nisimmaar wrote:Onaj ko te napravio?bosna boy wrote:pogodi ?mmaar wrote:
Ko ti je stakor?
U pravu sam?
zar se nisi prepozno ? sebe i familiju
al trbaš se bogami zabrinut, čika Novalić je spremio mišomor
nisimmaar wrote:Onaj ko te napravio?bosna boy wrote:pogodi ?mmaar wrote:
Ko ti je stakor?
U pravu sam?
KatarinaKosaca wrote:Prava maskota + lažovčina što sam dokazala upravo linkom i cijeli forum vidi..bosna boy wrote:karakteristika je to klasičnog državnog parazita-štakora ili pacova
nikake koristi od njega, a opasan po okolinu
Nego, jebo uhlljupe i uhljebe, hoćemo li o temi?

Da, kao djeca smo otvarali rječnik i učili riječi, smijali se, ali i učili. Nego, reci timeni, kad dojde Eu po i zvješće, jeste li se naoružalimmaar wrote:Culo ono za Klajica, a morebit i citalo rjecnik od pocetka do kraja, pa se i dalje nepokolebljivo eNtablira
fr. etablir, utvrditi, ustanoviti
![]()
![]()

KatarinaKosaca wrote:Da, kao djeca smo otvarali rječnik i učili riječi, smijali se, ali i učili. Nego, reci timeni, kad dojde Eu po i zvješće, jeste li se naoružalimmaar wrote:Culo ono za Klajica, a morebit i citalo rjecnik od pocetka do kraja, pa se i dalje nepokolebljivo eNtablira
fr. etablir, utvrditi, ustanoviti
![]()
![]()
![]()
![]()
Freamon Lester wrote:Evo pustio sam pis malo u gace od smijeha. U zakonu cemo navesti da je poslodavac duzan postovati prava i dostojanstvo radnika, a radnik je duzan postovati organizaciju rada i poslovanja i eksplicitno navedeno zakone kao i opce akte poslodavca.Član 7. nacrta Zakona o radu
Poslodavac utvrđuje mjesto i način obavljanja rada poštivajući pri tome prava i dostojanstvo radnika, a radnik je obavezan prema uputama poslodavca da tim u skladu sa prirodom i vrstom rada lično obavljati preuzeti posao, te poštivati organizaciju rada i poslovanja kod poslodavca,
kao i zakone i opće akte poslodavca.![]()
Rijec gore dole i vidi se ko je zakon pisao.
Cudo kako se ova rijec zakon izgubila u pravima radnika.
![]()
![]()
Genijalno ali granica bi se trebala podici na minimalno 2-3 godine. Ako si nekog otpustio kao tehnoloski visak onda ces njega zaposliti prvog ukoliko primas radnike istih kvalifikacija. Jako bitno jer se na ovaj nacin stite radnici koji imaju 10-ak godina do penzije. Mital je to uradio u Zenici. Proglasio tehnoloskim viskom radnike. Na njihova radna mjesta doveo "izvodjace radova", a onda primio mladju radnu snagu na druge pozicije.Clan 96.
(1)
Poslodavac može otkazati radniku ugovor o radu, uz propisani otkazni rok, ako:
a.je takav otkaz opravdan iz ekonomskih, tehničkih ili organizacijskih razloga, ili
b. radnik nije u mogućnosti da izvršava svoje obaveze iz radnog odnosa.
(2)
Poslodavac može otkazati ugovor o radu u slučajevima iz stava 1. ovog člana, ako se, ne može osnovano očekivati od poslodavca da zaposli rad
nika na druge poslove ili da ga prekvalifikuje i dokvalifikuje za rad na drugim poslovima.
(3)Ako u periodu od jedne godine od otkazivanja ugovora o radu u smislu stava 1. tačka a. ovog člana, poslodavac namjerava da zaposli radnika sa istim kvalifikacijama i stepenom stručne spreme ili na istom radnom mjestu, prije zapošljavanja drugih lica dužan je ponuditi zaposlenje
onim radnicima čiji su ugovori o radu otkazani.
