Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane

Locked
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#226 Re: Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane

Post by JoseMujica »

Skijash wrote:
JoseMujica wrote:čuj vrijeđa?! jebemu miš u kakvim govnima živimo šta ima više koga vrijeđat :?: :!:
Ako tebi ne smeta diskriminacija, ima nas kojima smeta.
evo za 100.000 eura, bez ikakve uvrede, stavljam zastavu koju poželite na svoj balkon....zaboli me šta je na njoj
Ne govori se o zastavama na balkonu. Ja bih srpsku zastavu stavio na balkon i bez tih 100.000 eura. Ali ako se tu zastavu koristi u cilju ostvarivanja zločinačkog projekta razdvajanja naroda i etničke podjele, stvar je ozbiljnija nego što ti to pokušavaš predstaviti. Odnosno, ako je taj entitet samo srpski, onda se Hrvatima mora dati i hrvatski entitet. Ako nije, onda neka se prestane sa diskriminacijom. Nemoj nas omalovažavati tako površnim pristupom.
:lol: površan pristup je raspravljato o šupljem administrativnom nazivu, zabetoniranom međunarodnim mirovnim ugovorom, i ovjerenim potpisom jednog rahmetlije kojeg većina ovih "ukidača" kuje u zvijezde.

Pravi problem o kome treba raspravljati jeste ovo:

http://www.narodnaskupstinars.net/cir/pas/ustav.htm
Устав Републике Српскеe

I. ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ

Члан 1.

Члан 1. замјењен је Амандманом XLIV, који гласи:
"Република Српска је држава српског народа и свих њених грађана".

ova tema je ko da kada se približava uragan a vi se ubiste tražeći kineski kišobran da ne pokisnete :-)
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#227 Re: Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane

Post by crysis »

kad budu priznavali cjelovitu BiH i ne budu tezili ka otcjepljenju zaboli me q kako ce se zvati oba entiteta. meni vise smetaju nazivi istocno sarajevo, srpsko sarajevo i sl. te nazive nek upotrebljava ko hoce ja to nepriznam niti cu. za mene ce uvijek ostati lukavica, ilidza i dr. nista istok, zapad. i jos sto mi pravo smeta i ukinuo bi s merakom a to su kantoni, crne rupe ove drzave.
samo pitam

#228 Re: Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane

Post by samo pitam »

@NorisCak"
vjerujem da naziv Srpska nije po volji jednom broju (manjem) njenih stanovnika ,ali velikoj vecini jeste ( i mojoj malenkosti :thumbup: ) i sumnjam da bi pristali da ga mjenjaju
ta manjina i jeste postala tolikom manjinom, a ta većina tolikom većinom zbog protjerivanja, ubijanja, zločina, silovanja, logora, masovnih grobnica, genocida...paljenja i razaranja cijelih sela...
Znaci ...kao sto neke naziv Srpska navodi na zakljucak da je Srpska samo srpska, i u tome vide srpsku zelju da zahebu ostale ... isto tako neki Srbin ili Hrvat moze biti zbunjen nazivima BOSna i BOSnjak ,i pomisliti da i u tim nazivima ima nesto kvarno i da to asocira da je Bosna zemlja samo Bosnjaka (jbgaa, zar ne zvuci tako) , ostali su nekakve manjine (a svi znamo da to i nije istina) i uvrjediti se , al bas...
poređenje je u najmanju ruku smiješno..Bosna se oduvijek zvala Bosnom..no nekim mitomanima je to smetalo pa zato i jesu pokušali promjeniti njen naziv ( sjetimo se prvog naziva ''Srpska Republika Bosna i Hercegovina'' :-) ) da bi danas na jednom njenom dijelu to bila ''Republika Srpska'' :x
mO k3

#229 Re: Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane

Post by mO k3 »

Neznam gdje ovo da ubacim ,ali mislim da je ovdje najpogodnije

Vehabije u centru Banjaluke

Banjalučka policija je u četvrtak u ranim jutarnjim časovima, u strogom centru Banjaluke, kod zgrade Pošte, zaustavila vozilo austrijskih tablica, u kojem su se nalazila dva mladića. Sudeći po njihovom izgledu i odjeći, dugim bradama i bijelim kapicama, koje su bile dio njihovog imidža, riječ je o vehabijama.

