Vracene plate u RS

kamen spoticanja

#26 Re: Vracene plate u RS

Post by kamen spoticanja »

dejansoftware wrote:
JoseMujica wrote:SNSD predizborni slogan: Povećavam platu do izbora! :lol: a onda ide salto mortale i novo hardcore pušenje chune zlom, imperijalnom projektu MMF-u, kako ga jelde vole prodati narodu sastavljenom mahom od Čvorovića koji jedva čekaju što veću zavjeru da njome hrane ludilo i pravdaju nepismenost, nerad i sirotinju :-)
Saglasan sam sa tim da je mmf zao, imperijalan projekat.
Ali... Eksluzivno:Budžet RS dobija podršku iz Rusije.Od 500.000.000 e dio sredstava ide za vraćanje para MMF.Aranžman dogovoren u Sankt Peterburgu
Mada bi valjalo da vam daju koju paru...pa da za 7 godina padaju mrtve glave u Banja Luci izmedju pristalica proruskog vozda (nije vazno ime) i proeu ublehasha ko danas u Kijevu...s tim da je banjaluka puno blize Becu neg Moskvi pa bi i mrtve glave bile drugacije rasporedjene
dejansoftware

#27 Re: Vracene plate u RS

Post by dejansoftware »

Dobro govori engleski. Hvala na informaciji.
Vidjecemo da li ce biti bolje. Ja sam optimista
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#28 Re: Vracene plate u RS

Post by JoseMujica »

dejansoftware wrote:
JoseMujica wrote:SNSD predizborni slogan: Povećavam platu do izbora! :lol: a onda ide salto mortale i novo hardcore pušenje chune zlom, imperijalnom projektu MMF-u, kako ga jelde vole prodati narodu sastavljenom mahom od Čvorovića koji jedva čekaju što veću zavjeru da njome hrane ludilo i pravdaju nepismenost, nerad i sirotinju :-)
Ali... Eksluzivno:Budžet RS dobija podršku iz Rusije.Od 500.000.000 e dio sredstava ide za vraćanje para MMF.Aranžman dogovoren u Sankt Peterburgu
e vidiš nije MMF zao niti je imperijalan....upravo je to ono što drug Mića ili bilo koja vlast želi da misliš jer time tvoj bijes zbog zaduživanja kanališe prema nedodirljivom, gotovo virtualnom neprijatelju, a vlastodršcu daje prostor da radi šta hoće vadeći se na MMF

Neke činjenice o procesu pregovaranja s MMFom
1. Ne dolazi MMF nigdje ako ga vlast nije pozvala
2. MMF uvijek uradi prvo analizu problema prije nego što predloži mjere
3. uvijek je problem što vlast troši više nego što zarađuje i pravi deficit
4. zato je i lijek uvijek isti: smanjenje javne potrošnje + sistemske reforme kako bi se problem dugoročno otklonio
5. e ovdje zapravo tek počinju pregovori oko količine novca i mjera koje će se poduzeti....u praksi ide ovako...MMF npr. kaže morate smanjiti troškove na godišnjem nivou za 50 miliona a vlast je ta koja određuje gdje pravi rezove .... MMF kaže morate reformirati određeni sektor jer ste neefikasni...vlast je ta koja predlaže paket rješenja za tu oblast
6. na sve što vlast predloži MMF kaže OK ili nije OK...sve je čista matematika ili ako si ikada vidio Logical Framework?
7. na kraju vlast piše Pismo namjere u kojem se obavezuje šta će da radi
Alfons Kauders

#29 Re: Vracene plate u RS

Post by Alfons Kauders »

dejansoftware wrote:Dobro govori engleski. Hvala na informaciji.
Vidjecemo da li ce biti bolje. Ja sam optimista
kako od karadzicevog novinara-propagandiste napraviti mladog i dinamicnog pro-evropskog reformatora u tri poteza :D

bolje ce biti, kad tad, ali prvo ce biti gore... taj me dio brine...
JoseMujica

#30 Re: Vracene plate u RS

Post by JoseMujica »

Alfons Kauders wrote:
ne vrijedjaj mi cvorovica

u poredjenju s prosjecnim srpskim glasacem s obje strane drine, drug cvorovic se doima kao savrseno racionalna individua... nije da bosnje i 'rvati puno zaostaju, ali ipak zaostaju
haj ne zakeraj :lol: :lol: gori si od Damira Nikšića ...zna se dobro ko je Kovačeviću poslužio kao potka za druga Iliju

ps

Alfons jel ovo vovdna radimo SDS-u predizbornu?
Last edited by JoseMujica on 20/02/2014 22:33, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#31 Re: Vracene plate u RS

