Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
-
hizo ramidovic
#576 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Izgleda da je prelazni rok zavrsen.
Hoce li uslijediti i rekonstrukcija vlasti, znat ce se uskoro...
Hoce li uslijediti i rekonstrukcija vlasti, znat ce se uskoro...
-
murathans
#577 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Fina je ova Fortina glasnogovornica
http://ba.n1info.com/Video/Info/a341573 ... djane.html

Dobro je da je Forto našao PR+-a, Forti komunikacije baš i nisu jača strana, baš je gluposti znao navaljati

Dobro je da je Forto našao PR+-a, Forti komunikacije baš i nisu jača strana, baš je gluposti znao navaljati
- horkesh
#578 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Nekadašnja Fahrina novinarka.murathans wrote:Fina je ova Fortina glasnogovornica
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#579 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
JUČER I DANAS, DVIJE RAZLIČITE LOKACIJE, U SRED DANA:
Otac dječaka napadnutog u Sarajevu: Migranti su mu razbili lobanju, operacija je trajala 3 i po sata
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /190504022
Migranti pretukli starijeg muškarca u Sarajevu dok se vraćao iz džamije i ukrali mu mobitel
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /190503106
vlada šuti, premijer šuti, predsjedavajući skupštine šuti, ministar šuti, svi šute.
hajde da vidimo tko je toliko hrabar i lud da se ne plaši za sigurnost svoje djece i sebe samoga.
Otac dječaka napadnutog u Sarajevu: Migranti su mu razbili lobanju, operacija je trajala 3 i po sata
Migranti pretukli starijeg muškarca u Sarajevu dok se vraćao iz džamije i ukrali mu mobitel
vlada šuti, premijer šuti, predsjedavajući skupštine šuti, ministar šuti, svi šute.
hajde da vidimo tko je toliko hrabar i lud da se ne plaši za sigurnost svoje djece i sebe samoga.
- DrugaGimnazija
#580 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Koliko je kratko pamcenje ovog naroda. Prije 27 godina smo mi bili te izbjeglice po evropskim gradovima. Sreca pa su nas ti ljudi prihvatili i pomogli i nisu histerisali kao sto mi sada histerisemo...
- Haris033
#581 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Drug moj, mentalitet i kultura nasih ljudi izbjeglica se nikako ne može porediti sa mentalitetom ljudi koji dolaze iz Afrike i Azije.
- Banksy
#582 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
murathans wrote:Fina je ova Fortina glasnogovornica
pa strašno. "konsultant za komunikacije u Vladi Sarajevo" koja ima ozbiljnih problema sa sklapanjem suvislih, jedva proširenih rečenica. odakle ih samo izvlače.
edit, vratite nam fortu.
- kmirsad
#583 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Bješi ba Banksy, ova nas potpuno zadovoljava... 
- Banksy
#584 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
a, vidim...
-
Company85
#585 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ne znam u cemu je problem, ima dva prezimena i egzoticno ime. Mora biti strucnjak.

- Roccohljup
#586 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Hajde ba... ko da je za PR potrebno da zna pricati

- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
#587 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
sta hoces da kazes? da su nasi ljudi krali i udarali djecu palicama u glavu i uzimali mobitele starcima?DrugaGimnazija wrote:Koliko je kratko pamcenje ovog naroda. Prije 27 godina smo mi bili te izbjeglice po evropskim gradovima. Sreca pa su nas ti ljudi prihvatili i pomogli i nisu histerisali kao sto mi sada histerisemo...
velika vecina nasih ljudi je smjestaj trazila u azilantskim naseljima i uporedo posao. radili su sve i svasta i u jako kratkom roku azilantska naselja zamijenjivali iznajmljenim stanovima.
ne histerisem ja na migrante koji su sa porodicama i koji su normalni. ima ih takvih, ali ima i onih drugih.
reci mi, koji je plan vlade da se ovome stane u kraj? reci mi, smijes li prosetati periferijama u kojima se nalaze migranti? sam i ponoci?
