Zar odustajemo???
- JThomas
#76 Re: Zar odustajemo???
šta ćemo kome koji qrac, i bogu smo teški kakvi smo...
ja bi sad potpisao da postanemo bundesrepublika ili američka savezna država, al' ne žemo.
ja bi sad potpisao da postanemo bundesrepublika ili američka savezna država, al' ne žemo.
-
manki
#77 Re: Zar odustajemo???
Koji je Debil ovaj Ajanović, i njega bih strpao u RS da se otcijepi od nas, nek' ide njima.PipiDugaDevetka wrote:Zbog ovoga sam se vratio, a bio se ''ispalio'' u dijasporu:
-
manki
#78 Re: Zar odustajemo???
Pristao bih i bez te sjajne budućnosti. Samo neka idu.nellington wrote:Hipotetsko pitanje: kad bi vam vidoviti Milan/Azira/Kleopatra rekli da bi nakon raspada BiH ljudi živjeli bolje, da bi profunkcionisala pravna država na cijelom prostoru od Une do Drine, da bi ekonomski stajali bolje, da li biste pristali?
- JThomas
#79 Re: Zar odustajemo???
ovisi, bi li odmah profunkcionisala ili tek od ponedjeljka...

- heckler
#80 Re: Zar odustajemo???
Neznam kako ovo da napisem a da ne ispadne kao neki pateticni emotivni ispad zadojenog kloca ali evo da pokusam.
Da olaksam ovim uhljupima zagovaracima "mirne podjele" i prekinem zablude.
Taman da svi oko mene pristanu na to, ali ama bas svi do zadnjeg i da sve svjetske sile obecaju 100 milijardi ulaganja odmah u prvoj godini u te nove drzave ja opet nebih i neko bi garantovano stradao. Mrtva glava bi pala pa taman to i neimalo ikakav efekat. Bio to prvi cetnitetski drot ili vojnik u dometu, bio to jedan od vas domacih izdajica jer izmedju vas nema nikakve razlike.
A zasto? Zato jer je meni novac sredstvo a ne cilj, jer mi je djedovina u tim okupiranim podrucjima koje bi tek tako odpisali, jer su mi kosti rodbine jos neekshumirane na tim istim podrucjima. Jer nebih sebe u ogledalo mogao pogledati. Jer nebih u oci mogao pogledati nikog nemocnijeg od sebe kome bi sad trebao pasos da ide obici mezarja poklane rodbine i predaka. Hvala bogu sad za razliku od 1992, i mogu, i imam scim i hocu.
Jel' jasno?
Taman da svi oko mene pristanu na to, ali ama bas svi do zadnjeg i da sve svjetske sile obecaju 100 milijardi ulaganja odmah u prvoj godini u te nove drzave ja opet nebih i neko bi garantovano stradao. Mrtva glava bi pala pa taman to i neimalo ikakav efekat. Bio to prvi cetnitetski drot ili vojnik u dometu, bio to jedan od vas domacih izdajica jer izmedju vas nema nikakve razlike.
A zasto? Zato jer je meni novac sredstvo a ne cilj, jer mi je djedovina u tim okupiranim podrucjima koje bi tek tako odpisali, jer su mi kosti rodbine jos neekshumirane na tim istim podrucjima. Jer nebih sebe u ogledalo mogao pogledati. Jer nebih u oci mogao pogledati nikog nemocnijeg od sebe kome bi sad trebao pasos da ide obici mezarja poklane rodbine i predaka. Hvala bogu sad za razliku od 1992, i mogu, i imam scim i hocu.
Jel' jasno?
- Hemel
#81 Re: Zar odustajemo???
vi i ne znate sta je drzava i sta znaci imati drzavu ...koliko ona vrijedi...manki wrote:Lijepo rečeno.KENJAC wrote:Ova me tema vrati na kraj osamdesetih i pocetak devedesetih, tad se razvaljivala MOJA drzava a drugi obecavali kojekakav escajg samo da se odvojimo "od NJH" Drugi su skakali od srece vezali zastave u nekakve cvorove, likovali jer ce oni biti posljednji predsjednici moje drzave, i sto je najgore koristili se mojom "sektom" da udju u nacional- fasisticka predsjednistva novonastalih tvorevina. A ja sam patio. Iz pocetka strasno a onda sve manje i sad nimalo.