Policija je auto u kojem su se nalazili, okružila sa dva vozila i zatražila od mladića da izađu i pokažu dokumenta. Poslije detaljne provere vozila i ličnih dokumenta, pušteni su da nastave svojim putem.

Građani koji su se zatekli u tom trenutku u blizini bili su šokirani prizorom i sa čuđenjem su gledali šta se dešava.

- Mladići koje je policija legitimisala izgledali su kao da su stigli pravo iz Irana. Nisam se osjećala nimalo prijatno kad sam videla da se takvi likovi normalno voze kroz Banjaluku, a znam šta se govori za vehabije i na šta su sve spremni - priča jedna Banjalučanka, koja je cijelu akciju policije ispratila od početka do kraja.

Jedan od starijih Banjalučana kaže za “Novosti” da podržava rad policije i da se takvi likovi moraju proveriti.

- Ti mladići možda nemaju nikakave veze sa onim radikalnim vehabijama, ali nikad se ne zna i treba provjeriti šta voze u automobilu. Ako se utvrde da su momci “čisti” još bolje - ispričao je ovaj Banjalučanin.

U banjalučkoj policiji je potvrđeno da su legitimisane dvuhe osobe u centru Banjaluke, koje su prema procjeni policije izgledale sumnjivo.

Da oprez nikad nije na odmet kad su vehabije u pitanju, pokazale su i nedavne vhežbe vehabija u gađanju na Manjači, na granici između opština Teslić u Republici Srpskoj i Zenice u Federaciji BiH. Kako su mediji tada objavili, vehabije su kao metu koristile predizborne plakate na kojima je bila slika predsjednika RS Milorada Dodika. Mještani su se tada žalili policiji Srpske, ali ona ništa nije mogla da uradi jer je ruheč o području koje je posluhe rata pripalo Federaciji BiH.

Dževad Galijašević, član Ekspertskog tima Jugoistočne Evrope za borbu protiv terorizma, kaže za “Novosti” da policija mora biti budnog oka kad su u pitanju slhedbenici vehabijskog pokreta.

- Vehabije iz Evrope, pogotovo u ljetnjem periodu, često dolaze u BiH i obilaze svoje poznanike. Tu se mogu sresti veoma opasni likovi i policija RS mora provjeravati sve sumnjive osobe, čak i one, koji samo izgledom podsjećaju na vehabije - ističe Galijašević.

On nije iznenađen činjenicom da su mladići koje je banjalučka policija zaustavila bili u automobilu austrijskih tablica, jer je poznato da je Beč glavna centrala vehabija u Evropi.
I ovo su komentari sa fejsbuka..

ovaj jemeni najbolji izbjeglica iz Zagreba doso u Bl.... fukara
Michel Rados Таквим терористима треба забранити улазак у Републику Српску.
Zeljko Matos hehehe Banjalucani se malko ukakili a bogami i policija napunila gace u Evropi takvih likova ima svugdje pa niko ne obraca paznju na njih. Eto oni su iz Austrije a tamo ih niko ne dira rade normalno i placaju porez a to kako izgledaju i kojem se bogu mole to je njihova privatna stvar
itd...
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#230 Re: Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane

Post by prljavi Hare »

Ženski Dr.Med wrote:Neznam gdje ovo da ubacim ,ali mislim da je ovdje najpogodnije

Vehabije u centru Banjaluke

Banjalučka policija je u četvrtak u ranim jutarnjim časovima, u strogom centru Banjaluke, kod zgrade Pošte, zaustavila vozilo austrijskih tablica, u kojem su se nalazila dva mladića. Sudeći po njihovom izgledu i odjeći, dugim bradama i bijelim kapicama, koje su bile dio njihovog imidža, riječ je o vehabijama.

