ZAR I NA MRTVE?

kamen spoticanja

#1 ZAR I NA MRTVE?

Post by kamen spoticanja »

Danas u han pijesku napadnuta kolona s posmrtnim ostatcima masakriranih Srebrenicana...napadaci udarali po kamionu gadjali kamion kamenicama i uzvikivali "noz zica Srebrenica"
Dežurni tužilac koji je obaviješten o napadu na kolonu s tabutima žrtava genocida u Srebrenici u Han Pijesku je odlučio da napad nije krivično djelo i predložio je pokretanje prekršajnog postupka, javlja Anadolija.

Bravo komsije
kakavdanakneiskustvu

#2 Re: ZAR I NA MRTVE?

Post by kakavdanakneiskustvu »

mene ovdje vise nista ne cudi pa ni ovo,davno smo dotakli dno
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#3 Re: ZAR I NA MRTVE?

Post by Dado dijasporitus »

Navodno su uhapsili tog sto je udarao po kamionu i psovao. Inace prijedlog kamiondziji za iduci put: samo na gas i upali brisace.
Juliuscezar

#4 Re: ZAR I NA MRTVE?

Post by Juliuscezar »

Neka sada ce ovdje krenuti objasnjavanje da je prolazak kolone kroz Cetnitet obicna provokacija, nesto slicno kao i na temi oko iftara u Doboju.

Na TRT-u pise da je dezurni tuzilac zakljucio da nema elementa krivicnog dijela:
http://www.trt.net.tr/bosanski/news/det ... ku-t/48119

Navikli su junaci samo na one koji nisu u situaciji da se brane, sto junacine ne izadju pred Mars mira.
Patriotska_Liga

#6 Re: ZAR I NA MRTVE?

Post by Patriotska_Liga »

kakavdanakneiskustvu wrote:mene ovdje vise nista ne cudi pa ni ovo,davno smo dotakli dno
Gdje Bošnjaci žive tu niko ne lupa po kamionima sa posmrtnim ostacima.
tandmand

#7 Re: ZAR I NA MRTVE?

Post by tandmand »

kakavdanakneiskustvu wrote:mene ovdje vise nista ne cudi pa ni ovo,davno smo dotakli dno
Nismo mi dotakli dno, već ONI. Mani se nekog fiktivnog zajedništva. Samo razgraničenje.
Država

#8 Re: ZAR I NA MRTVE?

Post by Država »

Dokaz potpune nemoći četnika...

Idemo dalje, do konačne pobjede...

:sax:
Maharadza

#9 Re: ZAR I NA MRTVE?

Post by Maharadza »

ONI, srbi su davno dotakli dno, ONI! :wink:
mishic

#10 Re: ZAR I NA MRTVE?

Post by mishic »

Definitivno u ovom poluvremenu do nastavka rata Bošnjaci moraju progledati!
Koliko god se mi nadali da je suživot sa ČETNICIMA moguć, to je samo iluzija.
Dan i noć vlasti i u Šumskoj i u Smrdiji siju mržnju.
Mržnja je bolest. Ona je zarazna, širi se, razvija i raste, te neda mira oboljelima.
Ne treba se tješiti time da najviše pogađa oboljele. Četnici su kanibali!
Bili i ostali i biti će za uvijek. :run:
Maharadza

#11 Re: ZAR I NA MRTVE?

Post by Maharadza »

mishic wrote:Definitivno u ovom poluvremenu do nastavka rata Bošnjaci moraju progledati!
Mržnja je bolest. Ona je zarazna, širi se, razvija i raste, te neda mira oboljelima.
Iskreno ko se je SEKUNDE nadao suživotu sa onima koji brane genocidni entitet nije u prvom planu bio dobar u glavi ili jednostavno još nije naučio lekciju, imho! :P

Mada nikada nije kasno, hajde tako da kažem, da se dođe "tobe"! :mrgreen: :thumbup:
Last edited by Maharadza on 09/07/2015 18:16, edited 3 times in total.
escobar__

#12 Re: ZAR I NA MRTVE?

Post by escobar__ »

Maharadza wrote:
mishic wrote:Definitivno u ovom poluvremenu do nastavka rata Bošnjaci moraju progledati!
Iskreno ko se je SEKUNDE nadao suživotu sa onima koji brane genocidni entitet nije u prvom planu bio dobar u glavi ili jednostavno još nije naučio lekciju, imho! :P
Baš tako... Ti ljudi definitivno nisu normalni.
skupljac_zeljeza

#13 Re: ZAR I NA MRTVE?

