Vize za BiH
-
5 0 5
#1 Vize za BiH
evropski-parlament-usvojio-mehanizam-za-uvodjenje-viza-bih
Evropski parlament je na današnjoj sjednici usvojio klauzulu koja omogućava članicama Evropske unije suspenziju bezviznog režima za zemlje zapadnog Balkana, ali i druge zemlje trećeg svijeta.
Usvajanjem ove odluke, Evropska unija će moći privremeno suspendovati bezvizni režim trećim zemljama ukoliko dođe do povećanja broja lažnih azilanata. Ova odluka će se koristiti kao posljednja mjera, saopćeno je iz Evropskog parlamenta u Strazburu.
Evropski parlament je na današnjoj sjednici usvojio klauzulu koja omogućava članicama Evropske unije suspenziju bezviznog režima za zemlje zapadnog Balkana, ali i druge zemlje trećeg svijeta.
Usvajanjem ove odluke, Evropska unija će moći privremeno suspendovati bezvizni režim trećim zemljama ukoliko dođe do povećanja broja lažnih azilanata. Ova odluka će se koristiti kao posljednja mjera, saopćeno je iz Evropskog parlamenta u Strazburu.
- escobar__
#2 Re: Vize za BiH
Ma yebem ja njima mater.
- mousstapha
#4 Re: Vize za BiH
Jesam li ja nesto pogresno protumacio. Koliko vidim jos uvijek nije konacna odlaka vracanja viza. Ostavljena je samo mogucnost. 
- It_is_a_Leclerc
#5 Re: Vize za BiH
Tako je. Zemlje imaju mogućnost da samoinicijativno, kao zadnju mjeru, uvedu privremenu suspenziju bezviznog režima.mousstapha wrote:Jesam li ja nesto pogresno protumacio. Koliko vidim jos uvijek nije konacna odlaka vracanja viza. Ostavljena je samo mogucnost.
- Comandini
#6 Re: Vize za BiH
Ne kontam frku i pogresno izvjestavanje, samo su dali sebi mogucnost da privremeno ukinu rezim ako bude potrebno.
-
rudy81
#7 Re: Vize za BiH
samo se kod nas moze dici halabuka oko (skoro) niceg. isto je bilo kad je hrvatska usla u EU pa je bila prica "jao moramo vaditi pasose, ne moze vise s licnom"
naravno, za to se prvo moze zahvaliti medijima a onda polupismenom puku koji komentarise clanak bez da ga procita i dodatno informise, bitno je samo kukati. konkretno u ovom slucaju jos je izostavljena informacija (vjerovatno namjerno, kako bi se doprinijelo dramaticnosti), da je ovaj mehanizam prvenstveno uveden zbog laznih azilanata iz Srbije i Makedonije, BiH je tu najmanji problem....
-
Objektivni navijac
#8 Re: Vize za BiH
Pa zar se moze sa licnom u RHrudy81 wrote:samo se kod nas moze dici halabuka oko (skoro) niceg. isto je bilo kad je hrvatska usla u EU pa je bila prica "jao moramo vaditi pasose, ne moze vise s licnom"naravno, za to se prvo moze zahvaliti medijima a onda polupismenom puku koji komentarise clanak bez da ga procita i dodatno informise, bitno je samo kukati. konkretno u ovom slucaju jos je izostavljena informacija (vjerovatno namjerno, kako bi se doprinijelo dramaticnosti), da je ovaj mehanizam prvenstveno uveden zbog laznih azilanata iz Srbije i Makedonije, BiH je tu najmanji problem....
-
rudy81
#9 Re: Vize za BiH
ja ne znam gdje ti zivis, ali da moglo se uci u RH s licnom kartu do njenog ulaska u EU.Objektivni navijac wrote:Pa zar se moze sa licnom u RHrudy81 wrote:samo se kod nas moze dici halabuka oko (skoro) niceg. isto je bilo kad je hrvatska usla u EU pa je bila prica "jao moramo vaditi pasose, ne moze vise s licnom"naravno, za to se prvo moze zahvaliti medijima a onda polupismenom puku koji komentarise clanak bez da ga procita i dodatno informise, bitno je samo kukati. konkretno u ovom slucaju jos je izostavljena informacija (vjerovatno namjerno, kako bi se doprinijelo dramaticnosti), da je ovaj mehanizam prvenstveno uveden zbog laznih azilanata iz Srbije i Makedonije, BiH je tu najmanji problem....
Prica medija je bila skroz tacna. Tu smo mi u 5 deka sa Makedonijom i Srbijom. Treba nam uvesti vize,jeste da nas je malo ali smo divlji,zli ,necivilizirani,skloni svim vrstama devijacija i kriminala.
govori u svoje ime. za sebe mogu reci da relativno puno putujem ali nisam nikad pocinila kriminal niti se ponasala necivilizirano, nisam divljala niti pokazivala znakove devijantnog ponasanja.
i ne nismo u pet deka sa Srbijom i Makedonijom po pitanju laznih azilanata, pogledaj malo statisticke podatke.
