Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Locked
drug_profi

#1351 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by drug_profi »

Hakiz wrote:
Vidiš, ja čekam da zakon o zabrani pušenja na javnim mjestima (da, to znači i kafići) bude ne samo donesen, nego i da se provodi.

Ako toga ne bude, nema svrhe Hami zabraniti da loži gume i vozi na lož ulje.

Kao što nema svrhe donositi zakon o zabrani pušenja ako Hamo nastavi ložiti gume i voziti se na lož ulje.

I u pravu si.
kako samo razvodnjavate.... eno on poistovjetio pusenje po kafanama sa lozenjem guma.
Ma svaka cast.
Nek stoji ovaj upis, cisto da se vidi kakvom se logikom Hamo vodi.
Dr. Kuca

#1352 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Dr. Kuca »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Dr. Kuca wrote:Najazde zohara, pacova, zmija. Sta mislite uraditi po tom pitanju g.premijeru forto i g. nadpremijeru konakovic?
Najezda, jasta radi, narocito zelenih zohara :stidljiv:

Uvalilo se u kakvu drzavnu firmu, ko da gledam :navijacica:
Slazem se.
criticos

#1353 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by criticos »

Dr. Kuca wrote:Najazde zohara, pacova, zmija. Sta mislite uraditi po tom pitanju g.premijeru forto i g. nadpremijeru konakovic?
To ti je ostavština prethodne Vlade. Ova nova Vlada sustavno to tamani po nekom redoslijedu. Polako. Prvo treba da se isčiste Zeleni iz institucija koje su i dopustile i dovele do ove najezde.
Novak20

#1354 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Novak20 »

criticos wrote:
To ti je ostavština prethodne Vlade. Ova nova Vlada sustavno to tamani po nekom redoslijedu. Polako. Prvo treba da se isčiste Zeleni iz institucija koje su i dopustile i dovele do ove najezde.
Dezinsekcija, deratizacija i dezinfekcija.

Zmije će nestati kad nestane glodavaca, a u međuvremenu pomaže naftalin. :D
Styling

#1355 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Styling »

criticos wrote:
Mogli bi malo i gradjani sami cistiti svoje haustore. Nego niko nece da se utali i plati da dodje Sanitacija i zaprasi im stanove i haustor. Radije ce trpiti gamad i kukati da im drzava rijesi problem nego dati 50KM za zaprasivanje.
Hakiz

#1356 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Hakiz »

drug_profi wrote:
Hakiz wrote:
Vidiš, ja čekam da zakon o zabrani pušenja na javnim mjestima (da, to znači i kafići) bude ne samo donesen, nego i da se provodi.

Kao što nema svrhe donositi zakon o zabrani pušenja ako Hamo nastavi ložiti gume i voziti se na lož ulje.

I u pravu si.
kako samo razvodnjavate.... eno on poistovjetio pusenje po kafanama sa lozenjem guma.
Ma svaka cast.
Pretpostavljam da si pušač.

Uđeš u kafanu da se popiješ kafu i sakriješ od zagađenja izazvanog Haminim gumama, kad unutra još gore od cigara.
Hakiz

#1357 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Hakiz »

Styling wrote:
criticos wrote:
Mogli bi malo i gradjani sami cistiti svoje haustore. Nego niko nece da se utali i plati da dodje Sanitacija i zaprasi im stanove i haustor. Radije ce trpiti gamad i kukati da im drzava rijesi problem nego dati 50KM za zaprasivanje.
Ovo je 100% istina.

Ne znam postoji li mogućnost da stvari koje bi trebao upravitelj da uradi ali ne radi iz ko zna kog razloga stanari sami urade, pa se onda upravitelj tereti za taj novac.

Ako ne postoji, trebala bi Vlada Kantona pothitno zakon o upraviteljima mijenjati da se to omogući.
drug_profi

#1358 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by drug_profi »

Hakiz wrote:
drug_profi wrote:
Hakiz wrote:

I u pravu si.
Ma svaka cast.
Pretpostavljam da si pušač.

Uđeš u kafanu da se popiješ kafu i sakriješ od zagađenja izazvanog Haminim gumama, kad unutra još gore od cigara.
Hajd ponovo pretpostavi.
A u kafanu ne moraš ući. Ne moraš uopšte imati kontakta sa duhanskim dimom ako ne želiš.
Zagađen zrak ne možeš izbjeći.
Ne znam kako ti na pamet pade tako bezvezno poređenje.
Hakiz

#1359 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Hakiz »

Pa, stanem ja i na tramvajsku stanicu, a lola zapalio i dim se širi bespućima stanice.

