Zablude vječitog samozvanog favorita

Chisum

#26 Re: Zablude vječitog samozvanog favorita

Post by Chisum »

Pa jebiga, sehara je kod smetaljara... nisamo ja i ti spavali u trezorima narodinih banaka, nego oni, kadrovi SDA, SzBiH, te najmladje sestrice - Fahrine stranke... Pa ljudi odrijesili kesu i crv Mijovic leg'o na rudu.

Sta je tu cudno... u zemlji u kojoj "najveci bosnjacki mislilac" cije ce rijeci da nam "pokazu put", Tunjo, voda cetnika Kilibardu po Bosni, i gladi mu muda... sve je moguce...

Pa i da dobijes najvece moguce ratno odlikovanje za podrumasenje i osvajanje petosobnog stana Hajre Balorde... na juris.
Last edited by Chisum on 31/08/2010 15:56, edited 3 times in total.
Patron of Formello

#27 Re: Zablude vječitog samozvanog favorita

Post by Patron of Formello »

Vrlo dobar članak. Samo ja bih jos nesto dodao. Mozda i najveci razlog zasto SDP će zabilježiti katastrofalan rezultat je što SDA(pa i dr. stranke ) ima bolje kapacitete za realizaciju izbornog programa i ovaj put i bez SBIH i drugih izdajnika. Branili smo Bosnu u ratu danas je branimo protiv komunista, velikosrpskih izdajnik, i domaćih unlehatora. Šta bi bilo da je SDP branio Bosnu, tada nikad nebi dobili BIH već bi bili dio krnje Jugoslavije. To treba naglasiti jer se zabortavilo. Koja razlika postoji između KPJ-u i SDP! Nikakva, komunista je komunista. Samo promjenio ime, čak se ni boja nije promjenila. Šta su uradili zadnjih godina osim što znaju zamajavati narod svojom arogancijom i velikograđanstvom. Vrijeme je da otvorimo oči i da prepoznamo prave snage koje mogu izvaditi ovu zemlju iz ambisa. :bih:[/quote]

Cime ti tugo moja branis Bosnu? :-)
Jesi li gledao sinoc 60 minuta da vidis uspjehe vase odbrane i pljacke?
A komunista jeste komunista i uvijek ce biti komunista. 8-)
MANIGO

#28 Re: Zablude vječitog samozvanog favorita

Post by MANIGO »

Patron of Formello wrote: Cime ti tugo moja branis Bosnu? :-)
Jesi li gledao sinoc 60 minuta da vidis uspjehe vase odbrane i pljacke?
A komunista jeste komunista i uvijek ce biti komunista. 8-)
Ne gledam komunističko-diktatorske medije, ti to očito radiš jer te avatar odaje. Ja ne bi nazavao Mijovića crvom jer je čovjek koji ima svoj integritet i njegovo ime znači u svijetu novinarstva. Teško da bi se on prodao za šaku dolara. Tako da ta izjava ne ide uz čovjeka kao što je Vlastimir Mijović.
KenCo

#29 Re: Zablude vječitog samozvanog favorita

Post by KenCo »

MrMaliJoe wrote:
MANIGO wrote:
Vrlo dobar članak. Samo ja bih jos nesto dodao. Mozda i najveci razlog zasto SDP će zabilježiti katastrofalan rezultat je što SDA(pa i dr. stranke ) ima bolje kapacitete za realizaciju izbornog programa i ovaj put i bez SBIH i drugih izdajnika. Branili smo Bosnu u ratu danas je branimo protiv komunista, velikosrpskih izdajnik, i domaćih unlehatora. Šta bi bilo da je SDP branio Bosnu, tada nikad nebi dobili BIH već bi bili dio krnje Jugoslavije. To treba naglasiti jer se zabortavilo. Koja razlika postoji između KPJ-u i SDP! Nikakva, komunista je komunista. Samo promjenio ime, čak se ni boja nije promjenila. Šta su uradili zadnjih godina osim što znaju zamajavati narod svojom arogancijom i velikograđanstvom. Vrijeme je da otvorimo oči i da prepoznamo prave snage koje mogu izvaditi ovu zemlju iz ambisa. :bih:
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