- wewa
#588 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
policija je u potpunosti zakazala. gdje su patrole da legitimisu migrante, da ih proprate do azilantskih centara i centara za smjestaj?
imam dvoje srednjoskolaca koji se kuci vracaju po mraku i nije mi nimalo ugodno cuti sa cim se sve suocavaju...
imam dvoje srednjoskolaca koji se kuci vracaju po mraku i nije mi nimalo ugodno cuti sa cim se sve suocavaju...
- Styling
#589 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Da se ne lazemo, vecina je ovih drugih, samotnjaka, izmedju 20-35 godina, zaustavljaju ljude po ulici i traze pare, postaju agresivni. Ljudima kuce obijaju po Hadzicima, Vlakovu, itd.malakh wrote:sta hoces da kazes? da su nasi ljudi krali i udarali djecu palicama u glavu i uzimali mobitele starcima?DrugaGimnazija wrote:Koliko je kratko pamcenje ovog naroda. Prije 27 godina smo mi bili te izbjeglice po evropskim gradovima. Sreca pa su nas ti ljudi prihvatili i pomogli i nisu histerisali kao sto mi sada histerisemo...
velika vecina nasih ljudi je smjestaj trazila u azilantskim naseljima i uporedo posao. radili su sve i svasta i u jako kratkom roku azilantska naselja zamijenjivali iznajmljenim stanovima.
ne histerisem ja na migrante koji su sa porodicama i koji su normalni. ima ih takvih, ali ima i onih drugih.
reci mi, koji je plan vlade da se ovome stane u kraj? reci mi, smijes li prosetati periferijama u kojima se nalaze migranti? sam i ponoci?
- kmirsad
#590 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
I ja... Samo da ovo Fadil ne prisvoji... mislim... ideološki...Banksy wrote:a, vidim...
- kmirsad
#591 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
http://vlada.ks.gov.ba/aktuelnosti/novo ... G_6c-pRmmQ

Impozantno... a ovo je samo jedna od 9 stranica linka...Novosti
06.05.2019
Vera Arnautović imenovana za vršiteljicu dužnosti direktorice KJKP “ Rad”
Nadzorni odbor Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća “Rad” na današnjoj sjednici imenovao je Veru Arnautović za vršiteljicu dužnosti direktorice ovog preduzeća. Imenovana je na period od tri mjeseca, a nakon što je dosadašnjem direktoru Selimu Babiću istekao mandat.
Kako je istaknuto, po okončanju primopredaje dužnosti, dosadašnjem...
06.05.2019
Održana aktivnost “Kako unaprijediti vlastito zdravlje – razgovarajmo”: Značaj provođenja preventivnih mjera
Održavanje programa iz oblasti zdravstva, a koje se organiziraju u sklopu manifestacije Dani Kantona Sarajevo u periodu od 02. do 09. maja 2019. godine, javne kantonalne zdravstvene ustanove prijavile su učešće u Danima KS, sa različitim programima.
Ministrica zdravstva KS Amela Sofić, sa saradnicima je posjetila danas mjesto održavanja aktivnosti pod nazivom „Kako unaprijediti vlastito zdravlje–razgovarajmo“ na platou ispred BBI -a Centra, a koju...
06.05.2019
Prijem kod ministrice Bogunić: Čestitke i nagrade za sjajne olimpijke, učesnice Specijalnih olimpijskih igara
Ministrica za obrazovanje, nauku i mlade KS Zineta Bogunić i pomoćnica za srednje obrazovanje i obrazovanje odraslih Lamija Husić ugostile su danas učenice sarajevske Škole za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje Vesnu Mišić, Enu Ćatović i Hibu Sultanović. One su na nedavno održanim Svjetskim olimpijskim igrama za mlade s teškoćama u razvoju, kao predstavnice naše zemlje, osvojile jednu zlatnu i...
06.05.2019
Otvoren novi medicinski punkt hitne pomoći u centru grada: Podržati projekte koji će osigurati bolju zdravstvenu zaštitu naših sugrađana
Medicinski punkt hitne pomoći otvoren je danas u ulici Mis Irbina broj 20. Pomenute prostorije za ovu namjenu dodijelila je Općina Centar na korištenje. Iz Budžeta Općine izdvojeno je 10.000 KM za nabavku savremenog vozila, medicinske i druge neophodne opreme za potrebe rada ovog punkta koji će biti građanima na usluzi 24 sata.