Policija je auto u kojem su se nalazili, okružila sa dva vozila i zatražila od mladića da izađu i pokažu dokumenta. Poslije detaljne provere vozila i ličnih dokumenta, pušteni su da nastave svojim putem.

Građani koji su se zatekli u tom trenutku u blizini bili su šokirani prizorom i sa čuđenjem su gledali šta se dešava.

- Mladići koje je policija legitimisala izgledali su kao da su stigli pravo iz Irana. Nisam se osjećala nimalo prijatno kad sam videla da se takvi likovi normalno voze kroz Banjaluku, a znam šta se govori za vehabije i na šta su sve spremni - priča jedna Banjalučanka, koja je cijelu akciju policije ispratila od početka do kraja.

Jedan od starijih Banjalučana kaže za “Novosti” da podržava rad policije i da se takvi likovi moraju proveriti.

- Ti mladići možda nemaju nikakave veze sa onim radikalnim vehabijama, ali nikad se ne zna i treba provjeriti šta voze u automobilu. Ako se utvrde da su momci “čisti” još bolje - ispričao je ovaj Banjalučanin.

U banjalučkoj policiji je potvrđeno da su legitimisane dvuhe osobe u centru Banjaluke, koje su prema procjeni policije izgledale sumnjivo.

Da oprez nikad nije na odmet kad su vehabije u pitanju, pokazale su i nedavne vhežbe vehabija u gađanju na Manjači, na granici između opština Teslić u Republici Srpskoj i Zenice u Federaciji BiH. Kako su mediji tada objavili, vehabije su kao metu koristile predizborne plakate na kojima je bila slika predsjednika RS Milorada Dodika. Mještani su se tada žalili policiji Srpske, ali ona ništa nije mogla da uradi jer je ruheč o području koje je posluhe rata pripalo Federaciji BiH.

Dževad Galijašević, član Ekspertskog tima Jugoistočne Evrope za borbu protiv terorizma, kaže za “Novosti” da policija mora biti budnog oka kad su u pitanju slhedbenici vehabijskog pokreta.

- Vehabije iz Evrope, pogotovo u ljetnjem periodu, često dolaze u BiH i obilaze svoje poznanike. Tu se mogu sresti veoma opasni likovi i policija RS mora provjeravati sve sumnjive osobe, čak i one, koji samo izgledom podsjećaju na vehabije - ističe Galijašević.

On nije iznenađen činjenicom da su mladići koje je banjalučka policija zaustavila bili u automobilu austrijskih tablica, jer je poznato da je Beč glavna centrala vehabija u Evropi.
I ovo su komentari sa fejsbuka..

ovaj jemeni najbolji izbjeglica iz Zagreba doso u Bl.... fukara
Michel Rados Таквим терористима треба забранити улазак у Републику Српску.
Zeljko Matos hehehe Banjalucani se malko ukakili a bogami i policija napunila gace u Evropi takvih likova ima svugdje pa niko ne obraca paznju na njih. Eto oni su iz Austrije a tamo ih niko ne dira rade normalno i placaju porez a to kako izgledaju i kojem se bogu mole to je njihova privatna stvar
itd...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ja da sam na mjestu ovih srpskorepublikanaca odmah bih počeo straže organizovati!!
Dževdo Galijašević ih fino upozorava na opasnost a oni to neozbiljno shvataju!!! :lol: :lol: :lol:
A kad počnu letjeti u vazduh krmetnjaci po Manjači,sjetiće se oni svog Dževde i njegovih upozorenja!!!! :lol: :lol:

P.S.U strahu su velike oči ali četnicima su vehabije najmanji problem,problem smo mi kojima ste posijali
kosti najmilijih kojekuda da bi ste napravili taj četnitet. :x :x :x :evil: :evil: :evil:
MuaDib

#231 Re: Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane

Post by MuaDib »

