Imamo tebe za toDanko_Bananko wrote:A da neko od nas uvazenih kaze nesto zanimljivo o Titu ?
Zanimljivosti o Titu!
-
HiBreeD
#27 Re: Zanimljivosti o Titu!
joj bio je nedavno ovdje post o svim titovim kokama, al je to socno bilo, samo ne znam bil ti valjalo za istrazivanja, malo je opipljivo i delikatno...sve titove koke, a bilo ih je, malo, ma nista, sacicaSimply_Red wrote:Vidim da nema nista slicno, a meni treba za jedan projekt, pa reko ajd.
Tito je za neke los, za neke dobar, ali sasvim sigurno je licnost sa puno oraha u dzepu. Ko zna nesto zanimljivo, ili nesto sto malo ljudi zna o njemu, neke afere, ostavstine, neka kaze![]()
P.S. nemoj sprdanja!
- GandalfSivi
Cuj ovog ekstrema, opet se javljaKisni_dan wrote:U bivsoj YU je bio obicaj da Tito nadjene ime svakom onom dijetu koje je rodjeno na njegov rodjendan.
Historijski je zapisano da nikada niti jednom dijetu nije nadjenuo niti jedno muslimansko ime...![]()
Pitam se zasto...
-
Danko_Bananko
Mislis za ovo uvazeni ?_BosanaC wrote:Imamo tebe za toDanko_Bananko wrote:A da neko od nas uvazenih kaze nesto zanimljivo o Titu ?![]()
Slazem se, a posto sam ja iz susjedstva pade mi na pamet ono "Pre" sto se cesto u sakralnim krugovima u Hrvata koristi.
Stoga, zamolio bih - za tebe Preuvazeni
-
forUMASH
.....zbog kise u Dolini Zavalona......Kisni_dan wrote:U bivsoj YU je bio obicaj da Tito nadjene ime svakom onom dijetu koje je rodjeno na njegov rodjendan.
Historijski je zapisano da nikada niti jednom dijetu nije nadjenuo niti jedno muslimansko ime...![]()
Pitam se zasto...
ps- nije ni kinesko
Last edited by forUMASH on 18/04/2007 23:16, edited 1 time in total.
- Prpa.ba
U pocetku nije bio komunista
Bio je u sluzbi Austro-Ugarske vojske, gdje je otisao na ruski front i tamo bio ranjen. Boravio je u Rusiji za vrijeme revolucije, te tamo stice prva "iskustva" o komunizmu. Tamo je i nasao zenu, ako se ne varam. Boravio je i u Njemackoj. Jednom prilikom bio je u drzavnickoj posjeti Njemackoj gdje su ga pitali zapadne-svabe nesto stila "sta bi bilo da se niste vratili u Jugoslaviju, bil' danas u Z-Njemackoj bio komunisticki raj", na sta je on odgovorio "bio bi veci kapitalista od sviju vas
"
Bio je u sluzbi Austro-Ugarske vojske, gdje je otisao na ruski front i tamo bio ranjen. Boravio je u Rusiji za vrijeme revolucije, te tamo stice prva "iskustva" o komunizmu. Tamo je i nasao zenu, ako se ne varam. Boravio je i u Njemackoj. Jednom prilikom bio je u drzavnickoj posjeti Njemackoj gdje su ga pitali zapadne-svabe nesto stila "sta bi bilo da se niste vratili u Jugoslaviju, bil' danas u Z-Njemackoj bio komunisticki raj", na sta je on odgovorio "bio bi veci kapitalista od sviju vas
Last edited by Prpa.ba on 18/04/2007 23:17, edited 1 time in total.
-
Kisni_dan
Onako...GandalfSivi wrote:Cuj ovog ekstrema, opet se javljaKisni_dan wrote:U bivsoj YU je bio obicaj da Tito nadjene ime svakom onom dijetu koje je rodjeno na njegov rodjendan.
Pitam se zasto...![]()
![]()
Extrem
-
_BosanaC
DapaceDanko_Bananko wrote:Mislis za ovo uvazeni ?_BosanaC wrote:Imamo tebe za toDanko_Bananko wrote:A da neko od nas uvazenih kaze nesto zanimljivo o Titu ?![]()
Slazem se, a posto sam ja iz susjedstva pade mi na pamet ono "Pre" sto se cesto u sakralnim krugovima u Hrvata koristi.
Stoga, zamolio bih - za tebe Preuvazeni
- Prpa.ba
Kisni_dan wrote:U bivsoj YU je bio obicaj da Tito nadjene ime svakom onom dijetu koje je rodjeno na njegov rodjendan.
Pitam se zasto...
Velika zavjera protiv bosnjaka. Da je istina to sto ti i slicni ublehari sire ovuda, vas idol Aljo ne bi 92' raspisivao referendum za nezavisnost koji osnovu nalazi u Mrkonjic-gradskom sastanku. Pisat pa spavat, piculadijo.
-
Danko_Bananko
Jos od one molbe : " bez sprdanja, molim "ostro i na prvu wrote:smeka na kljuc
-
seiko22
- Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle
vala, Bosanac, da ti nije ove "napredne muslimanske mladezi" na forumu, prop'o bi ti forum!!_BosanaC wrote:Imamo tebe za toDanko_Bananko wrote:A da neko od nas uvazenih kaze nesto zanimljivo o Titu ?![]()
.
