Volim "našu" laž, nego tuđu istinu. Dokle?

Post Reply
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1 Re: Volim "našu" laž, nego tuđu istinu. Dokle?

Post by PipiDugaDevetka »

Sve je jasno jarane, dobro im je došlo to da se opravdaju, a i da obilježe smrt svojih stotinjak četnika.
Kada se spominje ova Kamenica, je li to ona Kamenica gdje je ''cesta masovnih grobnica'' ili je to neka druga Kamenica?
Skijaš

#2 Re: Volim "našu" laž, nego tuđu istinu. Dokle?

Post by Skijaš »

Neka ti koji znaju gdje im je vojvoda ukopan informaciju proslijede porodici. Ne zbog njega, nego zbog žene mu i djece.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#3 Re: Volim "našu" laž, nego tuđu istinu. Dokle?

Skijaš wrote:Neka ti koji znaju gdje im je vojvoda ukopan informaciju proslijede porodici. Ne zbog njega, nego zbog žene mu i djece.
:thumbup: :bih:
PipiDugaDevetka

#4 Re: Volim "našu" laž, nego tuđu istinu. Dokle?

cetmi wrote:Ma nije to nikakav vojvoda, već zločinac koji se iz Hrvatske vratio sa tom titulom, koja je koliko sam ja upratio i lažna. To je ustvari prijeratni kondukter.
Osim toga ubijen je u jednoj šumi prilikom bijega, među prvima je pobjegao.
Međutim dvojica za koje se govori da znaju gdje je ukopani su u ratu toliko stradali da vjerujem neće nikad reći, jer i sami nisu pronašli svoje nakon Srebrenice.
Ja bih recimo da znam javio gdje je kada bi mi poslali spisak ubijenih civila.
Ma, ja,...Pošto civila nema, šta ćeš im.
Al' u drugu ruku, kada bolje razmisliš do kada ćemo tako ukrug? Hem mržnja, hem mogućnost komunikacije nikakva,....
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#5 Re: Volim "našu" laž, nego tuđu istinu. Dokle?

Post by JoseMujica »

[quote="cetmi"][/quote]

drug zašto ovo što si ovdje napisao negdje javno ne objaviš? Ako ništa imaš na portalu Radio Sarajeva rubriku "Ja mislim..." gdje redovno objavljuju tekstove pojedinaca na različite teme...na kraju i sve dnevne novien imaju pisma čitalaca.

Koncept "Volim "našu" laž, nego tuđu istinu" je duboko ukorijenjen na Balkanu, kod svih naroda i to jeste temeljni problem zašto nikad nećemo istjerati stvari na čistac. Na žalost, dodatni je problem što se svi bave isključivo tuđim lažima :(
duh_sa_sjekirom

#6 Re: Volim "našu" laž, nego tuđu istinu. Dokle?

Post by duh_sa_sjekirom »

cetmi wrote: Večeras po ko zna koji put gledam ili čitam sličnu priču i svaki put se dodatno iznenadim glupošću onih koji i nakon 20 godina lažu prije svega sami sebe.
Kako jedan roditelj, brat, sestra, supruga ili dijete može da prihvati laž da je njegov otac ili brat poginuo kao civil, a ne časno kao vojnik?
Zašto sami sebe lažu, zašto to bar ne urade na način da se to ne može prepoznati.
Odgovor na ovo pitanje dao je otac nacije, Ćosić Dobrica (ovo mu ime nikako, ali baš nikako, ne stoji).
A šta očekuješ od novinarskih ljigavaca kojima su Risto Đogo, Dragan Božanić i ostala "novinarska imena" uzor u radu?
Laž, laž i samo laž je postao način i smisao života navedenih likova, te od njih očekivati objektivnost i istinu je gubljenje vremena.
Iz mnoštva bisera navedenih "novinara" ovaj put ću izdvojiti "sportskog" novinara Ćorsovića (koji i dan danas komentariše na PTPC-u), koji svojevremeno Mehu Kodru nije oslovljavao imenom u toku komentarisanja prenosa utakmica, već kao "igrač sa brojem 8"!
Zar je poslije ovakvih gadosti i fekalija uopće potreban komentar? Zar ima išta nejasno nakon ovakvih "novinarskih" splaćina?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7 Re: Volim "našu" laž, nego tuđu istinu. Dokle?

