Za Milana Jelica

bl4ever

#26 hm...

Post by bl4ever »

imammo mi dosta Jelica, nije on taj kome se ovo treba slati... predsjednici entiteta imaju malu moc, skoro nikakvu, a ove stvari se trebaju slati izvrsnoj vlasti, i onima koji sire nacionalisticke ideje i onima koji dolaze na sjednice vlada i savjeta ministara da bi se zajebavali, uzimali dnevnice a kad trebaju glasati onda se smiju u facu covjeku koji im je predsjednik tog vijeca, savjeta ili kako se bec zove ta glupost.. sto prije shvatimo realnost stanja u BIH, prije cemo naprijed...
bl4ever

Post by bl4ever »

samo da se razumijemo, da me ne bi neko napadao, ja na NA SRECU nisam iz reda 3 konstitutivna BH naroda, nego iz nekog 4. 5. ili 567. naroda, ali se, gledajuci "po strani", bojim da bosnjake njihovi lideri ne upropaste kao sto su srbe upropastili njihovi 90-tih... a samim tim bi se upropastila drzxava i dovela u stanje u kojem je bila 1995. ... ili ne daj Boze 1992.
Ivy

Post by Ivy »

Posalji svim novinama da objave tekst, NA NASLOVNOJ STRANI! :D
luksica

Post by luksica »

Dragi moji forumasi,

autora ovog clanka licno poznajem i jako cijenim kao kolegu i prijatelja!

Mislim da je danas jako bitno javno izloziti svoje stavove, a ne samo sutiti!

Samo naprijed Nokia :) glasati cu za tebe jednog dana:)!!!

I jos nesto Nokia, ovaj Uskrs nema kolaca, vracam se tek krajem aprila! :D :-D
klif

Post by klif »

Predstavnici vlasti RS potpisali izjavu o odbacivanju kolektivne krivice za ratne zločine

Najviši predstavnici vlasti Republike Srpske i srpski predstavnici u organima BiH potpisali su danas izjavu u kojoj se kaže da se za ratne zločine ne može utvđivati kolektivna odgovornost, ni srpskog naroda ni RS-a, te da BiH ne može opstati bez ravnopravnosti njenih naroda i bez dogovora izabranih političkih predstavnika.

"Politizacija i iskrivljivanje presude od političkih faktora iz Federacije BiH prelaze granice maksimalne tolerancije i ugrožava mir i stabilnost, međuentitetske i međuetničke odnose u BiH", kaže se u zajedničkoj izjavi i navodi da je Sud utvrdio da su zločini u proteklom ratu činjeni na području cijele BiH, a najveći, svakako, presuđen kao genocid na području Srebrenice u julu 1995.godine.

Ističe se i da posljednjih dana eskalira agresivnost i destrukcija putem: osporavanja i iskrivljivanja sadržine presude Suda u Haagu, potpunog negiranja i nipodaštavanja RS-a i njenih institucija, nastojanja da se reforma policijskih struktura i promjene Ustava BiH nametnu kao svršen čin kojim se ukida policija RS-a, a potom RS, stvaranja lažne kolektivne predstave o "demokratskim" i "nedemokratskim" narodima u BiH, sve do rasističkih teorija o genetskoj predodređenosti.

U izjavi je navedeno i da "sarajevski politički krug želi presudu Suda u Haagu zloupotrijebiti za oduzimanje političkih i drugih prava srpskog naroda u BiH, prava grđana RS-a, te da korištenjem zapaljive i ratne retorike, uz ponavljanje ratnih ciljeva, iskazuje se namjera potpune unitarizacije zemlje i majorizacija, što je u suštini negiranje Daytonskog mirovnog sporazuma".

http://www.sarajevo-x.com/clanak/070307068
furlan

Post by furlan »

