ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Locked
Novak20

#1026 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by Novak20 »

butman wrote:
Novak20 wrote:
Ne znam Bogami.
Naravno da ne znas
Ni prije ove vlasti BH nije imala veci Gdp po glavi stanovnika ni od jedne od sadasnjih clanica EU a sad je razlika jos veća jer su ljudi na vrijeme krenuli u tranziciju i napustili socijalizam (eto najbolji primjer ta Slovenija koju spominjes a najbolje im bilo i u onom sistemu pa nije padalo na pamet da ga ostave ) dok bi neki ovdje ponovo vraćali ili šititile bastione rog nesretnog sistema koji se danas ogledaju u javnim preduzećima i administraciji
A ti kad znaš onda podkrijepi priču brojkama. Vjerodostojnosti radi.

J... mi se za socijalizam, živim bolje nego 95% ljudi u BiH, ništa mi ne fali ali se ne osjećam dobro jer ova nakarada prijeti da mi uzme budućnost za koju uplaćujem godinama. Može li ti biti jasno da mi se za penziono i zdravstveno odbije cca xx.000,00 KM godišnje. Kome idu te pare. Porodica i ja zdravi godinama, kad vadim nalaze plaćam, sve što koristim plaćam...... Halo. Gazda, pardon, poslodavac moje žene koji nema šta nema i nema gdje ne ide, za penziono izdravstveno ne uplati ni 5.000,00 KM godišnje. Neka, nisam zavidan ali kad mojoj ženi ukrade 7 dana godišnjeg ili regres ili topli obrok, oštetio je i mene i porodicu.

Promijenio sam sedam poslodavaca...radio svašta nešta. Ne bojim se posla.

Bojim se jedino da kad ostarim ili se ne daj bože razbolim, kad me poslodavac šutne, treba neko da mi kaže NEJMA PARA za peMzije. Ja sam za čisti kapitalizam ali sa poštivanjem zakona i pravila igre. Tri puta do sada bih bio poduzetnik da mi nisu konkurencija oni koji koriste administraciju da se bave radom u fušu. Daj mi moje pare da ih uložim u austrijski privatni fond........ ili da ih spiskam ako hoću.

Dakle. Gdje je tu država da obezbijedi svima jednake uvjete. Da naplati poreze i doprinose od svih, da ukine plaćanje kešanom, da tuži i sudi po zakonu....
Ima ovde puno posla ali ga ovi shupci iz 24 teške godine ne mogu i neće odraditi kako valja. Njima dobro a sa 10% glasova drže se na vlasti. Je... ih se može im se....
Last edited by Novak20 on 28/07/2015 14:55, edited 1 time in total.
nosara

#1027 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by nosara »

Ali Kemal wrote:
Novak20 wrote:Ne znam Bogami. Ja sam krajem 1990 i početkom '91 zarađivao cca 2.000,00 KM, u dinarima naravno. Para bilo kao pljeve. Čini mi se da je i BDP izražen u dolarima bio duplo veći nego danas ali mi se ne da tražiti.

Prije rata BiH a da ne govorim Jugoslavija je bila ispred Rumunije, Bugarske, Poljske, baltičkih ELL država. Pogledaj samo gdje je Slovenija koja je popravljala prosjek.

I još jedna stvar. Ovdašnji poslodavci da imaju milijarde neće se upustiti u poduhvate stvaranja Energoinvesta ili Hidrogradnje. Skontali da je najunosnije uvoziti i prodavati raji tuđe. Da ne pričam da nemaju intelektualne kapacitete tipa Emerika Bluma i drugih soc. privrednika.
Džaba sada govorit, to je već davno proslo vrijeme, pluskvamperfekt, odrasle su nove generacije koje se odgajaju ili kao zatucani vjernici, gdje je žena vlasništvo muškaraca i samim tim pola stanovništva je izopćeno iz društvenog života , ili po Pink šemi, kriminala i sponzoruša.
Ovaj prostor je rezerviran za nekog drugog, ovaj put osvajači rade lagano, ne žuri im se, uništava se sistematski domaća ekonomija, školstvo i socijalna zaštita sa zdravstvom.
Narod je od školovanog, modernog postao zatucan i sve manje školovan, a kao glavno oružje je korištena religija, svakojaki kozojebi drže predavanja, pune sale. strašno.
Jednostavno ne vidim nikakvu šansu da Bosanci, sve tri nacionalne grupe, mogu da bilo šta urade da bi spasili ekonomiju. Region će da tone i tone, i sve kada se bude mislilo da se došlo do dna, to neće biti tačno, može još dublje.