Post by Truba »

moraju lagati jer ih je dosta izginulo NI ZA ŠTA

bošnjaci i hrvati su se branili... biološki ugroženi bošnjaci a hrvatima je prijetila posavizacija...NESTANAK
srbi su imali čini mi se 73% teritorije u jednom teenutku vojsku naoružanje za 100 godina ratovanja
ko će sad objasniti tolike mrtve i izgubljene gradove...zašto???

svi se skupa sad lažu da nisu popušili ( svi smo popušili ali eto njihovo je baš specifično još s natoom ratovali ma ludilo)
jbg ko je progledo davno nije ovdje već je u ohaju
SkyLimit

#8 Re: Volim "našu" laž, nego tuđu istinu. Dokle?

Post by SkyLimit »

Dio intervjua sa Borom Stjepanovićem
I onda taj idiotizam da su muslimani sami na sebe pucali, da su žrtvovali ljude da bi napakostili srpskoj strani. Čudo jedno kako su Srbi, svako put kada bi granata promašila cilj, priznavali da je njihova; kada bi pogodila, onda su "muslimani napravili pokolj"! Jeste, brate, bio sam tamo, vidio sam kada ste gađali i ubijali!

A majka nije vjerovala. Branila se, do smrti...

"Verujem ti", rekao mi je jednom moj profesor sa Akademije, Bata-duša Mihajlović, "ali to ne smem sebi da priznam. Jer, ako bih priznao, morao bih da zaključim da smo najgori narod na svetu."

"Bato, ne govorim o narodu!", rekao sam. "Riječ je o konkretnim ljudima, sa imenima i prezimenima!"
A i danas imamo konkretne ljude,pojedince,koji će Srebrenicu proglasiti legitimnom vojnom akcijom u kojoj su srpski vojnici pokazali nesposobnost time što su mnogima do zuba naoružanim neprijateljima zločinačke prošlosti dopustili da dođu do Tuzle.
U meni veći gnjev izazivaju te gnusne laži nego sami počinjeni zločini.
duh_sa_sjekirom

#9 Re: Volim "našu" laž, nego tuđu istinu. Dokle?

Post by duh_sa_sjekirom »

Black swan wrote:moraju lagati jer ih je dosta izginulo NI ZA ŠTA

bošnjaci i hrvati su se branili... biološki ugroženi bošnjaci a hrvatima je prijetila posavizacija...NESTANAK
srbi su imali čini mi se 73% teritorije u jednom teenutku vojsku naoružanje za 100 godina ratovanja

svi se skupa sad lažu da nisu popušili ( svi smo popušili ali eto njihovo je baš specifično još s natoom ratovali ma ludilo)
Otprilike tako, na početku rata su pod kontrolom držali oko 71-73% teritorije, a rat su završili na 49%, što znači da su za 3,5 godine ratovanja, uz pomoć majčice Srbije i majke Rusije, i uz matreijalnu i stručnu podršku tzv JNA uspjeli izgubiti oko 20-22% teritorije BiH ili približno 11000 kvadratnih kilometara teritorije zajedno sa desetinama naseljenih mjesta i gradova, uz ogromne ljudske (VOJNE) žrtve.
E, sad, znajući njihovu sposobnost mitomanije, prikazivanje ovog gubitka ne predstavlja poseban problem, sve dok narod tako dobro puši njihove priče...
JoseMujica

#10 Re: Volim "našu" laž, nego tuđu istinu. Dokle?

Post by JoseMujica »

da još ona dva šupka ne dadoše tapiju na 49% bilo bi to 0%, ko halal piva
udrch

#11 Re: Volim "našu" laž, nego tuđu istinu. Dokle?

Post by udrch »

ma ja bih bio zadovoljan da smo ih negdje presjekli regularno, recimo u ovm dijelu bi bilo najefektnije..Zvornik, Bratunac i Srebrenicu bilo bi dovoljno da zaborave na republiku zauvijek..
JoseMujica

#12 Re: Volim "našu" laž, nego tuđu istinu. Dokle?

Post by JoseMujica »

sva sreća pa su stranci još prisutni u BiH i drže Brčko neutralnim....ne do bog da su se "naši" tu pitali :-)
PipiDugaDevetka

#13 Re: Volim "našu" laž, nego tuđu istinu. Dokle?

