Vrlo vjerovatna etnička mapa BH po popisu 2013.g.

Locked
exliberal-ex

#876 Re: Vrlo vjerovatna etnička mapa BH po popisu 2013.g.

Post by exliberal-ex »

zavrzlama wrote:
cicrlimindrli2 wrote:
exliberal-ex wrote:
opet jedan od internet bojovnika....nego sta da radimo sa podatcima da se vise bosnjaka vratilo u RS nego sto je srba ostalo (vratilo ) u Federacij.... :run:
Pa nista, sem zakljucka da Srbi ne zele zivjeti sa Bosnjacima.
I zakljucka da bosnjaci zele da zive sa srbima ili pored istih...i tu je sav problem U BIH...srpska politika ne moze sprijeciti bosnjacima da se vrate u svoje gradove i imanja,a ne dozvoljavaju srbima da se vrate u federaciju,tako da ce vremenom biti sve vise bosnjaka u rs-u,a sve manje srba u federaciji....zbog te cinjenice srpska politika i 18 godina nakon dejtona i prestanka agresije na BIH ide iskljucivo putem secesije....ishod nakon 20-tak godina nije tesko predpostaviti,ukoliko srbija ne ubrza isti, onako kako oni to najbolje znaju...
Koje sljepilo I mrznja kod tebe vlada...procitaj ovo sto si napisao pa pogledaj koji je datum....pa po tebi ispade rs ko sjeverna koreja , ogradjena bodljikavom zicom , bez pristupa internetu, bez pristupa televizij....ko to moze zabranit tamo nekom Milutinu da se vrati u Zenicu ili Sarajevo odakle je iselio....ajde daj mi primjer iz ove ili prosle godine gdje je neko zabranio nekom srbinu da se vrati u federaciju...daj mi neki link..daj mi neki link gdje je neko iz vlasti nekom srbinu zabranio da se vrati iz Srbije na teritoriju federacije I kako su to uspjeli da urade...ali daj mi I neki link gdje je federacija pozvala srbe na povratak...
sa druge strane prica ide srbi prodali pa se navracaju a bosnjaci ko nisu...jel imovina vracena svima ....jest...jesu li vlasnici mogli da odluce sta da rade sa njom...jesu...koliko je bosnjaka razmjenilo imovinu pa sad zivi po vogosci , osijeku , ilidji...koliko?

Vidjet cemo sta ce ovaj popis da pokaze ali vrlo lako se moze desit da je Federacija cista ko I Rs ako ne I vise....
Danguba

#877 Re: Vrlo vjerovatna etnička mapa BH po popisu 2013.g.

Post by Danguba »

exliberal-ex wrote:
Koje sljepilo I mrznja kod tebe vlada...procitaj ovo sto si napisao pa pogledaj koji je datum....pa po tebi ispade rs ko sjeverna koreja , ogradjena bodljikavom zicom , bez pristupa internetu, bez pristupa televizij....ko to moze zabranit tamo nekom Milutinu da se vrati u Zenicu ili Sarajevo odakle je iselio....ajde daj mi primjer iz ove ili prosle godine gdje je neko zabranio nekom srbinu da se vrati u federaciju...daj mi neki link..daj mi neki link gdje je neko iz vlasti nekom srbinu zabranio da se vrati iz Srbije na teritoriju federacije I kako su to uspjeli da urade...ali daj mi I neki link gdje je federacija pozvala srbe na povratak...
sa druge strane prica ide srbi prodali pa se navracaju a bosnjaci ko nisu...jel imovina vracena svima ....jest...jesu li vlasnici mogli da odluce sta da rade sa njom...jesu...koliko je bosnjaka razmjenilo imovinu pa sad zivi po vogosci , osijeku , ilidji...koliko?

