ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
- vješalica
#926 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
predlažem da samo njegova djeca rade pod ovim zakonom novim
-
VjecitiStudent
#927 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
Nimalo ne sluti na dobro, s jedne strane davno prodani sindikat koji bi trebao da brani sluđene i uplašene radnike, s druge, ujedinjeni robovlasnici, ovaj put dodatno okuraženi blagoslovom EU.
Last edited by VjecitiStudent on 28/07/2015 10:56, edited 1 time in total.
- dulekrele
#928 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
a sto ne ide u penziju. navrsila je 60 g ?raskopusa wrote:moja tetka ima 63 godine.zivi u zenici i radi u banci.sad je gazda tjera.tesko je zamisliti sta joj sve rade.svaki dan strasna sikaniranja.ako se daju veca prava poslodavcima sta ce biti sa nasom generacijom u tim godinama? svi cemo biti na ulici. tetka za sada trpi,(bojim se za njeno zdravlje) stiti je zakon da joj ne moze u tim godinama dati otkaz.jedna radi u kuci ,troje hrani.
- Alfons Kauders
#929 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
Ja sam protiv zakona u smislu da smatram da ne ide dovoljno daleko.bosna boy wrote:otkud ti promjeni pločuAlfons Kauders wrote:
S kilometar se vidi da bagra koja je pisala ove bljuvotine nije radila jednog jedinog dana u realnom sektoru.
Tja, ko gubi ima pravo da se buni, a vidi se i sta ih najvise boli - sto vise nema kolektivnih ugovora kojim bi trutove stitili kao bijele medvjede.
Samo polako, nicija do zore nije gorila, a uskoro ima da se izjednace mnoge stvari s nama u realnom sektoru. Ocekujem dosta vise kmechanja kad se krene razgradjivati dzabahljebaroska kriminalna organizacija.
do juče si podržavo te degenerike i bio PROTIV zakona
a mi ti govorili da degenerici štite ustvari sebe
-
VjecitiStudent
#930 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
To što je dobar dio zaposlenih u realnom sektoru trenutno izvan bilo kog zakona, uopće ne treba da znači da sam zakon treba prilagoditi tim "standardima".
-
bosna boy
#931 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
đunupe, što ti tito i kardelj nisu napravili nukleraku a ne TE po ruskoj tehnologiji koja je čim je napravljena već bila zastarila par decenijaNovak20 wrote:bosna boy wrote: ma bravo neznalico, još jedna potvrda tvoje pameti
u EU pokreću nuklearne centrale a ne kurčeve TE stare 50 godina pa NEMAJU u vrh glave 2 puta veću platu od prosječne u državi ? misliš đunupe da u Njemačkoj SSS ili KV u TE ima 8-10.000 eura platu....ima kurac...to samo mogu ovdje đunupi kao i ti
![]()
![]()
![]()
![]()
Pa što ti tako pametan ne uradi nuklearku u BiH? Možda čekaš kao i mnogi drugi da i ove TE stare 50 godina propadnu. Da ih Tito ne napravi sad bi uz vodu uvozili i struju zahvaljujući ovim stručnjacima rahat patnje u ove 24 godine. Nisu ništa napravili a sve su uništili. Ako je šta i napravljeno, pola para je otišlo u lopovske džepove.
A kad budemo uvozili struju iz njemačke nuklearke, baj, baj drugovi rudari. Zaposliće vas Novalić i njegove podrepne muhe po novom ZOR-u.
ali kao i svaki đunup uhljebar NAMJERNO skrene na gluposti sa suštinskog konteksta: đunupe, odgovori da li zaposlenici neke elektrane ili bilo koje druge firme u energetskom sektoru u Njemačkoj ili bilo u kojoj drugoj državi u EU imaju 5-6 veće plate od prosječnih u datoj državi kao ovi degenereci uhljebi u BH
to ti meni reci
-
VjecitiStudent
#932 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
Kažu, uhvatio se red investitora na granici, nanjušili robove.nosara wrote:
Imas djecu i vec sad se zalazes da, kad stasaju, budu neciji robovi bez ikakvih prava... Pitam se da li znaju...?![]()
Nejse... Kako ce, kojim trikovima, situacija koja smanjuje prava radnika dovest do veceg zaposljavanja, mame ti...? Sta stimulise poslodavca da siri proizvodnju na nacin da zaposljava vise ljudi, a ne da izrabljuje jos vise ove koji vec rade...? Ako mozes...
