ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Locked
moa

#1701 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by moa »

Najebali smo svi ali ovo se mora sprovesti.
Drinski

#1702 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by Drinski »

Velkoski wrote:
Drinski wrote: pa cekaj sad, jel doktori i profesori podrzavaju strajk ili ne?
:roll:

pričamo o doktorima, kojima moraš staviti nešto u džep da ti urade UZ ili profesorima koji guze studentice da bi one položile ispit? :mrgreen:

mislio sam da pričaš o pravim inžinjerima, ovako samo beze šupljiraš.
:lol:
nista, neka Fadil izađe i kaze to javno: mijenjamo ZOR jer su doktori podmitljivi pa cemo ovako da rijesimo taj problem.
arnes86

#1703 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by arnes86 »

hrasno38 wrote:
arnes86 wrote:Kako sam ja shvatio ovaj zakon smeta samo ovim budzetlijama... Sto sve vise cujem ove sindikaliste sve vise sam za usvajanje zakona....

Da li se iko zapitao odkud ovoliko radnika na protestima ? Ovo su sve drzavne firme, neke su propale a neke jedva opstaju....
Ocito jos uvijek ti toga puno ne shvatas..........

Objasni mi ti ???
Warashii

#1704 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by Warashii »

Drinski wrote:
mirza_15 wrote:
madridist wrote: A ko danas nema fakultet :lol: i molim te mislim da obrazovanje resko mozebiti gore nego je sad,skola postoji zbog uposlenika i njihovih primanja svih vrsta te direktora koji su posebna korumpirana stoka koja vazda ima neke projekte da izganja...
Pa lose je jer su im i sada uslovi losi. I ti bi umjesto da stimulises zaposljavanje kvalitetnog kadra koji ce obrazovati nasu djecu to jos vise destimulisao? Pa bolan, treba da napravis situaciju u kojoj ce najbolji inzinjer predavati na ETF-u za super platu, doktor na medicini. Tako isto u srednjim skolama. Eto on na budzetu pa ne valja. Ja bih vam svima uveo da placate djetetu 10.000 godinu, da nema dzabe, pa nek onda oni sebi zarade. Tek onda biste kukali. Mada cisto sumnjam da ti imas djecu.
on bi da mu dovedes nobelovca da mu predaje djeci za 400 KM.
Ihhhh ti bi uveo :P. Bil` da ti je?
Uslovi im losi? Nisu bajni ali daj nek se osvrnu oko sebe, kakvi su uslovi ostalima? Njima je "bajno" kako neki radnici zive.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1705 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by pici »

12:44 Lejla Imamović iz DF-a predložila da se sa dnevnog reda skine Prijedlog zakona o radu. Sa 18 za, 8 suzdržanih, 21 protiv odbijen prijedlog. Imamović tražila pojedinačno izjašnjavanje zastupnika
IDEMOO IHH RUSIT :bih:
don vito

#1706 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by don vito »

mirza_15 wrote:
madridist wrote: A ko danas nema fakultet :lol: i molim te mislim da obrazovanje resko mozebiti gore nego je sad,skola postoji zbog uposlenika i njihovih primanja svih vrsta te direktora koji su posebna korumpirana stoka koja vazda ima neke projekte da izganja...
Pa lose je jer su im i sada uslovi losi. I ti bi umjesto da stimulises zaposljavanje kvalitetnog kadra koji ce obrazovati nasu djecu to jos vise destimulisao? Pa bolan, treba da napravis situaciju u kojoj ce najbolji inzinjer predavati na ETF-u za super platu, doktor na medicini. Tako isto u srednjim skolama. Eto on na budzetu pa ne valja. Ja bih vam svima uveo da placate djetetu 10.000 godinu, da nema dzabe, pa nek onda oni sebi zarade. Tek onda biste kukali. Mada cisto sumnjam da ti imas djecu.
Sta ima telekomovac :-D
Tvoji su vec nesto slicno uveli - 5 giga interneta za 30 maraka, samo pretplata za fiksni 20 KM...
pa vas lijepi Telemach odera ko Musa jarca
i to sa samo 200 radnika protiv vas 3.500 uhljebljenih u Telekomu :izet:
ti bi iz prve ruke mogao objasniti jaranima iz javnih preduzeca sta ih ceka u trzisnoj utakmici. Pobjedjuje onaj ko je bolji i jeftiniji a ne onaj koji zaposljava familiju i dijeli odokativne plate.
JThomas

#1707 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by JThomas »

Drinski wrote:
JThomas wrote:a taj stav je božanska i transcendentna priroda plate sa budžeta. sve drugo je fair game i predmet rezova, podjela, raspodjela, ušteda. pa i materijalna imovina države i javnih preduzeća, samo su plate u drugoj dimenziji. za njih se mora stvoriti i za njih se moraju zadužiti i praunuci ako treba.
ne.
taj stav jeste da nigdje nema besplatnog rucka.
osim na budžetu.
Opetja033

#1708 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by Opetja033 »

Usvojen dnevni red, Crveni Kmeri napustili salu. :thumbup:
Drinski

#1709 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by Drinski »

Warashii wrote: Ihhhh ti bi uveo :P. Bil` da ti je?
Uslovi im losi? Nisu bajni ali daj nek se osvrnu oko sebe, kakvi su uslovi ostalima? Njima je "bajno" kako neki radnici zive.
zavisi na koje "radnike" mislis. To bi isto bilo ko kada bi ti Svabi kazao da se passat kod nas treba prodavati za 15 milja jer radnici ne zive bajno. Mislim, da bi se odmah sporazumjeli.
Last edited by Drinski on 30/07/2015 12:57, edited 1 time in total.
Warashii

#1710 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by Warashii »

arnes86 wrote:
hrasno38 wrote:
arnes86 wrote:Kako sam ja shvatio ovaj zakon smeta samo ovim budzetlijama... Sto sve vise cujem ove sindikaliste sve vise sam za usvajanje zakona....