Potresla me to podsjećanje kada je bivša država stvarala Energoinveste i slične firme i sadašnje mogućnosti i prosidbe po svijetu i ovo vrijeme kada ti stranac odredjuje zakone.
Nije da ne bi ovi novi tajkuni voljeli da ostanu upamćeni kao stvaraoci nekog novog Energoinvesta, ali su svjesni da je to nemoguće, iza takvih firmi stoje godine i godine rada, učenja, razvoja cijelog društva, jedne šire zajednice, sa mnogo više ljudskog potencijala, kojeg već sada nema dovoljno i koji se konstantno odliva.
Sve to stoji, ali meni nekako nije krivo... Neka primitivna stoka crkne, ko je jebe... Oni iznad prosjeka ce se vec nekako snac... :D
Thorgerson

#1028 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by Thorgerson »

Drinski wrote:
Thorgerson wrote:
Drinski wrote:a ti novim poslodavcima ko poticaj treba ukiniti sakncije za rad na crno?
A kako i gdje se ukida rad na crno?

Jel to ona suplja i 26 stavki koje je napisao sindikat, a izostavio naravno pola bitnih stvari?
stvarno lupas.
pa ljudi ukidaju mnostvo instituta koji se odnose na suzbijanje rada na crno.
Naravno, opet lupas i iznosis neistine.

Sta cemo sa zakonom o prekrsajima koji je donesen, koji propisuje kazne za pravna lica i do 200.000 KM?
Mister Yes

#1029 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by Mister Yes »

nosara wrote:
Mister Yes wrote:Novim zakonom o radu rizik poslovanja se dobrim dijelom prebacuje sa poslodavca na radnika. U to nema nikakve sumnje. ALI TO JE DOBRO

Od ove zemlje bježe investitori zbog trenutnog zakona o radu. Nama treba zakon kakav hoće poslodavci ako želimo da poslodavci ovdje otvaraju fabrike i da imamo nova radna mjesta. Tako jednostavno.

Najebaće manje sposobni i najebače neradnici ali će biti novih radnih mjesta i posla za mlade i sposobne. Da ne idu u Njemačku i u druge zemlje. Da nam mladost ostane ovdje. Da napokon krenemo u pravom smjeru. Prema EU.

Ko god je protiv novog zakona o radu ili nije dovoljno upoznat ili nije dovoljno inteligentan ili gleda svoj interes a ne interese društva i ovog napaćenog naroda.

Meni lično je bolje da ostane stari zakon. Ali ja imam djecu. I za svoju djecu spreman sam na ličnu žrtvu u korist budućnosti naše djece.
Imas djecu i vec sad se zalazes da, kad stasaju, budu neciji robovi bez ikakvih prava... Pitam se da li znaju...? :?

Nejse... Kako ce, kojim trikovima, situacija koja smanjuje prava radnika dovest do veceg zaposljavanja, mame ti...? Sta stimulise poslodavca da siri proizvodnju na nacin da zaposljava vise ljudi, a ne da izrabljuje jos vise ove koji vec rade...? Ako mozes...
Pa ne mora čak ni širiti proizvodnju. Dovoljno je da otpusti tebe starog kenjca i mene starog kenjca a da zaposli našu djecu od 20 i kusur godina. Mladost nam ode iz zemlje jer se ne mogu zaposliti a ne mogu jer ti i ja stari kenjci sjedimo u kancelarijama gdje bi oni mogli sjediti. A ne sjede jer nas stare kenjce ne mogu da otpuste jer nas trenutni zakon štiti ko da smo bogovi. A ne dva stara kenjca.
Opetja033

