Na mojoj nista ne pise, sta cu sad?test01 wrote:coek je u pravu,a vi u krivu-hodate po hrvatskoj zemlji.
Za Thompsona muftija Smajkic fundamentalista
-
ibro dirka
-
zemo_online
sta da ti pise coece.na hrvatskoj si zemlji i bog.
-
zemo_online
u zraku lete hrvatske ptice,u vodi su hrvatske ribe.
jel ti sad jasnije?
jel ti sad jasnije?
-
klixober
#104 Re: za Tomsona muftija smajkic fundamentalista
Meni je Hercegovina juznoprivat wrote:E jeste mi vi tipovi, mamine pi..kice,kad ne znate sto da kazete ,skrivate se iza jebenih zareza,skolovani sve do jednoga a drzava vam propada,pliva u govnima ,kao sto ste i sami.Po ovome sto pokazujete, trebali bi biti ravni USA,no niste nista dalje otisli od ,nazalost Albanije,koja se smatra najzaostalijom u Evropi.Za vas je Hercegovina izmislila kulturu i svijet,tamo gdje zive Hrvati za vas je zapad.DUREX wrote:I vidi kakvi ga brane.... Dajgle mu "ljubitelja" (pojacan s ovih par "gradjana" sto krv propisase u zadnjih nekoliko mjeseci ne bi li rehabilitovali ovu olupinu od pjevaca)komeba wrote: Ja sam lektor![]()
![]()
E, jadan li si, ToMsone, na pIJesme ti se poserem...
Najeb'o si k'o zuti...
Sto rece Johnny Rotten - "NO FUTURE..."
... ili sto "ljubitelj" rece - "u njegovim pijesmama nema granica..."... tamo su kuce od cokolade, prozori su od marmelade....
Ako ce Tomson na toj svojoj seoskoj kic-paradi dijeliti bukvare i slovarice, preorucujem ti da uplatis i produzeni boravak (nesto tipa groupie partije)... i ti i ostatak stada, jer vjerujem da ce vecina vas - pIJEvati, kao sto se, inace, i pIJEva po slicnim odron-koncertima.
Prestani da brukas Hercegovce i nemoj se javljati dok ne savladas osnove gramatike!
-
zemo_online
cek malo.pa zar Hrvatska za Bosnu nije uvijek bila zapad,ne samo geografski vec i ekonomski?
Bosanci dolaze u Hrvatsku raditi,a ne obratno.Jel tacno?
Bosanci dolaze u Hrvatsku raditi,a ne obratno.Jel tacno?
-
LjepoticaiZvjer
pitanje tompsona ili bilo kojeg drugog pjevaca i njegova dozvola za nastup se treba donositi ako ne na drzavnom onda bar na federalnom nivou. ili moze ili ne moze da nastupa i to je to.
ovako je on uspio postici upravo ono sto je htio- predstaviti hercegovinu kao "hrvatsku" gdje on moze raditi sta hoce, a sarajevo kao "muslimansko " gdje mu eto jadnom ne daju ni da pjeva.
ali nek si ne umislja previse, mjesovite drzave citavog svijeta imaju probleme sa takvima, to sto on zivi u "cistoj " drzavi posljedica je etnickog ciscenja, a ne prirode, sto je opet u modernom globariziranom svijetu dokaz zaostalosti a ne napredka.
ovako je on uspio postici upravo ono sto je htio- predstaviti hercegovinu kao "hrvatsku" gdje on moze raditi sta hoce, a sarajevo kao "muslimansko " gdje mu eto jadnom ne daju ni da pjeva.
ali nek si ne umislja previse, mjesovite drzave citavog svijeta imaju probleme sa takvima, to sto on zivi u "cistoj " drzavi posljedica je etnickog ciscenja, a ne prirode, sto je opet u modernom globariziranom svijetu dokaz zaostalosti a ne napredka.
-
zemo_online
kako nastupa u Njemackoj,Svici,Kanadi?A u Bih ne more!!!