Ministrica zdravstva Kantona Sarajevo Amela Sofić prisustvovala je događaju i obišla objekt.
"...
03.05.2019
Čestitka vjernicima povodom nastupajućeg mjeseca Ramazana
Povodom nastupajućeg mjeseca Ramazana, članovi Skupštine i Vlade Kantona Sarajevo upućuju iskrene čestitke svim vjernicima islamske vjeroispovijesti.
“Želja nam je da ove mubarek dane provedete u dobrom zdravlju, blagostanju, okruženi porodicama i prijateljima. Neka univerzalne poruke Ramazana budu podsjetnik svima nama na važnost pravednosti, uzajamnog poštovanja, dobročinstva i pomoći drugima“ , navodi se u zajedničkoj...
01.05.2019
Od danas sa jedinstvenim kuponom 40.000 korisnika javnog prevoza u Sarajevu
Adnan Šteta, ministar saobraćaja Kantona Sarajevo, te predstavnici KJKP „Gras“ i „Centrotrans – Eurolines“ jučer su potpisali sporazum o saglasnosti prihvatnja kupona za penzionere u svojim vozilima bez obzira da li su kuponi izdati od strane „Grasa“ ili „Centrotransa“, ne uslovljavajući korisnike dodatnim troškovima i procedurama.
Penzioneri, koji čine gotovo polovinu svih korisnika mjesečnih kupona u Kantonu Sarajevo – njih oko 40.000 su prva...
30.04.2019
Premijer Forto: Odluka o poskupljenju plina direktni je udar na građane, preduzeća i projekte Vlade KS
Povodom odluke Vlade Federacije BIH da odobri BH-Gasu povećanje cijene plina u FBiH, premijer Kantona Sarajevo Edin Forto uputio je danas pismo federalnom premijeru Fadilu Novaliću radi održavanja hitnog sastanka kako bi razmotrili sve detalje vezane za poskupljenje gasa.
Poručio je da je fokusu ove Vlade zaštita građana kao potrošača, ali i...
30.04.2019
Skupština i Vlada KS: Čestitka građanima za Prvi maj – Međunarodni praznik rada
Svim građanima Sarajeva i Bosne i Hercegovine u povodu Prvog maja – Međunarodnog praznika rada čestitku su uputili čelnici Kantona Sarajevo:
“Zajednička nam je obaveza i zadaća da gradimo društvo jednakih šansi i vrijednosti, da omogućimo pravo na rad i dostojanstven život svakom pojedincu. Želimo da ulažemo u znanje, u razvoj, u investicije, u ljepše okruženje i lakše poslovanje. Samo tako možemo graditi bolje društvo u cjelini gdje će svako...
30.04.2019
Slijede aktivnosti na sprečavanju “rada na crno” u oblasti predškolskog odgoja i obrazovanja Kantona Sarajevo
Ministrica za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Zineta Bogunić i predstavnici Udruženja privatnih predškolskih ustanova i roditelja djece razgovarali su o aktuelnim problemima u oblasti predškolskog odgoja i obrazovanja Kantona Sarajevo.
Teme su bile nedostatak stručnog kadra, posebno odgajatelja, u sarajevskim vrtićima te rješavanje ovog kao i ostalih aktuelnih problema.
Kako je navedeno, među prioritetima Ministarstva su i rješavanje “listi...
29.04.2019
Ministar Kurić: Nastavak podrške “Maršu mira” i čuvanju kulture sjećanja
Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić ugostio je danas Munira Habibovića, predsjednika Pododbora “Marša mira” koji se svake godine organizira u okviru obilježavanja genocida nad Bošnjacima Srebrenice.
Ministarstvo će i ove godine, kao i prethodne, podržati organizaciju ovog Marša i dati doprinos da kulturno historijski program koji prati ovaj događaj bude bolji i bogatiji, primjeren odavanju počasti žrtvama genocida u Srebrenici...