#1030 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by Opetja033 »

Novak20 wrote:Bojim se jedino da kad ostarim ili se ne daj bože razbolim, kad me poslodavac šutne, treba neko da mi kaže NEJMA PARA za peMzije. Ja sam za čisti kapitalizam ali sa poštivanjem zakona i pravila igre. Tri puta do sada bih bio poduzetnik da mi nisu konkurencija oni koji koriste administraciju da se bave radom u fušu. Daj mi moje pare da ih uložim u austrijski privatni fond........ ili da ih spiskam ako hoću.

Dakle. Gdje je tu država da obezbijedi svima jednake uvjete. Da naplati poreze i doprinose od svih, da ukine plaćanje kešanom, da tuži i sudi po zakonu
Sa ovim se mogu u potpunosti sloziti. Medjutim to o cemu ti pricas je nazalost idila ili barem daleko, daleko ispred nas. A ovaj zakon je svakako bolji od trenutnog. Micemo se naprijed, nece sve biti ruzicasto i lijepo ali bitno je da se ide ka naprijed.
daddy-kool

#1031 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by daddy-kool »

nosara wrote:
daddy-kool wrote:
animus wrote:Ovdje je samo jedno bitno, nakon usvajanja zakona nema više kolektivnih tužbi zbog smanjenja plata drzavnoj sluzbi. Nema više milionskih presuda na stetu drzave jer neko ima svoja zagarantovana prava. Od sada kad nema para u budzetu plate ce biti smanjene na iznos koji moze podnijeti budzet i nece biti potrebe za novim zaduzivanjima kod MMF-a.
:thumbup:
To. Dodatno ide još smanjenje broja u administraciji, plus olakšano restruktuiranje fabrika tipa Dita, rudnika, komunalnih preduzeća. Realno, može se očekivati prvo pad zaposlenosti prije nego što se osjete pozitivni efekti.
Mislis gasenje... :-)
U krajnjem slučaju da, ali prije toga bi bila otpuštanja dijela radnika i pokušaj podizanja.
Drinski

#1032 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by Drinski »

Thorgerson wrote: Naravno, opet lupas i iznosis neistine.

Sta cemo sa zakonom o prekrsajima koji je donesen, koji propisuje kazne za pravna lica i do 200.000 KM?
ma da, sad je napad najbolja odbrana.
covjece, ukida se mogucnost zatavranja firme, nema roka za postupanje po nalozima inspkecije i sl.

i jos nesto: zakon o prekrsajima je procesni a ne materijalni zakon, sto znaci da taj zakon nigdje ne određuje niti prekrsaj niti sankciju, a to opet dalje znaci da se petljas u nesto sto pojma nemas.
Drinski

#1033 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by Drinski »

Novak20 wrote: Ja sam za čisti kapitalizam ali sa poštivanjem zakona i pravila igre.
:thumbup: :thumbup:
Kikibombona

#1034 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by Kikibombona »

Mister Yes wrote:
Pa ne mora čak ni širiti proizvodnju. Dovoljno je da otpusti tebe starog kenjca i mene starog kenjca a da zaposli našu djecu od 20 i kusur godina. Mladost nam ode iz zemlje jer se ne mogu zaposliti a ne mogu jer ti i ja stari kenjci sjedimo u kancelarijama gdje bi oni mogli sjediti. A ne sjede jer nas stare kenjce ne mogu da otpuste jer nas trenutni zakon štiti ko da smo bogovi. A ne dva stara kenjca.
A dobro Kenjac, sta ces ti sa 50 kuka kada ostanes bez posla, a nemas nikakve druge prihode.... Jos ti ni zena ne radi?