Kako to ,jaranice?
Znam da je Bih poseban slucaj,pa i ako bude sranja,to je normalno.
Kako to ,jaranice?
Znam da je Bih poseban slucaj,pa i ako bude sranja,to je normalno.
- Prozor
Ako je sjeverni pol - Ploce?privat wrote:Boli ! a ,istina pogadja,mojne meni to,terorizam ,fazizam,to je prica za malu djecu a moj UJKO je car,kad si faca dodji u Mostar pa se pravi vazan , ne znam vise ni ko ste, niti koji vam je moj.Vi ste zaboravili ili ne znate da hodate po Hrvarskoj zemlji,a i sad da vam nije bilo HVO ,kurcili bi se negdje sa sjevernog pola.Hattab72 wrote:Privat, ti i taj tvoj ujko "tomson" pusete u istu tikvu...Tikvu ustastva, nacionalizma i fasizma...A sve se to moze povezati i sa terorizmom...
Jadan si sa svojim ljigavim postovima...
- Prozor
Jest da nije Thompson al´ je potaman...basta sljezove boje wrote:nece te razumjeti, on Yenipazar zove Novo Trgoviste u Raskoj po VukuProzor wrote:Enese cini mi se da je bastica zeljna kavice u Pazaru, pa da je odvedes?basta sljezove boje wrote: Enese, imas li sta sa Bala vampira na Ravnoj Gori? Nesto ove godine nisam upratila kako je proslo![]()
ima li ovih dana kakav dobar panadjur da se vrnem do Serbije?
http://www.youtube.com/watch?v=SAwC4T7k2sA
-
mostarac
Ako nema sa bala vampira na Ravnoj Gori, ima sa bala vampira na Maksimiru u civilizovanoj Hrvatskoj, a nije tupsonov koncertbasta sljezove boje wrote:Enese, imas li sta sa Bala vampira na Ravnoj Gori? Nesto ove godine nisam upratila kako je prosloenes-s wrote:Bašto, evo ga jedan što se vratio sa Thompsonovog koncerta u Zagrebu, prepričava kako mu je bilo...
http://www.youtube.com/watch?v=UpE5UHKB ... ed&search=![]()
bas onako u duhu krscanstva i ljubavi bozje
http://www.youtube.com/watch?v=YLHSKmnF ... ed&search=
http://www.youtube.com/watch?v=WXPTBFDp ... ed&search=
-
mostarac
#111 Re: za Tomsona muftija smajkic fundamentalista
http://www.youtube.com/watch?v=mGccBV-F ... ed&search=privat wrote:Nije problem u samom Tomsonu ,nekada ste i vi pjevali njegove pijesme kad vam je odgovaralo,Sta bi vi dali da imate nekoga slicnom njemu,gdje bi vam bio kraj.Problem je taj, sto njegove pijesme pozivaju Hrvate na zajednistvo,sto vama nikako ne odgovara,sto u njegovim pijesmama nema granica izmedju Hrvata u BiH i Hrvata u samoj Hrvatskoj,sto vas najvise boli.To sto on ponekad jurisa na nase tradicionalne neprijatelje ,manje ,vise,nikoga ne boli.Tomson pjeva o ljubavi ,o obitelji o svojoj i nasoj naciji i nikada ne vrijedza druge.I nemojte samo ponavljati ono isto kao papagaji,o jasenovcu i gradisci.......Vi koji ga ne volite, dajete povoda njegovim ljubiteljima da ga jos vise vole.Zato, tisu misu,vidimo se u Mostaru?
otprilike poslusaj sta kaze na oko 1:58 minuta.
Ako tebi to nije vrijedjanje, onda predlazem da sasvim slobodno uzvikujemo Zieg Heil na svim vecim manifestacijama. zaboga pa to je pozdrav i sta to ima nekog vrijedjati.