:shock: :lol: :shock: :lol: :shock: :lol:

pa te "prave" snage "vade" ovu zemlju iz ambisa vec 15 godina i nista nisu postigli,samo su gore napravili. kako bezobrazan,licemjeran post.

vrijeme je za promjene,vrijeme je da na vlast dodju nove stranke.
Chisum

#30 Re: Zablude vječitog samozvanog favorita

Post by Chisum »

Onaj ko je sinoc gledao onu emisiju, i vidio one nesretne ljude, od kojih su mnogi litrama krv proljevali po ovoj zemlji, noge i ruke dali, a danas nemaju sta da jedu... desetine hiljada njih... ALO!!! Ne 5, ne deset ljudi, nego DESETINE HILJADA onih cije su nekada pune fabrike bukvalno PORAVNATE sa zemljom, i to nakon rata! Sve radi minderasa i pljacke koja je unistila SVE pred sobom, mrtvu im majku jebem... onaj ko je to gledao, a nije mu iz dupeta u glavu doslo, pa opet posegne za istima i na ovim izborima, dabogda crk'o od gladi zajedno sa porodicom! Eh eto... Ma koliko pokusavao, pa onda nanovo gazio svoju rijec, ovog puta cu pokusati da izgubim i potisnem svaki, ali bas svaki sentiment, svaki osjecaj sazaljenja i sapatnistva prema onima koji iz godine u godinu sami sebi i svojoj gladnoj djeci vezu omce oko vrata.

Meni se zena sinoc rasplakala k'o djete, a u meni takva huja, avo i danss, da sam nekoga mogao rukama zadaviti, i ne mogu da vjerujem da se ti podrumaski smetljari i dalje setaju, dalje obecavaju, i danas nam pricaju o tome kako su nekoga branili i kako ce nekoga izvesti na pravi put.

SMETLJARI!
Last edited by Chisum on 31/08/2010 16:13, edited 1 time in total.
detroit-mercy

#31 Re: Zablude vječitog samozvanog favorita

Post by detroit-mercy »

Ne znam zbog cega uopste raspravljate sa ovim pilotom, njegova uloga je jasna velicanje lika i djela stranke koja nas je vodila kroz, hm koliko vec najtezih godina. Tako da sa njim raspravaljati se uopste ne isplati, vjerovatno juhu jede zlatnim kasikama :mrgreen: .
Medjutim, ovaj clanak V. Mijovica ostavlja ipak prostora za razmisljanje. Sta ako se ponove izbori od proslog puta, SDP vjeciti favorit onda na dan izbora maha. Da li ce doci do temeljnog pospremanja stranke, da li vrh stranke ima ljude ili snagu koja te promjene moze izvesti.
Iskreno, za bilo koju iole ozbiljniju stranku koja pretenduje na vlast recesija dolazi kao kec na desetku, ako tada nisi u stanju pomesti vlast na izborima onda neces nikada. SDPu se pruza velika sansa na ovim izborima, ako je ne iskoristi onda stvarno vise ne znam do koga je :mrgreen: .
Noddle

#32 Re: Zablude vječitog samozvanog favorita

Post by Noddle »

MANIGO wrote:Ne gledam komunističko-diktatorske medije, ti to očito radiš jer te avatar odaje. Ja ne bi nazavao Mijovića crvom jer je čovjek koji ima svoj integritet i njegovo ime znači u svijetu novinarstva. Teško da bi se on prodao za šaku dolara. Tako da ta izjava ne ide uz čovjeka kao što je Vlastimir Mijović.
HAhahhahha kako si ti naivan druze. Za "saku dolara" su se prodavale puno vece licnosti od Vlastimira Mijovica. Ali dobro, hajmo reci da se nije pordao i da je ovo stvarno samoincijativno napisao. To znaci da taj "veliki" novinar ima podvojenu licnost. Jer bi samo onda to moglo objasniti situaciju u kojoj Mijovic, ta velicina od novinara, iz jedne krajnosti prelazi u drugu. A posto ja cisto sumnjam da je podvojena licnost, po meni ostaje samo da nema karaktera i da se ipak prodao za "saku dolara"
sylar

#33 Re: Zablude vječitog samozvanog favorita

Post by sylar »