A kad tramvaj dođe, onda lola, onako civilizovano, baci opušak na stanicu, naravno.

A Hamo jadan ne valja jer pokušava ugrijati nejač sa crkavicom koju zarađuje.
drug_profi

#1360 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by drug_profi »

Deratizacija je obavezna, a dezinsekcija nije.
Ja sam pokusao da skupim po 5 maraka, pa onda po 10 (jer je bilo puno onih koji nece da plate) da se pozove Kristal ili Sanitacija da urade dezinskeciju podruma i haustora. Dva do 3 ciklusa prskanja da se uniste odrasle jedinke, jaja i tek izlegle jedinke, nakon cega bi trebali biti mirni dok nam se odnekud ne dosele opet.
Smijesna cifra je to bila oko 450 maraka je trebalo. Vjerujem da se na vecem poslu moze jos spustiti cijena po kvadratu. Međutim nije se našlo nas dovoljno da to isfinansiramo.

Bilo bi sjajno da se pored deratizacije i dezinsekcija uvrsti u obavezne periodicne tretmane podrumskih prostora.
drug_profi

#1361 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by drug_profi »

Hakiz wrote:Pa, stanem ja i na tramvajsku stanicu, a lola zapalio i dim se širi bespućima stanice.

A kad tramvaj dođe, onda lola, onako civilizovano, baci opušak na stanicu, naravno.

Stani uz vjetar i ne pregoni više sa glupim poređenjem.
JThomas

#1362 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by JThomas »

ispade to različite grupe ljudi jel :mrgreen:

sve se to iz iste vode zahvata...
Hakiz

#1363 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Hakiz »

drug_profi wrote:Bilo bi sjajno da se pored deratizacije i dezinsekcija uvrsti u obavezne periodicne tretmane podrumskih prostora.
Bilo bi to dobro.

Dezinfekcija, dezinsekcija i deratizacija.

Oni koji su živjeli dok je bog hodao zemljom znaju da je u mraku Titoisičkog komunizma to se radilo.
Last edited by Hakiz on 18/06/2019 12:30, edited 1 time in total.
Hakiz

#1364 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Hakiz »

drug_profi wrote:
Hakiz wrote:Pa, stanem ja i na tramvajsku stanicu, a lola zapalio i dim se širi bespućima stanice.

Da je samo jedan lola i moglo bi se.

Kolega ispod tvog posta reče ti pravu Njegoševu, da ja ne pregonim :evil:
Last edited by Hakiz on 18/06/2019 12:31, edited 1 time in total.
Haris.ba

#1365 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Haris.ba »

Hakiz wrote:
Styling wrote: Mogli bi malo i gradjani sami cistiti svoje haustore. Nego niko nece da se utali i plati da dodje Sanitacija i zaprasi im stanove i haustor. Radije ce trpiti gamad i kukati da im drzava rijesi problem nego dati 50KM za zaprasivanje.
Ovo je 100% istina.

Ne znam postoji li mogućnost da stvari koje bi trebao upravitelj da uradi ali ne radi iz ko zna kog razloga stanari sami urade, pa se onda upravitelj tereti za taj novac.

Ako ne postoji, trebala bi Vlada Kantona pothitno zakon o upraviteljima mijenjati da se to omogući.
"Zaprašivanje" zajedničkih prostorija se vrši od strane upravitelja (i podrumskih prostorija). Ako šta treba dodatno - može sa računa zgrade bez problema. A ako treba u stanu - može i to od računa zgrade ako postoji potreba. A može i stanar sam sebi zaprašiti ako misli da treba.

Stvar je samo što narod neće. Problem je inspekcija. Što inspekcija ne krene da piše kazne. Socijalni mir i ti folovi. A, niko i ne pita što se ne radi. Vlada samo treba da pita ima li kakvih kazni. Jer očito, problema ima.
Hakiz

#1366 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Hakiz »

Vjerujem da se u ulazu sa 10 stanova ljudi lakše dogovore nego u ulazu sa 100 stanova.

Ali, nije to pravilo, provjereno...
drug_profi

#1367 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by drug_profi »

U tom mraku ja nisam znao sta je stjenica, zohar. pacov...

Od 1992 sve to dobro upoznao.

U mraku komunizma tu i tamo naleti neko vasljiv pa se digne cijela skola.
Pojavi se poneki zuti mrav u kuhinji...

E da su mi sad te brige. Kad vidis zohara u zoru na sudoperu, pacova u haustoru u ponoc, ispred smetljarnika neciji skoro nov kauc izbacen (bezblei pun stjenica), onda skontas da su zuti mravi bili kucni ljubimci.
Hakiz

#1368 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Hakiz »

Upravo je to poenta.