Post by skupljac_zeljeza »

Na Al-Jeeziri rekoše dobit će samo novčanu kaznu. Pušten kući.
hAZNADAR

#14 Re: ZAR I NA MRTVE?

Post by hAZNADAR »

Meni nije jasno samo sto se i dalje zgrzamo, iznenadimo, sokiramo, ... pa prizivamo razum, ljudskost,.. i onda sebe zalimo.

Ako ko tone na dno to smo mi,.. jer nas ovakve stvari ubijaju u pojam i demoralisu.

A drugacije dozivljavamo divljanje kada to rade bijesni psi. Pa vrijeme je da i na cetnike gledamo samo kao na bijesne pse koji samo silu postuju. Znaci - radi na tome da budes jaci nego sto jesi,..i zabogamiloga - dosta vise sa filozofijom zrtve, sokovima, prizivanjima morala i sl. Nemamo posla sa normalnim ljudima i iznenadjenja nema.

Bolje da smo na ovakvo sto unaprijed racunali i poslali jacu policijsku pratnju. Nista nase vise nije ni sveto, ni postedjeno, ni izuzeto,... gdje god da su nasi i zivi bez obzira na dob i mrtvi - treba biti spreman na ovakve stvari.
tandmand wrote:

Nismo mi dotakli dno, već ONI. Mani se nekog fiktivnog zajedništva. Samo razgraničenje.
Razgranicenje? Po kojim crtama i teritorijama ako smijem pitati?
stafi

#15 Re: ZAR I NA MRTVE?

Post by stafi »

hAZNADAR wrote: Razgranicenje? Po kojim crtama i teritorijama ako smijem pitati?
po drini, naravno.
dječak sa šibicama

#16 Re: ZAR I NA MRTVE?

Post by dječak sa šibicama »

Jusuf Memišević, vozač koji je danas upravljao kamionom na kojem se nalazilo 136 tabuta sa posmrtnim ostacima žrtava genocida u Srebrenici, govoreći o incidentu koji se desio dok je kolona bila na izlasku iz Han Pijeska na putu ka Potočarima, rekao je da je jedan prolaznik koji je stajao pored puta, uzvikivao:"Ovo je Srbija", psovao i kamenom i nekim drvetom zamahivao prema vozilu i čupao cvijeće s njega.

"To je bio mali incident koji se dogodio. Ne trebamo obraćati pažnju na te, nazovimo ih, budale. Bio je veliki broj ljudi srpske nacionalnosti koje sam primijetio u putu, tačnije kada smo prošli kroz Bratunac, ustali su, stali mirno i poklonili se žrtvama. Veliko im hvala u moje ime", kazao je Memišević u izjavi nakon dolaska konvoja sa posmrtnim ostacima žrtava genocida u Potočare.
Patriotska_Liga

#17 Re: ZAR I NA MRTVE?

skupljac_zeljeza wrote:Na Al-Jeeziri rekoše dobit će samo novčanu kaznu. Pušten kući.
Pa šta si očekivao od četničke policije i pravosuđa? Na vijestima nisu javili da je nakon privođenja vjerovatno ponuđen kafom i kolačem i da su mu u stanici govorili svaka čast.
FAP mashina

#18 Re: ZAR I NA MRTVE?

Post by FAP mashina »

dječak sa šibicama wrote:Jusuf Memišević, vozač koji je danas upravljao kamionom na kojem se nalazilo 136 tabuta sa posmrtnim ostacima žrtava genocida u Srebrenici, govoreći o incidentu koji se desio dok je kolona bila na izlasku iz Han Pijeska na putu ka Potočarima, rekao je da je jedan prolaznik koji je stajao pored puta, uzvikivao:"Ovo je Srbija", psovao i kamenom i nekim drvetom zamahivao prema vozilu i čupao cvijeće s njega.

"To je bio mali incident koji se dogodio. Ne trebamo obraćati pažnju na te, nazovimo ih, budale. Bio je veliki broj ljudi srpske nacionalnosti koje sam primijetio u putu, tačnije kada smo prošli kroz Bratunac, ustali su, stali mirno i poklonili se žrtvama. Veliko im hvala u moje ime", kazao je Memišević u izjavi nakon dolaska konvoja sa posmrtnim ostacima žrtava genocida u Potočare.
gledaj što nam mudri latin otvara oči :D
Patriotska_Liga

#19 Re: ZAR I NA MRTVE?