29.04.2019
Vlada KS : Samir Turković razriješen dužnosti direktora ZZO KS, Zilha Ademaj imenovana za v.d. direktora
Vlada Kantona Sarajevo je na svojoj današnjoj sjednici razriješila Samira Turkovića dužnosti direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja.
Na istoj sjednici Vlada je donijela rješenje kojim Zilhu Ademaj imenuje za vršioca dužnosti direktora ovog Zavoda na period najviše tri mjeseca, odnosno do okončanja procedure konačnog imenovanja.
25.04.2019
Upozorenje za građane Ministarstva prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša i Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo
Pokazatelji mjerenja zagađujućih tvari u zraku na području Kantona Sarajevo bilježe prekoračenja koncentracija PM10 (dozvoljeno 50 μg/m3) na svim mjernim stanicama. Uslovi za prvu epizodu ¨PRIPRAVNOSTI¨, prema odredbama Plana interventnih mjera u slučajevima prekomjerne zagađenosti u Kantonu Sarajevo nisu postignute, jer nema stabilnih vremenskih uslova.
Izmjerene vrijednosti koncentracija PM10 za 25.04.2019. do 14:00 sati:
...
25.04.2019
Reagovanje povodom usvajanja izmjena i dopuna Regulacionog plana „Gradski centar – Marijin Dvor“ za lokalitet Kvadrant „B“
Nakon objavljivanja vijesti o usvajanju izmjena i dopuna Regulacionog plana „Gradski centar – Marijin Dvor“ za lokalitet Kvadrant „B“ od strane Gradskog vijeća, ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Damir Filipović pozvao je direktora Zavoda za planiranje razvoja Kantona Sarajevo Hamdiju Efendića, sa namjerom da objasni, sa stanovišta nadležnosti definisanih Odlukom o zaštiti i poboljšanju kvaliteta zraka, pristup u izradi navedenog planskog dokumenta....
24.04.2019
Ministarstvo finansija KS i UNDP: Izrada softvera za praćenje trezorskog poslovanja
U prostorijama Vlade Kantona Sarajevo potpisan je ugovor između Ministarstva finansija Kantona Sarajevo i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) za izradu softverskog rješenja za praćenje, odobravanje, kontroliranje i izvještavanje u procesu trezorskog poslovanja.
Ugovor su potpisali ministar finansija Kantona Sarajevo Amel Kovačević i rezidentni predstavnik UNDP-ija Sukhrob Khoshmukhamedov.
Ministarstvo finansija...
24.04.2019
Premijer Forto pred investicijsku konferenciju EBRD-a : Želimo da Sarajevo bude prepoznato kao poslovna destinacija
Danas je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović potpisao ugovor sa Vladom Kantona Sarajevo i ostalim partnerima godišnje investicijske konferencije Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), koja će se ove godine održati u Sarajevu od 7. do 9. maja, sa fokusom na povezivanje ekonomija za snažniji rast Bosne i Hercegovine.Pored Vlade KS, partneri ove konferencije su i Grad Sarajevo, BH Telecom i Integral Banjaluka.
Premijer...
24.04.2019
Učenice Naida Purišević i Esma Mašić sa predsjedavajućim Konakovićem: Moramo brinuti o generacijama koje društvu mogu dati nove vrijednosti
Učenice prvog razreda Druge gimnazije Sarajevo Naida Purišević i Esma Mašić na nedavno održanoj Evropskoj matematičkoj olimpijadi za djevojke u Ukrajini osvojile su srebrenu odnosno bronzanu medalju predstavljajući bh državni tim na ovom takmičenju.
Tim povodom, učenice i njihove profesore matematike Emira Kalajdžiju i Amara Bašića i direktora škole Seida Alibegovića ugostio je predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković.
...
23.04.2019
Finalizirani sporazumi o rekonstrukciji, adaptaciji i izgradnji vjerskih i kulturno-historijskih objekata
Danas su finalizirani potpisi Sporazuma o rekonstrukciji, adaptaciji i izgradnji vjerskih i kulturno-historijskih objekata na području Kantona Sarajevo.
