsa pa moraju nekako opravdati broj palih bojovnika to je druga stvar.
stavili tamo na spomen plocu u Krizancevom i amblem Dzokera, istih onih koji su 116 ljudi poubijali u Ahmicima, iz cista mira, bez ikakvih ratnih dejstava ranije.
omađijaj me

#189 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by omađijaj me »

anthraxQ wrote:
omađijaj me wrote: I šokac sam ponosan kao što su i moji djedovi bili... :thumbup:

Znaci sada slijedi ono serviranje bosnjackih teznji kako su katolici bosnjaci itd. Procitaj bolje sociologiju i drustvene nauke pa ces saznati da su nacije nastale u 19 st.
i ja sam šokac, nikakav bosnjak, šokci su skupina koja postoji i u slavoniji i u mađarskoj. Znači i oni su bošnjaci :lol:
Mislim, ja nisam na to spao kao ti i co. da sada pricam kako su se muslimani izjasnjavali hrvatima ili njihove hrvatske korijene :lol: :lol: nisam takav negator ljudskih sloboda
cindrlimindrli

#190 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by cindrlimindrli »

omađijaj me wrote:
cindrlimindrli wrote:
Pa ne trazimo odgovornost za izvjestaj koji su poslije napravili, radi se o sasvim drugim stvarima. Bas kao sto ne
trazimo ni odgovornost Britanskog UN-a zbog izvjestaja iz Krizancevog Sela. Treba li ti crtat?
skuterista

#191 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by skuterista »

ZV Keli wrote: Neka ne ide dok ne pokaze gdje je Armija pravila zlocine.To sto su im bojovnici punili gace i ginuli u borbi prsa u prsa pa moraju nekako opravdati broj palih bojovnika to je druga stvar.
ma to su hipici bili ,samo pušili travu i širili mir, peace brother...kakvi zločini , kamenjarac izmišlja :bih:
omađijaj me

#192 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by omađijaj me »

anthraxQ wrote: mi trazimo da nas rijesis svoga prisustva. bilo bi lijepo od tebe.
Pa jasno, malo ti zivci trepere plus ovima iz tvog korpusa kad se ne dopusta da negirate masakre nad mojim narodom. :thumbup:
skuterista

#193 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by skuterista »

omađijaj me wrote:
anthraxQ wrote: mi trazimo da nas rijesis svoga prisustva. bilo bi lijepo od tebe.
Pa jasno, malo ti zivci trepere plus ovima iz tvog korpusa kad se ne dopusta da negirate masakre nad mojim narodom. :thumbup:
laky je malo neurozan .... :D
omađijaj me

#194 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by omađijaj me »

cindrlimindrli wrote: Pa ne trazimo odgovornost za izvjestaj koji su poslije napravili, radi se o sasvim drugim stvarima. Bas kao sto ne
trazimo ni odgovornost Britanskog UN-a zbog izvjestaja iz Krizancevog Sela. Treba li ti crtat?
pa jesam li ja igdje spomenuo u svojim postovima da trazite odgovornost za izvjestaj ili i to mastas?
ZV Keli

#195 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by ZV Keli »

Znaci sada slijedi ono serviranje bosnjackih teznji kako su katolici bosnjaci itd. Procitaj bolje sociologiju i drustvene nauke pa ces saznati da su nacije nastale u 19 st.
i ja sam šokac, nikakav bosnjak, šokci su skupina koja postoji i u slavoniji i u mađarskoj. Znači i oni su bošnjaci :lol:
Mislim, ja nisam na to spao kao ti i co. da sada pricam kako su se muslimani izjasnjavali hrvatima ili njihove hrvatske korijene :lol: :lol: nisam takav negator ljudskih sloboda
Vidis moji preci su za vrijeme Kraljevine SHS bili primorani da se izjasne Hrvatima ili Srbima ili ostalim.Za vrijeme fasisticke NDH su proglaseni hrvatskim cvijecem :-) Tvoji preci su se Bosnjanima izjasnjvali,kasnije Bosnjacima(turcizam,valjda su vas naucili u skoli sta je to)jer su se tako osjecali,Franjevci su pravi pokazatelj tog osjecaja.

