Zastava RS
-
zavrzlama
Владика Василије: Срби се не одричу БиХ, дједовине Светог Саве
ЗВОРНИК, 4. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Васлије поручио је данас да се Срби који живе у Републици Српској не одричу БиХ, јер је дједовина Светог Саве, али ни химне "Боже правде", грба и заставе.
"Ми се не одричемо ни РС ни БиХ, јер је БиХ дједовина Светог Саве. БиХ је наша историја, то је кућа на којој је темељ живота духовног нашега националног бића саграђен", рекао је владика Василије пригодној бесједи након литургије коју је служио у цркви посвећеној Светом великомученику Пантелејмону у Шепку, код Зворника.
Владика Василије се осврнуо и на настојања да се Србима у РС одузме право на химну `Боже правде`, грб и заставу.
"Покушавајући да узму наша знамења они, да им Бог опрости, не знају шта да раде. Ми се молимо Богу за правду, они хоће да је узму. Хоће да узму грб који је вјековима свјелтио у тами нашег народа, хоће да узму заставу и цјелокупно памћење наше", рекао је епископ Васлилије.
Lud zbunjenog.....od ovakvih vjetrskih sluzbenika i retorike i krecu svi belaji na nasim prostorima......
Niko ne zabranjuje srbima da imaju svoja obiljezja ali u Crkvama,KUD,i raznim kulturnim udruzenjima...jednonacionalna obiljezja u zemlji sa tri konstutivna naroda su neprihvatljiva....zna to Vasilije ali valja zakuhavat i pokusat ponovo na dezintegraciju BIH..

ЗВОРНИК, 4. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Васлије поручио је данас да се Срби који живе у Републици Српској не одричу БиХ, јер је дједовина Светог Саве, али ни химне "Боже правде", грба и заставе.
"Ми се не одричемо ни РС ни БиХ, јер је БиХ дједовина Светог Саве. БиХ је наша историја, то је кућа на којој је темељ живота духовног нашега националног бића саграђен", рекао је владика Василије пригодној бесједи након литургије коју је служио у цркви посвећеној Светом великомученику Пантелејмону у Шепку, код Зворника.
Владика Василије се осврнуо и на настојања да се Србима у РС одузме право на химну `Боже правде`, грб и заставу.
"Покушавајући да узму наша знамења они, да им Бог опрости, не знају шта да раде. Ми се молимо Богу за правду, они хоће да је узму. Хоће да узму грб који је вјековима свјелтио у тами нашег народа, хоће да узму заставу и цјелокупно памћење наше", рекао је епископ Васлилије.
Lud zbunjenog.....od ovakvih vjetrskih sluzbenika i retorike i krecu svi belaji na nasim prostorima......
Niko ne zabranjuje srbima da imaju svoja obiljezja ali u Crkvama,KUD,i raznim kulturnim udruzenjima...jednonacionalna obiljezja u zemlji sa tri konstutivna naroda su neprihvatljiva....zna to Vasilije ali valja zakuhavat i pokusat ponovo na dezintegraciju BIH..
-
Panasonic
RS nije stavila ovu sadasnju trobojnu zastavu zbog toga sto ona sadrzi 'panslavenske boje' i zato sto 'predstavlja' sve konstitutivne narode. Ova zastava iskljucivo predstavlja srpski narod, i zato se mora mijenjati. Kao i grb. Ove """"panslavenske boje"""" su u iskljucivoj vezi sa srpskim narodom, i nema nikakve veze sa Bosnjacima. Bosnjaci i Bosna nisu nikad imali zastavu sa ove tri """""panslavenske boje"""". Jednostavno, *one ne predstavljaju sva tri konstitutivna naroda!* i zbog toga se *moraju* mijenjati.
Naziv "RS" se takodjer mora mijenjati. Nazivi entiteta trebaju biti "Prvi bosanski entitet" i "Drugi bosanski entitet", ili "Zapadni bosanski entitet" i "Istocni bosanski entitet", za sada dok se entiteti skroz ne ukinu.
