Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane

Locked
Bosnolog

#201 Re: Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane

Post by Bosnolog »

perrier wrote:
prljavi Hare wrote:Evo jedno obično,ljudsko razmišljanje!Na šta pomislite kada čujete ime "Republika Srpska"?

Možda na druženje,derneke uz gitare,osjećate se lijepo i sigurno,ljubav obuzima vaše tijelo i dušu,
tolerancija,katarza,oprost,izvinjenje,poštovanje svih prava,privatnog vlasništva..............

Nemojte zajebavati,tema za gašenje,INTERVENTNO! :evil:

zasto da se gasi? znaci kada se nekima misljenje odredene grupe naroda ne svida onda odmah da se gasi? niko ne vrijeda nikog. samo govorimo o tome zasto nekima od nas naziv i postojanje RS vrijeda.
-Prije svega je neprihvatljiva zbog nacina njeng nastanka,
-Onog sto predstavlja za ove dvije decenije,
-Njeno ime kao i obiljezja su diskriminirajuca jer su jednoeticka i predstavljaju samo jedan narod i to onaj narod koji je nacino etnicko ciscenje nad druga dva i genocid nad Bosnjacima,....

*Evo tebi pitanje:,.....primjera radi za dvije decenije neka buduca bosnjacka radikalna stranka dode na vlast kada i ako Bosjaka bude vise od 70% te oni odluce da proglase BiH nacionanom drzavom Bosnjaka i ostalih manjina te ukinu republiku genocidnu,
-Ako se budes bunio oni to nametnu preglasavanjem (ili oruzjem kao Karadzic) ili referendumom i nakon toga ti neko napise na forumu sto bi smetalo drugima sto je Bosna postala nacionala drzava Bosnjaka,......:mrgreen:
konrad

#202 Re: Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane

Post by konrad »

perrier wrote:
konrad wrote: Svako ima pravo na svoje misljenje, medjutim to sto ti govoris bi imalo smisla samo ako bi zelio raspad BiH, jer u BiH imas ljude koji tu zive, koji su takvi kakvi su, ako ti se ne svidjaju i ne zelis nista da imas sa njima, onda cemu zalaganje za zajednicku drzavu. Besmisao i apsurd. Cudis se cemu uspostavljanje povjerenja izmedju naroda koji zive u istoj drzavi. Pa kolega povjerenje bi trebalo da postoji izmedju svih naroda svijeta, a kamoli izmedju onih koji dijeli isti krov nad glavom.
Nevidim tvoj argument, evo licno neznam ni jednog hrvata, ni dobrog ni loseg, a i ne smetaju mi a i ne fale mi. Svajcarska je zemlja razlicitih naroda koja ne govore zajednicki jezik a i zive podosta ovojeno ali na kraju dana ne vrijedaju jedni druge nacionalistickim ispadima i budalastinama. Slozno rade za zajednicku drzavu iako su razlicitih pripadnosti, jezika i vijera. Ok imaju para ali nije sve u tome. Nevidim tvoj argument.
Ovo sto pises nema nikakve veze sa onim sta sam ja rekao.
Kakve veze ima to sto ti ne znas niti jednog Hrvata, mada ako si iz Bosne, to je bas cudno.
Drugo porediti Svajcarsku sa Bosnom je diletantski, jer sta to Bosna ima zajednicko sa Svajcarskom. Apsolutno nista, a i Svajcarska ima svoje nacionalne kantone. Ja kada kazem ovde da je potrebno minimum 50 godina mira, da se dodje do nekog opsteg nivoa svijesti koji bi se priblizio modernom demokratskom drustvu, ovde vecina ljudi to ne zeli da prihvati. Pa Svajcarska nije ratovala stotinama godina.
konrad wrote:Sto se tice pitanja o Sloveniji, to je potpuno neuporedivo jer Slovenija nije visenacionalna drzava, vrlo je etnicki cista i homogena, tako da nema smisla, ni pitanje, ni poredjenje.
Bukvalno shvacas moje pitanje, namerno ili slucajno. Pitanje nije o Sloveniji i njenoj demografiji. Da ga pojednostavim. Koji normalan narod bi u svijetu hladno prihvatio uvredu kao sto je RS posle svega sto je proslo. Ni jedan, svakom bi smetalo.[/quote]