Od 2002. godine SDP vodi po anketama. I kada dodju izbori NISTA. Ali nije SDP kriv za to. Krivi su ljudi koji svake izbore nasjedaju na onu nacionalisticku pricu, na predizborna huskanja i pretnje ratom, otcjepljenjem/ukidanjem i slicnim glupostima. I narod, jos prestrasen ratom 92-95 kada udje u kabinu za glasanje vidi samo nacionalne stranke.
Ali ove godine je drugacije. Ove godine su pokusali sa tim pricama ali ljudi ne nasijedaju. Dodik prica kako ce se otcijepiti, 100% Hare kaze da nece ali ljude to ne interesuje. Vise ljude nije briga za NAŠE i NJIHOVE, i kao sto rekose iz SDA "ZNA NAROD" upravo tako zna narod i narod ce da trenutnu vlast i kazni.
Kada ekonomija, pravda, zdravstvo, skolstvo i socijalna zastita budu glavna prica i tema, kada se ti problemi budu rjesavali, tada ce da nam bude dobro.
3.oktobar je zadnji voz i vidjecemo da li cemo stici na njega ili ce i on proci.
MrMaliJoe

#34 Re: Zablude vječitog samozvanog favorita

Post by MrMaliJoe »

detroit-mercy wrote:Ne znam zbog cega uopste raspravljate sa ovim pilotom, njegova uloga je jasna velicanje lika i djela stranke koja nas je vodila kroz, hm koliko vec najtezih godina. Tako da sa njim raspravaljati se uopste ne isplati, vjerovatno juhu jede zlatnim kasikama :mrgreen: .
Medjutim, ovaj clanak V. Mijovica ostavlja ipak prostora za razmisljanje. Sta ako se ponove izbori od proslog puta, SDP vjeciti favorit onda na dan izbora maha. Da li ce doci do temeljnog pospremanja stranke, da li vrh stranke ima ljude ili snagu koja te promjene moze izvesti.
Iskreno, za bilo koju iole ozbiljniju stranku koja pretenduje na vlast recesija dolazi kao kec na desetku, ako tada nisi u stanju pomesti vlast na izborima onda neces nikada. SDPu se pruza velika sansa na ovim izborima, ako je ne iskoristi onda stvarno vise ne znam do koga je :mrgreen: .
Ok, ali nije samo problem u pilotu. Nego novinarski transferi u različito obojene političke tabore pred izbore. Na kraju krajeva zašto piše baš sada o ovoj tematici????
nuraH

#35 Re: Zablude vječitog samozvanog favorita

Post by nuraH »

Altsa wrote:Mijovicu prodao si se za male pare :x :x :x

Pobjeđuju SNSD i SDP
Datum: 30.08.2010 20:23
Autor: Bojana Vučenović

SARAJEVO, BANJALUKA - Ukoliko bi se opšti izbori održali narednog vikenda u BiH, ubjedljivu pobjedu odnijeli bi kandidati SNSD-a i SDP BiH na svim nivoima.
Pobjeđuju SNSD i SDP

To pokazuju rezultati istraživanja koje je sprovela vodeća Međunarodna agencija za istraživanje javnog mnjenja "Ipsos" za potrebe Nacionalnog demokratskog instituta za međunarodne odnose (NDI).

Istraživanje među građanima BiH je sprovedeno u periodu od 2. do 12. avgusta ove godine na uzorku od 2.000 ispitanika metodom slučajnog uzorka.
kojim građanima BIH???

Evo upravo je ovo razlog zbog kojeg je vecina ovih ''crvenih'' sarajlija u zabludi.
Kao prvo morate znati da BiH nije samo Sarajevo, i da misljenje koje preovladava u Sarajevu ne preovladava nužno i na prostoru FBiH a nipošto i cijele BiH...
Objavljuju se rezultati raznoraznih istraživanja, anketa itd. o tome kako će SDP pobijediti - a to je daleko od istine!
Sva ta istraživanja se provode ili na Internetu ili u samom Gradu Sarajevu - što naravno nije relevantan i reprezentativan uzorak - klinac ce anketari ić u dobroševiće i sl. mjesta pa anketirat ljude - a upravo je skup takvih mjesta reprezentativniji uzorak od ovog u Sarajevu i na Internetu.
JThomas

#36 Re: Zablude vječitog samozvanog favorita

Post by JThomas »

brate, oni tamo pišu da je fahro nov u politici...hajd', makar formalno jeste, mada nije stvarno...al' ovaj govori o SDA kao o novoj snazi koja će unijeti preokret :-D
probuseni $