- Fratris
Najzalosnije u ovoj raspravi je tko se s kime svadja. Thompsonovi istomisljenici s jedne i druge strane. Samo je medju njima vjera razlika. I jedni i drugi nabrijani nacionalisti.
Ne slusam Thompsona jer ne slusam nacionaliste niti seljacine, ali evo rijeci jedne njegove pjesme:
SUDE MI
Knjigu piše vitez roda moga
U dalekoj zemlji okovan
Pa je šalje svojoj vjernoj ljubi
Pod zidine grada bijeloga.
Ej, ljube moja, moga oka vilo
Idu dani ode godina
Da uza me nije tvoje tilo
I da su me braća izdala.
Sude mi, zato što svoje volim
Volim najviše, što sam branio
Moje najdraže.
Sude mi, dušmani moja ljube
Ali ne znaju da je istina,
Voda duboka.
Ej, djeco mila, vite grane moje
Upamtite što vam govorim
Ej k'o ne ljubi i ne čuva svoje
Božjeg lica neće vidjeti.
Da sutradan Dino Merlin uzme ovu pjesmu i snimi svoju verziju, i usput je posveti Dudakovicu ili Oricu, pustala bi se dan i noc na Hayatu, a likovi kao ovaj Prozor bi mu klicali kao najvecem patriotu i domoljubu. A ni jedne rijeci u pjesmi ne bi morao promijeniti.
Ne slusam Thompsona jer ne slusam nacionaliste niti seljacine, ali evo rijeci jedne njegove pjesme:
SUDE MI
U dalekoj zemlji okovan
Idu dani ode godina
I da su me braća izdala.
Moje najdraže.
Voda duboka.
Upamtite što vam govorim
Da sutradan Dino Merlin uzme ovu pjesmu i snimi svoju verziju, i usput je posveti Dudakovicu ili Oricu, pustala bi se dan i noc na Hayatu, a likovi kao ovaj Prozor bi mu klicali kao najvecem patriotu i domoljubu. A ni jedne rijeci u pjesmi ne bi morao promijeniti.
-
leonard
mostarac wrote:Ako nema sa bala vampira na Ravnoj Gori, ima sa bala vampira na Maksimiru u civilizovanoj Hrvatskoj, a nije tupsonov koncertbasta sljezove boje wrote:Enese, imas li sta sa Bala vampira na Ravnoj Gori? Nesto ove godine nisam upratila kako je prosloenes-s wrote:Bašto, evo ga jedan što se vratio sa Thompsonovog koncerta u Zagrebu, prepričava kako mu je bilo...
http://www.youtube.com/watch?v=UpE5UHKB ... ed&search=![]()
bas onako u duhu krscanstva i ljubavi bozje
http://www.youtube.com/watch?v=YLHSKmnF ... ed&search=
http://www.youtube.com/watch?v=WXPTBFDp ... ed&search=
Thompson je moja legenda!!! Evo, poslusajte i uzivajte:
http://www.youtube.com/watch?v=8zqKkw7K ... ed&search=
-
leonard
Kome ti lizes dupe?!Fratris wrote:Najzalosnije u ovoj raspravi je tko se s kime svadja. Thompsonovi istomisljenici s jedne i druge strane. Samo je medju njima vjera razlika. I jedni i drugi nabrijani nacionalisti.
SUDE MI
U dalekoj zemlji okovan
Idu dani ode godina
I da su me braća izdala.
Moje najdraže.
Voda duboka.
Upamtite što vam govorim
-
leonard
Interesantno!LjepoticaiZvjer wrote:pitanje tompsona ili bilo kojeg drugog pjevaca i njegova dozvola za nastup se treba donositi ako ne na drzavnom onda bar na federalnom nivou. ili moze ili ne moze da nastupa i to je to.
-
artzy
Tompson je karina. Umjetnik? Muzicar? Pjevac? Kako su se kriteriji snizili u zadnjih 15 godina.
Ono daje izjave? Koga boli sta prica ovaj poluinteligent? Koga zanima sta i gdje pjeva...?