U Sloveniji je narod, u Bosni su narodi. Mnozina i oni zajedno cine tu zemlju. Ko to previdi ili ne zeli da vidi, onda je tesko bilo sta da se raspravlja. Dakle nema tu nista da jedan narod prihvati ili neprihvati, ovo je djelo tri naroda i kako se oni dogovore, sto je ocigledno jos uvijek u domenu naucne fantastike. E poslije onih 50 godina mira, mozda se to promijeni ili kada bi ljudima malo manje smetalo sto ovo, sto ono, u zemlji gdje je nezaposlenost 40%, i gdje apsolutno niko nema ideju kako to da se svede na npr 20%, da ne kazem 10%, onda se daje ovako narodu kost na glodanje.
konrad

#203 Re: Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane

Post by konrad »

Bosnolog wrote:[*Evo tebi pitanje:,.....primjera radi za dvije decenije neka buduca bosnjacka radikalna stranka dode na vlast kada i ako Bosjaka bude vise od 70% te oni odluce da proglase BiH nacionanom drzavom Bosnjaka i ostalih manjina te ukinu republiku genocidnu,
-Ako se budes bunio oni to nametnu preglasavanjem (ili oruzjem kao Karadzic) ili referendumom i nakon toga ti neko napise na forumu sto bi smetalo drugima sto je Bosna postala nacionala drzava Bosnjaka,......:mrgreen:
Ako se desi da Bosnjaka bude 70% i ako bude vecina razmisljala kao ti, onda ce tako i biti.
Ako ostala dva naroda ne zele da se reprodukuju onda nista bolje ni ne zasluzuju, mada te price o natalitetu su u stvari meni licnio neshvatljive da neko na to racuna u 21 vijeku.
To je i primitivizam, a da ne govorim koji je to nacionalizam i sovinizam.
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#204 Re: Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane

Post by prljavi Hare »

konrad wrote:
Bosnolog wrote:[*Evo tebi pitanje:,.....primjera radi za dvije decenije neka buduca bosnjacka radikalna stranka dode na vlast kada i ako Bosjaka bude vise od 70% te oni odluce da proglase BiH nacionanom drzavom Bosnjaka i ostalih manjina te ukinu republiku genocidnu,
Ako se desi da Bosnjaka bude 70% i ako bude vecina razmisljala kao ti, onda ce tako i biti.
Ako ostala dva naroda ne zele da se reprodukuju onda nista bolje ni ne zasluzuju, mada te price o natalitetu su u stvari meni licnio neshvatljive da neko na to racuna u 21 vijeku.

Hoćeš da kažeš da su neki narodi primitivni jer osjetno manje koriste kondome prilikom oplodnje?
I šta je tu nacionalno,primitivno i šovinistički ako volim razmjeniti sve vrste fluida sa ženama?
Uostalom @konrad!Idi na pdf Ljubav&Sex pa tamo širi te prostote!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

P.S.Zigu i preCjednik Željku samo slabo daju plodove!!! :lol: :lol: :lol:

Je li vi @konrad u Sloveniji ovako to radite?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Komrad

#205 Re: Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane

Post by Komrad »

tbv wrote: Ama covjece pa to se nikad nece desiti. Zasto krivis dijasporu? Mi smo ovdje samo marionete za politicka potkusurivanja. Ni jedna probosanska stranka ne zeli da se dijaspora vrati, jer im je to politika koja im donosi mnogo novca od strane MMF i arapskih zemalja.

Da li si ikad procitao, ili si upoznat da je na nivou drzave donesen zakon o grupnom povratku koji bi trebao da bude organizovan i dogovoren sa drugim drzavama u kojim su izbjeglice nasle smiraj?

Da li i jedan bh politicar radi na tome da se organizuje dijaspora i da se svi oni koji zele vrate u jednom ili dva grupna vala, jer pojedinacno vracanje je u korjenu oznaceno neuspjehom (istjerali su nas u konvojima, tako bi se trebali i vratiti) ? Kad je na Kosovu zavrsio rat, Kosovari su dobili pozive sa tacnim datumima povratka, 95% posto ih se vratilo organizovano i grupno na Kosovo 5 mjeseci poslije zavrsetka rata.

Da li u dijaspori postoji jedna organizacija, predstavnistvo ili sl. koje zastupa povratak izbjeglih i radi na tome? Nema, sve su djabalebarosi kojim su puna usta genocida, a koji su se zadovoljili kokosijom pastetom i sarajevskim kiseljakom kojim ubijaju mahmurluk i nostalgiju za BiH.