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#933 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
od ove zemlje bjeze investitori zbog korupcije, kriminala i stranackih uhljupa i lezihljebovica, ne bjeze od zakona rada jer i svakako privatnik i stranacki direktor ga ne postuje, dadne otkaz kad mu se cefne, bez otpremnine i bez ikakve naknade, primi po stranackoj liniji koga hoce i kad hoce... sta konkretno su napravili bake, covic, dodik itd da bi sada uzivali budjetske enormne zarade... nista, dvadeset i kusur godina se bave politikom i samo guzeljaju s fotelje na fotelju... sta rade poslanici stranaka, ministri u parlamentima i vladama nego dizu i spustaju rukice a primaju po 3000 do 5000 KM jos im se placa za odvojen zivot plus vozni park, savjetnici i sekretarice i nadoknade po raznim cirkuskim komisijama a plate radnicima minimalne plus pola milijona nezaposlenih... to da ja dobijem otkaz da bi necije dijete il moje doslo na moje mjesto to macku o rep... budalastina i mazanje ociju.
hajmo ubijat sve preko pedeset godina da bi pravili radna mjesta mladjim generacijama i pustit da nacionalisti privatiziraju drzavu i naprave feudalizam sa vlastelom i kmetovima... vracamo se 100 godina unazad, jel to direktiva EU ako je onda daj da se preselimo u skandinaviju i svi sretni.
hajmo ubijat sve preko pedeset godina da bi pravili radna mjesta mladjim generacijama i pustit da nacionalisti privatiziraju drzavu i naprave feudalizam sa vlastelom i kmetovima... vracamo se 100 godina unazad, jel to direktiva EU ako je onda daj da se preselimo u skandinaviju i svi sretni.
-
Novak20
#934 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
Dijelom si u pravu ali ..... Iz ove zemlje investitori bježe jer je komplet sistem truo ili truho. Komplikovano uređenje, nesposobnost da se provode postojeći zakoni, nedostatak odgovornosti i kazne u slučaju kršenja zakona, loša infrastruktura, korupcija, javašluk, neuređenost prostora, pad prirodnog priraštaja, slaba kupovna moć sve starijeg stanovništva....sve su to stvari koje tjeraju investitora od nas. Na nesreću, tjeraju i naše stanovništvo da bježi iz BiH.Mister Yes wrote:Novim zakonom o radu rizik poslovanja se dobrim dijelom prebacuje sa poslodavca na radnika. U to nema nikakve sumnje. ALI TO JE DOBRO
Od ove zemlje bježe investitori zbog trenutnog zakona o radu. Nama treba zakon kakav hoće poslodavci ako želimo da poslodavci ovdje otvaraju fabrike i da imamo nova radna mjesta. Tako jednostavno.
Najebaće manje sposobni i najebače neradnici ali će biti novih radnih mjesta i posla za mlade i sposobne. Da ne idu u Njemačku i u druge zemlje. Da nam mladost ostane ovdje. Da napokon krenemo u pravom smjeru. Prema EU.
Ko god je protiv novog zakona o radu ili nije dovoljno upoznat ili nije dovoljno inteligentan ili gleda svoj interes a ne interese društva i ovog napaćenog naroda.
Meni lično je bolje da ostane stari zakon. Ali ja imam djecu. I za svoju djecu spreman sam na ličnu žrtvu u korist budućnosti naše djece.
Nema političke volje da se uđe u EU. Sad da ponudiš potpisivanje pristupnice garantuje ti da minimalno jedna strana ne bi htjela u EU a najvjerovatnije dvije.
Da se ne lažemo, ako se želi istinska reforma onda nije u pitanju samo ZOR. Ja bih prvo mijenjao izborni zakon na način da se političari mogu smijeniti u svakom momentu vanrednim izborima a ne napaćeni radnici ili onih 50% radno sposobnih koji u ovom nakaradnom sistemu neće vidjeti ozbiljnog posla.