@cetmi,
Bi li komentarisao drugu vijest o pomenu ''zločina'' na Skelanima?
http://www.rtrs.tv/av/pusti.php?id=23854
dustaban

#14 Re: Volim "našu" laž, nego tuđu istinu. Dokle?

Post by dustaban »

duh_sa_sjekirom wrote:
Black swan wrote:moraju lagati jer ih je dosta izginulo NI ZA ŠTA
Otprilike tako, na početku rata su pod kontrolom držali oko 71-73% teritorije, a rat su završili na 49%, što znači da su za 3,5 godine ratovanja, uz pomoć majčice Srbije i majke Rusije, i uz matreijalnu i stručnu podršku tzv JNA uspjeli izgubiti oko 20-22% teritorije BiH ili približno 11000 kvadratnih kilometara teritorije zajedno sa desetinama naseljenih mjesta i gradova, uz ogromne ljudske (VOJNE) žrtve.
E, sad, znajući njihovu sposobnost mitomanije, prikazivanje ovog gubitka ne predstavlja poseban problem, sve dok narod tako dobro puši njihove priče...
Kad vec cackate ovu temu moram vam reci da je najvece samozavaravanje upravo ovo sto pise u gornjem postu.
To sto su srbi "izgubili" 20-22% teritorije pa "spali" na 49% Bosne i Hercegovine... pa to nije nista drugo nego bolesna utjeha.
Znate li vi da je 60% ukupne vrijednosti CocaCole njeno ime (brand)! 40% se odnosi na svu imovinu (a pretpostavljate kolika je).
S tim u vezi morate shvatiti bolnu cinjenicu - Karadzic je pobjedio! Dobio je pola teritorija i CIJELO IME REPUBLIKE! To im danas vrijedi vise od teritorija. Ubjedjen sam, kad bi se stavili pred uvjet da se odreknu ili imena ili teritorija, bez imalo razmisljanja bi odvalili jos najmanje 15% teritorija samo da sacuvaju ime!

Prema tome, kad vec cackate o tome kako se srbi samozavaravaju, de malo podjite i od sebe.
strndzov

#15 Re: Volim "našu" laž, nego tuđu istinu. Dokle?

Post by strndzov »

Politika zarobljavanja kod nas nije postojala, tako da se ne sjećam da je ikad iko zarobljen :?
PipiDugaDevetka

#16 Re: Volim "našu" laž, nego tuđu istinu. Dokle?

PipiDugaDevetka wrote:@cetmi,
@cetmi,
Molim za TVOJ komentar ove druge vijesti sa datog linka. Hvala.

I da, Karadžić je pakaš, par exellance. Nije pobijedio u genocidnoj namjeri. Nije ostvario niti jednu od 6 strateških tačaka svog genocidnog plana. Opstali smo uprkos njemu koji se dokazao kao lopov-kokošar, te bio osuđen za krađu građ. elemenata za svoju vikendicu.
Image
PipiDugaDevetka

#17 Re: Volim "našu" laž, nego tuđu istinu. Dokle?

Ne mogu da vjerujem da je srpski narod izabrao sebi za vođu osuđenog lopova-kokošara i još uvijek ga podržavaju.
alijagoro

#18 Re: Volim "našu" laž, nego tuđu istinu. Dokle?

Post by alijagoro »

http://www.youtube.com/watch?v=5rIjz9zS2qc
3000 ustasa...ustasko-katolickih fanatika...izgledali su drogirani :D nije Glodzansko brdo,nego je Podravanje(Srebrenica).
Srpska propaganda na dijelu,valja ovo smisliti jebote,treba imati i za to slifa.Meni i ne cudi,prosjecan Srbin i dalje misli da je on bio najveca zrtva u bivsoj drzavi,te da nisu ni prblizno bili losi kao ovi drugi(Hrvati,Bosnjaci i Albanci) :roll: .
Jednom sam na nekom srpskom forumu citao,kako su Srbi predali tada zarobljene Srebrenicane nekakvim Englezima :-) ,a ovi ih(Englezi) navodno pogubili.Srbima historija pocinje od onog trenutka kada i oni pocinju da broje svoje prve zrtve rata,a namjerno preskaci onaj uvodni dio,u ovom slucaju ubijanje muslimana na samom pocetku rata(Srednje Podrinje) doslovno hvatajuci ljude na spavanju(Zaklopaca I Glogova su najbolji primjera toga) gradove poput Zvornika,Vlasenice i Bratunca ne treba ni spominjati jer su vecina zavrsili u logorima(postoji snimak logorasa iz Bratunca kad su razmjenjeni u Visokom).Dakle prije i pocetka nekakvog otpora nase vojske,pobijeno je na stotine ako ne i hiljade ljudi(uglavnom ljudi koji su kontali,da ako oni nikog ne diraju nece im se nista desiti :( ).
%tacno*

