Mada bi valjalo da vam daju koju paru...pa da za 7 godina padaju mrtve glave u Banja Luci izmedju pristalica proruskog vozda (nije vazno ime) i proeu ublehasha ko danas u Kijevu...s tim da je banjaluka puno blize Becu neg Moskvi pa bi i mrtve glave bile drugacije rasporedjenedejansoftware wrote:Saglasan sam sa tim da je mmf zao, imperijalan projekat.JoseMujica wrote:SNSD predizborni slogan: Povećavam platu do izbora!a onda ide salto mortale i novo hardcore pušenje chune zlom, imperijalnom projektu MMF-u, kako ga jelde vole prodati narodu sastavljenom mahom od Čvorovića koji jedva čekaju što veću zavjeru da njome hrane ludilo i pravdaju nepismenost, nerad i sirotinju
Ali... Eksluzivno:Budžet RS dobija podršku iz Rusije.Od 500.000.000 e dio sredstava ide za vraćanje para MMF.Aranžman dogovoren u Sankt Peterburgu
Vracene plate u RS
- kamen spoticanja
#26 Re: Vracene plate u RS
-
dejansoftware
#27 Re: Vracene plate u RS
Dobro govori engleski. Hvala na informaciji.
Vidjecemo da li ce biti bolje. Ja sam optimista
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#28 Re: Vracene plate u RS
e vidiš nije MMF zao niti je imperijalan....upravo je to ono što drug Mića ili bilo koja vlast želi da misliš jer time tvoj bijes zbog zaduživanja kanališe prema nedodirljivom, gotovo virtualnom neprijatelju, a vlastodršcu daje prostor da radi šta hoće vadeći se na MMFdejansoftware wrote:Saglasan sam sa tim da je mmf zao, imperijalan projekat.JoseMujica wrote:SNSD predizborni slogan: Povećavam platu do izbora!a onda ide salto mortale i novo hardcore pušenje chune zlom, imperijalnom projektu MMF-u, kako ga jelde vole prodati narodu sastavljenom mahom od Čvorovića koji jedva čekaju što veću zavjeru da njome hrane ludilo i pravdaju nepismenost, nerad i sirotinju
Ali... Eksluzivno:Budžet RS dobija podršku iz Rusije.Od 500.000.000 e dio sredstava ide za vraćanje para MMF.Aranžman dogovoren u Sankt Peterburgu
Neke činjenice o procesu pregovaranja s MMFom
1. Ne dolazi MMF nigdje ako ga vlast nije pozvala
2. MMF uvijek uradi prvo analizu problema prije nego što predloži mjere
3. uvijek je problem što vlast troši više nego što zarađuje i pravi deficit
4. zato je i lijek uvijek isti: smanjenje javne potrošnje + sistemske reforme kako bi se problem dugoročno otklonio
5. e ovdje zapravo tek počinju pregovori oko količine novca i mjera koje će se poduzeti....u praksi ide ovako...MMF npr. kaže morate smanjiti troškove na godišnjem nivou za 50 miliona a vlast je ta koja određuje gdje pravi rezove .... MMF kaže morate reformirati određeni sektor jer ste neefikasni...vlast je ta koja predlaže paket rješenja za tu oblast
6. na sve što vlast predloži MMF kaže OK ili nije OK...sve je čista matematika ili ako si ikada vidio Logical Framework?
7. na kraju vlast piše Pismo namjere u kojem se obavezuje šta će da radi
- Alfons Kauders
#29 Re: Vracene plate u RS
kako od karadzicevog novinara-propagandiste napraviti mladog i dinamicnog pro-evropskog reformatora u tri potezadejansoftware wrote:Dobro govori engleski. Hvala na informaciji.
bolje ce biti, kad tad, ali prvo ce biti gore... taj me dio brine...
- JoseMujica
#30 Re: Vracene plate u RS
haj ne zakerajAlfons Kauders wrote:ne vrijedjaj mi cvorovicaJoseMujica wrote:SNSD predizborni slogan: Povećavam platu do izbora!a onda ide salto mortale i novo hardcore pušenje chune zlom, imperijalnom projektu MMF-u, kako ga jelde vole prodati narodu sastavljenom mahom od Čvorovića koji jedva čekaju što veću zavjeru da njome hrane ludilo i pravdaju nepismenost, nerad i sirotinju
u poredjenju s prosjecnim srpskim glasacem s obje strane drine, drug cvorovic se doima kao savrseno racionalna individua... nije da bosnje i 'rvati puno zaostaju, ali ipak zaostaju
ps
Alfons jel ovo vovdna radimo SDS-u predizbornu?
Last edited by JoseMujica on 20/02/2014 22:33, edited 1 time in total.