Vidjet cemo sta ce ovaj popis da pokaze ali vrlo lako se moze desit da je Federacija cista ko I Rs ako ne I vise....
Ti bas k'o dijete. 18 god. se radi otvorena propaganda na iseljavanju Srba iz Sarajeva i drugih mjesta iz Federacije. Oezbjedjivan im gradjevinski materijal, placevi, prikljucci...i to sve besplatno samo da se ne vracaju. I sada tebi neko treba linkove postavljati sa svim tim. Srbi su iselili i odakle nisu trebali (Bihac, Tuzla, Sarajevo...) samo da bi bili ''sa svojima'...za razliku od nesrba koji su brutalno protjerani i na cijem se nepovratku radi godinama. Sve je radjeno da se i onaj koji bi zelio, ne vrati na svoje. Treba li nabrajati sta je sve radjeno na zastrasivanju povratnika.
daddy-kool

#878 Re: Vrlo vjerovatna etnička mapa BH po popisu 2013.g.

Post by daddy-kool »

zavrzlama wrote: I zakljucka da bosnjaci zele da zive sa srbima ili pored istih...i tu je sav problem U BIH...srpska politika ne moze sprijeciti bosnjacima da se vrate u svoje gradove i imanja,a ne dozvoljavaju srbima da se vrate u federaciju,tako da ce vremenom biti sve vise bosnjaka u rs-u,a sve manje srba u federaciji....zbog te cinjenice srpska politika i 18 godina nakon dejtona i prestanka agresije na BIH ide iskljucivo putem secesije....ishod nakon 20-tak godina nije tesko predpostaviti,ukoliko srbija ne ubrza isti, onako kako oni to najbolje znaju...
Nažalost si upravu. Srpska politika u BiH se samo djelomično kreira ovdje, a dobrim dijelom u Beogradu koji još uvijek vidi korist u nestabilnoj BiH i mogućem proširenju na zapad. Pokušali su diplomatskim putem izdjejstvovati jedan za jedan Kosovo za RS, pa su doveli Dodika i dali mu 2-3 milijarde da pripremi teren za otcjepljenje, ali nije prošlo. Sada je taj trenutak prošao, Kosovo je nepovratno izgubljeno i ne može se koristiti u pregovorima, ostala je samo RS.

Narod u RS se drži pod stalnom presijom i strahom, satanizovan i otuđen od ostatka BiH, ne vide budućnost u ovoj zemlji. Nije napravljena denacifikacija i otklon od ratnih zločina(ca), nego se isti i dan danas slave, a njihove politike odobravaju i nastavljaju. Provodi se politika segregacije, zastrašivanja povratnika (i gore), destabilizacija i kočenja BiH.

Doveli su sebe u ćorsokak. Ne mogu u BiH, ne mogu iz BiH. Ključ stabilizacije BiH je u RS-u. Da li će doći do reintegracije u funkcionalno BiH društvo ili će pokušati secesiju, za sada trend je prema secesiji. Ustvari da prekinu ovo neurotično stanje moraće pokušati secesiju ubrzo, a za sada čekaju povoljnije međunarodne prilike - rusku podršku, a da se niko drugi ne miješa. Njihov problem je što opet neće imati ekonomske i vojne snage za takvu avanturu (ovdje brojim i Srbiju), ali se vremenski okvir za taj čin ubrzano smanjuje. BiH je sve jača, narod u RS sve stariji, mlađi odlaze, svakim danom sve je teže provesti otcjepljenje.
svjezi_ustipak

#879 Re: Vrlo vjerovatna etnička mapa BH po popisu 2013.g.

Post by svjezi_ustipak »

exliberal-ex wrote:...ali daj mi I neki link gdje je federacija pozvala srbe na povratak....
1997 godina:

SARAJEVO, 30. MAJA (ONASA) U okviru inicijative za povratak izbjeglica, koja je definisana 24. maja ove godine na sastanku Radne grupe za humanitarna pitanja u Ženevi (Geneva), Vlada Federacije BiH kandidovala je 25 gradova sa podrucja Federacije za manjinske povratke 55.217 gradana srpske nacionalnosti, izjavio je danas ministar za socijalnu politiku, raseljene osobe i izbjeglice u Vladi Federacije Rasim Kadic.Na konferenciji za novinare, ministar Kadic je rekao da ce vlasti Federacije podržati...

http://www.idoc.ba/digitalarchive/publi ... tId=175174
zavrzlama

#880 Re: Vrlo vjerovatna etnička mapa BH po popisu 2013.g.

