Digresija wrote:Podijeli i ova vlada skoro 2 miliona političkim strankama, a obećavaše prije izbora da će ukinuti praksu njihovog finansiranja iz budžeta.
Da li je finansiranje stranaka iz Buđeta regulisano nekim zakonom ?
Ako jeste, koja je Vlada donijela taj Zakon ?
Da li je tom isplatom, VKS prekšila neki Zakon,odnosno izvršila protuzakonito nenamjensko trošenje Buđeta ?
Koja je Vlada napravila i predložila Buđet ?
Da li bi odbijanje takve isplate, Buđetom predviđene stavke, Vlada prekršila kakav zakon, tj. da li bi takvo odbijanje isplate bilo protuzakonito ?
Digresijo,ja nisam neki poznavalac tog zakonodavstva, Buđeta, njegovog trošenja, pa bih te molio da odgovoriš... ako si blečak ko i ja za te stvari, ne znaš odgovore... vidim da ovdje ima velikih i iskusnih stručnjaka za trošenje Buđeta, pa bih molio nekog od njih da mi da odgovor.
ps
Znam da ima stranaka kojima je ta doznaka đački đeparac, i udnosu na izvore finansiranja i donacije koje ostvaruju od svojih preduzeća kojima preko svojih direktora, UO i NO vladaju...i svojih tajkuna koje su stvorile...iako su, po iznosima, na vrhu liste stranaka koje se finansiraju iz Buđeta... na raznim nivoima.
Koliko sam ja uspio da rastabirim, ukidanjem finansiranja iz Buđeta bi bile pogođene samo male stranke... koje nemaju svoja JP, Fondove, Institucije i tajkkunske donatore...