Savjet ovim sada patriotima- " Ni jedna drzava nije vrijedna nerviranja" .... a da ne govorim o stotinama hiljada mrtvih (hej mrtvih) u zamjenu za samostalnost (hej , samostalnost)
izboriti se za drzavu (krvavo) i sada nekim kretenima prepustiti da sa njome licitiraju...
ako treba prvo se sa nasima obracunati...
- sabinna_ba
#82 Re: Zar odustajemo???
P-O-T--P-I-S-U-J-E-M !!!heckler wrote:Neznam kako ovo da napisem a da ne ispadne kao neki pateticni emotivni ispad zadojenog kloca ali evo da pokusam.
Jel' jasno?
-
manki
#83 Re: Zar odustajemo???
Misliš da neki od nas nemaju neeksuHumirane rodbine u RS-u, ili da nam niko nije poginuo? Meni je dosta više i Republike Srpske i Dodika, dovoljno smo propatili u 90-tim, još sad da me prca u zdrav mozak svako malo. Tebi ako je do rata, idi ratuj odmah sinko kad imaš s čim i kad imaš volje, ostavi normalne ljude da žive svoj život.heckler wrote:Neznam kako ovo da napisem a da ne ispadne kao neki pateticni emotivni ispad zadojenog kloca ali evo da pokusam.
A zasto? Zato jer je meni novac sredstvo a ne cilj, jer mi je djedovina u tim okupiranim podrucjima koje bi tek tako odpisali, jer su mi kosti rodbine jos neeksumirane na tim istim podrucjima. Jer nebih sebe u ogledalo mogao pogledati. Jer nebih u oci mogao pogledati nikog nemocnijeg od sebe kome bi sad trebao pasos da ide obici mezarja poklane rodbine i predaka. Hvala bogu sad za razliku od 1992, i mogu, i imam scim i hocu.
Jel' jasno?
-
manki
#84 Re: Zar odustajemo???
Ne znamo šta je država, jer ovo što sad imamo nije država. Koliko vrijedi? Vrijedi koliko i Zimbabwe, ako ne i manje, mislim da smo čak manje konkurentnija država od njih. Ja to više neću da gledam. Toliko, pozdrav od "našeg izdajice".Hemel wrote:vi i ne znate sta je drzava i sta znaci imati drzavu ...koliko ona vrijedi...manki wrote:Lijepo rečeno.KENJAC wrote:Ova me tema vrati na kraj osamdesetih i pocetak devedesetih, tad se razvaljivala MOJA drzava a drugi obecavali kojekakav escajg samo da se odvojimo "od NJH" Drugi su skakali od srece vezali zastave u nekakve cvorove, likovali jer ce oni biti posljednji predsjednici moje drzave, i sto je najgore koristili se mojom "sektom" da udju u nacional- fasisticka predsjednistva novonastalih tvorevina. A ja sam patio. Iz pocetka strasno a onda sve manje i sad nimalo.
Savjet ovim sada patriotima- " Ni jedna drzava nije vrijedna nerviranja" .... a da ne govorim o stotinama hiljada mrtvih (hej mrtvih) u zamjenu za samostalnost (hej , samostalnost)![]()
![]()
![]()
izboriti se za drzavu (krvavo) i sada nekim kretenima prepustiti da sa njome licitiraju...
ako treba prvo se sa nasima obracunati...
-
KENJAC
#85 Re: Zar odustajemo???
Porodica, drugovi, poso!sabinna_ba wrote:A sta je za tebe vrijedno onda?KENJAC wrote:Ova me tema vrati na kraj osamdesetih i pocetak devedesetih, tad se razvaljivala MOJA drzava a drugi obecavali kojekakav escajg samo da se odvojimo "od NJH" Drugi su skakali od srece vezali zastave u nekakve cvorove, likovali jer ce oni biti posljednji predsjednici moje drzave, i sto je najgore koristili se mojom "sektom" da udju u nacional- fasisticka predsjednistva novonastalih tvorevina. A ja sam patio. Iz pocetka strasno a onda sve manje i sad nimalo.