Post by zavrzlama »

I zakljucka da bosnjaci zele da zive sa srbima ili pored istih...i tu je sav problem U BIH...srpska politika ne moze sprijeciti bosnjacima da se vrate u svoje gradove i imanja,a ne dozvoljavaju srbima da se vrate u federaciju,tako da ce vremenom biti sve vise bosnjaka u rs-u,a sve manje srba u federaciji....zbog te cinjenice srpska politika i 18 godina nakon dejtona i prestanka agresije na BIH ide iskljucivo putem secesije....ishod nakon 20-tak godina nije tesko predpostaviti,ukoliko srbija ne ubrza isti, onako kako oni to najbolje znaju...

[/quote][/quote]

istina bocka :wink: ....

kako ce se neki Milutin varatiti u zenicu kad mu 18 godina 99,9% srpskih politicara,novina,televizije trubi o BIH kao monstrum drzavi,o podjeli BIH ako ne sutra onda prtekosutra,o nasaljevanju pola miliona arapa u federaciju,o tome kako muslimanski sudije ne mogu i ne smiju suditi srbima,kad dodik javno poziva srbe da ne igraju za repku BIH...

o kakvoj ti mrznji u mom postu,radi se o tvojoj frustraciji jer ocite cinjenice ne mozes da svaris...ne uklapaju se u koncepciju i tesko je iste odbraniti...
oakville

#881 Re: Vrlo vjerovatna etnička mapa BH po popisu 2013.g.

Post by oakville »

exliberal-ex wrote:]

Ovo ćemo pitanje lako riješiti, daj nam neku presudu u kojoj stoji "ABiH vojno i političko vođstvo počinilo organizirano etničko čićenje/genocid na ..:" dodati po želji (Tuzla, Sarajevo...). Ako nemaš takve presude - a nemaš je naravno - onda pričaš u prazno. Uostalom, Srbi su većinom odlučili da žele da žive sami, pokušala je mz (radi svojih interesa) da iz razuvjeri u tome, ali to je njihova želja i ta se želja ispunila/ispunjava od Hrvatske do Kosova. Ukratko, stvara se mlada srpska država. :D
andromeda101

#882 Re: Vrlo vjerovatna etnička mapa BH po popisu 2013.g.

Post by andromeda101 »

Ja mislim da njih Srbija koristi da popuni svoje redove, posto Srbija pati od jake depopulacije.

Hoce da konsoliduju rastrkan zar na jednu veliku gomilu da se vatra ne ugasi.

Posto se ne stavljaju nova drva na zar.

A sta uradis kad hoces da vatru ugasis? Rastrcas zar.

Htjeli polivati vatru vodom, da gase nas zar.

Jebiga, nas i njihov zar bio jedan pored drugog.

I dalje se Dodik i ostali pisaju na zar, kad nemaju vode.
exliberal-ex

#883 Re: Vrlo vjerovatna etnička mapa BH po popisu 2013.g.

Post by exliberal-ex »

Da sam znao da ce ovaj moj post ovoliko buke napravit :)
da krenemo iz pocetka...

kazete da politika govori srbima da nemogu zivjet sa bosnjacima...koliko sam ja sam iskusio kao nebosnjak svi srbi i hrvati koji nisu bili pod teritorijom ARBiH su 99.9 % cetnici/ustase...rijetki pojedinci su ko Aleksic ali njih na prste mozes nabrojat.

kazete da su srpska/hrvatska vlasti djelile zemlju i materijal samo da se povratinici nevrate ...ok koliko znam i po federalnom podrucju je bilo isto...pogledajte koliko je novih naselja podignuto ( ne kuca) oko Sarajeva ,mnogi utjecajni bosnjacki prvaci su upozoravali da se planski onemogucava povratak bosnjackih stanovnika na prijeratna prebivalista a time i indirektno sprecava povratak srba.