Clan 97. omogucuje poslodavcu da otpusti radnika uslijed tezih povreda radnog odnosa, a onda dalje navodi da ce se teze i lakse povrede radnog odnosa definisati kolektivnim ugovorom ili pravilnikom.Kadija te tuzi, kadija ti sudi, a kadija ti i pravilnik napisao.
![]()
Clan zakona 98. navodi koji su to neopravdani razlozi za otkaz, pa izmedju ostalog tu pise
"obraćanje radnika zbog opravdane sumnje na korupciju ili u dobroj vjeri podnošenje prijave o toj sumnji odgovornim licima ili nadležnim organima državne vlasti"
Ovdje treba uvrstiti da radnika koji je prijavio korupciju NADLEZNIM organima nije moguce otpustiti ili proglasiti tehnoloskim viskom u periodu dok se nadlezni organ ne ocituje o prijavi. Ukoliko je nadlezni organ podnio krivicnu prijavu radnika nece biti moguce otpustiti 5 ili proglasiti tehnoloskim viskom minimalno 10 godina.![]()
Hocete da se radnici ohrabre i da drzavna sluzba bude postenija evo prilike...
Privremeni raspored radnika na drugo radno mjestoČlan 108.
(1)
U hitnim slučajevima(zamjena iznenada odsutnog radnika, iznenadno povećanje obima posla, sprječavanje nastanka veće štete, kvar na postrojenjima, elementarne nepogode i sl.) poslodavac može donijeti jednostranu odluku o rasporedu radnika na drugo radno mjesto, a najduže do 60
dana u toku jedne kalendarske godine
Uvrstiti uzmjenu u "zamjena iznenada odsutnog radnika" u "zamjena iznenada odsutnog radnika zbog bolesti, smrti, smrtnog slučaja u prodici, rođenja djeteta" i izbaciti iznenadno povećanje obima posla. Cijeli clan zakona je bezobrazan nacin da poslodavci popunjavaju prazninu za vrijeme godisnjeg odmora i sl. Pa se desavaju slucajevi da diplomirani pravnici ciste wc, diplomirani ekonomisti rade ko prodavaci i sl.Ili bolje receno. Gazda odsutan ti radnik, primi privremeno drugog ako nema nekog sa slicnim opisom poslova, a ne da se izivljavas nad radnicima.
![]()
I btw. kakvi su to hitni slucajevi koji traju 60 dana.![]()
O majku vam jebem za ovaj Clan 115.Član 115.
Sva novčana potraživanja iz radnog odnosa zastarjevaju u roku od tri godine od dana nastanka obaveze.![]()
![]()
![]()
![]()
Posljednji selam za budzetlije.Član 140.
(3)Kolektivni ugovor prestaje da važi istekom roka iz stava 2. ovog član, a primjenjivaće se najduže 90 dana nakon isteka roka na koji je zaključen.![]()
Član 170.
(1)Pojedinačnom novčanom kaznom od 500,00 do 2.000,00 KM kaznit će se za prekršaj poslodavac - pravno lice, za svakog radnika sa kojim ne zaključi ugovor o radu i ne izvrši prijavu na obavezno osiguranje, a u ponovljenom prekršaju novčanom kaznom od 5.000,00 KM do 10.000 KM (član 4.).
Bez cifre od 5000 do 20000 i 20 000 do 100 000 ovisno o registraciji (obrt, doo, dd) suludo je ocekivati da ce se neko uozbiljiti i sam od sebe prijaviti radnika. Ili jos bolje. Ukoliko se zatekne radnik koji nije prijavljen izreci ce se uslovna kazna na period od 5 godina, a u tom periodu taj radnik mora biti prijavljen u tom preduzecu.Pa cemo sami da zovemo inspekciju.
![]()
Žrtva silovanja je dužna da popuši i sudiji jer je eto to tako zgodno po sudiju.Član 170 (4)
Za prekšaj iz stava 1. ovog člana kaznit će se i lice koje je zatečeno na radu bez zaključenog ugovora o radu, novčanom kaznom od 100,00 KM
do 300,00KMMater vam jebem punite budžet na druge načine.
