WELCOME to EU

vee-jay

#126 Re: WELCOM to EU

Post by vee-jay »

boergoat wrote:
kijameta wrote:Razdoblje nasih zivota od 92-95 ce nam se ciniti kao prelijepa bajka u usporedbi sta nas ceka pod cizmom EU okupatora.
Mrzim EU i svakog 'europljana' :x :x :x :x :x
Tako je
:lol: :lol: :lol: :lol: pa gdje ste vi zivjeli u tome vremenu -> na Havajima?!?!?!?!?!?!?!?!?!? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ova izjava JESTE najveca glupost koju sam ikad na internetu procitao!!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
fantom slobode

#127 Re: WELCOM to EU

Post by fantom slobode »

vee-jay wrote:
boergoat wrote:
kijameta wrote:Razdoblje nasih zivota od 92-95 ce nam se ciniti kao prelijepa bajka u usporedbi sta nas ceka pod cizmom EU okupatora.
Mrzim EU i svakog 'europljana' :x :x :x :x :x
Tako je
:lol: :lol: :lol: :lol: pa gdje ste vi zivjeli u tome vremenu -> na Havajima?!?!?!?!?!?!?!?!?!? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ova izjava JESTE najveca glupost koju sam ikad na internetu procitao!!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ja ocekujem gerilski rat nakon prijema Bosne u EU. :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) Eto partizana :-) :-) :-) :-) :-) :-) "Bolje rat nego pakt", "Bolje grob, nego rob" to ce biti odgovor Beograda kada dodje do odluke o clanstvu :-) :-) E ne znam samo sta ce Crnogorci uraditi, oni bi mogli svi u diplomate ili u EU parlament :-) :-) :-) :-)
Fair Life

#128 Re: WELCOME to EU

Post by Fair Life »

Bolje rat nego rad.
Maraschino

#129 Re: WELCOME to EU

Post by Maraschino »

Veliki sam optimista i kada za to nema nekih razloga ( i to me drzi u zivotu) ali u pogledu opstanka EU sam pesimista. Sve mi to lici na nase ''samoupravljanje'' i one nase SOUR-e, RO-e, OOUR-e,...sve dobro dok se neko ne zapita , koliko ko daje a koliko mu se vraca i tu je prici kraj.
kijameta

#130 Re: WELCOME to EU

Post by kijameta »

Evo su im Irci :D :D :D ,zabili noz u ledza,nema vise sirenja EU. Gotovo,gotovo je.Nece nas vise tjerati u tu nesrecnu druzbu.
Ostajemo slobodni,do daljnjega. :D :D :D
glavutan

#131 Re: WELCOME to EU

Post by glavutan »

kijameta wrote:Evo su im Irci :D :D :D ,zabili noz u ledza,nema vise sirenja EU. Gotovo,gotovo je.Nece nas vise tjerati u tu nesrecnu druzbu.
:shock: :shock:
Ja nikako da ufercim cemu se ti kezis? Kakve ti veze imas s nama? Ja sam mislio da si ti zapadnjak.
kijameta wrote:...UN se ni poslije dolaska USA nije smio kretati svugdje,konkretno sam bio u par pokrajina prvi zapadnjak koji je tamo krocio i imao sam pratnju od 60 tesko naoruzanih vojnika,koje mi je dala americka,afghanska vojska a i tad se desavalo da kompletno objezbedjenje pobjegne ili cvrsto kaze da tamo nece ici,radije daju otkaz.
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &start=275
kijameta

#132 Re: WELCOME to EU

Post by kijameta »

glavutan wrote:
kijameta wrote:Evo su im Irci :D :D :D ,zabili noz u ledza,nema vise sirenja EU. Gotovo,gotovo je.Nece nas vise tjerati u tu nesrecnu druzbu.
Ja nikako da ufercim cemu se ti kezis? Kakve ti veze imas s nama? Ja sam mislio da si ti zapadnjak.
kijameta wrote:...UN se ni poslije dolaska USA nije smio kretati svugdje,konkretno sam bio u par pokrajina prvi zapadnjak koji je tamo krocio i imao sam pratnju od 60 tesko naoruzanih vojnika,koje mi je dala americka,afghanska vojska a i tad se desavalo da kompletno objezbedjenje pobjegne ili cvrsto kaze da tamo nece ici,radije daju otkaz.
Svako ko je rodzen u Bosni je zapadnjak,otidzi jednom u neku arapsku ili azijsku zemlju,pa ce ti to biti jasno,doduse negdje kontaju da smo Rusi,sto i nije lose.
Ne volim ti ja ovo EU,to ti je jedno nesretno fasisticko sranje samo volim USA,USA,USA. Hajmo svi U.S.A.
kijameta