Tito vrati se, sve ti je oprošteno.
drug_profi

#1369 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by drug_profi »

Hakiz wrote:
drug_profi wrote:

Da je samo jedan lola i moglo bi se.

Kolega ispod tvog posta reče ti pravu Njegoševu, da ja ne pregonim :evil:
Ja bih rekao da je njegoseva tebi upucena.
Gdje ces ba porediti neciju cigaru i otrovni dim koji prekriva grad?
Hakiz

#1370 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Hakiz »

Pa i cigara je otrov.

A njihova količina prekriva grad.

Nego, da prestanemo sa prepucavanjem, otjeraćemo ljude sa teme.
Roccohljup

#1371 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Roccohljup »

Hakiz wrote:Pa i cigara je otrov.

A njihova količina prekriva grad.

Nego, da prestanemo sa prepucavanjem, otjeraćemo ljude sa teme.
mene ste otjerali ......da zapalim :D :D :D
Roccohljup

#1372 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Roccohljup »

nego obračun kod ok korala počinje :D
SAZNAJEMO Novi direktor kantonalnog preduzeća pokrenuo akciju
ViK isključio vodu Budnjinim hotelima: Mjesečno plaćali 120 kubika, a dnevno trošili 100
Kako saznajemo, voda je isključena zbog dugovanja, a proceduru je pokrenuo novi menadžment ViK-a, s direktorom Enverom Hadžiahmetovićem na čelu
A. T.
prije 33 minuta

Hoteli jutros ostali bez vode

Radnici preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ isključili su jutros hotele „Ilidža“ koji su u vlasništvu Alije Budnje. Kako saznajemo voda je isključena zbog dugovanja, a proceduru je pokrenuo novi menadžment ViK-a na čelu sa direktorom Enverom Hadžiahmetoviće. Ovu informaciju potvrdio nam je i predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković istaknuvši da je od ponedjeljka novi direktor započeo ono što niko nije smio, obračun sa zaštićenim stranačkim i drugim nelegalnim potrošačima vode.
- Od jutros su hoteli „Ilidža“, „Terme“ isključeni sa mreže. Ustanovljeno je da manipuliraju s vodom i plaćaju oko 120 kubika mjesečno, a troše 100 kubika dnevno. Akcija je počela danas i trajat će dok se svi veliki dužnici i manipulatori ne uvedu u sistem jer je to osnovnih razloga zašto imamo redukcije. Drago nam je da je ovako započeo čovjek koji očigledno ima i hrabrosati i kompetencije da se obračuna i da dovede u red ovaj problem – rekao je Konaković.
criticos

#1373 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by criticos »

Roccohljup wrote:nego obračun kod ok korala počinje :D
SAZNAJEMO Novi direktor kantonalnog preduzeća pokrenuo akciju
ViK isključio vodu Budnjinim hotelima: Mjesečno plaćali 120 kubika, a dnevno trošili 100
Kako saznajemo, voda je isključena zbog dugovanja, a proceduru je pokrenuo novi menadžment ViK-a, s direktorom Enverom Hadžiahmetovićem na čelu
A. T.
prije 33 minuta

Hoteli jutros ostali bez vode

Radnici preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ isključili su jutros hotele „Ilidža“ koji su u vlasništvu Alije Budnje. Kako saznajemo voda je isključena zbog dugovanja, a proceduru je pokrenuo novi menadžment ViK-a na čelu sa direktorom Enverom Hadžiahmetoviće. Ovu informaciju potvrdio nam je i predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković istaknuvši da je od ponedjeljka novi direktor započeo ono što niko nije smio, obračun sa zaštićenim stranačkim i drugim nelegalnim potrošačima vode.
- Od jutros su hoteli „Ilidža“, „Terme“ isključeni sa mreže. Ustanovljeno je da manipuliraju s vodom i plaćaju oko 120 kubika mjesečno, a troše 100 kubika dnevno. Akcija je počela danas i trajat će dok se svi veliki dužnici i manipulatori ne uvedu u sistem jer je to osnovnih razloga zašto imamo redukcije. Drago nam je da je ovako započeo čovjek koji očigledno ima i hrabrosati i kompetencije da se obračuna i da dovede u red ovaj problem – rekao je Konaković.
Image
wewa

#1374 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by wewa »

sreca pa se mladi Ganic navakat ozeni, danas se ne bi mogao plaknuti poslije plesa :D
Hakiz

#1375 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Hakiz »

Ja na Ilidžu do daljnjeg na idem, a i spremam zalihe hrane i vode.

Biće rat.
Locked