- nosara
#935 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
Pratim povrsno, po misljenju ovih eu okupatora nas davi socijala, odnosno boracke naknade, povlastene penzije, ratne invalidnine... Rulja, naprotiv, guta spin o nesrazu plata sitne buranije u realnom i nerealnom sektoru... Bekani s historijskim bekgraundom...VjecitiStudent wrote:Nimalo ne sluti na dobro, s jedne strane davno prodani sindikat koji bi trebao da brani sluđene i uplašene radnike, s druge, ujedinjeni robovlasnici, ovaj put dodatno okuraženi blagoslovom EU.
-
Drinski
#936 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
pa zar ti mislis da nasim poslodavcima odgovara ulazak stranog kapitala? mislis, da ce se sa njima (Širbegović i drugi) natezati strancipici wrote:od ove zemlje bjeze investitori zbog korupcije, kriminala i stranackih uhljupa i lezihljebovica, ne bjeze od zakona rada jer i svakako privatnik i stranacki direktor ga ne postuje, dadne otkaz kad mu se cefne, bez otpremnine i bez ikakve naknade, primi po stranackoj liniji koga hoce i kad hoce... sta konkretno su napravili bake, covic, dodik itd da bi sada uzivali budjetske enormne zarade... nista, dvadeset i kusur godina se bave politikom i samo guzeljaju s fotelje na fotelju... sta rade poslanici stranaka, ministri u parlamentima i vladama nego dizu i spustaju rukice a primaju po 3000 do 5000 KM jos im se placa za odvojen zivot plus vozni park, savjetnici i sekretarice i nadoknade po raznim cirkuskim komisijama a plate radnicima minimalne plus pola milijona nezaposlenih... to da ja dobijem otkaz da bi necije dijete il moje doslo na moje mjesto to macku o rep... budalastina i mazanje ociju.
-
bosna boy
#937 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
đunupe, još nisi odgovorio koliko je stepeni krug na donjoj slicipici wrote:jopet kruznica su javnom tajnom postavlja privatne placene clanke... jebte sukim ja zivim, ni osnovne skole nije zavrsilo kako treba a ono bi da diskutuje o makroekonomiji su pravima vlastele, cim je vlasteli ovaj zakon po volji, ostali su ga dobron popusHili i najebali... kruznica zaposli se kod doticnijeH pa ces vidjet blagostanja i prava na rad i platu
kad odgovoriš onda možeš prdit, dotle se pokrij ušima po glavi

-
VjecitiStudent
#938 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
EU i ostali guraju okvir kojeg guraju gdje god im se može, naši koriste priliku da ga dodatno začine robovlasničkim odredbama.nosara wrote:Pratim povrsno, po misljenju ovih eu okupatora nas davi socijala, odnosno boracke naknade, povlastene penzije, ratne invalidnine... Rulja, naprotiv, guta spin o nesrazu plata sitne buranije u realnom i nerealnom sektoru... Bekani s historijskim bekgraundom...VjecitiStudent wrote:Nimalo ne sluti na dobro, s jedne strane davno prodani sindikat koji bi trebao da brani sluđene i uplašene radnike, s druge, ujedinjeni robovlasnici, ovaj put dodatno okuraženi blagoslovom EU.
A rulja će se svađati oko bačene kosti.
- pici
#939 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
bosna boy wrote:đunupe, još nisi odgovorio koliko je stepeni krug na donjoj slicipici wrote:jopet kruznica su javnom tajnom postavlja privatne placene clanke... jebte sukim ja zivim, ni osnovne skole nije zavrsilo kako treba a ono bi da diskutuje o makroekonomiji su pravima vlastele, cim je vlasteli ovaj zakon po volji, ostali su ga dobron popusHili i najebali... kruznica zaposli se kod doticnijeH pa ces vidjet blagostanja i prava na rad i platu
Klocu sHo bi moj drug Maca reknuo... ovo sto si ti nacrto to nije krug
-
bosna boy
#940 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
a taki poput tebe mogu pod ruku sa grcima i CiprasomVjecitiStudent wrote:EU i ostali guraju okvir kojeg guraju gdje god im se može, naši koriste priliku da ga dodatno začine robovlasničkim odredbama.nosara wrote:Pratim povrsno, po misljenju ovih eu okupatora nas davi socijala, odnosno boracke naknade, povlastene penzije, ratne invalidnine... Rulja, naprotiv, guta spin o nesrazu plata sitne buranije u realnom i nerealnom sektoru... Bekani s historijskim bekgraundom...VjecitiStudent wrote:Nimalo ne sluti na dobro, s jedne strane davno prodani sindikat koji bi trebao da brani sluđene i uplašene radnike, s druge, ujedinjeni robovlasnici, ovaj put dodatno okuraženi blagoslovom EU.