Naziv "RS" se takodjer mora mijenjati. Nazivi entiteta trebaju biti "Prvi bosanski entitet" i "Drugi bosanski entitet", ili "Zapadni bosanski entitet" i "Istocni bosanski entitet", za sada dok se entiteti skroz ne ukinu.
-
Panasonic
Popovska propaganda.zavrzlama wrote:Владика Василије: Срби се не одричу БиХ, дједовине Светог Саве
Niko ne zabranjuje srbima da imaju svoja obiljezja ali u Crkvama,KUD,i raznim kulturnim udruzenjima...jednonacionalna obiljezja u zemlji sa tri konstutivna naroda su neprihvatljiva....zna to Vasilije ali valja zakuhavat i pokusat ponovo na dezintegraciju BIH..![]()
Dr. Nada Popovic kaze:”Ne mozemo mi, Srbi ni sa kim u svome neposrednom okruzenju, svi su nam krivi samo mi krocimo “pravo po bespucu”, samo smo mi “nebeski narod” i nece proci mnogo vremena, ako se pameti ne dozovemo, pa cemo se svi tragicno reducirani, naci pod jednom sljivom, na malom ostrvu, usred uzburkane kosmicke kataklizme, kako to zloumno, maloumno, predvide voajer, srpski slikar Milic od Macve, koji pocetkom decembra 1994. godine u “Javnosti” klice: “Ako se Amerika bude svrstala uz Tursku, i Americi odmah treba obajviti rat, a Turskoj u prvi sat napada...”, pa dodaje zapjenusano:”Ja vec vidim sokole Ratka Mladica pod zidinama Carigrada... "
Da li ce se ovako primitivni nacisti, Srbi, ikada osvijestiti, veliko je pitanje.
Sve sto rade njima se vraca. Ne smijemo dopustiti da svoju nacisticku propagandu sire po bosanskoj teritoriji! Neka rade sta god hoce, ali ne kod nas!
Nauka gradi bosansku buducnost!
Nauka gradi nasu buducnost!
Bosnjaci svih vjera, ujedinite se, obrazujte se, izucavajte nauku! Ne dopustite da uronite u primitivne nacisticke vode!
U znanju je pobjeda.
Pozdrav.
-
Porsche-RS
Ti !!!Sta je smijesno cobane.
- pike
Sto ban, ja ne vidim nikakvu uvredu u mom postu ako moze pojasnjenje putem PM._BosanaC wrote:Opomena pred put u BANana republiku.pike wrote:Bas smo evo tebe cekali da nam pojasnis zasto je to tako. Tebi ako je drag stavi ga sebi u kucu, a nemoj drugima nametati.cinoeye wrote:Ako zelite da govorite o zlocinima, to radite na nekoj drugoj temi.
A ako vec govorite o veksologiji(zastave) i heraldici(grbovi), onda nemoje laprdati ovako-cernobilski orao-jer blage veze nemate zasto je to tako.
@cinoeye znam ja sve ko ga korist i zasto, medjutim to mi nije bitno, bitno mi je to da mi se na glavu popeo isti za vrijem rata jer me je 4 godinne neprekidno granatiro onaj sa brda pod doticnim znakom. Jednostavno ne podnosim taj simbol te otud raznorazni nazivi.
Ne zbog ne znanja vec zbog opravdane netrpleljivosti prema istom.
-
digger
Da nije pogubeljna za jedinstvenu BiH, ova bi diskusija vjerovatno bila interesantna.
Ne trebaju vam moderatori i prijetnje banovicima… jer u ovom kolazu mrznje to je najmanja kazna.
Ostavite se napada na druge i odbrane svog, jer iz toga nista dobrog nije poniklo. Jeste, smeta nekada trobojnica kao sto smeta i 'sahovnica' kada se vozis hercegovinom, kao i ljiljanska u srednjoj Bosni...
To meni samo znaci da jos nismo spremni da prihvatimo jedni druge te da ce proces zacijeljenja jos traje.