Sta zelim da kazem, Alija je znao sta potpisuje, i on nas je uvalio u ova govna u kojim se nalazimo, nije dijaspora. A ovi sad sto slijede politiku - sjedi i cekaj da dijaspora se vrati, kao da cemo mi popraviti problem sto je 50% Bosne nezaposleno, sto i dan danas imate u Bosni centre sa izbjeglim a merhametske kuhinje povecavaju svoj broj iz dana u dan. Mislis da ce milion povratnika popraviti to stanje?

Shvatite da je politika u BiH unosan biznis, isto kao i vjera, mi dijaspora smo niko i nista, vi ste dole, vi imate moc da se borite za nas, jer se stim ujedno borite i za sebe. Imate moc demostracija, moc referenduma i sl. mi to nemamo, nase je da nastavimo da patimo za BiH i nadome se da ce se Srbi smilovati i pruziti ruku pomiranje, i pozvati nas da gradimo BiH ZAJEDNO, bez entiteta koji su zapisani genocidnom politikom. To je moguce, jer sve sto ima svoj pocetak ima i svoj kraj. Ovakvi su problem http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/110527102#2 i ti i takvi treba da se iskorjene, FASIZMU NEMA KRAJA U OVAKVOJ BiH!
-----------------------------------------------------
P.S. ako me citiras, citiraj moj cijeli post, a ne samo dio, jer se uvijek moze izvuci iz konteksta
Onda se ukidanje entiteta ili bar njegovog imena nece nikad desiti... barem ne mirnim putem
Dakle da smo jasni ne krivim samo dijasporu nego i domace politicare koji za sebe vole reci da su probosanski
Stranka koja nije za povratak izbjeglica za mene ne moze i nije probosanska sto je SDA pokazala.. ja je nikako ne mogu nazvati iskreno probosanskom strankom.. vise mi je nekako kriminalno-interesna grupacija....
A na kraju ovog mandata cu dati ocjenu i SDPu bar sto se toga tice
Komrad

#206 Re: Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane

Post by Komrad »

Bosnolog wrote:
-Njeno ime kao i obiljezja su diskriminirajuca jer su jednoeticka i predstavljaju samo jedan narod i to onaj narod koji je nacino etnicko ciscenje nad druga dva i genocid nad Bosnjacima,....

*Evo tebi pitanje:,.....primjera radi za dvije decenije neka buduca bosnjacka radikalna stranka dode na vlast kada i ako Bosjaka bude vise od 70% te oni odluce da proglase BiH nacionanom drzavom Bosnjaka i ostalih manjina te ukinu republiku genocidnu,
Bosna ce prije ili kasnije postati minimalno gradjanska drzava na principu crne gore a maksimalno kao bosnjacka nacionalna drzava .. dakle kad tad..

Ali ove price o procentima Bosnjaka ne piju vode... Srbi u Srbiji sigurno cine 70% populacija pa nisu mogli sprijeciti i nadglasati kosovske albance... Srbi su cinili 70% stanovnistva SiCG pa nisu mogli sprijeciti odvajanje crne gore.. itd..

Dakle to nije mjerilo ono sto bi moglo biti mjerilo jeste 30% populacije RS nesrbi sa tendencijom rasta
perrier

#207 Re: Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane

Post by perrier »

Bosnolog wrote:
perrier wrote:
prljavi Hare wrote:Evo jedno obično,ljudsko razmišljanje!Na šta pomislite kada čujete ime "Republika Srpska"?

Možda na druženje,derneke uz gitare,osjećate se lijepo i sigurno,ljubav obuzima vaše tijelo i dušu,
tolerancija,katarza,oprost,izvinjenje,poštovanje svih prava,privatnog vlasništva..............

Nemojte zajebavati,tema za gašenje,INTERVENTNO! :evil:

zasto da se gasi? znaci kada se nekima misljenje odredene grupe naroda ne svida onda odmah da se gasi? niko ne vrijeda nikog. samo govorimo o tome zasto nekima od nas naziv i postojanje RS vrijeda.