Kad Milorad Dodik kaže da će RS priznati BiH, onoliko koliko BiH prizna RS, tzv. probosanski političari šute i ne znaju mu ništa odgovoriti. Sam naziv Republika Srpska, upućuje na predominaciju srpskog naroda unutar RS-a, što nije daleko od istine. Međutim, pošto je RS ustavna kategorija i administrativno-teritorijalna jedinica BiH ona se mora poštovati, bez obzira koliko se to nama sviđalo ili ne sviđalo. Međutim treba jasno odgovoriti, Bosna i Hercegovina je još 1995. godine priznala RS i čak jo dala autonomiju i političku sabobitnost i uključila je u politički sistem BiH, iako se RS stvarala na ratu protiv BiH, kao i bošnjačkog i hrvatskog naroda. Bosna i Hercegovina je učinila veliki ustupak, već time. I Dodiku treba odgovoriti da BiH, a posebno patrioti BiH neće RS biti draga dok ona svoju tradiciju veže za politiku Radovana Karadžića i Ratka Mladića, dok aktivno provodi politiku srbizacije i pravoslavne desekularizacije tog dijela bosanskohercegovačkog društva. Ako Republika Srpska misli da bude uvažavana, onda jasno mora pokazati da je dio BiH, a ne produžena ruka Srbije, ona mora da se suštinski demokratizira. Jer RS u kojoj nema Bosanskog Novog, Bosanske Dubice, Bosanske Gradiške, Bosanskog Broda, Bosanskog Šamca, Bosanskog Petrovog Sela, Bosanskog Podrinja, Bosanske Krajine nije RS koju treba uvažavati ni jedan BH patriota, kojih je u Federaciji BiH daleko više nego u RS-u. RS ne može zloupotrebljavati mehanizme zaštite svojih interesa, u cilju blokiranja države, a potom propagirati da je BiH nemoguća država i da se treba raspasti. RS koja omalovažava i prikriva zločine, i pokušava ih umanjiti, tražeći ni manje ni više paritet u procesuiranju zločina, pri tome ne libeći se govoriti kako Sud BiH treba da procesuira jednak broj Bošnjaka, Srba i Hrvata. RS koja je 4 godine terorisala Sarajevo, ne može danas ponovo optuživati Sarajevo, kao neprijatelja srpskog naroda. Takva RS nema pravo ultimativno zahtjevati da je priznaju svi građani BiH, i Dodik nema pravo da to zahtjeva, sve dok se ne promjeni sve pobrojano. :-| :-|
Komrad

#232 Re: Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane

Post by Komrad »

NorisCak wrote:Vjerujem da naziv Srpska nije po volji jednom broju (manjem) njenih stanovnika ,ali velikoj vecini jeste ( i mojoj malenkosti :thumbup: ) i sumnjam da bi pristali da ga mjenjaju .

E sad vodjeni tom logikom , moze se i nazivu Bosna stosta prigovoriti ...narocito kad su Muslimani odlucili da se od 90-ih zovu Bosnjacima ( koliko znam, tako je bilo :roll: ) .

Znaci ...kao sto neke naziv Srpska navodi na zakljucak da je Srpska samo srpska, i u tome vide srpsku zelju da zahebu ostale ... isto tako neki Srbin ili Hrvat moze biti zbunjen nazivima BOSna i BOSnjak ,i pomisliti da i u tim nazivima ima nesto kvarno i da to asocira da je Bosna zemlja samo Bosnjaka (jbgaa, zar ne zvuci tako) , ostali su nekakve manjine (a svi znamo da to i nije istina) i uvrjediti se , al bas...
PS.
Rjesenje ?
Pa mozda .. :roll: eto,nek se Bosna preimenuje u Srbohrvatobosnija ,a Republika Srpska u Republica Orandz ,i Federacija u Azurno- Plava Federación
Azurno nek asocira na Bosnjake ( sto bas mora zelena uvjek ;-) ),a Plava na Hrvate (nek imaju i oni nesto ,red je .. jesmo raja il nismo :) )
Pa da se nasa drzava zove bosanska i hercegocacka umjesto bosna i hercegovina to sto pises imalo bi smisla ovako nema....
zato pokusaj sa nekim drugim prijedlogom...
evo ako cemo se vezati za naziv BiH .. nek se RS ubuduce zove Posavina i Podrinje
Krasniqi

#233 Re: Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane

Post by Krasniqi »

Republika Srpska nepostoji, to je izmišljotina, predodžba i laž!

