dadoka84 wrote: ↑13/01/2020 18:18
deny_s wrote: ↑13/01/2020 17:12
Nemoj mi bogati samo uspoređivati evropu sa ovom nakaradnom tvorevinom..
Samo sam htio da ukažem na činjenicu da starija auta nemaju ni 0.0000001 % utjecaja na zagađenje vazduha i da mi je pun qu*ac pametnjakovića
koji bi nešto zabranjivali..
Šta ćeš bolan zabraniti,što to golf 3 i 4 zagađuje više od petice kojoj je sve živo poskidano,od katalizatora pa do dpf filtera..
Provozaj se malo iza starijih auta i onih bez katalizatora i dpf filtera pa ćeš vidjeti iza koga više dimi..
Kad već uspoređuješ vukojebinu sa evropom,reci mi gdje je još u evropi moguće pravljenje zgrada na mjestima gdje se ni u kom slučaju ne bi smijela
praviti jer spriječavaju protok zraka koji bi u velikoj mjeri smanjio zagađenost..
Tipično razmišljanje prosječnog bošnje..hebo to,hajmo mi zabraniti starija auta jer sam se ja uvalio na buđžet i kupio euro 6,drugi i ne trebaju da žive,
ili ako ne možeš voziti euro 6,nemoj ni voziti..
Halo ba,otiđi u jednu Ameriku i pogledaj malo šta ljudi vozaju,tu su auta iz šezdesetih..
Jesmo li mi u ovoj vukojebini pametniji od amera..jesmo ali u qu*cu
Ne obraćaj mi se na taj način. Jedini ko se ovdje ponaša kao prosječan bošnjo si ti sa takvim vokabularom. Ne vozim euro 6 već euro 5. I o kakvom ti budžetu pričaš. Ja radim u realnom sektoru već preko 15 godina, nemam svoju firmu tj uposlenik sam. Uredno izmirujem svoje obaveze i plaćam poreze. Btw kakve mi veze imamo sa amerikom? I amerika ti nije nikakav primjer. Oni imaju opasnih problema sa siromaštvom, naravno iza zavjese. Nekad se ovo mora početi rješavati i to sistemski, sigurno će biti nekih rezova. Ali isto tako guranjem glave u pijesak problem se nikad riješiti neće.
Bravo,Bravo,još nebuloza,nemoj više,dosta je za danas.
Amerika je siromašna zemlja pa zato vozaju i starija auta dok je Bosna na nivou švice i svi trebaju vozati minimalno euro 5.
Sve probleme sa zagađenjem ćemo riješavati sistemski,tako što ćemo zabraniti saobraćaj starih vozila.
Jebo činjenicu što zagađenje postoji otkad postoji i ta kasaba,što je već odavno kasno za bilo kakve popravke,jer je šteta već načinjena dopuštanjem izgradnje na mjestima na kojima ni u snu ne bi trebala biti dozvoljena,što se loži sve i svašta,što je ovo naj jadnija država u svijetu iz koje bježi ko god može,jer im je pun kufer tih i takvih"sistemskih riješenje" koji samo pogađaju običan narod,itd,itd.
Mogo bi ja pisati ovako do sutra ali nema koristi,zato bih te zamolio da se zaustavimo na ovome.
Tema je sasvim drugačija a ako ćeš se i dalje raspravljati otvori temu i nazovi je,kako riješiti zagađenje u glavnom gradu,koje mjere sprovesti a da to nema veze i ne utiče na ostatak države..
Još mi je u sjećanju zima i zagađenje u toj kasabi kad nam svima uvališe one eko takse.