Savjet ovim sada patriotima- " Ni jedna drzava nije vrijedna nerviranja" .... a da ne govorim o stotinama hiljada mrtvih (hej mrtvih) u zamjenu za samostalnost (hej , samostalnost)
- vjesticanametli
#86 Re: Zar odustajemo???
mozel se haplicirat da budemo austrijanci
ono zbog Historije jel.............jebo ti trodjelnu tvorevinu.......ocjepljujte se svi vise ..............a ovi forumski cinitelji dobra
samo radite dalje s tipkama a dupe kad treba pomjeriti ehhhhhhhhhhhhh
- nellington
#87 Re: Zar odustajemo???
Od patriotizma se ne živi. Tačnije, neki jako dobro zarađuju na patriotizmu, ali takvi ne pišu po forumu, o takvim se piše po forumu. Takve zaokružujemo na listićima, u takve se kunemo.
Ja se nisam nigdje na ovoj temi izjasnio da sam za razlaz - garantujem da je razlaz u bližoj budućnosti nemoguć. Samim tim vas molim, prestanite skakati na svaki potez iredentiste iz Laktaša, prestanite se paliti kao hepo kockice, odrastite.
Ja se nisam nigdje na ovoj temi izjasnio da sam za razlaz - garantujem da je razlaz u bližoj budućnosti nemoguć. Samim tim vas molim, prestanite skakati na svaki potez iredentiste iz Laktaša, prestanite se paliti kao hepo kockice, odrastite.
- heckler
#88 Re: Zar odustajemo???
Ti da imas nebi ovako pricao. A ako ti se negleda rokni se odmah, uze je besplatno.manki wrote:Misliš da neki od nas nemaju neeksuHumirane rodbine u RS-u, ili da nam niko nije poginuo? Meni je dosta više i Republike Srpske i Dodika, dovoljno smo propatili u 90-tim, još sad da me prca u zdrav mozak svako malo. Tebi ako je do rata, idi ratuj odmah sinko kad imaš s čim i kad imaš volje, ostavi normalne ljude da žive svoj život.heckler wrote:Neznam kako ovo da napisem a da ne ispadne kao neki pateticni emotivni ispad zadojenog kloca ali evo da pokusam.
A zasto? Zato jer je meni novac sredstvo a ne cilj, jer mi je djedovina u tim okupiranim podrucjima koje bi tek tako odpisali, jer su mi kosti rodbine jos neeksumirane na tim istim podrucjima. Jer nebih sebe u ogledalo mogao pogledati. Jer nebih u oci mogao pogledati nikog nemocnijeg od sebe kome bi sad trebao pasos da ide obici mezarja poklane rodbine i predaka. Hvala bogu sad za razliku od 1992, i mogu, i imam scim i hocu.
Jel' jasno?
-
manki
#89 Re: Zar odustajemo???
Nije ovo više ni stvar "paljenja" na izjave Laktašenka, već je stvar zdravog razuma, takvih poput njega, s istim načinom razmišljanja, ima najmanje milion u susjednom entitetu.nellington wrote:Od patriotizma se ne živi. Tačnije, neki jako dobro zarađuju na patriotizmu, ali takvi ne pišu po forumu, o takvim se piše po forumu. Takve zaokružujemo na listićima, u takve se kunemo.
Ali kao što kažeš, scenarij razlaza je NAŽALOST nemoguć, ne zato što mi ili oni imamo uticaj na to, već zato što to međunarodnoj zajednici nije u interesu.
- vjesticanametli
#90 Re: Zar odustajemo???
Normalan.ba wrote:Evo cjepamo sekiky wrote:kakva je ovo hipi žurka ...
haman da se konzumira nešto opako ...