A rulja će se svađati oko bačene kosti.
još vam samo fali rererendum sa OXI
a onda ćete ko cuke otić pred EU i MMF da prosite novu tranšu, jer niste ni za kurca da stvorite pare, jer prdite uprazno bez pokrića, BEZ PARA
-
bosna boy
#941 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
nego šta je đunupepici wrote:bosna boy wrote:đunupe, još nisi odgovorio koliko je stepeni krug na donjoj slicipici wrote:jopet kruznica su javnom tajnom postavlja privatne placene clanke... jebte sukim ja zivim, ni osnovne skole nije zavrsilo kako treba a ono bi da diskutuje o makroekonomiji su pravima vlastele, cim je vlasteli ovaj zakon po volji, ostali su ga dobron popusHili i najebali... kruznica zaposli se kod doticnijeH pa ces vidjet blagostanja i prava na rad i platu
Klocu sHo bi moj drug Maca reknuo... ovo sto si ti nacrto to nije krug![]()
![]()
![]()
i hoćeš li konačno odgovorit koliko ima stepeni
- pici
#942 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
bosna boy wrote: nego šta je đunupe
i hoćeš li konačno odgovorit koliko ima stepeni
-
VjecitiStudent
#943 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
Tranzicijski kloc, ovjeren u Travniku sa nadovjerom u Laktašima.pici wrote:bosna boy wrote: nego šta je đunupe
i hoćeš li konačno odgovorit koliko ima stepeni![]()
![]()
![]()
![]()
jel celzijusa... KLOCU
-
bosna boy
#944 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
klasični đunuppici wrote:bosna boy wrote: nego šta je đunupe
![]()
![]()
![]()
jel celzijusa... KLOCU
nesposoban da bilo šta pametno i argumentovano odgovori,
ostaje mu samo retardirane gluposti da piše i smije se samom sebi
-
bosna boy
#945 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
novi đunup ?VjecitiStudent wrote:Tranzicijski kloc, ovjeren u Travniku sa nadovjerom u Laktašima.pici wrote:bosna boy wrote: nego šta je đunupe
![]()
![]()
![]()
jel celzijusa... KLOCU
možda ti đunupe znaš koliko ima stepeni dati krug
pošto ti ovaj kolega đunup nepismen
- Thorgerson
#946 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
Ja radim u realnom sektoru, kod privatnika. Imam finu platu, mozda i vecu nego pola ovih po javnim ustanovama. Zaradim naravno svaki dinar.
Ja se ne bojim nikakvog ugovora, niti se moj gazda boji. Zasto? Pa zato sto mene gazda treba. Trebam i ja njega. Gazda i po ovom starom zakonu meni sutra moze dati otkaz. Gazda moze najebat prekosutra da mu posao slabo krene pa da se svi strovalimo zajedno. Nema tog zakona o radu koji ce mene ili njega u tom slucaju zastititi.
Ko meni, gazdi garantuje da ce nam biti odrziv posao? Niko. I tako je u svim normalnim drzavama.
Je li tako u javnim ustanovama? Pa naravno da nije. Zasto? Pa jer su medjedi zasticeni ko pande, hrpama kolektivnih ugovora i kojekakvih nabacanih prava.
E sad pojedini uhljebi dodju i kazu - pa ja, upravo za to se i vi morate boriti i da u realnom sektoru bude tako.
I onda ja kazem ovo
Pa ljudi dragi - nigdje, ali nigdje na svijetu ti niko ne moze garantovati da ce dobro poslovati. Niko ti ne moze garantovati posao i da neces dobiti otkaz ako krene lose. To NE POSTOJI.
Ono sto POSTOJI u razvijenim zemljama, jeste socijalna pomoc, ako se to desi. E to je ono sto MI NEMAMO. To je ono sto treba DA TRAZIMO. Dakle, u slucaju da dobijem otkaz, daj mi barem hljeb da mogu kupit dok se ne zaposlim i da imam gdje prespavati. To treba zahtjevati. A to mozemo imati tek kad razvijemo privredu, a neces je razviti ako ne privuces investitore, a neces privuci investitore ako imas zakon po kojem oni moraju dobro poslovati, inace nek ne dolaze. A ne zahtjevati da ti niko ne moze dati otkaz bez obzira poslovao onako il onako. Da te drzava ne moze otpustiti imala para, ne imala.