Potpisnici ovog Sporazuma su Srpska pravoslavna crkvena opština-Saborna crkva, Vrhbosanska nadbiskupija-župni ured Sv. Luka Evanđelista Sarajevo i Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS.
“Sredstva će biti usmjerena u Sabornu crkvu koja je inače...
23.04.2019
Ministrica Bogunić ugostila ambasadora Roussona
Ministrica za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Zineta Bogunić sa svojim saradnicima primila je u posjetu ambasadora Francuske u Bosni i Hercegovini Guillaumea Roussona, direktoricu za kulturu i razvoj u Ministarstvu vanjskih poslova Francuske Laurence Auer, te direktora i savjetnika za kulturu i saradnju Emmanuela Mourieza.
Tema sastanka je jačanje saradnje u oblasti obrazovanja između Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona...
23.04.2019
Osigurano stabilno finansiranje SOS Dječijeg sela
U cilju unapređenja saradnje u oblasti alternativnog smještaja djece bez roditeljskog staranja dogovoren je i potpisan Protokol o saradnji između SOS Kinderdorf-a i Ministarstva rada, socijalne politike, raseljenih lica i izbjeglica Kantona Sarajevo.
Ključna namjera Protokola je osiguranje redovnog i stabilnog finansiranja smještaja djece u SOS Dječija sela. Naime, zakonskom izmjenom i ukidanjem usluge "smještaj u drugu porodicu", prestalo je i...
22.04.2019
Prvi radni sastanak Vijeća za sigurnost saobraćaja na cestama u Kantonu Sarajevo
Na inicijativu ministra saobraćaja Kantona Sarajevo i ujedno predsjedavajućeg Vijeća za sigurnost saobraćaja Adnana Štete, danas je održan prvi radni sastanak Vijeća za sigurnost saobraćaja na cestama u Kantonu Sarajevo.
Vijeće je osnovano kao radno savjetodavno tijelo Vlade Kantona Sarajevo s ciljem podsticanja preventivnih i drugih aktivnosti u oblasti bezbednosti saobraćaja i razvijanja saobraćajne kulture sudionika u saobraćaju.
-
Hakiz
#592 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Za to vrijeme firme u Kantonu koje u vrijeme SDA nisu uplaćivale doprinose na isplaćene plate radnicima, plaćali poreze na isplaćene plate, kao i banke koje su prihvatale isplate plata bez potvrde o plaćenim doprinosima nastavljaju to da rade i pod ovom vladom.
Što se toga tiče, ovi su isti kao i SDA.
A možda je bolje da ih ne diraju.
Jer, došla bi inspekcija i umjesto da kazne direktore, upravne, nadzorne odbore, vlasnike, menadžment firme, štajaznamkoga, oni bi blokirali račune firmama, radnici pored navedenog ne bi dobijali ni plate i ostajali bi bez poslova jer bi se kažnjavale frime, a ne odgovorni u firmama, a inspektori i Vlada bi rekli "Eto, uradili smo inspekcijski nadzor i kaznili počinitelje".
Nema radnicima u Kantonu napretka ni sa ovima kao što ga nije bilo ni sa onima.
Što se toga tiče, ovi su isti kao i SDA.
A možda je bolje da ih ne diraju.
Jer, došla bi inspekcija i umjesto da kazne direktore, upravne, nadzorne odbore, vlasnike, menadžment firme, štajaznamkoga, oni bi blokirali račune firmama, radnici pored navedenog ne bi dobijali ni plate i ostajali bi bez poslova jer bi se kažnjavale frime, a ne odgovorni u firmama, a inspektori i Vlada bi rekli "Eto, uradili smo inspekcijski nadzor i kaznili počinitelje".
Nema radnicima u Kantonu napretka ni sa ovima kao što ga nije bilo ni sa onima.
- Banksy
#593 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
U vezi aktuelne arh-građevinske devastacije mikrolokacija Sarajeva - Čobanija, zgrada Općine Stari Grad, itd, a posebno gledajući najavu novih urbanističkih zahvata Općine Centar i Grada Sarajeva na lokacijama Hastahane i Marinndvora, pitanje za Vladu, namjerava li poduzeti kakve akcije u okviru svojih moći i nadležnosti.