Previse znacaja pridaju i ovi koji ga napadaju i ovi koji ga brane.
Zvuci kao polovni Tifa...
Ono daje izjave? Koga boli sta prica ovaj poluinteligent? Koga zanima sta i gdje pjeva...?
Zvuci kao polovni Tifa...
-
artzy
On i bilo ko u svakom slucaju ima pravo da napravi koncert kad hoce i gdje hoce. To ne bi trebao da bude problem.leonard wrote:Interesantno!LjepoticaiZvjer wrote:pitanje tompsona ili bilo kojeg drugog pjevaca i njegova dozvola za nastup se treba donositi ako ne na drzavnom onda bar na federalnom nivou. ili moze ili ne moze da nastupa i to je to.
-
mostarac
Ovo nije tacno. Nigdje na svijetu to ne moze.artzy wrote:On i bilo ko u svakom slucaju ima pravo da napravi koncert kad hoce i gdje hoce. To ne bi trebao da bude problem.leonard wrote:Interesantno!LjepoticaiZvjer wrote:pitanje tompsona ili bilo kojeg drugog pjevaca i njegova dozvola za nastup se treba donositi ako ne na drzavnom onda bar na federalnom nivou. ili moze ili ne moze da nastupa i to je to.
Po tebi znaci sad Bori Djordjevicu treba dozvoliti da na Kosevu odrzi koncert i da velica Srebrenicu?
Ili dozvoliti nekim skinheadsima da naprave party u Ausvicu.
To nije demokratija, nego anarhija.
-
leonard
Ovo nije tacno. Nigdje na svijetu to ne moze.mostarac wrote:artzy wrote:On i bilo ko u svakom slucaju ima pravo da napravi koncert kad hoce i gdje hoce. To ne bi trebao da bude problem.leonard wrote: Interesantno!
Falicno! Neistinito!
Po tebi znaci sad Bori Djordjevicu treba dozvoliti da na Kosevu odrzi koncert i da velica Srebrenicu?
Ako ga nema ko da slusa, u cemu je problem?!
Lose poredjenje! Ne-logicno! Nema smisla! Ne-racionalno! Ne-komparativno! Ne-kompatibilno! Ne!!!
Apsolutna pogreska i nepoznavanje materije![/quote]
-
leonard
artzy wrote:Tompson je karina. Umjetnik? Muzicar? Pjevac? Kako su se kriteriji snizili u zadnjih 15 godina.
Zvuci kao polovni Tifa
Polovni Tifa je kralj!...
- crnkica
mostarac wrote:
Ovo nije tacno. Nigdje na svijetu to ne moze.
mozda ovdje:
POCETAK
Na pocetku stvorio je svjetlo
I covjeka da mu bude slika,
Evo ti pa vladaj zemljom pavedno.
Prvo vrijeme covjek bjese dobar
Bjese slika i prilika Boga,
Sve dok nije htio puno vise.
Na svog brata digao je ruku,
Otimao zemlju,latio se maca
Prevario svoga Oca i zagazi u grijeh.
I od tada covjek vara Boga,
Na sve strane ratovi i droga,
Kao da je zemlja izgubljeni svijet.
Svadjaju se narodi i mase,
I proroci razni zaludjuju mase,
Djeca,vjera,tijelo,prodaje se sve.
Nekad covjek bijese samo lovac,
A sad bliznjeg ubija za novac,
Napada i krade,i svijetom sija strah.
Tvoje rijeci,izvrnuli Boze
Ko da s vragom zive ispod koze
Ne znaju za milost i za kajanje.
A ja necu zivjet u tom grijehu,
Necu takav put za nasu djecu,
Eh da moze moja pjesma popraviti svijet.
Odbranimo ljubav,ona svima treba
Prastanje i nada,darovi su s neba
Pogledaj u oci stvoritelju svom.
Kise padaju,polja radjaju,djeca sanjaju
Nije nas ostavio Bog.