Da ti dijete kupuje hranu i placa racune?
Drinski

#1035 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by Drinski »

Kikibombona wrote:
Mister Yes wrote:
A dobro Kenjac, sta ces ti sa 50 kuka kada ostanes bez posla, a nemas nikakve druge prihode.... Jos ti ni zena ne radi?

pa kazao ti je: malj pa u čelo.
Ali Kemal

#1036 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by Ali Kemal »

Mister Yes wrote:Pa ne mora čak ni širiti proizvodnju. Dovoljno je da otpusti tebe starog kenjca i mene starog kenjca a da zaposli našu djecu od 20 i kusur godina. Mladost nam ode iz zemlje jer se ne mogu zaposliti a ne mogu jer ti i ja stari kenjci sjedimo u kancelarijama gdje bi oni mogli sjediti. A ne sjede jer nas stare kenjce ne mogu da otpuste jer nas trenutni zakon štiti ko da smo bogovi. A ne dva stara kenjca.
Shvatam šta želiš da kažeš, ali ne možeš tako, ne vodi to ničemu.
Koja bi to bila starosna granica, radiš npr do 50-te i onda te izbace s posla, odvedu na Treskavicu u januaru i ostave te da se smrzneš :D
AntiKrist

#1037 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by AntiKrist »

Uhljebi na aparatima,sace cetvrtak ,smijetel izac vani :lol:
nosara

#1038 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by nosara »

Mister Yes wrote:
nosara wrote:
Mister Yes wrote:Novim zakonom o radu rizik poslovanja se dobrim dijelom prebacuje sa poslodavca na radnika. U to nema nikakve sumnje. ALI TO JE DOBRO

Od ove zemlje bježe investitori zbog trenutnog zakona o radu. Nama treba zakon kakav hoće poslodavci ako želimo da poslodavci ovdje otvaraju fabrike i da imamo nova radna mjesta. Tako jednostavno.

Najebaće manje sposobni i najebače neradnici ali će biti novih radnih mjesta i posla za mlade i sposobne. Da ne idu u Njemačku i u druge zemlje. Da nam mladost ostane ovdje. Da napokon krenemo u pravom smjeru. Prema EU.

Ko god je protiv novog zakona o radu ili nije dovoljno upoznat ili nije dovoljno inteligentan ili gleda svoj interes a ne interese društva i ovog napaćenog naroda.

Meni lično je bolje da ostane stari zakon. Ali ja imam djecu. I za svoju djecu spreman sam na ličnu žrtvu u korist budućnosti naše djece.
Imas djecu i vec sad se zalazes da, kad stasaju, budu neciji robovi bez ikakvih prava... Pitam se da li znaju...? :?

Nejse... Kako ce, kojim trikovima, situacija koja smanjuje prava radnika dovest do veceg zaposljavanja, mame ti...? Sta stimulise poslodavca da siri proizvodnju na nacin da zaposljava vise ljudi, a ne da izrabljuje jos vise ove koji vec rade...? Ako mozes...
Daaaaaj... :-)

Imao sam priliku propustit kroz sake te mlade i skolovane... Da ne duljim, barem su me nasmijali...

Kako ne shvatas da rad nije in...? Floskule tipa "daj mi posla" uvijek i jedino podrazumijevaju "daj da ne radim a uzimam"... Od 100 tih mladih ni 10% ne vrijede zraka koji udisu... Nisu oni krivi, boze sacuvaj, ali to su cinjenice... Radne etike nemaju, autoritet ne postuju, sjebani od falicnog obrazovanja, neodgojeni jer su roditelji od njih digli ruke dok su isli u osnovnu skolu...

Jedino rasturaju drustvenim mrezama... Jednim okom tvita mobitelom, drugim sara fejsbukom... Lutke nase, lajk... :kiss:
nosara

#1039 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by nosara »

Kikibombona wrote:
Mister Yes wrote:

Ma on ce dilat, vec ima kanale i veze... :lol:
Kikibombona

#1040 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by Kikibombona »

Ali Kemal wrote:
Mister Yes wrote:Pa ne mora čak ni širiti proizvodnju. Dovoljno je da otpusti tebe starog kenjca i mene starog kenjca a da zaposli našu djecu od 20 i kusur godina. Mladost nam ode iz zemlje jer se ne mogu zaposliti a ne mogu jer ti i ja stari kenjci sjedimo u kancelarijama gdje bi oni mogli sjediti. A ne sjede jer nas stare kenjce ne mogu da otpuste jer nas trenutni zakon štiti ko da smo bogovi. A ne dva stara kenjca.
Shvatam šta želiš da kažeš, ali ne možeš tako, ne vodi to ničemu.
Koja bi to bila starosna granica, radiš npr do 50-te i onda te izbace s posla, odvedu na Treskavicu u januaru i ostave te da se smrzneš :D
Ma ovi sto ovako pricaju IMAJU i boli ih kurac sto drugi NEMAJU!