- Alfons Kauders
#31 Re: Vracene plate u RS
plus je jeftiniji... rs i fbih su se 2008 krenule zaduzivati kod komercijalnih banaka, bez ikakvog plana i reformi... da su nastavili, danas bi bili u jos vecem kurcu nego sad... ili bi ratovali, to je super fol, zaduzi se, skrsi pare i daj narodu puske... hint, pogledati ekonomiju bivse nam drzave u zadnjih nekoliko godina postojanjaJoseMujica wrote:e vidiš nije MMF zao niti je imperijalan....upravo je to ono što drug Mića ili bilo koja vlast želi da misliš jer time tvoj bijes zbog zaduživanja kanališe prema nedodirljivom, gotovo virtualnom neprijatelju, a vlastodršcu daje prostor da radi šta hoće vadeći se na MMFdejansoftware wrote:Saglasan sam sa tim da je mmf zao, imperijalan projekat.JoseMujica wrote:SNSD predizborni slogan: Povećavam platu do izbora!a onda ide salto mortale i novo hardcore pušenje chune zlom, imperijalnom projektu MMF-u, kako ga jelde vole prodati narodu sastavljenom mahom od Čvorovića koji jedva čekaju što veću zavjeru da njome hrane ludilo i pravdaju nepismenost, nerad i sirotinju
Neke činjenice o procesu pregovaranja s MMFom
1. Ne dolazi MMF nigdje ako ga vlast nije pozvala
2. MMF uvijek uradi prvo analizu problema prije nego što predloži mjere
3. uvijek je problem što vlast troši više nego što zarađuje i pravi deficit
4. zato je i lijek uvijek isti: smanjenje javne potrošnje + sistemske reforme kako bi se problem dugoročno otklonio
5. e ovdje zapravo tek počinju pregovori oko količine novca i mjera koje će se poduzeti....u praksi ide ovako...MMF npr. kaže morate smanjiti troškove na godišnjem nivou za 50 miliona a vlast je ta koja određuje gdje pravi rezove .... MMF kaže morate reformirati određeni sektor jer ste neefikasni...vlast je ta koja predlaže paket rješenja za tu oblast
6. na sve što vlast predloži MMF kaže OK ili nije OK...sve je čista matematika ili ako si ikada vidio Logical Framework?
7. na kraju vlast piše Pismo namjere u kojem se obavezuje šta će da radi
-
radostan dan
#32 Re: Vracene plate u RS
čemu neUroza...nisu povećane, samo vraćene, i to onima sa SSS... 
- Alfons Kauders
#33 Re: Vracene plate u RS
ne, ja sam i dalje za precednika... nase najbolje oruzje na ekonomskom planu... da bi sarajevo nacinilo isti obim stete privredi i finansijama rs, trebalo bi mu nekoliko eskadrila aviona i stotinjak tomahavkaJoseMujica wrote:haj ne zakerajAlfons Kauders wrote:ne vrijedjaj mi cvorovicaJoseMujica wrote:SNSD predizborni slogan: Povećavam platu do izbora!a onda ide salto mortale i novo hardcore pušenje chune zlom, imperijalnom projektu MMF-u, kako ga jelde vole prodati narodu sastavljenom mahom od Čvorovića koji jedva čekaju što veću zavjeru da njome hrane ludilo i pravdaju nepismenost, nerad i sirotinju
u poredjenju s prosjecnim srpskim glasacem s obje strane drine, drug cvorovic se doima kao savrseno racionalna individua... nije da bosnje i 'rvati puno zaostaju, ali ipak zaostaju![]()
gori si od Damira Nikšića ...zna se dobro ko je Kovačeviću poslužio kao potka za druga Iliju
ps
Alfons jel ovo vovdna radimo SDS-u predizbornu?
najiskrenije mu zelim da dozivi duboku starost na celu stranke i entiteta
-
dejansoftware
#34 Re: Vracene plate u RS
Dobro kazesradostan dan wrote:čemu neUroza...nisu povećane, samo vraćene, i to onima sa SSS...