Dok je evropska gospoda sjedila i caskala o naciji,idejama nacionalnog proljeca i slicno Bosnjaci su morali da se bore protiv Turaka aka Osmanlija(Buna ajana predvodjena Husein-kapetanom)pa jacanje izdajnicke porodice Rizvanbegovic i na kraju dolazak Omer-pase Latasa.Dolazi i okupacija Bosne od strane AU i tu se franjevci opet prave kao bedem i stit bosnjackog naroda pa su prognani u samostane a osniva se nadbiskupija sa sjedistem u Sarajevu(do okupacije postojala je samo biskupija).Mali cas historije ili vam ga povijesti.Ne naplacujem tebi je besplatno.
anthraxQ

#196 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by anthraxQ »

omađijaj me wrote:
anthraxQ wrote:

stvarno ti pojma nemas.

sokci su pravi bosnjaci katolici, koji su se pokatolicili za vrijeme kraljeva, sad zavisno... najvise za vrijeme Stjepana Tomasa. Ali i nekih poslije, ostali su se iseljavali i zadrzali svoju vjeru.

O nacijama nisam pricao uopce. tako da malo bolje pratis.

sokci su originalno ljudi iz Bosne, najcesce srednja i sjeveroistocna bosna, a ima ih u Slavoniji i Madjarskoj radi iseljavanja zbog turske okupacije. Mnogo njih se iselilo sa Eugenom Savojskim. Veze ti nemas opet ti kazem.
cindrlimindrli

#197 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by cindrlimindrli »

omađijaj me wrote:
cindrlimindrli wrote: Pa ne trazimo odgovornost za izvjestaj koji su poslije napravili, radi se o sasvim drugim stvarima. Bas kao sto ne
pa jesam li ja igdje spomenuo u svojim postovima da trazite odgovornost za izvjestaj ili i to mastas?
Jesi pominjao izvjestaj UN-a iz Viteza i kako mu se ne treba vjerovati, pa si pomenuo holandski bataljon iz
Srebrenice i kako ga mi optuzujemo da bi kao pokazao kako im se ne treba vjerovati. Ja ti napisao da mi njih
ne optuzujemo za izvjestaj i njihova svjedocanstva o dogadjaju vec za sasvim druge stvari, kao npr. zastita
"zasticene zone" UN-a. Hos` stvarno prestati lupetati ili ces u nedogled valjati besmislice iz posta u post?
anthraxQ

#198 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by anthraxQ »

skuterista wrote:
ma to su hipici bili ,samo pušili travu i širili mir, peace brother...kakvi zločini , kamenjarac izmišlja :bih:
ja ne negiram zlocine Armije RBiH. bilo ih je i zao mi je zbog toga. ali pricam samo o Krizancevom koje je spomenuo.

ali HVO i Armija RBIH nisu jednaki niti ce ikad biti.
omađijaj me

#199 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by omađijaj me »

anthraxQ wrote: stvarno ti pojma nemas.

sokci su pravi bosnjaci katolici, koji su se pokatolicili za vrijeme kraljeva, sad zavisno... najvise za vrijeme Stjepana Tomasa. Ali i nekih poslije, ostali su se iseljavali i zadrzali svoju vjeru.

O nacijama nisam pricao uopce. tako da malo bolje pratis.

sokci su originalno ljudi iz Bosne, najcesce srednja i sjeveroistocna bosna, a ima ih u Slavoniji i Madjarskoj radi iseljavanja zbog turske okupacije. Mnogo njih se iselilo sa Eugenom Savojskim. Veze ti nemas opet ti kazem.
Bosnjaci nisu postojali kao nacija sve do 19 st.(kao ni hrvati i srbi) vec kao regionalna i krunska pripadnost(originalno bosnjani). Šokci su skupina koja su hrvati i imaju se pravo tako izjasnjavati poslije 19 st. ako tako zele. Hoces nam to oduzeti mozda?
Bolje procitaj drustvene nauke (sociologiju) pa ces onda ti malo pojma imati.
ZV Keli

#200 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by ZV Keli »

Bosnjaci su pravili ogromne zlocine nad Hrvatima,slicno nesto sto ste vi Srbima u Jasenovcu i Gradisci.Hrabri hrvatski narod se odupreo toj zloj namjeri zlih Bosnjaka,predvodjenim zlim silama dzihada i ideje Bosnjakistana,prve talibanske zemlje u Evropi.Htjeli smo pretvoriti Ljubuski u Grozni,Capljinu u Teheran,Livno u Hlivno :evil: :evil: Malobrojna ali velikog srca vojska bojovnika stala je na put teroristickih i genocidnoj Armiji RBiH koja je potpomognuta Iranom,Arapskom ligom,Talibanskim organizacijama.Sam Osama bin Laden je govorio kako mu je cilj HVO pobijediti a Hrvate unistiti ali zivot mu bi kratak za tako kompleksan potez.Alija je govorio kako Hrvatima nema mjesta na planeti,urgirao je da se dovuku mudzahedini ali djaba mu,dje ce na Rusiju tj u ovom slucaju bojovnike :evil:
Post Reply