Kritikujuci jedni druge nista brze necemo doci do cilja ujedinjenja. Ako je to uopste cilj nekolicini na ovoj temi.
Ne trebaju vam moderatori i prijetnje banovicima… jer u ovom kolazu mrznje to je najmanja kazna.
Ostavite se napada na druge i odbrane svog, jer iz toga nista dobrog nije poniklo. Jeste, smeta nekada trobojnica kao sto smeta i 'sahovnica' kada se vozis hercegovinom, kao i ljiljanska u srednjoj Bosni...
To meni samo znaci da jos nismo spremni da prihvatimo jedni druge te da ce proces zacijeljenja jos traje.
Kritikujuci jedni druge nista brze necemo doci do cilja ujedinjenja. Ako je to uopste cilj nekolicini na ovoj temi.
-
zavrzlama
mora da se saliscinoeye wrote:Evo jedan od predloga za Grb Republike Srpske-
Probaj to uraditi isto ali obrnutim redom...veliki simbol hrvata/boisnjaka i dodat mu mali simbol srpskog naroda....pa to predstavi srbima kao prihvatljivo entitetsko obiljezje..
- Salko sto je u vodu skako
ta pticurina iz bajki ne dolazi u obzir...dosta vise bajki, mitova, legendi, izmisljotina i tome slicno....cinoeye wrote:Evo jedan od predloga za Grb Republike Srpske-
- StLouis
Ne znaci da su svi Bosnjaci Muslimani, oliti islamske vjeroispovesti. Evo npr. mene, ja nisam Musliman, ali sam po nacionalnosti Bosnjak. Nema tu niceg cudnog.zoom66 wrote:i tako Porsche-RS postade fitjo-rs u kreki...Porsche-RS wrote:Ti !!!Sta je smijesno cobane.volim da se smijem...
Last edited by StLouis on 06/02/2007 19:05, edited 1 time in total.
-
Vozdra_123
jeste ali si zaboravio...Panasonic wrote:
Bosnjaci svih vjera, ujedinite se, obrazujte se, izucavajte nauku! Ne dopustite da uronite u primitivne nacisticke vode!
U znanju je pobjeda.
Pozdrav.
a oruzje osigurava opstanak
- cinoeye
Kao sto rekoh, povrsine grbova su priblizno iste.
A drugo, bosnjacki grb je temelj.
@StLouis-
Zasto polumesec? Zato sto je on simbol bosnjaka(sami tako odlucili), dok su ljiljani vise cele Bosne ako gledate sa heraldicke strane.
Vecina Bosnjaka, koje ja znam, smatraju da su "pravi" Bosnjaci islamske veroispovesti.
Osim ako nisu ateisti.
Ili ti mozda tvdis da ima Bosnjaka druge veroispovesti, pa su tako bosanski Srbi u stvari Bosnjaci-Pravoslavci, a bosanski Hrvati-Bosnjaci Katolici?
Da li onda mozda ima Hrvata Islamske veroispovesti, ili Srba Islamske Veroispovesti(takozvani sandzacki Bosnjaci) ?
@Salko sto je u vodu skako, dvoglavi orao nije niakva ptica iz bajke ili mitoloska ptica.
Do a reserch, than write
@StLouis-
Zasto polumesec? Zato sto je on simbol bosnjaka(sami tako odlucili), dok su ljiljani vise cele Bosne ako gledate sa heraldicke strane.
Vecina Bosnjaka, koje ja znam, smatraju da su "pravi" Bosnjaci islamske veroispovesti.
Osim ako nisu ateisti.
Ili ti mozda tvdis da ima Bosnjaka druge veroispovesti, pa su tako bosanski Srbi u stvari Bosnjaci-Pravoslavci, a bosanski Hrvati-Bosnjaci Katolici?
Da li onda mozda ima Hrvata Islamske veroispovesti, ili Srba Islamske Veroispovesti(takozvani sandzacki Bosnjaci) ?
@Salko sto je u vodu skako, dvoglavi orao nije niakva ptica iz bajke ili mitoloska ptica.