Znam da može, zanima me hoće li.
Znam da može, zanima me hoće li.
-
addy_sa
#594 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Elameri Skrgic Mikulic, prvo novinarka tabloida Express, pa novinar magazina Azra, pa urednik istog.
Dugogodisnji uposlenik Avazovih izdanja.
Ne znam da ima PR ikustva u vladinom sektoru ranije.
Dugogodisnji uposlenik Avazovih izdanja.
Ne znam da ima PR ikustva u vladinom sektoru ranije.
-
TheGodfather001
#595 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Znaš li ti u čijoj su nadležnosti migranti???? Ministarstvo sigurnosti BiH - Mektić, Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice - Borovac i Služba za poslove sa strancima - također Ministarstvo sigurnosti BiH.malakh wrote:JUČER I DANAS, DVIJE RAZLIČITE LOKACIJE, U SRED DANA:
Ovdje ne treba vlada kantona da snosi sve posljedice migranata već prvo treba Mektića razguliti k'o mačku i Borovac jer ništa ne rade niti su radili zadnjih 4.5 godine osim uhljebljavanja podobnih. Isto je i sa Bihaćem. policija gine od posla, migranti sve pokradoše, siluju djevojke, otimaju i sva je odgovornost na vladi USK...yes ahaa
- Styling
#596 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Migranti su postali sve agresivniji. Prije par dana je mom komsiji na Otoci u sred bijela dana migrant obio auto na parkingu, napravio covjeku stete 300KM a nista nije imao uzeti. I sve to dok su komsije galamile sa prozora. Uopste nije reagova. Odsetao sa parkinga bez trunke straha. dok je covjek sisao do auta on je nestao.TheGodfather001 wrote:Znaš li ti u čijoj su nadležnosti migranti???? Ministarstvo sigurnosti BiH - Mektić, Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice - Borovac i Služba za poslove sa strancima - također Ministarstvo sigurnosti BiH.malakh wrote:JUČER I DANAS, DVIJE RAZLIČITE LOKACIJE, U SRED DANA:
Ovdje ne treba vlada kantona da snosi sve posljedice migranata već prvo treba Mektića razguliti k'o mačku i Borovac jer ništa ne rade niti su radili zadnjih 4.5 godine osim uhljebljavanja podobnih. Isto je i sa Bihaćem. policija gine od posla, migranti sve pokradoše, siluju djevojke, otimaju i sva je odgovornost na vladi USK...yes ahaa
Druga strana price je da domaci kriminalci sve vise svoja djela svaljuju na migrante pa tako u USK u zadnjih 6 mjeseci loklani kriminalci maltene nisu pocinili nijedno krivicno djelo.
Kretanje ne smiju da im ogranice je se to protivi medjunarodnim konvencijama o slobodi kretanja, a to MZ kontrolise jer oni i daju pare za centre.
Suma sumarum, valja nam se braniti kako znamo i umijemo i zastiti se maksimalno.
- malakh
#597 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
to ih ponovno ne spriječava da angažiraju danonoćne patrole i čuvare migrantskih smještaja, tj azila. jedan dan odvojiš par sati i obiđeš ušivak i delijaš i vidiš kako migranti ulaze slobodno, izlaze slobodno, rade što hoće. niti jednog policajca u krugu par kilometara.TheGodfather001 wrote:
Znaš li ti u čijoj su nadležnosti migranti???? Ministarstvo sigurnosti BiH - Mektić, Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice - Borovac i Služba za poslove sa strancima - također Ministarstvo sigurnosti BiH.
gdje to piše u zakonu da je zabranjeno da se policija kreće oko mjesta gdje su smješteni migranti?
to su sigurnosne mjere kantona i općine i država, ni entiet nemaju ništa sa time.
također, za sigurnosnu situaciju u kantonu sarajevo je nadležno ministarstvo unutarnjih poslova ks i vlada ks. nije mektić, nije državni nivo.
tko policiji može spiječiti legitimisanje i vračanje istih u migracione centre. čak i mjere zabrane izlaska iz migracionih centara nisu isključene, niti strogo zabranjene.