Mislim da je ovdje bio nesporazum medu nama. Ja nisam pitao zasto da se RS gasi ili njeno ime prekine, nego zasto ova tema da se gasi. Ja sam potpuno za to da RS nema, na prosloj stranici naci ces moj prvi komentar na ovu temu. Nisam Bosnjak ali mi RS smeta. Slazem se sa tvojim komentima u vezi RS. I ja sam oca (bosnjak/hrvat porijeklom) izgubijo zbog Srpske nacionalisticke retorike.
No, drugo nesto u vezi tvog komentara. Bosnjacko preglasavanje me ne plasi jer jednostavno ne vidim Bosnjake kao neku unutarnu glasacku grupu. Ili pak mislis samo na Bosnjake koji praktikuju islam na neki stroziji nacin, koji bi sami iz nekih tezih islamskih pokusali tlaciti druge. Nemislim da je to moguce u BiH. Stavise mislim da je malo naivno. Ne dozivljavam vecinu Bosnjaka kao velike nacionaliste ili velike muslimane koji jedva cekaju da pobiju srbe, hrvate ili bilo kog drugog.
Bosnolog

#208 Re: Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane

Post by Bosnolog »

konrad wrote:

Genocid i etnicko ciscenje je osmisljeno i genocid pocinje da se upravo etnicki pociste nesrbi to je bolesni ideoloski recept SPC i ANUS bolesnih ideologa,......Vidim da si vec poceo ekspresno da kuhas kada se suocis s nezgodnim pitanjima u nedostatku argumenata,...

Vidis ja nisam za ovo sto ti rece da ce biti ako bi bilo Bosnjaka vise od 70% a to je realnost, vec za gradansku i jednakopravnu sekularnu BiH bez obzira na etniju,vjeru ili rasu i takva ce biti ali tek kada ukinemo genocidnu Sumsku,sto apsolutno podrzavam kao i ukidanje pederacije ali kada za to dode dode vakat,(stvore se preduslovi) ovako ili onako...... :razz: ..

Ti u odbrani genocidnog Ausvica prodajes velikosrpsku maglu svo vrijeme na ovom forumu Slovenac,.., :mrgreen:

Kada ti napisem pretpostavke koje ti se ne svidaju onda pokazes svoje istinske karakterno ideoloske epitete i opredjeljenja,.....

Braniti genocidnoj tvorevinu njen legalitet i legitimintet nastanka a da ne govorimo o moralnosti i pravednosti njenog nastanka ili opstojnosti mogu samo kreteni,idioti i nemoralne osobe,...
lijek-za-sve

#209 Re: Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane

Post by lijek-za-sve »

Onda se ukidanje entiteta ili bar njegovog imena nece nikad desiti... barem ne mirnim putem

Mirnim putem nije ni nastala,nego ubijanjem progonom i genocidom i zasto kao takva i nebi nestala??????????
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#210 Re: Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane

Post by prljavi Hare »

lijek-za-sve wrote:Onda se ukidanje entiteta ili bar njegovog imena nece nikad desiti... barem ne mirnim putem

Mirnim putem nije ni nastala,nego ubijanjem progonom i genocidom i zasto kao takva i nebi nestala??????????
VITA JELA,ZELEN BOR,STIŽE BRZI ODGOVOR!!!

P.S.Veoma logičan odgovora,a sad će se javiti "Plavi Šlemovi" iz manjega entiteta da kažu da onaj Hare
opet huška!!!! :D

Ashes to ashes dust to dust! ;-)
lijek-za-sve

#211 Re: Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane

Post by lijek-za-sve »

prljavi Hare wrote:
lijek-za-sve wrote:Onda se ukidanje entiteta ili bar njegovog imena nece nikad desiti... barem ne mirnim putem

VITA JELA,ZELEN BOR,STIŽE BRZI ODGOVOR!!!

P.S.Veoma logičan odgovora,a sad će se javiti "Plavi Šlemovi" iz manjega entiteta da kažu da onaj Hare
opet huška!!!! :D

Ashes to ashes dust to dust! ;-)

Ma to je ono tipa ja ti ubijem nekoga i cekam da me neko poljubi????? mos mislit...... :run:
:bih:
Bosnolog

#212 Re: Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane

Post by Bosnolog »

Komrad wrote:
Bosnolog wrote:

Bosna ce prije ili kasnije postati minimalno gradjanska drzava na principu crne gore a maksimalno kao bosnjacka nacionalna drzava .. dakle kad tad..

Ali ove price o procentima Bosnjaka ne piju vode... Srbi u Srbiji sigurno cine 70% populacija pa nisu mogli sprijeciti i nadglasati kosovske albance... Srbi su cinili 70% stanovnistva SiCG pa nisu mogli sprijeciti odvajanje crne gore.. itd..