#37 Re: Zablude vječitog samozvanog favorita

Post by probuseni $ »

SDP cini dvije greske. Ovisan je o vjecnom lideru Zlatku i sto je mozda vaznije, pokusavaju se uvuci u vlast. Tu su glupi ko tockovi. Znaju vrlo dobro da su mali, gotovo bez uticaja i da bi u bilo kakvoj koaliciji bili samo pioni. Kad bi sad na vlast dosla najprogresivnija vlada na svijetu, za cetiri godine i ona bi dobila epitet nesposobni izdajnici, zato sto je u Bosni toliko problema da ih ni americka administracija nebi imala vremena rascistiti za te cetiri godine. Imam osjecaj da SDP zeli skociti u halenjsku rupu mada ih niko na to ne tjera.
Ja bih da sam na njihovom mjestu namerno ostao u opoziciji. Tako imam mogucnost da neograniceno kritikujem i da vladasjucim derem kozu. Medjutim i to treba znati. Treba biti sposoban da argumentima rusis lopove. Druga stvar,. SDP pripada nekakvoj internacionali gdje je ona obavezuje na neke norme. SDP je socijalisticka , radnicka partija koja ne moze funkcionisati na vlasti u drzavi ciji su standardi ispod gradjanskog drustva. Nasa drzava je po svom profilu drzava za srednji vjek, a u takvim uslovima socijalisti nemaju sta traziti. Kad se , i ako se uspostavi gradjansko drustvo, tad SDP treba da se bori za vlast. Ova i ovakva Bosna je druga liga za njihovu ideologiju.
Alfons Kauders

#38 Re: Zablude vječitog samozvanog favorita

Post by Alfons Kauders »

JThomas wrote:brate, oni tamo pišu da je fahro nov u politici...hajd', makar formalno jeste, mada nije stvarno...al' ovaj govori o SDA kao o novoj snazi koja će unijeti preokret :-D
Fakat... Ukrashe supci fazon od SBiH, koja pred svake izbore glumi da je vlast i kritikuje vlast, tj. samu sebe...
Risto Kuglarić

#39 Re: Zablude vječitog samozvanog favorita

Post by Risto Kuglarić »

nuraH wrote:
Altsa wrote:Mijovicu prodao si se za male pare :x :x :x

Pobjeđuju SNSD i SDP
Datum: 30.08.2010 20:23
Autor: Bojana Vučenović

SARAJEVO, BANJALUKA - Ukoliko bi se opšti izbori održali narednog vikenda u BiH, ubjedljivu pobjedu odnijeli bi kandidati SNSD-a i SDP BiH na svim nivoima.
Pobjeđuju SNSD i SDP

To pokazuju rezultati istraživanja koje je sprovela vodeća Međunarodna agencija za istraživanje javnog mnjenja "Ipsos" za potrebe Nacionalnog demokratskog instituta za međunarodne odnose (NDI).

Istraživanje među građanima BiH je sprovedeno u periodu od 2. do 12. avgusta ove godine na uzorku od 2.000 ispitanika metodom slučajnog uzorka.
kojim građanima BIH???

Evo upravo je ovo razlog zbog kojeg je vecina ovih ''crvenih'' sarajlija u zabludi.
Kao prvo morate znati da BiH nije samo Sarajevo, i da misljenje koje preovladava u Sarajevu ne preovladava nužno i na prostoru FBiH a nipošto i cijele BiH...
Objavljuju se rezultati raznoraznih istraživanja, anketa itd. o tome kako će SDP pobijediti - a to je daleko od istine!
Sva ta istraživanja se provode ili na Internetu ili u samom Gradu Sarajevu - što naravno nije relevantan i reprezentativan uzorak - klinac ce anketari ić u dobroševiće i sl. mjesta pa anketirat ljude - a upravo je skup takvih mjesta reprezentativniji uzorak od ovog u Sarajevu i na Internetu.
haj ne lupetaj ako ne znaš o čemu pričaš života ti.
kiky

#40 Re: Zablude vječitog samozvanog favorita

Post by kiky »

sdp ....
:thumbup:
therrarrius

#41 Re: Zablude vječitog samozvanog favorita

Post by therrarrius »