kazete da bosnjaci nisu protjerali srbe/hrvate....to je cinjenica, nisu u omjeru koliko su srbi i hrvati i o tome se nemoze raspravljat.Ja sam proveo rat u Sarajevu i rekao sam ne jednom da bi mi bilo lakse da su me istjerali nego sto su me zadrzali u gradu pa sam bio pod sumnjom cijeli rat...jednom kad sam bio u murij i kad me sandjaklija "ispitivao" sto sam ostao u gradu sto nisam pobjegao sa svojima ja sam mu rekao da sam ostao svoj na svome ali ako ti smetam sto me neotjeras...tek onda sam dobio po p..i....kad rat je zavrsio ja poslao papire za iseljenje i kanadska ambasada me ispali u roku 3 mjeseca, kazu ti si izbjeglica...nisam ja sam ostao na svome...ne ti si kriscanin u muslimanskom djelu ti si izbjeglica ...eto kako svijet gleda na nasu drzavu.

Nekazem ja da srpska i hrvatska politika nije radila da se povratak neomoguci ali koliko god da su oni radili na svojim grupama toliko je i bosnjacka gledala da se bosnjacke izbjeglice nasele/zadrze na praznim prostorima.
Nemogu sad da kucam previse...moram na posao nastavit cu kasnije
oakville

#884 Re: Vrlo vjerovatna etnička mapa BH po popisu 2013.g.

Post by oakville »

exliberal-ex wrote:Da sam znao da ce ovaj moj post ovoliko buke napravit :)
da krenemo iz pocetka...

kazete da politika govori srbima da nemogu zivjet sa bosnjacima...koliko sam ja sam iskusio kao nebosnjak svi srbi i hrvati koji nisu bili pod teritorijom ARBiH su 99.9 % cetnici/ustase...rijetki pojedinci su ko Aleksic ali njih na prste mozes nabrojat.

kazete da su srpska/hrvatska vlasti djelile zemlju i materijal samo da se povratinici nevrate ...ok koliko znam i po federalnom podrucju je bilo isto...pogledajte koliko je novih naselja podignuto ( ne kuca) oko Sarajeva ,mnogi utjecajni bosnjacki prvaci su upozoravali da se planski onemogucava povratak bosnjackih stanovnika na prijeratna prebivalista a time i indirektno sprecava povratak srba.

kazete da bosnjaci nisu protjerali srbe/hrvate....to je cinjenica, nisu u omjeru koliko su srbi i hrvati i o tome se nemoze raspravljat.Ja sam proveo rat u Sarajevu i rekao sam ne jednom da bi mi bilo lakse da su me istjerali nego sto su me zadrzali u gradu pa sam bio pod sumnjom cijeli rat...jednom kad sam bio u murij i kad me sandjaklija "ispitivao" sto sam ostao u gradu sto nisam pobjegao sa svojima ja sam mu rekao da sam ostao svoj na svome ali ako ti smetam sto me neotjeras...tek onda sam dobio po p..i....kad rat je zavrsio ja poslao papire za iseljenje i kanadska ambasada me ispali u roku 3 mjeseca, kazu ti si izbjeglica...nisam ja sam ostao na svome...ne ti si kriscanin u muslimanskom djelu ti si izbjeglica ...eto kako svijet gleda na nasu drzavu.

Nekazem ja da srpska i hrvatska politika nije radila da se povratak neomoguci ali koliko god da su oni radili na svojim grupama toliko je i bosnjacka gledala da se bosnjacke izbjeglice nasele/zadrze na praznim prostorima.
Tvoje šupljiranje ne proizvodi nikakvu buku. Krenut ćemo ponovo odakle treba da krenemo: dakle imaš li presudu gdje piše "ABIH vojno i političko vođstvo provelo etničko čišćenje i/ili genocid da bi istrijebila /srbe/hrvate/nebošnjake/sve ostale.."? Ako nemaš - a nemaš - sve što pričaš je u šupljiranje bez prestanka i argumenata.
155_mm

#885 Re: Vrlo vjerovatna etnička mapa BH po popisu 2013.g.