I jos jednas smijesna izjava sindikalista. Kaze, sad gazda moze otpustit koga hoce i kad hoce. Ovo moze izjavit samo neradnik, uhljup, lezihljeb. Pa evo meni uopste napamet ovo nije palo.
Zasto bi gazda mene otpustao? Ako mene otpusti - MORA zaposliti nekog drugog. Dakle, on ce mene otpustiti sa znanjem svim koje mi je dao, da bi doveo nekog ko realno nema to znanje i ponovo ga ucio poslu. Zasto i zbog cega bi to radio? Hahahah...e bas da mi vidjeti koji gazda tako razmislja.
Ne. Njih je strah toga sto ce se sada desiti to da se u javnim firmama, ustanovama, moci ljudi otpustati, nepotrebni ljudi...ala zeljeznice koje imaju 3000 i kusur radnika, a na izdisaju, duguju bogu i drzavi.
Je li mi zao tih ljudi. Jeste, ali sta ja mogu sad tu. Ako za jedan postao gdje treba realno 2 ljudi, sjedi njih 7 - nesto nije ok. Tih 5 viska neko mora namiriti - a mislim da smo ih dosta nimirivali.
Ja se ne bojim nikakvog ugovora, niti se moj gazda boji. Zasto? Pa zato sto mene gazda treba. Trebam i ja njega. Gazda i po ovom starom zakonu meni sutra moze dati otkaz. Gazda moze najebat prekosutra da mu posao slabo krene pa da se svi strovalimo zajedno. Nema tog zakona o radu koji ce mene ili njega u tom slucaju zastititi.
Ko meni, gazdi garantuje da ce nam biti odrziv posao? Niko. I tako je u svim normalnim drzavama.
Je li tako u javnim ustanovama? Pa naravno da nije. Zasto? Pa jer su medjedi zasticeni ko pande, hrpama kolektivnih ugovora i kojekakvih nabacanih prava.
E sad pojedini uhljebi dodju i kazu - pa ja, upravo za to se i vi morate boriti i da u realnom sektoru bude tako.
I onda ja kazem ovo
Pa ljudi dragi - nigdje, ali nigdje na svijetu ti niko ne moze garantovati da ce dobro poslovati. Niko ti ne moze garantovati posao i da neces dobiti otkaz ako krene lose. To NE POSTOJI.
Ono sto POSTOJI u razvijenim zemljama, jeste socijalna pomoc, ako se to desi. E to je ono sto MI NEMAMO. To je ono sto treba DA TRAZIMO. Dakle, u slucaju da dobijem otkaz, daj mi barem hljeb da mogu kupit dok se ne zaposlim i da imam gdje prespavati. To treba zahtjevati. A to mozemo imati tek kad razvijemo privredu, a neces je razviti ako ne privuces investitore, a neces privuci investitore ako imas zakon po kojem oni moraju dobro poslovati, inace nek ne dolaze. A ne zahtjevati da ti niko ne moze dati otkaz bez obzira poslovao onako il onako. Da te drzava ne moze otpustiti imala para, ne imala.
I jos jednas smijesna izjava sindikalista. Kaze, sad gazda moze otpustit koga hoce i kad hoce. Ovo moze izjavit samo neradnik, uhljup, lezihljeb. Pa evo meni uopste napamet ovo nije palo.
Zasto bi gazda mene otpustao? Ako mene otpusti - MORA zaposliti nekog drugog. Dakle, on ce mene otpustiti sa znanjem svim koje mi je dao, da bi doveo nekog ko realno nema to znanje i ponovo ga ucio poslu. Zasto i zbog cega bi to radio? Hahahah...e bas da mi vidjeti koji gazda tako razmislja.
Ne. Njih je strah toga sto ce se sada desiti to da se u javnim firmama, ustanovama, moci ljudi otpustati, nepotrebni ljudi...ala zeljeznice koje imaju 3000 i kusur radnika, a na izdisaju, duguju bogu i drzavi.