Entabliral' se ti na klixu kao uniepert, konacno...?KatarinaKosaca wrote:Ne, pacovi su mile životinje, oni ne uništavaju zato što žele uništiti, oni uništavaju da prežive. Glodari su sa jakim roditeljskim instintkom i prave gnijezda za mlade koje odgajaju sa puno posvećenosti. Prenosioci su zaraznih bolesti , ali to ga nisu svjesni. Dakle, naspram mnogih pacova, jako fina bića, zato im i staljvam slike...
I na Gugletu se eNtablirala. Ako trazis pojam "eNtablirati" dobit ces samo jedan rezultat. Pogodi koji?nosara wrote:Entabliral' se ti na klixu kao uniepert, konacno...?KatarinaKosaca wrote:Ne, pacovi su mile životinje, oni ne uništavaju zato što žele uništiti, oni uništavaju da prežive. Glodari su sa jakim roditeljskim instintkom i prave gnijezda za mlade koje odgajaju sa puno posvećenosti. Prenosioci su zaraznih bolesti , ali to ga nisu svjesni. Dakle, naspram mnogih pacova, jako fina bića, zato im i staljvam slike...
18. jul. 2015. - Dakle, naše je konačno entablirati vlast koja će kreirati (kopirati) sistem i primjenjivati pravnu državu da smo pred zakonom svi jednaki. To sad ...
Pa to ima da gori...!!!mmaar wrote:Sto je najgore oboje su neumorni u eNtabliranju i svemu pristupaju sa nevjerovatnim zarom
Bilo je vala i vakatnosara wrote:Pa to ima da gori...!!!mmaar wrote:Sto je najgore oboje su neumorni u eNtabliranju i svemu pristupaju sa nevjerovatnim zarom![]()
Ma, nisam, al imam staža, kao i ti...nosara wrote:Entabliral' se ti na klixu kao uniepert, konacno...?KatarinaKosaca wrote:Ne, pacovi su mile životinje, oni ne uništavaju zato što žele uništiti, oni uništavaju da prežive. Glodari su sa jakim roditeljskim instintkom i prave gnijezda za mlade koje odgajaju sa puno posvećenosti. Prenosioci su zaraznih bolesti , ali to ga nisu svjesni. Dakle, naspram mnogih pacova, jako fina bića, zato im i staljvam slike...
Kakav je tvoj rječnik? Rečenica?mmaar wrote:I na Gugletu se eNtablirala. Ako trazis pojam "eNtablirati" dobit ces samo jedan rezultat. Pogodi koji?nosara wrote:Entabliral' se ti na klixu kao uniepert, konacno...?KatarinaKosaca wrote:Ne, pacovi su mile životinje, oni ne uništavaju zato što žele uništiti, oni uništavaju da prežive. Glodari su sa jakim roditeljskim instintkom i prave gnijezda za mlade koje odgajaju sa puno posvećenosti. Prenosioci su zaraznih bolesti , ali to ga nisu svjesni. Dakle, naspram mnogih pacova, jako fina bića, zato im i staljvam slike...
Klix, forum i njen post na jednoj drugoj temi, tamo, Bakire odlazi
18. jul. 2015. - Dakle, naše je konačno entablirati vlast koja će kreirati (kopirati) sistem i primjenjivati pravnu državu da smo pred zakonom svi jednaki. To sad ...
Njoj je ta rijec, dakle, u redovnoj, kolokvijalnoj upotrebi![]()
Jos bahato, drsko, bezobrazno, vrijedja, ismijava, pravi budalom sve koji vide o kakvim dometima je rijec, a eno na drugoj nastavlja da ubjedjuje kako je eNtablirati ispravno, kaze, po srpski i optuzuje da se nije citao Klajic, za razliku od nje, koja je procitala i Klajica, i Vujakliju i telefonski imenik, od pocetka do kraja, kaze, doduse kao mala
Jedini problem joj je etimologija rijeci etablirati, ali ko ce se time baviti, bitnije je olajavati, prosipati mrznju i zavist![]()
![]()
Zato sad ima ovog Kruznicu od 180 stepeni, super se slazu, simpatije vec jesu, a mozda se i neka ljubav rodi
On je odmah pao na njeno eNtabliranje
mmaar wrote: I na Gugletu se eNtablirala. Ako trazis pojam "eNtablirati" dobit ces samo jedan rezultat. Pogodi koji?