Mene bilo stid citatajuci ovu izjavu, a kamoli da je prevalim preko usana kao stav."Iskreno saucesce,aktivan odnos prema pronalazenju i procesuiranju osoba odgovornih za zlocine, iskrivljavanje presude, oduzimanje politickih prava, pronalazenju kompromisa..." a bez trunke nelagode.
Za nih granice nemoralnosti ocigledno ne postoje.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

furlan wrote:Mene bilo stid citatajuci ovu izjavu, a kamoli da je prevalim preko usana kao stav."Iskreno saucesce,aktivan odnos prema pronalazenju i procesuiranju osoba odgovornih za zlocine, iskrivljavanje presude, oduzimanje politickih prava, pronalazenju kompromisa..." a bez trunke nelagode.
Mislim da bi najodgovornije od strane svih politickih opcija koje se ne slazu sa ovim, kako god se TO zvalo, da raskinu sve moguce i nemoguce koalicije i prekinu svaki vid saradnje sa strankama i licima ciji potpisi stoje na tome. To je jos jedan jedini nacin da spase obraz kod ljudi koji su im 02.10.2006. dali glas.
erised traeh

Post by erised traeh »

E svaka čast nokia, ne kažu bezveze "Nokia - correcting people". Nadam se da je tako i u ovom slučaju. Nego, ja nešto čisto sumnjam da jelić čita vijesti sarajevo-x. Ja ti predlažem da uputiš ovo pismo na [email protected] u svoje ime ili u ime sarajevo-x foruma, to ti je e-mail tzv. doktora i velkosrpskog intelektualca (ma jok, nije on to, on je socijaldemokrata). Također ne bi bilo loše da kontaktiraš neke novine, npr. Avaz (ili nezavisne hahha). U svakom slučaju dobar tekst. :bih:
erised traeh

Post by erised traeh »

_BosanaC wrote:
furlan wrote:Mene bilo stid citatajuci ovu izjavu, a kamoli da je prevalim preko usana kao stav."Iskreno saucesce,aktivan odnos prema pronalazenju i procesuiranju osoba odgovornih za zlocine, iskrivljavanje presude, oduzimanje politickih prava, pronalazenju kompromisa..." a bez trunke nelagode.
Mislim da bi najodgovornije od strane svih politickih opcija koje se ne slazu sa ovim, kako god se TO zvalo, da raskinu sve moguce i nemoguce koalicije i prekinu svaki vid saradnje sa strankama i licima ciji potpisi stoje na tome. To je jos jedan jedini nacin da spase obraz kod ljudi koji su im 02.10.2006. dali glas.
Koliko ja vidim, po imenima, to je ustvari zajednička izjava SNSD-a, ali sumnjam da su radikali i sds daleko od ovakvih izjava (naravno, samo što radikali ne osuđuju nijedan zločin, nego ga podržavaju)
_BosanaC

Post by _BosanaC »

erised traeh wrote:
_BosanaC wrote:
Koliko ja vidim, po imenima, to je ustvari zajednička izjava SNSD-a, ali sumnjam da su radikali i sds daleko od ovakvih izjava (naravno, samo što radikali ne osuđuju nijedan zločin, nego ga podržavaju)
Bez obzira na sve, opet smatram da je potrebno raskinuti sve koalicije sa doticnim. Svako koaliranje i sjedenje u vlasti sa istima je sramota i samar svakoj zrtvi rata koja je izasla na izbore.
furlan

Post by furlan »

Jeste Bosanac
ali onda i blokirati citavu drzavu.Raskid koalicije i sta onda.Kako dalje.Cor sokak.
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

Nokiu za predsjednika...
_BosanaC

Post by _BosanaC »

furlan wrote:Jeste Bosanac
ali onda i blokirati citavu drzavu.Raskid koalicije i sta onda.Kako dalje.Cor sokak.
Upravo tako. Pa nakon sto se blokira drzava, postavi se pitanje zasto je to tako i koji su mehanizmi da se ista odblokira. Pa onda idemo, u krajnjem slucaju, nove izbore. A izbori kostaju. Pa se krenu otpetljavati neke stvari, zato sto ce (valjda) ljudi poceti postavljati pitanja.