Post by Alfons Kauders »

JoseMujica wrote:
dejansoftware wrote:
e vidiš nije MMF zao niti je imperijalan....upravo je to ono što drug Mića ili bilo koja vlast želi da misliš jer time tvoj bijes zbog zaduživanja kanališe prema nedodirljivom, gotovo virtualnom neprijatelju, a vlastodršcu daje prostor da radi šta hoće vadeći se na MMF

Neke činjenice o procesu pregovaranja s MMFom
1. Ne dolazi MMF nigdje ako ga vlast nije pozvala
2. MMF uvijek uradi prvo analizu problema prije nego što predloži mjere
3. uvijek je problem što vlast troši više nego što zarađuje i pravi deficit
4. zato je i lijek uvijek isti: smanjenje javne potrošnje + sistemske reforme kako bi se problem dugoročno otklonio
5. e ovdje zapravo tek počinju pregovori oko količine novca i mjera koje će se poduzeti....u praksi ide ovako...MMF npr. kaže morate smanjiti troškove na godišnjem nivou za 50 miliona a vlast je ta koja određuje gdje pravi rezove .... MMF kaže morate reformirati određeni sektor jer ste neefikasni...vlast je ta koja predlaže paket rješenja za tu oblast
6. na sve što vlast predloži MMF kaže OK ili nije OK...sve je čista matematika ili ako si ikada vidio Logical Framework?
7. na kraju vlast piše Pismo namjere u kojem se obavezuje šta će da radi
plus je jeftiniji... rs i fbih su se 2008 krenule zaduzivati kod komercijalnih banaka, bez ikakvog plana i reformi... da su nastavili, danas bi bili u jos vecem kurcu nego sad... ili bi ratovali, to je super fol, zaduzi se, skrsi pare i daj narodu puske... hint, pogledati ekonomiju bivse nam drzave u zadnjih nekoliko godina postojanja
radostan dan

#32 Re: Vracene plate u RS

Post by radostan dan »

čemu neUroza...nisu povećane, samo vraćene, i to onima sa SSS... :D
Alfons Kauders

#33 Re: Vracene plate u RS

Post by Alfons Kauders »

JoseMujica wrote:
Alfons Kauders wrote:
ne vrijedjaj mi cvorovica

u poredjenju s prosjecnim srpskim glasacem s obje strane drine, drug cvorovic se doima kao savrseno racionalna individua... nije da bosnje i 'rvati puno zaostaju, ali ipak zaostaju
haj ne zakeraj :lol: :lol: gori si od Damira Nikšića ...zna se dobro ko je Kovačeviću poslužio kao potka za druga Iliju

ps

Alfons jel ovo vovdna radimo SDS-u predizbornu?
ne, ja sam i dalje za precednika... nase najbolje oruzje na ekonomskom planu... da bi sarajevo nacinilo isti obim stete privredi i finansijama rs, trebalo bi mu nekoliko eskadrila aviona i stotinjak tomahavka

najiskrenije mu zelim da dozivi duboku starost na celu stranke i entiteta
dejansoftware

#34 Re: Vracene plate u RS

Post by dejansoftware »

radostan dan wrote:čemu neUroza...nisu povećane, samo vraćene, i to onima sa SSS... :D
Dobro kazes
JoseMujica

#35 Re: Vracene plate u RS

Post by JoseMujica »

Alfons Kauders wrote:[
ne, ja sam i dalje za precednika... nase najbolje oruzje na ekonomskom planu... da bi sarajevo nacinilo isti obim stete privredi i finansijama rs, trebalo bi mu nekoliko eskadrila aviona i stotinjak tomahavka

:thumbup: apsolutli....čak sam razmišljao da se preselim u Šumsku da mogu da ga zaokružim
Alfons Kauders

#36 Re: Vracene plate u RS

Post by Alfons Kauders »

JoseMujica wrote:

:thumbup: apsolutli....čak sam razmišljao da se preselim u Šumsku da mogu da ga zaokružim
priznaj - zapravo samo hoces da se prijavis na istu adresu kao duska jurisic... da maznes milfachu po stare dane :D
dejansoftware

#37 Re: Vracene plate u RS

Post by dejansoftware »