Dakle to nije mjerilo ono sto bi moglo biti mjerilo jeste 30% populacije RS nesrbi sa tendencijom rasta
Welcome Back!

Bosna se ne moze porediti ni po kojoj osnovi sa Kosovom,Srbijom i CG,....

Raspored stanovnistva u BiH kao i njeno unutrasnje daytonsko uredenje je tako da se ne moze porediti s drugim drzavama u okruzenju,.....

Bosna ce biti gradanska ili nacionalna drzava Bosnjaka,....Ovisno kada i kakao ce se desiti njeno unutrasnje preustrojstvo kao i ustavne promjene to jest reforme na put ka clanstvu NATO alijeanse ili EU,......mada sam po pitanju clanstva EU veliki skeptik da ce se to ikada desiti,Prije ce se EU raspasti,.......

Ako se bude islo na vremenski faktor Bosna ce postati nacionalana drzava Bosnjaka ako se to desi ranije onda ce biti uredena kao gradanska drzava poput CG,Makedonije i vecine drugih drzava u regiji,sa zagarantovanim etnickim mehanizmima zastite ravnopravnosti,........

Genocidna tvorevina je neodrziva ,ekonomski,demografski i vojno neodbranjiva kada bi se cijela Srbija ukljucila da je spasava,.......

Ima treca opcija da Bosna postane evropsko arapski Dubai sa ogromnim uticajem petroarpskih i turskih investitora i biznismena te migracijom stanovnistva iz tog dijela Svjeta u narednim decenijama,........ :razz:
irvinx1

#213 Re: Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane

Post by irvinx1 »

Granice su promjenjive kategorije, a WWIII ili neki drugi siroki drustveno-pol. dogadjaj ce se sigurno dogoditi... Nije slucajna demografska i etnicka podjela na Balkanu, uostalom vidjet cete...
paravan

#214 Re: Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane

Post by paravan »

Bosnolog wrote: sa ogromnim uticajem turskih investitora i biznismena te migracijom stanovnistva iz tog dijela Svjeta u narednim decenijama,........ :razz:
pocelo je vec
Bosnolog

#215 Re: Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane

Post by Bosnolog »

paravan wrote:
Bosnolog wrote: sa ogromnim uticajem turskih investitora i biznismena te migracijom stanovnistva iz tog dijela Svjeta u narednim decenijama,........ :razz:
pocelo je vec
i to uveliko,...a pocetkom rada sarajevske All-Jazire zainteresovanost priliva arapskih petrodolara i turskobosnajckih investitora porijeklom iz BiH kao i doseljavanja afroazijata ce biti mnogo vece,......

Da nam se se ne desi da krajem ovog stoljeca da u Bosni svi postanemo manjina u odnosu na emigrante,....... :mrgreen:
konrad

#216 Re: Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane

Post by konrad »

Bosnolog wrote:Vidis ja nisam za ovo sto ti rece da ce biti ako bi bilo Bosnjaka vise od 70% a to je realnost, vec za gradansku i jednakopravnu sekularnu BiH bez obzira na etniju,vjeru ili rasu...
Tvoje pisanje govori potpuno suprotno. Cijelo vrijeme brojis krvna zrnca, manipulises procentima naroda itd itd nema nikakvih naznaka da si za gradjansku drzavu.
Ocigledno je da zastupas svojom pricom samo Bosnjake, a kobajagi si za gradjansku drzavu.
To sto zastupas Bosnjake i njihove interese nije uopste sporno i ja to potpuno razumijem, ali moras biti svjestan da ostale narode to strahovito odbija i zatvara u vlastite krugove.
Tvoj stav da ce BiH biti ili gradjanska ili bosnjacka je jedan strahovita prijetnja u kojoj se prakticno ne vidi nikakva razlika izmedju ta dva pojma, kada dolaze poslije svega sto si rekao.
Jedina svrha svega sto kazes je zaostravanje pozicija sa jedne strane Bosnjaka i sa druge strane svih ostalih, sto je dijametralno suprotno bilo kakvoj gradjanskoj drzavi.
Eto tolko, svim ljudima peace i razmisljanju kako ih politicari i bosnolozi loze, a nezaposlenost 40%.
irvinx1