- malakh
#598 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Styling wrote:
Kretanje ne smiju da im ogranice je se to protivi medjunarodnim konvencijama o slobodi kretanja, a to MZ kontrolise jer oni i daju pare za centre.
jedva čekam da vidim što će učiniti po tom pitanju u slučaju obrana koji je migrantima zabranio svaki prilaz granici i protjerao sve koji su ušli u mađarsku.
kakve konvencije, kakvi bakrači. presuda sejdić finci stoji u ladici već godinama, a mi ovdje pričamo o kovenciji o slobodi kretanja.
-
TheGodfather001
#599 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Očigledno ste vrlo tendenciozni, a pritom i neuki. Ministarstvo sigurnosti BiH je nadležno i kraj. Nikakvi mupovi, pu-ovi nisu nadležni za migrante dok im ovlaštenje ne prenese Ministarstvo sigurnosti po sporazumu o saradnji ili slično. Zakon o strancima i zakon o azilu je više nego jasan i u tački 2. su pobrojana nadležna tijela. Zato Mektić tweeta dok migranti haraju.malakh wrote:to ih ponovno ne spriječava da angažiraju danonoćne patrole i čuvare migrantskih smještaja, tj azila. jedan dan odvojiš par sati i obiđeš ušivak i delijaš i vidiš kako migranti ulaze slobodno, izlaze slobodno, rade što hoće. niti jednog policajca u krugu par kilometara.TheGodfather001 wrote:
Znaš li ti u čijoj su nadležnosti migranti???? Ministarstvo sigurnosti BiH - Mektić, Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice - Borovac i Služba za poslove sa strancima - također Ministarstvo sigurnosti BiH.
gdje to piše u zakonu da je zabranjeno da se policija kreće oko mjesta gdje su smješteni migranti?
to su sigurnosne mjere kantona i općine i država, ni entiet nemaju ništa sa time.
također, za sigurnosnu situaciju u kantonu sarajevo je nadležno ministarstvo unutarnjih poslova ks i vlada ks. nije mektić, nije državni nivo.
tko policiji može spiječiti legitimisanje i vračanje istih u migracione centre. čak i mjere zabrane izlaska iz migracionih centara nisu isključene, niti strogo zabranjene.
- malakh
#600 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
dobro, neuk sam, pa da mi ti objasniš, ako nije problem.TheGodfather001 wrote: Očigledno ste vrlo tendenciozni, a pritom i neuki. Ministarstvo sigurnosti BiH je nadležno i kraj. Nikakvi mupovi, pu-ovi nisu nadležni za migrante dok im ovlaštenje ne prenese Ministarstvo sigurnosti po sporazumu o saradnji ili slično. Zakon o strancima i zakon o azilu je više nego jasan i u tački 2. su pobrojana nadležna tijela. Zato Mektić tweeta dok migranti haraju.
tko su onda organi unutrašnjih poslova u bih i tko su drugi nadležni organi iz člana 3 zakona o azilima i tko su ostala policijska tijela u bih iz člana 3 zakona o strancima?
razmišljajući tvojom logikom, dođem do sljedećeg zaključka. migrant nekoga izbode nožem ili izvrši razbojništvo, policija kantona sarajevo ne smije reagirati dok joj ministarstvo sigurnosti bih ne prenese ovlaštenja?
druga stvar. policija kantona sarajevo ne smije obilaziti migrantska naselja, dok joj ministarstvo sigurnosti bih ne prenese ovlaštenja?
treća stvar, zašto vlada ks i nadležni ministar unutrašnjih poslova već par mjeseci ne reagiraju i ne upute dopis ministru sigurnosti o sve težoj sigurnosnoj situaciji u sarajevu po pitanju migranata?
mislim koliko god pravdali vladu i ministra unutrašnjih poslova, činjenica jeste da su anemični i da doista ne znaju kako riješiti problem. ili ne znaju, ili ne smiju ili neće.
Last edited by malakh on 08/05/2019 11:44, edited 2 times in total.