#19 Re: Volim "našu" laž, nego tuđu istinu. Dokle?

Post by %tacno* »

...a koliko je tek ovih poginulo na Bihacu, Vozuci, Majevici...pa su samo pripisani zrtvama Podrinja.
Po ovome nije cudo da se neciji posmrtni ostaci iz Podrinja(Bratunac, Vlasenica, Srebrenica...) nadju na Trnovcu(Tuzla) ili Bihacu ili Zenici...
semirizsvemira

#20 Re: Volim "našu" laž, nego tuđu istinu. Dokle?

Post by semirizsvemira »

Nije problem sto srbi sami sebe lazu nego sto ima bosnjaka koji ce povjerovati u sve ovo gore napisano od strane SRNE
Salonski Kriticar

#21 Re: Volim "našu" laž, nego tuđu istinu. Dokle?

Post by Salonski Kriticar »

"Politika zarobljavanja kod nas nije postojala".

Sta to znaci u slucajevima kad neko zeli da se preda? Nisam strucnjak za pravo, ali malo to vuce na moguci ratni zlocin, bez obzira na sve.
PipiDugaDevetka

#22 Re: Volim "našu" laž, nego tuđu istinu. Dokle?

Salonski Kriticar wrote:"Politika zarobljavanja kod nas nije postojala".

Sta to znaci u slucajevima kad neko zeli da se preda? Nisam strucnjak za pravo, ali malo to vuce na moguci ratni zlocin, bez obzira na sve.
Svi počinioci ratnih zločina, ma ko to bio i iz koje vojske/armije, treba da odgovaraju pred nadležnim sudovima!
Krema za salatu

#23 Re: Volim "našu" laž, nego tuđu istinu. Dokle?

Post by Krema za salatu »

PipiDugaDevetka wrote:
Salonski Kriticar wrote:"Politika zarobljavanja kod nas nije postojala".

Svi počinioci ratnih zločina, ma ko to bio i iz koje vojske/armije, treba da odgovaraju pred nadležnim sudovima!
to se debelo zloupotrebljava za cisto sikaniranje Bosnjaka
samoTEgledam

#24 Re: Volim "našu" laž, nego tuđu istinu. Dokle?

Post by samoTEgledam »

PipiDugaDevetka wrote:@cetmi,
@cetmi je zapadni front bio.
Onako na prvu, Dobrak je bošnjačko selo.
Moguće da je bilo civilnih žrtava jer se radilo o akciji relativno širih razmjera.
Nekad se zapitam, ko su Srbima bili borci kad su im sve civili ginuli :-)
Iz druge ruke, civili su to jutro regularno propuštani preko mosta u B. Baštu (naši ga zauzeli bili) dok se nisu počeli šlepati četnici u suknjicama i maramama. Tada je prekinut prelaz i za civile preko mosta, tako da je vjerovatno istina da je bilo plivanja preko Drine.
Gledam ovog ćađavog, posao bi mu trebao biti i da istraži ko je i gdje su pokopani 25 civila, ali baš civila koji su početkom maja 92-ge zapaljeni u kući u Rešagićima, bošnjačkom selu preko puta srpskog sela Kalimanići.
Ne treba čovjek biti doktor nauka pa znati da su ih "komšije" zapalile.
Ima bisera još u "stradanju srpskih civila", kao npr. civili iz Niša u uniformama i oznakama neke padobranske jedinice, civili iz Šabca, civili iz Užica, itd, itd. Puno je srpskih civila u IB-u stradalo u uniformama i porijeklom iz Ukrajine, Rusije, Srbije, Bugarske, Grčke, ...
Post Reply