#217 Re: Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane

Post by irvinx1 »

konrad wrote:
Bosnolog wrote:Vidis ja nisam za ovo sto ti rece da ce biti ako bi bilo Bosnjaka vise od 70% a to je realnost, vec za gradansku i jednakopravnu sekularnu BiH bez obzira na etniju,vjeru ili rasu...
Tvoje pisanje govori potpuno suprotno. Cijelo vrijeme brojis krvna zrnca, manipulises procentima naroda itd itd nema nikakvih naznaka da si za gradjansku drzavu.
Ocigledno je da zastupas svojom pricom samo Bosnjake, a kobajagi si za gradjansku drzavu.
To sto zastupas Bosnjake i njihove interese nije uopste sporno i ja to potpuno razumijem, ali moras biti svjestan da ostale narode to strahovito odbija i zatvara u vlastite krugove.
Tvoj stav da ce BiH biti ili gradjanska ili bosnjacka je jedan strahovita prijetnja u kojoj se prakticno ne vidi nikakva razlika izmedju ta dva pojma, kada dolaze poslije svega sto si rekao.
Jedina svrha svega sto kazes je zaostravanje pozicija sa jedne strane Bosnjaka i sa druge strane svih ostalih, sto je dijametralno suprotno bilo kakvoj gradjanskoj drzavi.
Eto tolko, svim ljudima peace i razmisljanju kako ih politicari i bosnolozi loze, a nezaposlenost 40%.
To sam i ja primjetio :thumbup:
lijek-za-sve

#218 Re: Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane

Post by lijek-za-sve »

[
Eto tolko, svim ljudima peace i razmisljanju kako ih politicari i bosnolozi loze, a nezaposlenost 40%.[/quotil ti bilo

Ne lozi on nikoga vec ti,haj da ti ja nekoga ubijem i protjeram a ti pricaj o nezaposlenosti bilo da sam gradjanin ili bosnjak,bil ti bilo svejedno?
Komrad

#219 Re: Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane

Post by Komrad »

Bosnolog wrote: Welcome Back!

Bosna se ne moze porediti ni po kojoj osnovi sa Kosovom,Srbijom i CG,....

Raspored stanovnistva u BiH kao i njeno unutrasnje daytonsko uredenje je tako da se ne moze porediti s drugim drzavama u okruzenju,.....

Bosna ce biti gradanska ili nacionalna drzava Bosnjaka,....Ovisno kada i kakao ce se desiti njeno unutrasnje preustrojstvo kao i ustavne promjene to jest reforme na put ka clanstvu NATO alijeanse ili EU,......mada sam po pitanju clanstva EU veliki skeptik da ce se to ikada desiti,Prije ce se EU raspasti,.......

Ako se bude islo na vremenski faktor Bosna ce postati nacionalana drzava Bosnjaka ako se to desi ranije onda ce biti uredena kao gradanska drzava poput CG,Makedonije i vecine drugih drzava u regiji,sa zagarantovanim etnickim mehanizmima zastite ravnopravnosti,........

Genocidna tvorevina je neodrziva ,ekonomski,demografski i vojno neodbranjiva kada bi se cijela Srbija ukljucila da je spasava,.......

Ima treca opcija da Bosna postane evropsko arapski Dubai sa ogromnim uticajem petroarpskih i turskih investitora i biznismena te migracijom stanovnistva iz tog dijela Svjeta u narednim decenijama,........ :razz:
Moze se porediti situacija da se Kosovo nikad nebi otcjepilo od Srbije da je u njemu zivjelo 70% Srba, Crna Gora se nikad nebi otcjepila je u njoj 70% Srba..
RS se nece moci ukinuti mirnim putem ili se promijeniti njen naziv dok tamo bosnjaci i hrvati nebudu politicki i brojcano jacali

Po meni najlaksi i najbrzi put promjene uredjenja BiH jeste povratak u RS, izlazak na izbore dijaspore, lobiranje, medijska propaganda:) itd... :)
lijek-za-sve

#220 Re: Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane

Post by lijek-za-sve »

RS se nece moci ukinuti mirnim putem ili se promijeniti njen naziv dok tamo bosnjaci i hrvati nebudu politicki i brojcano jacali

Meni ovo lici na ono ja sam neki mangup uzeo sam ti seku ili nekoga i izivljavam se dok ti ne ojacas i mene izmarires? e nece moci....
Komrad

#221 Re: Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane

Post by Komrad »

lijek-za-sve wrote:RS se nece moci ukinuti mirnim putem ili se promijeniti njen naziv dok tamo bosnjaci i hrvati nebudu politicki i brojcano jacali