Sta ce te vi pisati kada izbori prodju? :run:
bingov buraz

#42 Re: Zablude vječitog samozvanog favorita

Post by bingov buraz »

MANIGO wrote:
Vrlo dobar članak. Samo ja bih jos nesto dodao. Mozda i najveci razlog zasto SDP će zabilježiti katastrofalan rezultat je što SDA(pa i dr. stranke ) ima bolje kapacitete za realizaciju izbornog programa i ovaj put i bez SBIH i drugih izdajnika. Branili smo Bosnu u ratu danas je branimo protiv komunista, velikosrpskih izdajnik, i domaćih unlehatora. Šta bi bilo da je SDP branio Bosnu, tada nikad nebi dobili BIH već bi bili dio krnje Jugoslavije. To treba naglasiti jer se zabortavilo. Koja razlika postoji između KPJ-u i SDP! Nikakva, komunista je komunista. Samo promjenio ime, čak se ni boja nije promjenila. Šta su uradili zadnjih godina osim što znaju zamajavati narod svojom arogancijom i velikograđanstvom. Vrijeme je da otvorimo oči i da prepoznamo prave snage koje mogu izvaditi ovu zemlju iz ambisa. :bih:
:lol: :lol: kakav lik

jeste SDP supalj na sve strane i moze im se naci 1001 zamjerka zajedno sa vjecitim sefom ali za ove kriminalce su suho zlato
XXS

#43 Re: Zablude vječitog samozvanog favorita

Post by XXS »

MANIGO wrote:Vrlo dobar članak. Samo ja bih jos nesto dodao. Mozda i najveci razlog zasto SDP će zabilježiti katastrofalan rezultat je što SDA(pa i dr. stranke ) ima bolje kapacitete za realizaciju izbornog programa i ovaj put i bez SBIH i drugih izdajnika. Branili smo Bosnu u ratu danas je branimo protiv komunista, velikosrpskih izdajnik, i domaćih unlehatora. Šta bi bilo da je SDP branio Bosnu, tada nikad nebi dobili BIH već bi bili dio krnje Jugoslavije. To treba naglasiti jer se zabortavilo. Koja razlika postoji između KPJ-u i SDP! Nikakva, komunista je komunista. Samo promjenio ime, čak se ni boja nije promjenila. Šta su uradili zadnjih godina osim što znaju zamajavati narod svojom arogancijom i velikograđanstvom. Vrijeme je da otvorimo oči i da prepoznamo prave snage koje mogu izvaditi ovu zemlju iz ambisa. :bih:
Sine dragi, koliko je tebi godina?
Jesi li ikada cuo za Bogica Bogicevica i znas li sta je taj covjek uradio u odbrani BIH? Znas li kojoj je stranci pripadao?

ps - SDP pod Zlatkom je smece koje ne zasluzuje vlast ni u MZ ali ovaj gore komentar veze nema sa realnoscu
MANIGO

#44 Re: Zablude vječitog samozvanog favorita

Post by MANIGO »

Hoće li mi neko konačno odgovoriti zašto Vlastin članak nije tačan, istinit isl. ali sa argumentima pa da onda možemo diskutovati.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#45 Re: Zablude vječitog samozvanog favorita

Post by Chmoljo »

MANIGO wrote:Hoće li mi neko konačno odgovoriti zašto Vlastin članak nije tačan, istinit isl. ali sa argumentima pa da onda možemo diskutovati.
to hoćeš argumente? ti, koji promovišeš SDA k'o novu snagu... :-)
bingov buraz

#46 Re: Zablude vječitog samozvanog favorita

Post by bingov buraz »

MANIGO wrote:Hoće li mi neko konačno odgovoriti zašto Vlastin članak nije tačan, istinit isl. ali sa argumentima pa da onda možemo diskutovati.
Mahsuz registrirane predizborne naloge bas i ne uzima niko za ozbiljno,pojavite se pred izbore kenjate nesto i nestanete sa zatvaranjem birackih mjesta,nece narod da se zahmeti sa vama a imalo bi se sta replicirati itekako.
Suti i trpi

#47 Re: Zablude vječitog samozvanog favorita

Post by Suti i trpi »