,ujedinjujemo,sastavljamo,rastavljamo,.ebemo...
-
manki
#91 Re: Zar odustajemo???
Ti nemaš pravo da sudiš o mojim bližnjima koji su stradali u proteklom ratu, niti da ih uzimaš u usta na taj način. Neću se roknuti, taman posla svoj život zbog balkanskog idiotizma da dâm, prvom prilikom odoh vani.heckler wrote:Ti da imas nebi ovako pricao. A ako ti se negleda rokni se odmah, uze je besplatno.manki wrote:Misliš da neki od nas nemaju neeksuHumirane rodbine u RS-u, ili da nam niko nije poginuo? Meni je dosta više i Republike Srpske i Dodika, dovoljno smo propatili u 90-tim, još sad da me prca u zdrav mozak svako malo. Tebi ako je do rata, idi ratuj odmah sinko kad imaš s čim i kad imaš volje, ostavi normalne ljude da žive svoj život.heckler wrote:Neznam kako ovo da napisem a da ne ispadne kao neki pateticni emotivni ispad zadojenog kloca ali evo da pokusam.
Jel' jasno?
- Cyber-harambashica
#92 Re: Zar odustajemo???
svasta...heckler wrote:Ti da imas nebi ovako pricao. A ako ti se negleda rokni se odmah, uze je besplatno.manki wrote:Misliš da neki od nas nemaju neeksuHumirane rodbine u RS-u, ili da nam niko nije poginuo? Meni je dosta više i Republike Srpske i Dodika, dovoljno smo propatili u 90-tim, još sad da me prca u zdrav mozak svako malo. Tebi ako je do rata, idi ratuj odmah sinko kad imaš s čim i kad imaš volje, ostavi normalne ljude da žive svoj život.heckler wrote:Neznam kako ovo da napisem a da ne ispadne kao neki pateticni emotivni ispad zadojenog kloca ali evo da pokusam.
Jel' jasno?
- heckler
#93 Re: Zar odustajemo???
Dovidjenja prijatno. A kao sto je na ovom forumu bezbroj puta pisano SVI koji su stvarno htjeli otici nasli su nacin.manki wrote:Ti nemaš pravo da sudiš o mojim bližnjima koji su stradali u proteklom ratu, niti da ih uzimaš u usta na taj način. Neću se roknuti, taman posla svoj život zbog balkanskog idiotizma da dâm, prvom prilikom odoh vani.heckler wrote:Ti da imas nebi ovako pricao. A ako ti se negleda rokni se odmah, uze je besplatno.manki wrote:
Misliš da neki od nas nemaju neeksuHumirane rodbine u RS-u, ili da nam niko nije poginuo? Meni je dosta više i Republike Srpske i Dodika, dovoljno smo propatili u 90-tim, još sad da me prca u zdrav mozak svako malo. Tebi ako je do rata, idi ratuj odmah sinko kad imaš s čim i kad imaš volje, ostavi normalne ljude da žive svoj život.
Evo moj skromni doprinos.
http://sarajevo.usembassy.gov/iv_diversity_lottery.html
Pa sacekaj sljedecu rundu izvlacenja.
-
manki
#94 Re: Zar odustajemo???
Ja sam bio vani, ali se budala vratih. Tačnije na insistiranje roditelja. A te lutrije me ne zanimaju, toliko očajan nisam. Otići ću, i imam način, ne vodim se tom starom forumskom "svi koji su stvarno htjeli otići, našli su način", samo čekam da diplomiram aBd 2011. Toliko.heckler wrote: Dovidjenja prijatno. A kao sto je na ovom forumu bezbroj puta pisano SVI koji su stvarno htjeli otici nasli su nacin.
Evo moj skromni doprinos.
http://sarajevo.usembassy.gov/iv_diversity_lottery.html
Pa sacekaj sljedecu rundu izvlacenja.
- nezavisni
#95 Re: Zar odustajemo???