Post by 155_mm »

exliberal-ex wrote: opet jedan od internet bojovnika....nego sta da radimo sa podatcima da se vise bosnjaka vratilo u RS nego sto je srba ostalo (vratilo ) u Federacij.... :run:
zbog cega nekog ko upozarava na moguci sukob nazivas internet bojovnikom. to nesto se moze ocekivati od nekog fasistickog govneta koji sigurno ne zeli da mu potencijalna zrtva bude upozorena na opasnost. ali me bas interesuje sta je tvoj razlog.
155_mm

#886 Re: Vrlo vjerovatna etnička mapa BH po popisu 2013.g.

Post by 155_mm »

Basvod wrote:Bosnjacima da ne smeta zivot sa Srbima ne bi bili u satorskom naselju kod OHRa.
a znaci oni protestuju protiv suzivota sa srbima.
a ovi muslimanski mediji prosipaju pricu kako oni protestuju protiv toga da im se fasisticko-sovinisticka govna u skolama ne izivljavaju na njihovoj djeci kao sto su nekada to radila ista takva govna po Stocu. zamisli Hafise niko ni da pomene taj protest protiv suzivota sa srbima u ovim muslimanskim medijima.

a zamisli ti isti srbi u ime suzivota odlucilii da se obrise sa lica zemlje ona kuca u visegradu gdje su 1992 zapalili 70 zivih svojih sugradjana. onako cisto iz urbanistickih razloga.
Danguba

#887 Re: Vrlo vjerovatna etnička mapa BH po popisu 2013.g.

Post by Danguba »

exliberal-ex wrote:Da sam znao da ce ovaj moj post ovoliko buke napravit :)
da krenemo iz pocetka...

Suplja ti prica.
Ja ne znam da je u Federaciji iko ikome dijelio placeve i materijal za gradnju kuca cime bi podstakao ostanak. Znam da se puno kuca napravilo od donacija za raseljene osobe i to su privremenog karaktera.
Znam kako ti je bilo u Sarajevu. Isto kao mom poznaniku Zoranu(iz drugog mjesta) koji je hladio jajca dok smo mi branili grad a jedini razlog zbog cega nece u ABiH je da ne moze pucati na svoje. Dok smo mi skakali po brdima i on i brat i sestra su svercovali cigarete i ostalu robu po pijaci...ali on je ugrozen Srbin.
Ja sam se ispario iz Federalnog dijela i masa drugih i niko ih nije primao zato sto su im uskracena neka prava nego iz ekonomskih i drugih razloga...tako da, puna je Europa, Amerika, Kanada...naseg naroda a ti mozes medju svojima pricati kako si bio ugrozen. To kod njih pali.

Nastavio ne nastavio, znamo kuda ce prica da ide. Svi su isti samo su jedni MALO gori.
oakville

#888 Re: Vrlo vjerovatna etnička mapa BH po popisu 2013.g.

Post by oakville »

Da nije tako, NATO bi bombardovao Zagreb a ne Beograd. I proglasio bi nezavisnost Krajine, a ne Kosova. Što ti otprilike sve govori.
MrAmani96

#889 Re: Vrlo vjerovatna etnička mapa BH po popisu 2013.g.

Post by MrAmani96 »

Bosna i Hercegovina prije Dejtona:

Image

Bosna i Hercegovina u 2013. g.:

Image
vee-jay

#890 Re: Vrlo vjerovatna etnička mapa BH po popisu 2013.g.

Post by vee-jay »

ja bi u pravilima foruma napisao da postavljanje bilo kakvim mapa uzrokuje ip ban za sva vremena.
MrAmani96

#891 Re: Vrlo vjerovatna etnička mapa BH po popisu 2013.g.