A stranci su se isuvise dobro uhljebili ovdje, pocevsi od OHR-a pa do stranih firmi, da cisto sumnjam da ce pustiti da takva kriza vlasti ugrozi NJIHOVE interese, jer su NJIHOVI interesi i onako ispred BH interesa u BiH.

Ova situacija se fantasticno moze iskoristiti, samo je pitanje hoce li to iko znati.
erised traeh

Post by erised traeh »

Samo postoji jedan mali problem, bez SNSD-a se ne može formirati državna vlada, odnosno Vijeće ministara. A čak i da se izbaci SNSD, ni PDP, SDS, DNS nisu ništa bolji. A to su stranke koje su podržane od srpskog naroda. Zato, šuti i trpi (neće biti rata :D )
_BosanaC

Post by _BosanaC »

erised traeh wrote:Samo postoji jedan mali problem, bez SNSD-a se ne može formirati državna vlada, odnosno Vijeće ministara. A čak i da se izbaci SNSD, ni PDP, SDS, DNS nisu ništa bolji. A to su stranke koje su podržane od srpskog naroda. Zato, šuti i trpi.
Ne, nego natjeras politicare da reformisu ustav, i onda se to ne desava, a ne da narod svrsava na to sto ustav nije izmjenjen pa se desava ovo sto se desava.
DONY

Post by DONY »

GandalfSivi wrote:Nokiu za predsjednika...
dobar je slazem se ,ali imamo i @Ahmmeda.........

ovo je dobar znak...imamo vishe opcija... :) :)
furlan

Post by furlan »

Nece ljudi postavljati pitanja kao sto nisu ni do sada, nego ce opet isto.Cinjenica je da postajemo taoci onoga sto nam je ostavljeno u amanet, a mislim da vise manje svi znamo ko nam je to ostavio.
erised traeh

Post by erised traeh »

ali kako natjerat? da se raspišu novi izbori, opet bi iste stranke bile izabrane (znači ili četnici ili socijaldemokrati, isto govno u ovom slučaju). I tako undeogled. Naš ustav je takav, a što je najgore ustav se ne može promjeniti bez tih istih, gore pomenutih, četnika i socijaldemokrata
_BosanaC

Post by _BosanaC »

erised traeh wrote:ali kako natjerat? da se raspišu novi izbori, opet bi iste stranke bile izabrane (znači ili četnici ili socijaldemokrati, isto govno u ovom slučaju). I tako undeogled. Naš ustav je takav, a što je najgore ustav se ne može promjeniti bez tih istih, gore pomenutih, četnika i socijaldemokrata
Zalosno je da reformu ustava nisu sprjecili cetnici i socijaldemokrate...
erised traeh

Post by erised traeh »

pa zašto bi sprječavali nastavak ove agonije, kad njima savršeno odgovara ovakvo stanje u državnim institucijama?
seiko22
Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle

Post by seiko22 »

Pa dobro, kad vec izjavljuju i potpisuju,izuzimaju se od odgovornosti, onda kao pocetni momenat, uzmimo situaciju od 1991 godine, i nakon rezultata referenduma, i priznanja Republike Bosne i Hercegovine, kao Nezavisne Drzave!
Dobicemo situaciju slicnu Crnoj Gori! RS- i srpski nacionalisti ce biti opozicija, ostalih 64% stanovnistva ce biti avangarda! Znaci, napredak demokratskoj Republici Bosni i Hercegovini!
Zatim omoguciti pravo na povratak imovine ljudima koji su protjerani sa podrucja RS-a! Znaci pravo gradjanina da tuzi RS za reparaciju, za ove sve izgubljene godine!!
Znaci uspostavu normalne gradjanske drzave !!
Ja sam rodjen na podrucju koje danas okupira RS! Nikada nisam priznao njihovu vlast!! Ne priznajem je ni danas ! Imam imovinu na tom podrucju! Nikad je nisam prodao! Nikad je necu ni prodati! Nikad nisam uzeo niti jedan dokumenat izdat od rs-a da glasi na moje ime! I nikada nisam prestao NEGIRATI RS !
Kao sto Profesor Francis Boyle kaze :
REPUBLIKA SRPSKA JE PRODUKT GENOCIDA I TREBA BITI UKINUTA!!