Srbi lažu sebe, i uvijek krive druge! Laž je vid njihovog patriotizma i potvrda njihove urođjene inteligencije. Lažu stvaralački, maštovito i inventivno! Od Kosovske bitke Srbi intelektualno znaju, ali emotivno ne znaju da li su pobjednici ili pobjeđeni!

Srbi od poraza/gubitka Kosova, slave Srpsku kao pobjedu! Ovo je samo nastanak mita u tom zaraženom društvu!
klif

#234 Re: Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane

Post by klif »

NorisCak wrote:Vjerujem da naziv Srpska nije po volji jednom broju (manjem) njenih stanovnika ,ali velikoj vecini jeste ( i mojoj malenkosti :thumbup: ) i sumnjam da bi pristali da ga mjenjaju .

E sad vodjeni tom logikom , moze se i nazivu Bosna stosta prigovoriti ...narocito kad su Muslimani odlucili da se od 90-ih zovu Bosnjacima ( koliko znam, tako je bilo :roll: ) .

PS.
Rjesenje ?
Pa mozda .. :roll: eto,nek se Bosna preimenuje u Srbohrvatobosnija ,a Republika Srpska u Republica Orandz ,i Federacija u Azurno- Plava Federación
Azurno nek asocira na Bosnjake ( sto bas mora zelena uvjek ;-) ),a Plava na Hrvate (nek imaju i oni nesto ,red je .. jesmo raja il nismo :) )
Prefiks "srpska" u imenu entiteta pokazuje način na koji Srbi shvataju demokratiju Miloševićevog tipa. Ta je "demokratija" bazirana na principu "oslobađanja" zamišljenih "srpskih teritorija", odnosno zamišljenih "srpskih država", od fizičkog postojanja pripadnika svih drugih naroda ili "svođenja" njihovog broja na Srbima prihvatljivu mjeru. Jednom rječju, zločina. Nakon "uspješnog" okončanja tog postupka se prelazi u fazu njegove "legalizacije", tako što se počinju donositi i primjenjivati zakoni koje su u svojim predstavničkim tijelima donijeli isključivo preostali Srbi. Od tog momenta se govori o "demokratskim pravima" naroda koji živi na toj teritoriji, te se brani njegova "demokratska volja" da određena pitanja riješe na način koji odgovara isključivo Srbima. Na žalost, taj se princip i danas primjenjuje u Republici Srpskoj i primjenjivaće se tako dugo, dok se Srbija zbilja ne bude demokratizirala, te poručila svojim prekodrinskim agentima da ih iz sopstvenih interesa više nisu stanju podržavati. Tek od tog momenta će biti moguće govoriti o normalizaciji stanja u BiH.

Ljudi tvog kova, jakih emotivnih, a izuzetno skromnih ili nikakvih intelektualnih dometa, su izvanredan materijal za manipulaciju i nisu u stanju da vide da su samo puko oruđe u rukama Beograda koje će biti odbačeno u momentu kad to bude njemu u interesu.

Ti i tebi slični, koji su u ovom momentu još uvijek, na žalost, u većini u dijelu Bosne i Hercegovine koji je pod prisilom preimenovan u Republika Srpska, ne shvataju da su državljani države Bosne i Hercegovine i da će tako ostati. Proces otrežnjenja tebe i tebi sličnih može trajati jako dugo i može biti jako bolan, ali će se desiti prije ili kasnije. U tvom je interesu, koliko god da ti se moje riječi čine neprihvatljivim, da se to desi što prije moguće.