Salonac je to, nema mrvu srama.
kakavdanakneiskustvu

#20 Re: ZAR I NA MRTVE?

Post by kakavdanakneiskustvu »

Patriotska_Liga wrote:
Gdje Bošnjaci žive tu niko ne lupa po kamionima sa posmrtnim ostacima.

sve ok,mislio sam na drzavu,drustvo
skupljac_zeljeza

#21 Re: ZAR I NA MRTVE?

Post by skupljac_zeljeza »

Patriotska_Liga wrote:
skupljac_zeljeza wrote:Na Al-Jeeziri rekoše dobit će samo novčanu kaznu. Pušten kući.
Pa šta si očekivao od četničke policije i pravosuđa? Na vijestima nisu javili da je nakon privođenja vjerovatno ponuđen kafom i kolačem i da su mu u stanici govorili svaka čast.
A Bošnjake tamo hapse i maltretiraju zbog zastave u vrijeme priznanja države BiH u svatovima ili ako izvade iz džepa kao Sejfudin Tokić. Gdje je sada Lukač, Mihaljica ili Željka da osude ovo u Han pijsesku.

House

#22 Re: ZAR I NA MRTVE?

Post by House »

dječak sa šibicama wrote:Jusuf Memišević, vozač koji je danas upravljao kamionom na kojem se nalazilo 136 tabuta sa posmrtnim ostacima žrtava genocida u Srebrenici, govoreći o incidentu koji se desio dok je kolona bila na izlasku iz Han Pijeska na putu ka Potočarima, rekao je da je jedan prolaznik koji je stajao pored puta, uzvikivao:"Ovo je Srbija", psovao i kamenom i nekim drvetom zamahivao prema vozilu i čupao cvijeće s njega.

:-) zašto boldano? svaki normalan čovjek mora ustati i odati počast žrtvama

srbi su zadojeni mržnjom
samki12

#23 Re: ZAR I NA MRTVE?

Post by samki12 »

House wrote:

:-) zašto boldano? svaki normalan čovjek mora ustati i odati počast žrtvama

srbi su zadojeni mržnjom
vjerovatno zato sto je srbima biti normalan nesto nadrealno
hAZNADAR

#24 Re: ZAR I NA MRTVE?

Post by hAZNADAR »

stafi wrote:
hAZNADAR wrote: Razgranicenje? Po kojim crtama i teritorijama ako smijem pitati?
po drini, naravno.
Pitao sam njega. Odavno slusam u Sarajevu urbanu elitu i secijase kako prizivaju i propagiraju razgranicenje po principu kojeg RS zeli. Iz razloga da se izadje konacno iz krize i krene naprijed uz dobrosusjedske odnose,.. krace receno geto zvan Bosnjakistan ili da BiH jednostavno spadne na taj dio a halali se ostalo. Ljudima je dojadila provokacija, kriza, incidenti i ne zele da zive u drzavi gdje cetnici divljaju.
To zasluzuje posebnu temu.

Iskreno se nadam da kolega tandamand nije od te fele,.. al smijem pitati znatizelje radi.

"To je bio mali incident koji se dogodio. Ne trebamo obraćati pažnju na te, nazovimo ih, budale. Bio je veliki broj ljudi srpske nacionalnosti koje sam primijetio u putu, tačnije kada smo prošli kroz Bratunac, ustali su, stali mirno i poklonili se žrtvama. Veliko im hvala u moje ime" memisevic

U to sumnjam - to je ili slagao ili preuvelicao. Srbi jednostavno nemaju odnos prema nama kao prema ljudima. Oni nas gledaju samo kao neku vrstu otpada, isto kao nacisti zidove nekada.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#25 Re: ZAR I NA MRTVE?

Post by KatarinaKosaca »

tandmand wrote:
:thumbup:

Upravo tako. Njihovim profesionalnim narikačama u Dobrovoljačkoj dlaka sa glave nije nedostajala. Ni kad kopaju i prekopavaju po Bembaši i Buljakovom tražeći neke fiktivne ostatke, fiktivnih "1000000000 ubijenih Srba u Sarajevu".
A na ovo.... zaista ima trenutaka muka, nedostatka adekvatne riječi u boli. Pušten je kući, jer nema elemenata za krivično, nego će platiti neku prekršajnu prijavu. Ako je nezaposlen ni to neće :roll:
Post Reply