A komentar za "Posteno govoreci"
JoseMujica

#38 Re: Vracene plate u RS

Post by JoseMujica »

Alfons Kauders wrote:
JoseMujica wrote:

priznaj - zapravo samo hoces da se prijavis na istu adresu kao duska jurisic... da maznes milfachu po stare dane :D
Image

i mojne mi tih stranjskih odraza...jemamo mi i svoju rijet za milfachu....ofajla :D
Alfons Kauders

#39 Re: Vracene plate u RS

Post by Alfons Kauders »

dejansoftware wrote:A komentar za "Posteno govoreci"
ziv bio sta mogu duska i mile posteno reci? :D
Alfons Kauders

#40 Re: Vracene plate u RS

Post by Alfons Kauders »

JoseMujica wrote:
Alfons Kauders wrote:
JoseMujica wrote:
Image

i mojne mi tih stranjskih odraza...jemamo mi i svoju rijet za milfachu....ofajla :D
oprosti sefe, al nekako mi evropskije zvuchi... ko kad kazes kondom mjesto kurton :D
Danguba

#41 Re: Vracene plate u RS

Post by Danguba »

dejansoftware wrote:
Danguba wrote:Prvo smanje kada im odgovara a onda vrate i to iz dva puta pred izbore.

Napredak, ja sta nego. :D
Sta ces. Svjetska ekonomska kriza je bila od 2008 pa i jos uvijek traje. Nikad nije kasno za povecanje...
pa neka odgode vracanje plata do slijedece godine :D
JoseMujica

#42 Re: Vracene plate u RS

Post by JoseMujica »

Alfons Kauders wrote:
oprosti sefe, al nekako mi evropskije zvuchi... ko kad kazes kondom mjesto kurton :D
da se ne gubimo u semantici složićemo se da je za supe najbolja stara koka :kraljicatrotoara:
Alfons Kauders

#43 Re: Vracene plate u RS

Post by Alfons Kauders »

JoseMujica wrote:
Alfons Kauders wrote:
da se ne gubimo u semantici složićemo se da je za supe najbolja stara koka :kraljicatrotoara:
sta zene i patike imaju zajednicko?

starke su najbolje
Basvod

#44 Re: Vracene plate u RS

Post by Basvod »

JoseMujica wrote:

Nacinilo je Sarajevo sasvim dovoljno stete samom sebi...
Basvod

#45 Re: Vracene plate u RS

Post by Basvod »

dejansoftware wrote:
Danguba wrote:Prvo smanje kada im odgovara a onda vrate i to iz dva puta pred izbore.

Napredak, ja sta nego. :D
Sta ces. Svjetska ekonomska kriza je bila od 2008 pa i jos uvijek traje. Nikad nije kasno za povecanje...
Kod nas je kriza od 1991.
Blek Stena

#46 Re: Vracene plate u RS

Post by Blek Stena »

a sace i boracki dodatak jos malo, ima se more se. A ako treba kakav standby aranzman federalcima nek iscu, voli Mile da pomogne:D
Alfons Kauders

#47 Re: Vracene plate u RS

Post by Alfons Kauders »

Blek Stena wrote:a sace i boracki dodatak jos malo, ima se more se. A ako treba kakav standby aranzman federalcima nek iscu, voli Mile da pomogne:D
taman da budu deblji za drugo poluvrijeme, lakse pogodit... :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#48 Re: Vracene plate u RS

Post by pici »

Alfons Kauders wrote:
Blek Stena wrote:a sace i boracki dodatak jos malo, ima se more se. A ako treba kakav standby aranzman federalcima nek iscu, voli Mile da pomogne:D
a i nemere se pet po gudurama s viškom :mrgreen:
Alfons Kauders

#49 Re: Vracene plate u RS

Post by Alfons Kauders »

pici wrote:
Alfons Kauders wrote:
a i nemere se pet po gudurama s viškom :mrgreen:
jedan iz one prnjavorske il prijedorske lahke je bio narocito zgoljav, nikako da cojk potrefi... al jebajiga, makar ce sad imat dodatak....
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#50 Re: Vracene plate u RS

Post by pici »

a pantelija ČurGUZ se vas sav opremijo pancirnim salom..eeeee nejma višHe u tenak il tranporterak pa na IKM...Qurac...neg pjeHe pa ako dušHa ne izgura se na nos onda se zabit u kaki potok s rakijom i slaninom...HaJa
Post Reply