A do tada uživaj u slavljenju ljudi i događaja koje osuđuje cijeli civilizovani svijet i budi ono što jesi.
NorisCak

#235 Re: Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane

Post by NorisCak »

klif wrote:

PS.
Rjesenje ?
Prefiks "srpska" u imenu entiteta pokazuje način na koji Srbi shvataju demokratiju Miloševićevog tipa. Ta je "demokratija" bazirana na principu "oslobađanja" zamišljenih "srpskih teritorija", odnosno zamišljenih "srpskih država", od fizičkog postojanja pripadnika svih drugih naroda ili "svođenja" njihovog broja na Srbima prihvatljivu mjeru. Jednom rječju, zločina. Nakon "uspješnog" okončanja tog postupka se prelazi u fazu njegove "legalizacije", tako što se počinju donositi i primjenjivati zakoni koje su u svojim predstavničkim tijelima donijeli isključivo preostali Srbi. Od tog momenta se govori o "demokratskim pravima" naroda koji živi na toj teritoriji, te se brani njegova "demokratska volja" da određena pitanja riješe na način koji odgovara isključivo Srbima. Na žalost, taj se princip i danas primjenjuje u Republici Srpskoj i primjenjivaće se tako dugo, dok se Srbija zbilja ne bude demokratizirala, te poručila svojim prekodrinskim agentima da ih iz sopstvenih interesa više nisu stanju podržavati. Tek od tog momenta će biti moguće govoriti o normalizaciji stanja u BiH.

Ljudi tvog kova, jakih emotivnih, a izuzetno skromnih ili nikakvih intelektualnih dometa, su izvanredan materijal za manipulaciju i nisu u stanju da vide da su samo puko oruđe u rukama Beograda koje će biti odbačeno u momentu kad to bude njemu u interesu.

Ti i tebi slični, koji su u ovom momentu još uvijek, na žalost, u većini u dijelu Bosne i Hercegovine koji je pod prisilom preimenovan u Republika Srpska, ne shvataju da su državljani države Bosne i Hercegovine i da će tako ostati. Proces otrežnjenja tebe i tebi sličnih može trajati jako dugo i može biti jako bolan, ali će se desiti prije ili kasnije. U tvom je interesu, koliko god da ti se moje riječi čine neprihvatljivim, da se to desi što prije moguće.

A do tada uživaj u slavljenju ljudi i događaja koje osuđuje cijeli civilizovani svijet i budi ono što jesi.
Veliki su tvoji frustovi .
Citajuci ovaj tvoj post i ja sticem nekakvu sliku tvog emotivnog i intelektualnog profila ,i moram ti reci da nisam siguran da ces smoci snage da izadjes na kraj sa njima.
PS
Nije tacno da ja ne shvatam da sam ja drzavljanin BiH ..Jesam ... Ali tebi izgleda nije jasno (jos), da u BiH postoji i Republika Srpska i da ti tu nista ne mozes uciniti da to promjenis .
Proces otreznjenja tebi i slicnim , moze trajati jako dugo i bolan je , ali to ce se desiti prije ili kasnije .
Sto prije shvatis , biti ce ti lakse .
Image
1pajdo
Location: http://www.forum.hr/showpost.php?p=3711 ... count=3209 ......./watch?v=KDHcd5yV1CE

#236 Re: Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane

Post by 1pajdo »

PS.
Rjesenje ?

Kralju. :lol:
Osobno mi pridjev srpska ne smeta jer su defacto u ratu to Srbi osigurali i nikakvo moje kmečanje to neće ukinuti. Pa danas se neki časte kao svi smo mi Bosanci i Hercegovci kao što što je nekad bilo svi "Muslimani" su Srbi i Hrvati, nema razlike. Uči se bosanski jezik i netko bi pomislio da su Bošnjaci "temeljni narod" kao što su to "bili" Srbi u Jugi.

Mogu i ja reći RS je nastao u ratu, pa mogu reći i BiH je nastala (izišla samostalna) u ratu, nema razlike osim što BiH ima veći kontinuitet nego Srpska, naravno što ne umanjuje njezino postojanje ali ni postojanje i BiH.

Ma preimenovao bih BiH u "Republicosrpsko-Bosanskohercegovino-Hercegbosanskiju" pa da ti vidiš simbola. :lol: Kako bi to lako stranci izgovarali. :lol: Službeni jezik neka bude svahili da nitko ne bude uvrijeđen.