-Ovo je stvarno strasno
Ovim srbima ovdje sto pljuju po Marku bih porucila da se Thompson poziva na ljubav prema bogu,obitelji,zemlji,za razliku od vec vidjenih srpskih folova kako svoju majcicu Srbiju "vole" a to je naravno samo izlika za pljackanje i klanje drugih naroda.Thompson nikada nije pjevao o rusenju crkvi i dzamija za razliku od onog vaseg opancara Baje.Jadno.Neko je trazio slike sa ravne gore,pa sam pronasla i to:
mnogo lepo,poucno,cinjenice koje niko ne moze da pobije

neusporedivo!!!!!!
Last edited by crnkica on 22/09/2007 08:03, edited 1 time in total.
- crnkica
Fratris ,to nije Thompsonova pjesma,nego Miroslava SkoreFratris wrote:Najzalosnije u ovoj raspravi je tko se s kime svadja. Thompsonovi istomisljenici s jedne i druge strane. Samo je medju njima vjera razlika. I jedni i drugi nabrijani nacionalisti.
SUDE MI
U dalekoj zemlji okovan
Idu dani ode godina
I da su me braća izdala.
Moje najdraže.
Voda duboka.
Upamtite što vam govorim
da,danas nije moderno biti vjernik,i pozivati se na prave vrijednosti u zivotu.
to rade samo seljacine! danas je moderno biti peder,pedofil,drogeras..
-
leonard
crnkica wrote:Fratris ,to nije Thompsonova pjesma,nego Miroslava SkoreFratris wrote:Najzalosnije u ovoj raspravi je tko se s kime svadja. Thompsonovi istomisljenici s jedne i druge strane. Samo je medju njima vjera razlika. I jedni i drugi nabrijani nacionalisti.
SUDE MI
U dalekoj zemlji okovan
Idu dani ode godina
I da su me braća izdala.
Moje najdraže.
Voda duboka.
Upamtite što vam govorim
Da sutradan Dino Merlin uzme ovu pjesmu i snimi svoju verziju, i usput je posveti Dudakovicu ili Oricu, pustala bi se dan i noc na Hayatu, a likovi kao ovaj Prozor bi mu klicali kao najvecem patriotu i domoljubu. A ni jedne rijeci u pjesmi ne bi morao promijeniti.![]()
Pravo!
- Fratris
Thompson ovo pjeva sa Skorom.crnkica wrote: Fratris ,to nije Thompsonova pjesma,nego Miroslava Skore![]()
I ovo nema nikakve veze s vjerom. Ova pjesma indirektno kaze da ili "mi nismo mogli pociniti zlocine jer smo se branili" ili "mi smo imali pravo pociniti zlocine jer smo se branili."
Thompsonovi branioci se uvijek pozivaju na njegove doslovne tekstove. Kao da koncept citanja izmedju redova ne postoji.
-
basta sljezove boje
ovo je zaista zalosno. Bosnjakinja nam prica o tome da je Hrvatska nastala etnickim ciscenjem. Valjda je ucila povijest kod Dzevada Mlace, pa nam zeli reci da su u Vukovaru Hrvati pobili same sebe. Kako je nije sram zrtava Ovcare, kako je nije sram silovanih Vukovarki ... u Hrvatskoj danas zivi 88 % Hrvata, u Sarajevu 99% Bosnjaka ... valjda je iz statistike sve jasno ... Bosnjaci vise od svega zele biti sa Srbima ... ali ih Srbi nece ... a kada bi Srbi htjeli sa Bosnjacima popusili bi ga i mi u Sarajevu i vi u Hercegovini ... jebote kako ovu zensku nije stid VukovaracaLjepoticaiZvjer wrote:pitanje tompsona ili bilo kojeg drugog pjevaca i njegova dozvola za nastup se treba donositi ako ne na drzavnom onda bar na federalnom nivou. ili moze ili ne moze da nastupa i to je to.