I onda sirotinju huskaju na rat.... Hajte ratujete pizda vam materina, ginite i ostavljajte dijelove tijela, pa cemo vam u miru jebati majku! :D

Crkni glupa sirotinjo! Opet sam zloban.... Drzat ce me jedno pet minuta, uzivat cu u tome, pa ce mi opet biti zao. :D :(
Ali Kemal

#1041 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by Ali Kemal »

nosara wrote:Sve to stoji, ali meni nekako nije krivo... Neka primitivna stoka crkne, ko je jebe... Oni iznad prosjeka ce se vec nekako snac... :D
Tako će i biti, možda i jeste bolje, oni koji prežive će živjeti možda normalno nadam se do kraja stoljeća, kada tu bude nova država i narod koji će da priča nekim drugim jezikom. Djeca u školi neće ni učiti ovaj period, to će se preskakati :D
edo_79

#1042 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by edo_79 »

nosara wrote: Daaaaaj... :-)

Imao sam priliku propustit kroz sake te mlade i skolovane... Da ne duljim, barem su me nasmijali...

Kako ne shvatas da rad nije in...? Floskule tipa "daj mi posla" uvijek i jedino podrazumijevaju "daj da ne radim a uzimam"... Od 100 tih mladih ni 10% ne vrijede zraka koji udisu... Nisu oni krivi, boze sacuvaj, ali to su cinjenice... Radne etike nemaju, autoritet ne postuju, sjebani od falicnog obrazovanja, neodgojeni jer su roditelji od njih digli ruke dok su isli u osnovnu skolu...

Jedino rasturaju drustvenim mrezama... Jednim okom tvita mobitelom, drugim sara fejsbukom... Lutke nase, lajk... :kiss:
Izvini ali neću se složiti s tobom, kod mene brat već godinu dana nemože naći pos'o od uhljeba i raznoraznih štela, radi na dnevnici po cijeli dan, nemoj pričat tako ... to možda u gradovima gdje je ljepše u bašti ispijat kafu kad babo da peticu i kukat kako se nema posla, nego zasukat rukave i radit ....
Opetja033

#1043 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by Opetja033 »

nosara wrote:Ma on ce dilat, vec ima kanale i veze... :lol:
Dilere bar ne placaju gradjani iz svojih dzepova kao ove uhljebljene i parazitske neradnike. Dakle gori su i od dilera.
Thorgerson

#1044 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by Thorgerson »

Ma generalno... I iskreno...

Jebe mi se za novi zakon.

Mene fakat ne dotice. A koliko vidim sa rajom, koja vecina radi po privatnim firmama, ni njih. Meni se bukvalno nista nece promjeniti.

Jedini koji su se uzjebali su uhljebi.

Sta vam ja mogu. Jebaji ga ljudi. Muzli ste drzavu evo 20 godina. Valjda vam je dosta.

Sindikat prosle godine sutio, a pred zgradom im protest bio. Majmuni nikakvu podrsku nisu dali i sad ocekuju nesto.

Zakon ce bit usvojen. I to ce vam ga zapaprit vasi, da ironija bude veca. :izet:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1045 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by KatarinaKosaca »

Thorgerson wrote:Ma generalno... I iskreno...

Jebe mi se za novi zakon.

Mene fakat ne dotice. A koliko vidim sa rajom, koja vecina radi po privatnim firmama, ni njih. Meni se bukvalno nista nece promjeniti.

Jedini koji su se uzjebali su uhljebi.