.
Hantraga

Post by Hantraga »

Nokia, tebe treba sljedeci put zvati u Centralni na Face to Face sa ovim politicarima iz RS...

Svidjami se tekst koji daje puno argumenata gdje politicari u RS prave gresku...

Dok ovi nasi politicari u duelima ne pokusavaju da argumentima dobiju duel, vec udaraju isto ko i ovi iz RS...

Mi moramo da budemo svjesni da mi nikad necemo moci napraviti dogovor sa politicarima iz RS da se ukine RS...

Bez obzira kolko puta se izlazilo na izbore, Srbi ce uvjek birati one koji su za opstanak RS...Prema tome tu se nista ne moze promjeniti...

NAs jedini nacin je lobiranje u Evropi i svijetu...jel samo Svijet moze izvrsiti pritisak da se ukine RS, niko vise...

Ako se sjetite posljeratne Rs i kako se onda dosta napravilo reformi po pitanju tablica, pasosa, granicni prelaza....
Kolko puta su se koristile bonske ovlasti dok se nisu reforma progurale...Nisu ni tad nasi politicari zasluzni za to, vec pritisak izvana...

Ako svijet ne izvrsi pritisak na ukidanje RS, mi to nikad necemo uspjeti...U tom slucaju cemo se morati pomiriti na opstanak RS...

Ali mi ne smijemo da tapkamo u mjestu cekajuci da se ukine RS..Mi moramo ici naprijed, jel narodu je vise dozlogrdilo...
sarajlijica

#48 Bravoooo

Post by sarajlijica »

Bravo, bravisimo Nokia6...

Mene interesje da Nokia6... nije mozda SACKIB SOFFTICH !?

Ili mozebidne da iza svega stoji SDP-Lagumdzija!?

Ocekivam odgovor, jerbo vidim da hin ima koji znaju koje ta pametni i mudri NOKIA6...

:-)
Hantraga

#49 Re: Bravoooo

Post by Hantraga »

sarajlijica wrote:Bravo, bravisimo Nokia6...

Mene interesje da Nokia6... nije mozda SACKIB SOFFTICH !?

Ili mozebidne da iza svega stoji SDP-Lagumdzija!?

Ocekivam odgovor, jerbo vidim da hin ima koji znaju koje ta pametni i mudri NOKIA6...

:-)
Zar je bitno ko je Nokia???

Zar je bitno jel bosnjak, srbin ili hrvat...

Zar je bitno koje je stranacko opredjeljenje Nokie....

U ovom trenutku Bosni ne trebaju medjustranacki razdori, vec jedinstvo oko jedne stvari, a to je uredjenje BiH tako da se svi protjerani iz RS mogu vratiti i osjecati da zive u BiH, a ne nekoj autonomnoj pokrajini srpskoj, u kojoj su svi ne srbi manjina....

Evo uprtavu su izjave dali Silajdzic i Tihic.
http://www.sarajevo-x.com/clanak/070307086

Vjerujem da ce i SDP i ostali postupiti isto...

Mi trebamo da se ujedinimo tako da imamo isti stav prema buducnosti BiH, a kad se ta neka normalna drzava formira, onda mozemo da se djelimo u razna stranacka opredjeljenja...
nokia6170

Post by nokia6170 »

za sarajlijicu:

da ne bude zabune i zablude...trudim se da iza mene (mojih textova) stoje cinjenice, argumenti i pravo kao nauka (domace i medjunarodno), a ne politicari, partija, vjerske zajednice ili dnevna politika. Da li u tome uspjevam, nije na meni da govorim.

pozdrav svima, mada priznajem da nisam ocekivao ovakvo interesovanje za moje jucerasnje pisanje na forumu, danas objavljeno u formi clanka na sa-x.
Post Reply