Suti i trpi wrote:
MANIGO wrote:
cyprus wrote:Apsolutno najveći krivac za ovakvo stanje u državi je 100% SBiH, zatim SNSD, pa onda SDA itd. Uglavnom od aktuelne garniture vlasti niko nije zaslužio ostati na svojoj poziciji i u naredne 4 godine...
Ja zaista ne znam u čemu je to pogriješila STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE. Branili smo Bosnu u ratu od agresora a danas se borimo protiv i istih plust domaćih izdajnika kakvi su Haris Silajdžić i sličnih. Što se tiče obećanja, tu mogu da zaključim da ste jako zlonamjerni. Kako će jedna snaga koja nema potpunu vlast u svojim rukama odvesti BIH na put eu intehracija i natoa. Mi smo jedina struja u BIH koja se realno nosi sa situacijom u BIH i skojom se moža dogovarati. Šta je to Silajdžić dogovorio. Najveći nešrijatelj ove Zemlje nije Dodik nego Haris Silajdžić i slični njemu. Moje povjerenje SDA nije izgubila jer su bili na prvoj fronti kada se trebala braniti BIH od agresora i dana su tu da sa istom željom brane BIH od agresora i domaćih izdajnika. :bih:
1. Branili su ljudi koji su danas gladni, ponizeni i obespravljeni zahvaljujuci VAMA. Vasa borba je VAMA donjela veliko bogatstvo steceno pljackom boraca koji su ratovali dok su SDA guzice bile dobro sakrivene.

2. Ovo je toliko ljigavo da vise nemam rijeci. Cak postajem imun na tu ljigavstinu koliko sam na nju vec naviko. Sta ce te vi u koaliciji sa IZDAJNIKOM? U cijelom svijetu vlada pada kada se jedan partner proglasi IZDAJNIKOM, ali kod nas opstaje, jer pljacka nema alternativu. IZDAJNICI STE VI I JEDNI I DRUGI. Izdali ste ovaj narod, pa i borce na koje se licemjerno pozivate... Sve ste vi izdali osim vase rodbine i kriminalne brace!!

Vas je spas sto je narod u BiH nepismen, pa ce te vjerovatno OPET uspjeti izmanipulisati njegovim osjecajima... Manipulacija je vas jedini 'kvalitet'.
Chisum

#48 Re: Zablude vječitog samozvanog favorita

Post by Chisum »

XXS wrote:
MANIGO wrote:Vrlo dobar članak. Samo ja bih jos nesto dodao. Mozda i najveci razlog zasto SDP će zabilježiti katastrofalan rezultat je što SDA(pa i dr. stranke ) ima bolje kapacitete za realizaciju izbornog programa i ovaj put i bez SBIH i drugih izdajnika. Branili smo Bosnu u ratu danas je branimo protiv komunista, velikosrpskih izdajnik, i domaćih unlehatora. Šta bi bilo da je SDP branio Bosnu, tada nikad nebi dobili BIH već bi bili dio krnje Jugoslavije. To treba naglasiti jer se zabortavilo. Koja razlika postoji između KPJ-u i SDP! Nikakva, komunista je komunista. Samo promjenio ime, čak se ni boja nije promjenila. Šta su uradili zadnjih godina osim što znaju zamajavati narod svojom arogancijom i velikograđanstvom. Vrijeme je da otvorimo oči i da prepoznamo prave snage koje mogu izvaditi ovu zemlju iz ambisa. :bih:
Sine dragi, koliko je tebi godina?
Jesi li ikada cuo za Bogica Bogicevica i znas li sta je taj covjek uradio u odbrani BIH? Znas li kojoj je stranci pripadao?

ps - SDP pod Zlatkom je smece koje ne zasluzuje vlast ni u MZ ali ovaj gore komentar veze nema sa realnoscu
Kako nema veze sa realnoscu??!!

Evo jos dva velika SDA ratnika, od kojih jedan prednjaci u lekcijama o patriotizmu....

Image

(E'o ga malo s Brenom... to je taj milje patriota iz podruma... i govna bi jeli da mogu koju marku da hajruju)

I pored toga sto je u ratu ostavio svoj rodni grad, pa pobjegao ustasama, nosao HVO uniformu po Hercegovini i uveseljavao pomenute, a onda se, kada je i tamo postalo guravo, vratio se u neki od tuzlanskih podruma... ne izlazi iz prvih safova....