Post by MrAmani96 »

vee-jay wrote:ja bi u pravilima foruma napisao da postavljanje bilo kakvim mapa uzrokuje ip ban za sva vremena.
Koji razlog?
Srpscanin

#892 Re: Vrlo vjerovatna etnička mapa BH po popisu 2013.g.

Post by Srpscanin »

vee-jay wrote:ja bi u pravilima foruma napisao da postavljanje bilo kakvim mapa uzrokuje ip ban za sva vremena.
Tako je,svi smo bosanci,sto cemo se djelit koji racku :D
shiljak

#893 Re: Vrlo vjerovatna etnička mapa BH po popisu 2013.g.

Post by shiljak »

kad su rekli da će biti zanični rezultati popisa?
MrAmani96

#894 Re: Vrlo vjerovatna etnička mapa BH po popisu 2013.g.

Post by MrAmani96 »

Srpscanin wrote:
Tako je,svi smo bosanci,sto cemo se djelit koji racku :D
Da su svi bosanci, ne bih "bosanci" unistili svoju drzavu.
MrAmani96

#895 Re: Vrlo vjerovatna etnička mapa BH po popisu 2013.g.

Post by MrAmani96 »

shiljak wrote:kad su rekli da će biti zanični rezultati popisa?
Iz Fondacije „Popis 2013“, koja od samog početka prati aktivnosti na popisu stanovništva, ističu da će, imajući u vidu kvalitetnu tehničku pripremu ovog projekta, i prije roka od tri mjeseca biti dostupni tačni podaci.
MuaDib

#896 Re: Vrlo vjerovatna etnička mapa BH po popisu 2013.g.

Post by MuaDib »

Kad prije prebrojaste, a država jbt. onolike pare dade na izraelski sistem za brojanje... :oops:
emil_L

#897 Re: Vrlo vjerovatna etnička mapa BH po popisu 2013.g.

Post by emil_L »

MuaDib wrote:Kad prije prebrojaste, a država jbt. onolike pare dade na izraelski sistem za brojanje... :oops:
Pa poenta i jeste u tome da se uopće nije trebalo prebrojavati. To je poznato već duži vremenski period.
cyprus

#898 Re: Vrlo vjerovatna etnička mapa BH po popisu 2013.g.

Post by cyprus »

MrAmani96 wrote:Bosna i Hercegovina u 2013. g.:

Image
Opet dijeliš opštine koje nisu podijeljene :oops:
MrAmani96

#899 Re: Vrlo vjerovatna etnička mapa BH po popisu 2013.g.

Post by MrAmani96 »

cyprus wrote:
MrAmani96 wrote:Bosna i Hercegovina u 2013. g.:

Image
Opet dijeliš opštine koje nisu podijeljene :oops:
Sine, ja naso mapu, evo vidim da je postavljena na prvu stranicu, ali ovo je forum "vrlo vjerovatna etnicka mapa" a to znaci da nije zvanicna, nego nagadjanje.

Ps. Zvanicni popis bi trebao biti gotov za najmanje mjesec dana.
cyprus

#900 Re: Vrlo vjerovatna etnička mapa BH po popisu 2013.g.

Post by cyprus »

MrAmani96 wrote:Sine, ja naso mapu, evo vidim da je postavljena na prvu stranicu, ali ovo je forum "vrlo vjerovatna etnicka mapa" a to znaci da nije zvanicna, nego nagadjanje.

Ps. Zvanicni popis bi trebao biti gotov za najmanje mjesec dana.
A ti našo mapu... Izvini, pomislih da si onaj fanatik Bošnjo lično... A mapa je ništa drugo do kombinacija odavno poznatih informacija i zaključaka donesenih gledanjem u kristalnu kuglu... Ako još uzmemo i obzir nedostatak koji sam spomenuo u prošlom postu - dolazimo do jasnog zaključka da se radi o neozbiljnoj karti...
Locked