Meni ovo lici na ono ja sam neki mangup uzeo sam ti seku ili nekoga i izivljavam se dok ti ne ojacas i mene izmarires? e nece moci....
A sta trebamo sjediti po stokholmu, vogosci, tuzli i laprdati kako entitete treba ukinuti, promijeniti im ime itd?
Sta je tvoja alternativa ... kako bi ti rijesio?
Bosnolog

#222 Re: Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane

Post by Bosnolog »

konrad wrote:
Pricati i pisati protiv etnoatnoaparthejda i segregcije nije zastupanje samo jedne etnije vec zastupanje univerzalnih gradasnkih prava.Pitam te sta je problem u gradanskoj BiH?????..

Probalem su bolesne ideologije devedesetih godina koje i danas traju pravljenja etnotorovske BiH,znamo odlicno kako je to zavrsilo,To isto zagovaras ovdje svo vrijeme samo perfidnije,pravdajuci istu tu velikosrpsku ideologiju,.....

Izmedu etnotorovske i gradanske prodrzavam gradansku decentralizovanu BIH jer je to univerzalni modus u demokratskom svijetu gdje vazi jedna covijek jedan glas.....

Ako ne moze gradanska onda ce se desiti nacionalna onih kojih bude dvije trecine,kada ih bude.Sada si frustriran zbog tih pokazatelja i optuzujes mene sto ih iznosim a protivis se gradanskoj BiH. :roll:

Tebi kao Slovencu ako si kako kazes Slovenac trebao bi biti interes da BiH bude gradanska drzava......Zar ne,...???? :mrgreen:
NorisCak

#223 Re: Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane

Post by NorisCak »

Vjerujem da naziv Srpska nije po volji jednom broju (manjem) njenih stanovnika ,ali velikoj vecini jeste ( i mojoj malenkosti :thumbup: ) i sumnjam da bi pristali da ga mjenjaju .

E sad vodjeni tom logikom , moze se i nazivu Bosna stosta prigovoriti ...narocito kad su Muslimani odlucili da se od 90-ih zovu Bosnjacima ( koliko znam, tako je bilo :roll: ) .

Znaci ...kao sto neke naziv Srpska navodi na zakljucak da je Srpska samo srpska, i u tome vide srpsku zelju da zahebu ostale ... isto tako neki Srbin ili Hrvat moze biti zbunjen nazivima BOSna i BOSnjak ,i pomisliti da i u tim nazivima ima nesto kvarno i da to asocira da je Bosna zemlja samo Bosnjaka (jbgaa, zar ne zvuci tako) , ostali su nekakve manjine (a svi znamo da to i nije istina) i uvrjediti se , al bas...
PS.
Rjesenje ?
Pa mozda .. :roll: eto,nek se Bosna preimenuje u Srbohrvatobosnija ,a Republika Srpska u Republica Orandz ,i Federacija u Azurno- Plava Federación
Azurno nek asocira na Bosnjake ( sto bas mora zelena uvjek ;-) ),a Plava na Hrvate (nek imaju i oni nesto ,red je .. jesmo raja il nismo :) )
Last edited by NorisCak on 28/05/2011 08:22, edited 3 times in total.
mayab

#224 Re: Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane

Post by mayab »

Da RS nije nastala kako je nastala nebi bilo problema, a ovako nisam ravnodusan
rogoz

#225 Re: Vrijeđa li prefiks Srpska iz imena entiteta ostale građane

Post by rogoz »

zulfo wrote:Konačno bi neko i od Bosanskih političara trebo uputitit zahtjev suduBiH ili sudu u Strazburu za ukidanje naziva SRPSKA jer to vrijeđa ostale narode koji žive u njoj,a i nasto je na genocidu .
Kako je moguće da niko od političara( izuzev što je nekad Tihić htio pa odustao)ne podnese tužbu,kad je u entitetu "RS "
skoro svaki prefiks Bosanski koji je mnogo stariji ukinut.
...i ne samo to,trebale bi sve progresivne snage u BiH IZVESTI NA ULICE,500 000 LJUDI NAJMANJE na ulicama bi trebalo odaslati poruku Engleskoj,Franzuskoj,Americi,i itd,snagu treba pokazati kroz jedinstvo,bar kad je cjelovitost BiH U PITANJU.
Ovo je zadnja sansa.
Locked