Ajmo ljudovi učite svahili, šta se prepirete tu. :lol:

EDIT: A ne valja ni to ime, Srbi su zastupljeni, a Hrvati i Bošnjaci nisu. :( U tom slučaju uvažavam tvoj prijedlog naziva. :thumbup:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#237 Re: Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane

Post by plain vanilla »

1pajdo wrote: Kralju. :lol:
Osobno mi pridjev srpska ne smeta jer su defacto u ratu to Srbi osigurali i nikakvo moje kmečanje to neće ukinuti. Pa danas se neki časte kao svi smo mi Bosanci i Hercegovci kao što što je nekad bilo svi "Muslimani" su Srbi i Hrvati, nema razlike. Uči se bosanski jezik i netko bi pomislio da su Bošnjaci "temeljni narod" kao što su to "bili" Srbi u Jugi.

Mogu i ja reći RS je nastao u ratu, pa mogu reći i BiH je nastala (izišla samostalna) u ratu, nema razlike osim što BiH ima veći kontinuitet nego Srpska, naravno što ne umanjuje njezino postojanje ali ni postojanje i BiH.

Ma preimenovao bih BiH u "Republicosrpsko-Bosanskohercegovino-Hercegbosanskiju" pa da ti vidiš simbola. :lol: Kako bi to lako stranci izgovarali. :lol: Službeni jezik neka bude svahili da nitko ne bude uvrijeđen.

EDIT: A ne valja ni to ime, Srbi su zastupljeni, a Hrvati i Bošnjaci nisu. :( U tom slučaju uvažavam tvoj prijedlog naziva. :thumbup:
Naravno da ti ne smeta, a je li bi ti smetala Republika Srpska Krajina u Hrvatskoj?
gate

#238 Re: Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane

Post by gate »

Krasniqi wrote:Republika Srpska nepostoji, to je izmišljotina, predodžba i laž!

Srbi lažu sebe, i uvijek krive druge! Laž je vid njihovog patriotizma i potvrda njihove urođjene inteligencije. Lažu stvaralački, maštovito i inventivno! Od Kosovske bitke Srbi intelektualno znaju, ali emotivno ne znaju da li su pobjednici ili pobjeđeni!

Srbi od poraza/gubitka Kosova, slave Srpsku kao pobjedu! Ovo je samo nastanak mita u tom zaraženom društvu!
:lol: Krasnići,papire vamo :lol: jel imaš vizu ili si se ilegalno ušunjo vraže li jedan :lol:
mO k3

#239 Re: Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane

Post by mO k3 »

plain vanilla wrote:
1pajdo wrote: Kralju. :lol:

Naravno da ti ne smeta, a je li bi ti smetala Republika Srpska Krajina u Hrvatskoj?
sto mu ga lijepo spusti :)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#240 Re: Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane

Post by Truba »

ne možete porediti te dvije stvari srbi su manjina u hrvatskoj
gate

#241 Re: Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane

Post by gate »

komi wrote:ne možete porediti te dvije stvari srbi su manjina u hrvatskoj
Nisu bili dok nije Franjo došao na vlast.
A i nije bilo neki problem od njih napraviti manjinu nakon genocida 1941-1945
Truba

#242 Re: Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane

Post by Truba »

pobio si mi teoriju argumentima :D
ubi me jaka riječ :mrgreen:
irvinx1

#243 Re: Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane

Post by irvinx1 »

gate wrote:

:lol: Krasnići,papire vamo :lol: jel imaš vizu ili si se ilegalno ušunjo vraže li jedan :lol:
I ja to htjedoh danas reci :D
plain vanilla

#244 Re: Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane

Post by plain vanilla »

posto Srbi nisu manjina u BiH treba zaboraviti kako je nastala RS, prihvatiti taj naziv, i svake godine cestitati im imendan?