#133 Re: WELCOME to EU

Post by kijameta »

kijameta wrote:
glavutan wrote:
Svako ko je rodzen u Bosni je zapadnjak,otidzi jednom u neku arapsku ili azijsku zemlju,pa ce ti to biti jasno,doduse negdje kontaju da smo Rusi,sto i nije lose.
Ne volim ti ja ovo EU,to ti je jedno nesretno fasisticko sranje samo volim USA,USA,USA.Hajmo svi U.S.A.
Ako ti nije jasno EU je zemlja zabrana i ogranicenja a USA je beskrajna sloboda. :D :D
:D :D :D
McDizdar

#134 Re: WELCOME to EU

Post by McDizdar »

Tamam kad se namučimo i ispunimo sve uslove za ulazak EU, dođemo im pred kapiju a oni nam se samo kiselo nasmiješe - e sačekajte, sad mi ne ispunjavamo uslove. Dok ih oni ponovo ispune kod nas će se nešto ujebat i tako u krug :-) .
paratrooper

#135 Re: WELCOME to EU

Post by paratrooper »

kijameta wrote:Ne volim ti ja ovo EU,to ti je jedno nesretno fasisticko sranje samo volim USA,USA,USA. Hajmo svi U.S.A.
tebi svaka cast ali su ovi i zasluzili da udju u IU
glavutan

#136 Re: WELCOME to EU

Post by glavutan »

kijameta wrote:
glavutan wrote:
Ne volim ti ja ovo EU,to ti je jedno nesretno fasisticko sranje samo volim USA,USA,USA. Hajmo svi U.S.A.
Neka tebe tamo.
Da docekas North American Union sa AMEROM kao valutom i slicnom strukturom kao EU.
Samo zivi bili ostanite tamo.
Dobro je nama i bez vas.
nihoniho

#137 Re: WELCOME to EU

Post by nihoniho »

najporaznije je kada neki "bosnjo" sigurno ususkan u neku EU clanicu, s plato u eurima, "konvertibilnim pasosom i ni uslucajno spreman da se vrati u domovinu lupeta o EU prijetnji, o ropstvu, identitetu, bosni, o otporu globalizaciji... on u stvari prica o jeftinoj pivi, kafanama, turbofolku i, neradu, neredu i ostalim javasluccima u jednoj od rijetkih oaza primitivizma u koje moze doci i istresti sav onaj papanluk sto mu se skuplja tokom godine kod mrskog svabe ali ne smije pisnuti...i to sve za male pare. jeftin odmor na tudjoj muci, a jos angazovane i emocije pa udri po c.etnicima, u.stasama,bal.ijama... nidje kraja sreci dijasporskoj.
kako ce onih 50% nezaposlenih naj.ebat kada dodje EU,oho im se.,..ostatak radi u administraciji i sl.
nego, zivjela EU, zivjelo EU ropstvo
dole identitet, dole patriotizam (ovaj kakav sada ispoljavamo)
Vodenjak

#138 Re: WELCOME to EU

Post by Vodenjak »

nihoniho wrote:najporaznije je kada neki "bosnjo" sigurno ususkan u neku EU clanicu, s plato u eurima, "konvertibilnim pasosom i ni uslucajno spreman da se vrati u domovinu lupeta o EU prijetnji, o ropstvu, identitetu, bosni, o otporu globalizaciji... on u stvari prica o jeftinoj pivi, kafanama, turbofolku i, neradu, neredu i ostalim javasluccima u jednoj od rijetkih oaza primitivizma u koje moze doci i istresti sav onaj papanluk sto mu se skuplja tokom godine kod mrskog svabe ali ne smije pisnuti...i to sve za male pare. jeftin odmor na tudjoj muci, a jos angazovane i emocije pa udri po c.etnicima, u.stasama,bal.ijama... nidje kraja sreci dijasporskoj.
kako ce onih 50% nezaposlenih naj.ebat kada dodje EU,oho im se.,..ostatak radi u administraciji i sl.
nego, zivjela EU, zivjelo EU ropstvo
dole identitet, dole patriotizam (ovaj kakav sada ispoljavamo)
U pravu si!
Ali ima nas koji smo sve to sto ti pobroja u pocetku posta i koji JESMO zabrinuti za buducnost BiH u EU iz sasvim drugih razloga. Naime, pitanje je koliko smo mi u stvari spremni da prihvatimo sve ono sto nas ceka. A sasvim sigurno nas ne ceka med i mlijeko i tvrdim da ce se pritisak Brisela iz dana u dan osjecati sve jacim i jacim! Jacim cak i od pritiska koji se za Juge osjecao iz Beograda.
To u principu i nije loshe jer toliko se toga kod nas izvitoperilo da samo red, rad i nemilosrdni zakoni mogu da nas ponovo vrate na pravu chizu.
Pitanje je dakle samo koliko smo mi spremni da na tu "torturu" pristanemo.
:oops:
lopovluk