Sta vam ja mogu. Jebaji ga ljudi. Muzli ste drzavu evo 20 godina. Valjda vam je dosta.

Sindikat prosle godine sutio, a pred zgradom im protest bio. Majmuni nikakvu podrsku nisu dali i sad ocekuju nesto.

Zakon ce bit usvojen. I to ce vam ga zapaprit vasi, da ironija bude veca. :izet:
:thumbup: :kiss:
daddy-kool

#1046 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by daddy-kool »

Novak20 wrote:
J... mi se za socijalizam, živim bolje nego 95% ljudi u BiH, ništa mi ne fali ali se ne osjećam dobro jer ova nakarada prijeti da mi uzme budućnost za koju uplaćujem godinama. Može li ti biti jasno da mi se za penziono i zdravstveno odbije cca xx.000,00 KM godišnje. Kome idu te pare. Porodica i ja zdravi godinama, kad vadim nalaze plaćam, sve što koristim plaćam...... Halo. Gazda, pardon, poslodavac moje žene koji nema šta nema i nema gdje ne ide, za penziono izdravstveno ne uplati ni 5.000,00 KM godišnje. Neka, nisam zavidan ali kad mojoj ženi ukrade 7 dana godišnjeg ili regres ili topli obrok, oštetio je i mene i porodicu.

Promijenio sam sedam poslodavaca...radio svašta nešta. Ne bojim se posla.

Bojim se jedino da kad ostarim ili se ne daj bože razbolim, kad me poslodavac šutne, treba neko da mi kaže NEJMA PARA za peMzije. Ja sam za čisti kapitalizam ali sa poštivanjem zakona i pravila igre. Tri puta do sada bih bio poduzetnik da mi nisu konkurencija oni koji koriste administraciju da se bave radom u fušu. Daj mi moje pare da ih uložim u austrijski privatni fond........ ili da ih spiskam ako hoću.

Dakle. Gdje je tu država da obezbijedi svima jednake uvjete. Da naplati poreze i doprinose od svih, da ukine plaćanje kešanom, da tuži i sudi po zakonu....
Ima ovde puno posla ali ga ovi shupci iz 24 teške godine ne mogu i neće odraditi kako valja. Njima dobro a sa 10% glasova drže se na vlasti. Je... ih se može im se....
Šta je bilo, bilo je. Pare koje si uplatio u penziono, zdravstveno, socijalno ili obrazovanje su pojedene. Koristio ti te usluge ili ne, te pare više ne postoje, a ovi što su uplaćivali su se solidarisali sa ostatkom stanovništva koje nije (moglo) uplaćivalo. Doprinosi će se nešto smanjiti, a država će ohrabrivati pojedince da uplaćuju dodatno privatno penzijsko osiguranje.
AntiKrist

#1047 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by AntiKrist »

Nema vise

sad je ovo

Image :D
nosara

#1048 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by nosara »

Opetja033 wrote:
nosara wrote:Ma on ce dilat, vec ima kanale i veze... :lol:
Dilere bar ne placaju gradjani iz svojih dzepova kao ove uhljebljene i parazitske neradnike. Dakle gori su i od dilera.
Vjerujem da taj milje poznajes bolje od mene... Garant ima i neki sindikat...?
Thorgerson

#1049 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by Thorgerson »

SBB neće prihvatiti Bakirov i Aljošin zakon protiv radnika
:lol:
nosara

#1050 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by nosara »

edo_79 wrote:
nosara wrote: Daaaaaj... :-)

Izvini ali neću se složiti s tobom, kod mene brat već godinu dana nemože naći pos'o od uhljeba i raznoraznih štela, radi na dnevnici po cijeli dan, nemoj pričat tako ... to možda u gradovima gdje je ljepše u bašti ispijat kafu kad babo da peticu i kukat kako se nema posla, nego zasukat rukave i radit ....
Opet "ja, kod mene, moj"... To je subjektivno iskustvo i nema veze s onim sto sam ja napisao...

Cak sam se ogradio s optimisticnih 10%... :D
Locked