Vidim, pored citanja Klajicevog rjecnika i pisanja dopisa, eNtabliralo se i u latinskomKatarinaKosaca wrote: Kakav je tvoj rječnik? Rečenica?Argument? Kololvijalna upotreba? Širok pojam. Pošto dnevno napišem puno dopisa, koristim puno riječi, ja tebi zaista nisam kriva što nisi načitan, pa ismijavaš ljude koji , eto, nešto znaju...
Tvoje forumanje se svodi da se nekom nagovoriš i da tračaš![]()
I nekoliko si puta rekao "ćao" pa se opet vraćaš da se kao nešto nagovoriš, a sve se svodi na to kako sam ja čitala Kljajića, jesam i šta? Držala ga na radnom stolu godinama. Nešto loše? Ti, imaš, očigledno puno veći intelektualni problem od jedne riječi koja ti je čudna i neobična i nisi je čuo, pa ti je smiješna...
Tako da to da se ti meni ili nekom nagovoriš i time spamuješ svaku jebenu temu na kojoj se nađeš, služeći se čistim lažima, onda kao nekim čudnim primitivno-seoskim humorom, govori o tebi, o sugovorniku baš ništa, dapače, diže ga
. Abusus non es usus, sed corruptela.
ENtablirati, eNtablirati, intelektualkoKatarinaKosaca wrote:mmaar wrote: I na Gugletu se eNtablirala. Ako trazis pojam "eNtablirati" dobit ces samo jedan rezultat. Pogodi koji?
-------
>Koja laž po redu??? Ni sam ne znaš...
http://staznaci.com/etablirati
http://www.vokabular.org/?search=ETABLIRATI&lang=sr-lat
A tek asko si čuo za Vujakliju, ha Klajića, uhhh, što ima rezultata, ali ipak, od lažova kakav si eto 2x u sat vremena dokazano i pokazano, je to puno očekivati. Od ignoranta tvog kalibra je previše to tražiti...
Za tebe gromada... sigurno. Inače, imam puno šupljina u obrazovanju i svjesna sam ih. Nisi niti jednu pogodio, ali , kako napisah od tebe je to puno i očekivati..mmaar wrote:Vidim, pored citanja Klajicevog rjecnika i pisanja dopisa, eNtabliralo se i u latinskom![]()
Intelektualka, kako ono bi, par exellence
Jedini koji se bruka i već nekoliko dana si ti i samo ti. Opet ponavljam, dajem DUKAT za muštuluk onom ko mi pokaže jedan tvoj post, a da nije trolanje, mahalanje, tračanje, vrijeđanje, komentari o forumašima, neko čudno ismijavanje itd.mmaar wrote:ENtablirati, eNtablirati, intelektualko
https://www.google.ba/search?q=entablir ... YsCh0HNwVo
Ne brukaj se vise tako ti Allaha
KatarinaKosaca wrote:Za tebe gromada... sigurno. Inače, imam puno šupljina u obrazovanju i svjesna sam ih. Nisi niti jednu pogodio, ali , kako napisah od tebe je to puno i očekivati..mmaar wrote:Vidim, pored citanja Klajicevog rjecnika i pisanja dopisa, eNtabliralo se i u latinskom![]()
Intelektualka, kako ono bi, par exellence
Nego, zakon o radu,
Sindikat u četvrtak najavljuje štrajk, Laki me malo nervozan, ako ne prođe ovaj paket reformi, slijedi još veći jaz, neravnopravnost i materijalna kastacija stanovništva. Jer će ići po sistemu Super Hika