Naravno da su manjina, jer se Hrvatima ne bi svidjela Srpska Krajina, pa izlegose Srbi na traktorima
za daljnja pojasnjenja pogledati presudu o zlocinackom pothvatu generala :wink:
gate

#245 Re: Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane

Post by gate »

irvinx1 wrote:
gate wrote:

I ja to htjedoh danas reci :D
Nema ga trenutno,hljeb se negdje mjesi u ilegali.Uh,koji je to alčak :mrgreen:
Truba

#246 Re: Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane

Post by Truba »

plain vanilla wrote:
posto Srbi nisu manjina u BiH treba zaboraviti kako je nastala RS, prihvatiti taj naziv, i svake godine cestitati im imendan?

Naravno da su manjina, jer se Hrvatima ne bi svidjela Srpska Krajina, pa izlegose Srbi na traktorima
:wink: :wink: :wink: :wink:
zločini nakon aprila 1992 nemaju veze s brojem srba u RH i BiH i ne mogu se porediti 2 države
plain vanilla

#247 Re: Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane

Post by plain vanilla »

komi wrote:
plain vanilla wrote:

:wink: :wink: :wink: :wink:
zločini nakon aprila 1992 nemaju veze s brojem srba u RH i BiH i ne mogu se porediti 2 države
da se gleda samo broj, Hrvati u BiH bi bili manjina :wink:
perrier

#248 Re: Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane

Post by perrier »

Problem sa RS nije broj srba ili broj i jednog drugog naroda u tom entitetu, vec kako je nastala, i u cijoj zemlji je nastal. Istocna Bosna ne pripada samo srbima. Pitanje je bilo, vrijeda li prefiks Srpska. Da, ali sta vise vrijeda je da niko od politicara na druge dvije stane se ne bori da je ponisti, nego vecina, kao par odredenih na ovom forumu, javno govore da je RS cinjenica koju treba prihvatit. Sve dok je takvih bi ce i RS.
Par njih su naveli da je je RS neponistiva zbog ustava, sto je cista glupost. Svaka zemlja mijenja ustav. To da li bi bilo rata povodom toga je za drugu temu ali nevjerujem u to. Srbe u Bosni vise niko nebi podrzao u tome, jedina mogucnost im bi bila da zapocnu nesto kao ETA, sto bi samo ojacalo BiH. Evo narod nije spreman da se izbori za svoja prava a kamoli jos jedan rat. Cista glupost.
Komrad

#249 Re: Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane

Post by Komrad »

perrier wrote:Problem sa RS nije broj srba ili broj i jednog drugog naroda u tom entitetu, vec kako je nastala, i u cijoj zemlji je nastal. Istocna Bosna ne pripada samo srbima. Pitanje je bilo, vrijeda li prefiks Srpska. Da, ali sta vise vrijeda je da niko od politicara na druge dvije stane se ne bori da je ponisti, nego vecina, kao par odredenih na ovom forumu, javno govore da je RS cinjenica koju treba prihvatit. Sve dok je takvih bi ce i RS.
Par njih su naveli da je je RS neponistiva zbog ustava, sto je cista glupost. Svaka zemlja mijenja ustav. To da li bi bilo rata povodom toga je za drugu temu ali nevjerujem u to. Srbe u Bosni vise niko nebi podrzao u tome, jedina mogucnost im bi bila da zapocnu nesto kao ETA, sto bi samo ojacalo BiH. Evo narod nije spreman da se izbori za svoja prava a kamoli jos jedan rat. Cista glupost.
Ako ces da ratujes onda nije problem.. ali zasto ETA i slicne glupost kada se stvari mogu drugacije rijesit...
Potrebno je na izborima u RS osvojiti 300-400 hiljada glasova i tako pristupiti izmjenama ustava :)
Truba

#250 Re: Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane

Post by Truba »

RS je posljedica raspada jugoslavije i potpisa dejtonskog sporazuma
djetonski sporazum je mirovni
a mirovni se ruši samo novim ratom
tako da će RS još dugo biti pod tim imenom

elem htio sam reći kako u BiH ima mnogo više srba nego u CRO tako da njihova volja nije mogla biti ignorirana i da nije bilo rata
nešto slično RSu bi moralo danas postojati i da je rat zaustavljen prije masovnih zločina
Locked