#139 Re: WELCOME to EU

Post by lopovluk »

sere mi se na EU

nece nam biti bolje zbog EU, trenutno su jebiga EU trupe u nasoj zemlji, pa nam je lose
ako bi EU htio da nam je dobro, bilo bi...
jedino sto ima smisla, je bezobzira na EU ili sta god, obnoviti ovu zemlju, izbaciti trenutnu vlast, napraviti nesto normalno

pa onda u EU samo ako nama koristi
nihoniho

#140 Re: WELCOME to EU

Post by nihoniho »

ovi nasi euro skeptici problemu integracije u EU prilaze kao da je nasa pocetna pozicija, u najmanju ruku , pozicija norveske.
je li to mi ,kao, mozemo sami? jesmo li icim pokazali da smo u stanju proizvesti ista osim sukoba, destrukcije,pljacke, javasluka i sl. ako nas se pusti da radimo sami?
sta to mi imamo da izgubimo ulaskom u EU sto nam feudalno-fasisticka bih vlast nije vec uzela?
koja to prava ce da budu pogazena , a da ih nemoralna bagra nije pogazila u posljednjih 20 godina i jos uvijek gazi ?
sta je alternativa EU? rusija, kina, iran, indija i ostale perjanice antiglobalizacije ? je li treba da prekopiramo njihov drustvenopoliticki sistem?
hocete da kazete da je vecina stanovnistva azije, afrike, juzne amerike, pa i bih, sretna jer je siromasna, neobrazovana, potlacena ALI zato nisu optereceni kreditima za kuce, auta, ljetovanja kojima im zli kapitalisti uzimaju i dusu i tijelo?
ne lupetajte.
EU integracije su civilizacijski pomak,i glupo je tome suprostavljati price o problemu vracanja kredita za auto...
protiv EU su, u 90% slucajeva, kriminalci, nacionalisti i oni koji od bijede i jada ovog naroda imaju korist.
ostavlojam 10% posto za nadobudne, ogranicene i neinformirane...
jeza u ledja

#141 Re: WELCOME to EU

Post by jeza u ledja »

Bravo!
Topla voda

#142 Re: WELCOME to EU

Post by Topla voda »

eno sad "euroskeptik" :-D
dobro je ovo ,jer je sad gore da ne moze biti
paratrooper

#143 Re: WELCOME to EU

Post by paratrooper »

ja stvarno ne znam kako bi BIH, srbija ili makedonija mogle uci u EU ?
Topla voda

#144 Re: WELCOME to EU

Post by Topla voda »

paratrooper wrote:ja stvarno ne znam kako bi BIH, srbija ili makedonija mogle uci u EU ?
sto?
pa imas portugal,latviju,estoniju ,grcku,bugarsku,madjarsku, rumuniju..
sto smo to mi gori?
eto mi koljaci s balkana :D

haj mi reci sto to ne bi usli?
nihoniho

#145 Re: WELCOME to EU

Post by nihoniho »

smijesno je sto se uopste postavlja pitanje, trebamo li u evropu?
eto bosanski narod bi bio u stanju donijeti zrelu odluku o svojoj buducnosti i izabrati put prosperiteta po svicarskom modelu.
jes aha.
kao da nas neko pita. ima da sutimo i slusamo i tada smo najbolji.
paratrooper

#146 Re: WELCOME to EU

Post by paratrooper »

Topla voda wrote:
paratrooper wrote:ja stvarno ne znam kako bi BIH, srbija ili makedonija mogle uci u EU ?
sto?
sto smo to mi gori?

Grcka i Portugal su decenijama ispred BIH. Madjarska mozda nije decenijama ali jeste daleko ispred.