Do a reserch, than write
- pike
Stani ba, pa oni stavili tu pticu pa jos 4C i onda dole da izvines sprcili ljiljan koji kao predstavlja Bosanske muslimane (Bosnjake kako vole po novom)cinoeye wrote:Kao sto rekoh, povrsine grbova su priblizno iste.
@StLouis-
Osim ako nisu ateisti.
Do a reserch, than write
Mislim kad su vec stavili svoju pticicu onda nema potrebe da trupaju i 4C,vec pola sahovnica, pola mjesec i zvijezda.
Sto se ljiljana tice to je simbol Bosne i Bosanaca i ne pripada ni jednom od tri plemena.
-
krkanko
Ne mogu sad da nadjem tekst iz srpskih novina, Srpkinja koja se udala za nekog Egipcanina ja mislim i presla na islam. Takodjer je bio tekst dosta onako udaran na hrvatskim internet stranicama kako sve vise Hrvata prelazi na islam. Dalje imas u Bosni takvih slucajeva, uostalom malo prosurfaj na tu temu. Naravno to je veoma mali broj, ali ima slucajeva. Dakle nije to izmlisljena prica, mada je danas izmedju ova tri naroda pretesko reci i zamisliti da ne budes Bosnjak musliman, Hrvat katolik, Srbin pravoslavac, a kod svih ostalih nacija na svijetu su moguce sve kombinacije, jer je vjera privatna stvar svakog pojedinca. Ili pazi ovo moguce je biti Srbin pravoslavac i Srbin ateista, dakle ne vjeruje u nista, a nemoguce je da onda iz ateiste ponovo postane vjernik neke druge religije, dakle vjerovati opet u nesto je nemoguce, a nevjerovati moguce, glupost.cinoeye wrote: Vecina Bosnjaka, koje ja znam, smatraju da su "pravi" Bosnjaci islamske veroispovesti.
Osim ako nisu ateisti.
- pike
Pa naravno, samo kod nas religija i ime ti diktiraju ko si i sta si. Recimo ako se zoves Boris mora da si Srbin/Hrvat ako ides u katolicku crkvu onda si Hrvat, pravoslavnu onda si Srbin i dzamiju onda si Bosnjak.
Najgore mi je kad me po imenu pocnu svrstavat u nekakve klanove.
Nikad ljudi kod nas nece pameti doc.
Najgore mi je kad me po imenu pocnu svrstavat u nekakve klanove.
Nikad ljudi kod nas nece pameti doc.
-
funaki
Je, u znanju je pobjeda, a nase oruzje su papir i olovka! Ipak, nek' se nadje nesto i kod kuce od ''pravog'' oruzjaVozdra_123 wrote:jeste ali si zaboravio...Panasonic wrote:
U znanju je pobjeda.
Pozdrav.
a oruzje osigurava opstanak
-
nesvrstan
Imas pomuceno gledanje na stvari. Ja sam ovom varijantom zelio samo dokazati da ako se zeli ravnopravnost SVA TRI naroda, onda ova orlusina mora biti TROGLAVA !seln wrote:A sto ovaj orlusina kaki ljiljan?nesvrstan wrote:Ne vidim nikakvih komentara na ovaj prijedlog !nesvrstan wrote:Sve mi se nesto cini da je ova varijanta najizvjesnija i najrealnija
Ova treca glava je po meni bitnija od one dvije gore.
- seln
A odakle mu glava na guici?nesvrstan wrote:Imas pomuceno gledanje na stvari. Ja sam ovom varijantom zelio samo dokazati da ako se zeli ravnopravnost SVA TRI naroda, onda ova orlusina mora biti TROGLAVA !seln wrote:A sto ovaj orlusina kaki ljiljan?nesvrstan wrote: Ne vidim nikakvih komentara na ovaj prijedlog !
Ova treca glava je po meni bitnija od one dvije gore.
I troglavo me nekako uvijek podsjeca na troglavu azdahu...