Kako znas da MZ to nije u interesu? Ko je uopste MZ? Cak i da to danas nije njihov interes, sutra im mozda to bude interes?? Zar se nismo i '92. oslanjali na MZ, pa sta se desilo?manki wrote:Nije ovo više ni stvar "paljenja" na izjave Laktašenka, već je stvar zdravog razuma, takvih poput njega, s istim načinom razmišljanja, ima najmanje milion u susjednom entitetu.nellington wrote:Od patriotizma se ne živi. Tačnije, neki jako dobro zarađuju na patriotizmu, ali takvi ne pišu po forumu, o takvim se piše po forumu. Takve zaokružujemo na listićima, u takve se kunemo.
Ali kao što kažeš, scenarij razlaza je NAŽALOST nemoguć, ne zato što mi ili oni imamo uticaj na to, već zato što to međunarodnoj zajednici nije u interesu.
-
manki
#96 Re: Zar odustajemo???
Znam, jer sam čitao izjave par UN diplomata koji su bili aktuelni 90-tih, a i čuo sam direktno od par diplomata koji su bili uključeni u EUFOR (više nisu ovdje).nezavisni wrote:Kako znas da MZ to nije u interesu? Ko je uopste MZ? Cak i da to danas nije njihov interes, kako znamo da im sutra mozda to bude interes?? Zar se nismo i '92. oslanjali na MZ, pa sta se desilo?manki wrote:Nije ovo više ni stvar "paljenja" na izjave Laktašenka, već je stvar zdravog razuma, takvih poput njega, s istim načinom razmišljanja, ima najmanje milion u susjednom entitetu.nellington wrote:Od patriotizma se ne živi. Tačnije, neki jako dobro zarađuju na patriotizmu, ali takvi ne pišu po forumu, o takvim se piše po forumu. Takve zaokružujemo na listićima, u takve se kunemo.
MZ bi ti otprilike mogla biti EU, i SAD... Sve dok budu imali određenu odbojnost prema muslimanima (a imam osjećaj da će to potrajati još dugi niz godina), to će im biti interes.
- Suti i trpi
#97 Re: Zar odustajemo???
Mozes Sabinna. Udas se, prodas stan u Sarajevu i kupis stan u Banja Luci. Rodis deset malih Bosanaca i tako popravis demografsku sliku (sabinna_ba wrote:.Cyber-harambashica wrote:Dobro vece sabina
Sta hoces konkretno eksplicitno TI da uradis po tom pitanju?
Sta si spremna da uradis?
.
Navesti sve da glasaju!!! Ja kao pojedinac ne mogu nista sem toga da poticem na glasanje.Pa ne mislimo svi da smo beznadlezan slucaj..
Pustite se suplje price, dajte nesto konkretno
- sabinna_ba
#98 Re: Zar odustajemo???
Ovo treba biti smjesno il sta?..................................................Samo cu reci...... DEBILIZAM !!!Suti i trpi wrote:Mozes Sabinna. Udas se, prodas stan u Sarajevu i kupis stan u Banja Luci. Rodis deset malih Bosanaca i tako popravis demografsku sliku (sabinna_ba wrote:.Cyber-harambashica wrote:Dobro vece sabina
Sta hoces konkretno eksplicitno TI da uradis po tom pitanju?
Sta si spremna da uradis?
.
Navesti sve da glasaju!!! Ja kao pojedinac ne mogu nista sem toga da poticem na glasanje.Pa ne mislimo svi da smo beznadlezan slucaj..)... Kada bi sve Bosanke tako razmisljale, vrlo brzo bi BiH postala jedinstvena i cjelovita (
).
Pustite se suplje price, dajte nesto konkretno. Nema predaje
!!
- vjesticanametli
#99 Re: Zar odustajemo???
ccc pa tema je debilna
- Hemel
#100 Re: Zar odustajemo???
samo sanjaj, ne placas pdv na to...nezavisni wrote:Kako znas da MZ to nije u interesu? Ko je uopste MZ? Cak i da to danas nije njihov interes, sutra im mozda to bude interes?? Zar se nismo i '92. oslanjali na MZ, pa sta se desilo?
sto kaze spirka ''i mi imamo pravo da sanjamo''