- JoseMujica
#35 Re: Vracene plate u RS
Alfons Kauders wrote:[
ne, ja sam i dalje za precednika... nase najbolje oruzje na ekonomskom planu... da bi sarajevo nacinilo isti obim stete privredi i finansijama rs, trebalo bi mu nekoliko eskadrila aviona i stotinjak tomahavka
najiskrenije mu zelim da dozivi duboku starost na celu stranke i entiteta
- Alfons Kauders
#36 Re: Vracene plate u RS
priznaj - zapravo samo hoces da se prijavis na istu adresu kao duska jurisic... da maznes milfachu po stare daneJoseMujica wrote:Alfons Kauders wrote:[
ne, ja sam i dalje za precednika... nase najbolje oruzje na ekonomskom planu... da bi sarajevo nacinilo isti obim stete privredi i finansijama rs, trebalo bi mu nekoliko eskadrila aviona i stotinjak tomahavka
najiskrenije mu zelim da dozivi duboku starost na celu stranke i entitetaapsolutli....čak sam razmišljao da se preselim u Šumsku da mogu da ga zaokružim
-
dejansoftware
#37 Re: Vracene plate u RS
A komentar za "Posteno govoreci"
- JoseMujica
#38 Re: Vracene plate u RS
Alfons Kauders wrote:priznaj - zapravo samo hoces da se prijavis na istu adresu kao duska jurisic... da maznes milfachu po stare daneJoseMujica wrote:Alfons Kauders wrote:[
najiskrenije mu zelim da dozivi duboku starost na celu stranke i entitetaapsolutli....čak sam razmišljao da se preselim u Šumsku da mogu da ga zaokružim

i mojne mi tih stranjskih odraza...jemamo mi i svoju rijet za milfachu....ofajla
- Alfons Kauders
#39 Re: Vracene plate u RS
ziv bio sta mogu duska i mile posteno reci?dejansoftware wrote:A komentar za "Posteno govoreci"
- Alfons Kauders
#40 Re: Vracene plate u RS
oprosti sefe, al nekako mi evropskije zvuchi... ko kad kazes kondom mjesto kurtonJoseMujica wrote:Alfons Kauders wrote:priznaj - zapravo samo hoces da se prijavis na istu adresu kao duska jurisic... da maznes milfachu po stare daneJoseMujica wrote:
apsolutli....čak sam razmišljao da se preselim u Šumsku da mogu da ga zaokružim
i mojne mi tih stranjskih odraza...jemamo mi i svoju rijet za milfachu....ofajla
- Danguba
#41 Re: Vracene plate u RS
pa neka odgode vracanje plata do slijedece godinedejansoftware wrote:Sta ces. Svjetska ekonomska kriza je bila od 2008 pa i jos uvijek traje. Nikad nije kasno za povecanje...Danguba wrote:Prvo smanje kada im odgovara a onda vrate i to iz dva puta pred izbore.
Napredak, ja sta nego.
- JoseMujica
#42 Re: Vracene plate u RS
da se ne gubimo u semantici složićemo se da je za supe najbolja stara kokaAlfons Kauders wrote:
oprosti sefe, al nekako mi evropskije zvuchi... ko kad kazes kondom mjesto kurton
- Alfons Kauders
#43 Re: Vracene plate u RS
sta zene i patike imaju zajednicko?JoseMujica wrote:da se ne gubimo u semantici složićemo se da je za supe najbolja stara kokaAlfons Kauders wrote:
oprosti sefe, al nekako mi evropskije zvuchi... ko kad kazes kondom mjesto kurton
starke su najbolje
-
Basvod
#44 Re: Vracene plate u RS
Nacinilo je Sarajevo sasvim dovoljno stete samom sebi...JoseMujica wrote:Alfons Kauders wrote:[
-
Basvod
#45 Re: Vracene plate u RS
Kod nas je kriza od 1991.dejansoftware wrote:Sta ces. Svjetska ekonomska kriza je bila od 2008 pa i jos uvijek traje. Nikad nije kasno za povecanje...Danguba wrote:Prvo smanje kada im odgovara a onda vrate i to iz dva puta pred izbore.
Napredak, ja sta nego.
- Blek Stena
#46 Re: Vracene plate u RS
a sace i boracki dodatak jos malo, ima se more se. A ako treba kakav standby aranzman federalcima nek iscu, voli Mile da pomogne:D
- Alfons Kauders
#47 Re: Vracene plate u RS
taman da budu deblji za drugo poluvrijeme, lakse pogodit...Blek Stena wrote:a sace i boracki dodatak jos malo, ima se more se. A ako treba kakav standby aranzman federalcima nek iscu, voli Mile da pomogne:D
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#48 Re: Vracene plate u RS
a i nemere se pet po gudurama s viškomAlfons Kauders wrote:taman da budu deblji za drugo poluvrijeme, lakse pogodit...Blek Stena wrote:a sace i boracki dodatak jos malo, ima se more se. A ako treba kakav standby aranzman federalcima nek iscu, voli Mile da pomogne:D
- Alfons Kauders
#49 Re: Vracene plate u RS
jedan iz one prnjavorske il prijedorske lahke je bio narocito zgoljav, nikako da cojk potrefi... al jebajiga, makar ce sad imat dodatak....pici wrote:a i nemere se pet po gudurama s viškomAlfons Kauders wrote:taman da budu deblji za drugo poluvrijeme, lakse pogodit...Blek Stena wrote:a sace i boracki dodatak jos malo, ima se more se. A ako treba kakav standby aranzman federalcima nek iscu, voli Mile da pomogne:D
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#50 Re: Vracene plate u RS
a pantelija ČurGUZ se vas sav opremijo pancirnim salom..eeeee nejma višHe u tenak il tranporterak pa na IKM...Qurac...neg pjeHe pa ako dušHa ne izgura se na nos onda se zabit u kaki potok s rakijom i slaninom...HaJa