Da li se iko zapitao odkud ovoliko radnika na protestima ? Ovo su sve drzavne firme, neke su propale a neke jedva opstaju....
Ocito jos uvijek ti toga puno ne shvatas..........

Objasni mi ti ???
Fakat. Zasto neko ne objasni kako ovaj zakon steti radnicima u privatnom sektoru a zasto je ovaj kao dobar??
Drinski

#1711 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by Drinski »

JThomas wrote:
Drinski wrote:
JThomas wrote:a taj stav je božanska i transcendentna priroda plate sa budžeta. sve drugo je fair game i predmet rezova, podjela, raspodjela, ušteda. pa i materijalna imovina države i javnih preduzeća, samo su plate u drugoj dimenziji. za njih se mora stvoriti i za njih se moraju zadužiti i praunuci ako treba.
ne.
taj stav jeste da nigdje nema besplatnog rucka.
osim na budžetu.
ne, ni tamo ga nema. ako neko ne radi, treba ga izbaciti.
dezurni_ucenik

#1712 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by dezurni_ucenik »

pici wrote:
12:44 Lejla Imamović iz DF-a predložila da se sa dnevnog reda skine Prijedlog zakona o radu. Sa 18 za, 8 suzdržanih, 21 protiv odbijen prijedlog. Imamović tražila pojedinačno izjašnjavanje zastupnika
IDEMOO IHH RUSIT :bih:

Tooooooo. :lol:

'naci nista od MMF para. 'naci idemo do dna.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1713 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by Velkoski »

Drinski wrote: :lol:
nista, neka Fadil izađe i kaze to javno: mijenjamo ZOR jer su doktori podmitljivi pa cemo ovako da rijesimo taj problem.
ma ne, ti samo moraš da shvatiš da običnog građana boli kurac za ove drkokurce koji protestuju danas. :D

kao što i njih boli kurac za obične građane, inače se ne bi zapošljavali preko raznih štela i štelica, a ne bi ni na izborima glasali upravo za one koji su ih postavili.

what goes around comes around. :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1714 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by pici »

Opetja033 wrote:Usvojen dnevni red, Crveni Kmeri napustili salu. :thumbup:

ocel biti qvoruma minderasHima :mrgreen:
Freamon Lester

#1715 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by Freamon Lester »

Image

Warashii

#1716 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by Warashii »

Drinski wrote:
Warashii wrote: Ihhhh ti bi uveo :P. Bil` da ti je?
zavisi na koje "radnike" mislis.
Kada kazem radnike uvijek mislim na realni privatni sektor. Ima radnika i u tim nekim "drzavnim" firmama ali ih je jako mali broj.
baxul

#1717 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by baxul »

na stranici doma naroda imate stream za dom naroda. trenutno novalić govori.

Image
JThomas

#1718 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by JThomas »

jeste, al' da ne počnu od tebe ni od nekoga tvog. i tako svako od vas. i tako broj zaposlenih i dalje nezaustavljivo raste.
Innovation

#1719 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by Innovation »

RADNICI KONJUHA SDA nas je sve pokopala, jedino nas Radončić može spasiti
http://www.avaz.ba/clanak/188842/radnic ... ze-spasiti

Ocekivani clanci. :mrgreen:
StupskaBitanga

#1720 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by StupskaBitanga »

A FTV emituje serije a situacija kljuca
Ovi SDA voz
Drinski

#1721 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by Drinski »

Velkoski wrote:
Drinski wrote: :lol:
ma ne, ti samo moraš da shvatiš da običnog građana boli kurac za ove drkokurce koji protestuju danas. :D

kao što i njih boli kurac za obične građane, inače se ne bi zapošljavali preko raznih štela i štelica, a ne bi ni na izborima glasali upravo za one koji su ih postavili.

what goes around comes around. :D
pa oni i ne traze podrsku građana, od toga nema puno fajde, oni traze svoja prava.
dale cooper

#1722 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by dale cooper »

Velkoski wrote:ovi što danas protestuju drkaju kurac već 20 godina, tu su upravo zahvaljujući strankama, svake izbore guše ove što bi promijenili nešto, dakle plačite danas, boli me neka stvar.

što se mene tiče, nek' oni idu na zapad, a nek' nama ostave državu.

pa čuj otkud, zamisli koliko viška radnih mjesta moraš osposobiti da bi dobio izbore :D
Koje? Ovih 50% koji nikako ne izlaze na izbore već godinama? Da su se ti mobilisali, a bilo bi im u interesu, jer to je ta armija nezaposlenih i obeshrabrenih, kurac bi im glasačka vojska uhljebljenih mogla krojiti kapu i birati vlast svaki izborni krug.
goibos

#1723 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by goibos »

auu ako ovi delegati misle da će 500 policajaca moći sad da ih zaštiti dobro su se zajebali...

biće svega
ExNihilo

#1724 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by ExNihilo »

Image

Nešto mi se čini da nije bila sreća u pitanju. Usvajaj taj zakon, majku im... :evil:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1725 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by hrasno38 »

Freamon Lester wrote:Image

Evo jos budzetlija koji traze svoja nezasluzena prava!!!! Naravno ovdje nema onih sa zasluznim penzijama koje je podjelila SDA od 2.000 KM!!!!
Locked