Je li mi zao tih ljudi. Jeste, ali sta ja mogu sad tu. Ako za jedan postao gdje treba realno 2 ljudi, sjedi njih 7 - nesto nije ok. Tih 5 viska neko mora namiriti - a mislim da smo ih dosta nimirivali.
-
Drinski
#947 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
U situaciji kada je velika ponuda radne snage, poslodavac ce radnike otpustati sve dok moze naci jeftiniju radnu snagu. To u tim drzavama nikada nije problem. Stoga je potrebna intervencija drzave na trzistu, međutim, sada drzava radi suprotno.
-
bosna boy
#948 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
to je to jaraneThorgerson wrote:Ja radim u realnom sektoru, kod privatnika. Imam finu platu, mozda i vecu nego pola ovih po javnim ustanovama. Zaradim naravno svaki dinar.
I onda ja kazem ovo![]()
![]()
Ono sto POSTOJI u razvijenim zemljama, jeste socijalna pomoc, ako se to desi. E to je ono sto MI NEMAMO. To je ono sto treba DA TRAZIMO. Dakle, u slucaju da dobijem otkaz, daj mi barem hljeb da mogu kupit dok se ne zaposlim i da imam gdje prespavati. To treba zahtjevati. A to mozemo imati tek kad razvijemo privredu, a neces je razviti ako ne privuces investitore, a neces privuci investitore ako imas zakon po kojem oni moraju dobro poslovati, inace nek ne dolaze. A ne zahtjevati da ti niko ne moze dati otkaz bez obzira poslovao onako il onako. Da te drzava ne moze otpustiti imala para, ne imala.![]()
jednostavno praktično objašenjeno
ali haj ti ovim sindikalnim đunupima i budžetlijama i zaspolenicima javnih kuća, koji se evo i ovdje na forumu NA PRVU prepoznaju i odaju...objasni...ne može taj (za)ostali socijalsitički čip da skonta...čip kao intelov 386...prije češ ga spalit nego da složeniju aplikaciju odradi, jednostavno ga pregazilo vrijeme, samo što intelove zaostale stare čipove baciš u smeće, a ovih socijalističkih uhljupa nikako da se kutarišemo
Last edited by bosna boy on 28/07/2015 11:22, edited 1 time in total.
- pici
#949 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
VjecitiStudent wrote:Tranzicijski kloc, ovjeren u Travniku sa nadovjerom u Laktašima.pici wrote:bosna boy wrote: nego šta je đunupe
![]()
![]()
![]()
jel celzijusa... KLOCU
- madridist
#950 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
500000 nezaposlenih a ono danima vodi rat po forumu braneci zakon koji je na snazi i koji je uveliko doprinio ovakvim ciframa .
Kakav god novi ZOR bio bice bolji a s obzirom da se radi o zakonu koji je uskladjen sa zakonima u EU nikako ne kontam ovo kmecanje pojedinih (vjerovatno radnika u telecomu ili nekom od saltera cim mogu u radno vrijeme imat pristup netu i ne raditi nista do komentirat postove).
Zakon o radu koji ce ukinuti dosadasnje kolektivne ugovore i dovesti ih u realne okvire je nasusna potreba ove zemlje,ili zakon ili da napokon bankrotiramo ko ljudi pa da krenemo ispocetka,ja sam za novi zakon a to sto ce neki nakon njegovog izglasavanja i pocetka primjene napokon morati poceti raditi na kraju ce bit pozitivno i za njih i za poslodavca(drzavu).
Kakav god novi ZOR bio bice bolji a s obzirom da se radi o zakonu koji je uskladjen sa zakonima u EU nikako ne kontam ovo kmecanje pojedinih (vjerovatno radnika u telecomu ili nekom od saltera cim mogu u radno vrijeme imat pristup netu i ne raditi nista do komentirat postove).
Zakon o radu koji ce ukinuti dosadasnje kolektivne ugovore i dovesti ih u realne okvire je nasusna potreba ove zemlje,ili zakon ili da napokon bankrotiramo ko ljudi pa da krenemo ispocetka,ja sam za novi zakon a to sto ce neki nakon njegovog izglasavanja i pocetka primjene napokon morati poceti raditi na kraju ce bit pozitivno i za njih i za poslodavca(drzavu).