-
rikardoreis
Tito je u Rusiji zamijenjen...nama su poslali nekog Kgb-ovca, a pravi Josip Broz i sad živi u Verhojansku i peca ribu na LeniPrpa.ba wrote:U pocetku nije bio komunista![]()
Bio je u sluzbi Austro-Ugarske vojske, gdje je otisao na ruski front i tamo bio ranjen. Boravio je u Rusiji za vrijeme revolucije, te tamo stice prva "iskustva" o komunizmu. Tamo je i nasao zenu, ako se ne varam. Boravio je i u Njemackoj. Jednom prilikom bio je u drzavnickoj posjeti Njemackoj gdje su ga pitali zapadne-svabe nesto stila "sta bi bilo da se niste vratili u Jugoslaviju, bil' danas u Z-Njemackoj bio komunisticki raj", na sta je on odgovorio "bio bi veci kapitalista od sviju vas"
- Abu FEED el-Castro
Pa beli zato što je i sam bio ćafir, ako se ne ispostavi ono muftijino tačnoKisni_dan wrote:U bivsoj YU je bio obicaj da Tito nadjene ime svakom onom dijetu koje je rodjeno na njegov rodjendan.
Pitam se zasto...
Ja bolje ne umijem
-
Kisni_dan
Tito je bio komunista, kako to da niko od njegovih potomaka ne nosi muslimansko ime?Prpa.ba wrote:Kisni_dan wrote:U bivsoj YU je bio obicaj da Tito nadjene ime svakom onom dijetu koje je rodjeno na njegov rodjendan.
Pitam se zasto...
Velika zavjera protiv bosnjaka. Da je istina to sto ti i slicni ublehari sire ovuda, vas idol Aljo ne bi 92' raspisivao referendum za nezavisnost koji osnovu nalazi u Mrkonjic-gradskom sastanku. Pisat pa spavat, piculadijo.
Kako se nije omaklo pa da barem jednom bude ime Amir ili Amira.
Ali nema veze, zato se nama omicalo itekako mnogo...
p.s. Aljo nije moj idol. Ja se ne klanjam pred njegovim kipom, ja ne pjevam pjesme o njemu, ja se ne zaklinjem njegovim imenom..., kao sto to ti i tebi slicni radite Titu...!
- Hantraga
Mogucnost referenduma republikama bivse Jugoslavije, nije dato u Mrkonjic gradu, vec promjenom ustava sedamdesetih godina, poslije Hrvatskog proljeca...Prpa.ba wrote:Kisni_dan wrote:U bivsoj YU je bio obicaj da Tito nadjene ime svakom onom dijetu koje je rodjeno na njegov rodjendan.
Pitam se zasto...
Ako neznas sta je "Hrvatsko proljece", onda malo prouci o tome, pa onda vidi zasto je promjenjen ustav koji je onda omogucavao referendum republikama.
Tito je stvorio Jugoslaviju, ali je nije zavrsio. Njegove ideje su bile sjajne, da drzi sve juzne slovene zajedno u jednoj drzavi...
Tito je bio respektovan u svijetu, kao nesvrstan politicar.
Na terenu je dokazao da je moguc suzivot medju narodima, a taj recept je zelio da prosiri na cjeli svijet.
Titova najveca greska je sto je drzao Goli Otok, on je trebao sve one nacionaliste koji su sirili nacionalnu netrepeljivost, po kratkom postupku...
A ne pustiti im da imigriraju, ili ih drzati po nekim otocima, da bi oni kasnije dosli nakon 40 godina i prosijali nacionalnu netrepeljivost i mrznju...
- Prpa.ba
Kisni_dan wrote: Tito je bio komunista, kako to da niko od njegovih potomaka ne nosi muslimansko ime?
Wow, koji argumenti
Moram se povuci, potpuno sam nadjacan. Za mnom braco partizani!
- Abu FEED el-Castro
Haj ba ne sikiraj se, iskoristi priliku vidis da se ovdje sprdamo sa nasim titom...Kisni_dan wrote:Tito je bio komunista, kako to da niko od njegovih potomaka ne nosi muslimansko ime?Prpa.ba wrote:Kisni_dan wrote:U bivsoj YU je bio obicaj da Tito nadjene ime svakom onom dijetu koje je rodjeno na njegov rodjendan.
Pitam se zasto...
p.s. Aljo nije moj idol. Ja se ne klanjam pred njegovim kipom, ja ne pjevam pjesme o njemu, ja se ne zaklinjem njegovim imenom..., kao sto to ti i tebi slicni radite Titu...!
I evo usput: zivio Alija!!
- Prpa.ba
Hantraga wrote:Mogucnost referenduma republikama bivse Jugoslavije, nije dato u Mrkonjic gradu, vec promjenom ustava sedamdesetih godina, poslije Hrvatskog proljeca...
Da nije mrkonjic-grada ne bi bilo republike da se okoristi reformom iz 74', nego bi se nastavila tradicija iz kraljevine jugoslavije u kojoj BIH- nije bilo.
-
seiko22
- Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle
jok, on tije samo Predsjednik (avlije), i zato mu "pevas" - Da te nije Alija, ne bi bila avlija",Kisni_dan wrote:Tito je bio komunista, kako to da niko od njegovih potomaka ne nosi muslimansko ime?Prpa.ba wrote:Kisni_dan wrote:U bivsoj YU je bio obicaj da Tito nadjene ime svakom onom dijetu koje je rodjeno na njegov rodjendan.
Pitam se zasto...
p.s. ja jeste bili dalekovidi - vidi bas - AVLIJA
.