Bugarska i Rumunija su usle zbog poitickih razloga (na insistiranje U.S) kako bi izolirali Balkan (Srbiju) od Rusije.
Estonija takodjer ima vazan strateski polozaj na Baltiku i osim toga ima Svedsku koja je gura naprijed , a nema ni jedan politicki problem poput BIH.

Ove tri balkanske zemlje su potpuno nestabilne, pitanje je samo koja je nestabilnija od koje.
McDizdar

#147 Re: WELCOME to EU

Post by McDizdar »

paratrooper wrote:Ove tri balkanske zemlje su potpuno nestabilne, pitanje je samo koja je nestabilnija od koje.
Bez obzira, oni nas guraju u Europu. Koliko god da smo nestabilni i zapaljivi nama je u Europu htjeli mi to ili ne - jer nas stalno guraju tamo a na nama je da slušamo kako nam se kaže jer smo suviše traljavi da bi sami nešto odlučivali.
Topla voda

#148 Re: WELCOME to EU

Post by Topla voda »

paratrooper wrote:
Topla voda wrote:
sto?
sto smo to mi gori?

Grcka i Portugal su decenijama ispred BIH. Madjarska mozda nije decenijama ali jeste daleko ispred.

Bugarska i Rumunija su usle zbog poitickih razloga (na insistiranje U.S) kako bi izolirali Balkan (Srbiju) od Rusije.
Estonija takodjer ima vazan strateski polozaj na Baltiku i osim toga ima Svedsku koja je gura naprijed , a nema ni jedan politicki problem poput BIH.

Ove tri balkanske zemlje su potpuno nestabilne, pitanje je samo koja je nestabilnija od koje.
pa jel pitanje stabilnosti il ekonomske nemoci....smetnja ulasku u eu.
haj da to razjasnimo.jesmol nestabilni ipotencijalno bure baruta il smo 0 u ekonomskom smislu.
ako smo 0 u ekonomskom smislu,to nije problem za eu.svakako ce nam samo prodavati svoje proizvode,a mi njima nista( u pocetku).
ako smo bure baruta bili u yu,ne znaci da cemo biti u eu.
:lol: cak se i rimuje :D
paratrooper

#149 Re: WELCOME to EU

Post by paratrooper »

Topla voda wrote:pa jel pitanje stabilnosti il ekonomske nemoci....smetnja ulasku u eu.
nestabilnost cini zemlju neprilagodljivom za integracije.
haj da to razjasnimo.jesmol nestabilni ipotencijalno bure baruta il smo 0 u ekonomskom smislu.
bure baruta ? ne vjerujem
ako smo 0 u ekonomskom smislu,to nije problem za eu.svakako ce nam samo prodavati svoje proizvode,a mi njima nista( u pocetku).
ma nije ni to problem, veci je problem u tome sto nema jedinstvene strategije za integraciju na drzavnom nivou.

suvise je to mala zemlja sa suvise mnogo ljudi u njoj koji na razlicite nacine opstruiraju procese prilagodjavanja. Mislim da je to razlog, takodjer mislim da nema kriticnu masu ljudi dovoljnu za te poslove.

ne znam , BIH gradjani su suvise komplikovani.
kijameta

#150 Re: WELCOME to EU

Post by kijameta »

paratrooper wrote:
Topla voda wrote:
sto?
sto smo to mi gori?

Za Balkan ne znam ali divan primjer stabilnosti je Velika Britanija sa skotskom zahtjevima iza samostalnoscu i veselom druzinom zvanom IRA koju svoju zelju za stabinoscu izrazavaju bombama i mecima a britanska stabilna policija im uzvraca terorom i represijom. Ja stabilnosti u Britanaca, u MP3 A tek braca Spanci i njihova nebraca Baskijci, sa auto-bombom po glavi politicara,da ne kazemo nista o nebraci Kataloncima,koji jos doduse ne bacaju bombe ali ne bude im problem a da, u Spaniji imamo i islamske teroriste ali nisu kao u Bosni,ovi nasi se cak i okupljaju i pricaju a spanski bez okupljanja remontuju zeljeznice Spanije.
Nema tu nikakvih tehnickih,ne daj boze etickih ili moralnih razloga.Samo sila i moc,velikih zemalja da tlace i muce male zemlje,mi smo tu donji a da nismo donji,onda bi vjerovatno mi mucili i tllacili,pa ne znas sta je gore.
Post Reply