Drugi je, pak, poltroncic, patriotizmom zracio po Hrvatskoj, Njemackoj ili gdje je sve bjezao...

Image

SMETLJARI MINDERASKI!

Pored svih rupa koje SDP, pod palicom jednog samozaljubljenog neproduktivnog Zlatka zaista ima, ipak se ta stranka, njen politicki program, te ideja koja je daleko, daleko veca i plemenitija od ovih bosanskih dnevnopolitickih prepucavanja, ne moze porediti sa ovim primitivnim minderasima i dzeparosima, danasnjim milionerima, koji, da ne bi rata koji im je sve dao, te prvih safova i halke - ne bi odmakli dalje od sitnih cinovnika, maticara i piljara.
Klodovik

#49 Re: Zablude vječitog samozvanog favorita

Post by Klodovik »

I Mijović mora nešto jesti, ne pada njemu novac iz skupštinskih klupa, načelničkih mjesta u općinama i Predsjedništva - funkcija na koje članovi SDP itekako zalaze.

A priča za Lagumdžiju nije daleko od istine. Čovjek je bio Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine 2001. – 2002. godine; Ministar Vanjskih poslova Bosne i Hercegovine 2001. – 2003. godine; Predsjednik Vlade 1993. godine; Potpredsjednik Vlade 1992. - 1993. godine; Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine od 1996. godine. Čovjek iz stranke koja nije na vlasti (i koja, valjda, nikad nije ni bila na vlasti). Predsjednik je stranke od 1997. godine. No, ako bi Lagumdžija samom sebi dao prolaznu (ili čak visoku) ocjenu za svoj rad na čelu stranke, svaka mu čast. Ako je ovo najbolje što SDP može napraviti (u smislu izbornih rezultata i rezultata u područjima i na nivoima na kojima ima vlast), svaka čast toj stranci. Teško se odlučiti ko je ovdje nesposobniji - "nacionalisti" ili "komunisti".
wickerman

#50 Re: Zablude vječitog samozvanog favorita

Post by wickerman »

Uzalud je s pravom uvrijeđeni Vlastimir Mijović na stranicama Dana objašnjavao: "U nedostatku spremnosti da polemiše o onom što je tema naših neslaganja, Radončić ide i na primitivno krivotvorenje moje biografije, po kojoj sam ja, u njegovoj verziji, 'sarajevska ratna pobjegulja' koja je 1992. uhvatila maglu put Moskve. A dobro mu je poznato, kao i našoj javnosti, da me je Oslobođenje u Rusiju uputilo još 1990. godine, kao stalnog dopisnika. Ako sam, za ratnih dana koji su me zatekli u Moskvi, svakodnevno i bez plate izvještavajući za Oslobođenje, BH radio i televiziju, te za svaku radiostanicu u napadnutoj BiH koja me za to zamolila, osramotio svoje sugrađane, mogli su me slobodno ispljuvati. A nisu to učinili, nego upravo obratno. Ponosan sam na ono što sam u to vrijeme radio, uvijek osjećajući da sam i ja dio fronta koji brani Bosnu." Uzalud - jer su glasovi koji su onda ustali u Mijovićevu odbranu bili rijetki, poput ovih što danas brane čast prekaljenog profesionalca Berića. Badava je objašnjavao Mijović kako se prilikom susreta s Radončićem ništa nije dogovarao ni dogovorio prije nego što je "Fahro udario preko svog Asa, a potom i Dnevnog avaza, sa bljuvotinama po kojima se on i njegova izdanja, nažalost, odavno prepoznaju".

E sad vidis s kakvim se ljudima ima posla! Radoncic s jedne strane koji se prema svim ljudi odnosi kao prema zivotinjama,a s druge strane alokosa koji je izgubio kompas,ili mu je nestalo para za cuge pa onda doso' u "Fahrino gnijezdo" ! Meni licno,da neko govori neistine protiv mene,pa nebi postojale pare kojima bi me mogao kupiti ,ali ocigledno nismo svi isti,a kad ode u neke druge novine(ako ga budu htjele ijedne,jer alkohol staljno poskupljuje) onda ce pljuvati istog toga Fahru ! Kakav je to covjek?

Covjek sa ovakvim kredibiltetom moze pisati za mjesne novine opcine Sokolac
Post Reply