-
dudlov
#10 Re: Vize za BiH
Boli me racq, ionako nigdje ne putujem. Dobro ode se na more i to je to. E sad da bacim osvrt na ovu odluku. Vizni režim će se vratiti 99/%. Ćim su oni to stavili u proceduru i na kraju izglasali, eto viza. Uostalom, što će im zajebancija sa lažnim azilantima, ovako uvedu vize i riješen problem. Živi bili pa vidjeli.
Sent from my LG-P970 using Tapatalk 2
-
jefferson
#11 Re: Vize za BiH
De mi samo reci gdje ovdje pise da se vize uvode?505sCrtom wrote:evropski-parlament-usvojio-mehanizam-za-uvodjenje-viza-bih
Ljudi fakat moraju pocet nesto radit i manje se baviti citanjem ovih gluposti.
-
Basvod
#12 Re: Vize za BiH
Slazem se. Samo ne zbog azilanata nego kao vid pritiska zbog neusvajanja presude Sejdic-Finci i sl.dudlov wrote:Boli me racq, ionako nigdje ne putujem. Dobro ode se na more i to je to. E sad da bacim osvrt na ovu odluku. Vizni režim će se vratiti 99/%. Ćim su oni to stavili u proceduru i na kraju izglasali, eto viza. Uostalom, što će im zajebancija sa lažnim azilantima, ovako uvedu vize i riješen problem. Živi bili pa vidjeli.
Vec su nam poceli rezati finansijku podrsku iz EU.
Izbacice nas i iz Vijeca Evrope, BiH i Bjelorusija.
-
Cohers
#13 Re: Vize za BiH
Za koga se to iz BiH - gdje vlast predvođena ZL-om svakodnevno nemilosrdno nasrće na ustavno-pravni poredak, a posebno na ljudska prava i osnovne slobode! - može tvrditi da je lažni azilant? Takve tvrdnje su isključivo proizvod onih istih koji su neposredno i posredno sudjelovali u genocidu, sponzoriranih od strane OHR-a i EUSR u BiH.
Last edited by Cohers on 13/09/2013 00:14, edited 1 time in total.
-
costacurta
#14 Re: Vize za BiH
Baš tako,Objektivni navijac wrote: Pa zar se moze sa licnom u RHPrica medija je bila skroz tacna. Tu smo mi u 5 deka sa Makedonijom i Srbijom. Treba nam uvesti vize,jeste da nas je malo ali smo divlji,zli ,necivilizirani,skloni svim vrstama devijacija i kriminala.
zato u EU imamo npr. Rumune i Bugare koji su sve suprotno od ovoga pobrojanog....
-
liljana
#15 Re: Vize za BiH
u tursku i u crnu goru još uvijek možemo bez vize!
svakako i nemamo novca za lutanja po evropi, nećemo pasti u depresiju
- akcid
#16 Re: Vize za BiH
escobar__ wrote:Ma yebem ja njima mater.
Naravno, jebajiih, imamo mi Tursku gdje možemo ići nesmetano
-
Erwin Huber
#17 Re: Vize za BiH
cetmi wrote:Nakon jučerašnje izjave francuskog ambasadora da BiH možda nikad neće dočekati da uđe u EU, jer zemlje članice nisu više pretjerano zainteresirane za proširenje,a BiH mnogo kasni i sa već preuzetim obavezama ovo bi mogao biti loš znak. Kada bi u dogledno vrijeme neka zemlja uvela vize, to bi značilo da moramo svaku posebno ubjeđivati da smo ispunili uvjete, a to može biti sizifov posao. Posebno ako se ima u vidu da postoje države koje nisu naklonjene našim građanima i koje se generalno protive proširenju na istok.
naravno da bih neće u eu, posebno onaj dio koji je sa muslimanskom većinom.
-
muzicar_iz_parka
#18 Re: Vize za BiH
Šta ćemo ako Turska uđe u EU, onda ni tamo bez viza u tom slučaju?akcid wrote:escobar__ wrote:Ma yebem ja njima mater.
Naravno, jebajiih, imamo mi Tursku gdje možemo ići nesmetano
-
Erwin Huber
#19 Re: Vize za BiH
duhovito.muzicar_iz_parka wrote: Šta ćemo ako Turska uđe u EU?
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#20 Re: Vize za BiH
i ovaj evropski parlament isto nabijem na qooratz
-
Bodkin
#21 Re: Vize za BiH
jeftinije duplo otici u evropu nego u tursku. da ne spominjem da, u slucaju da nam nekad opet uvedu vize, da bi bili jedini uz kosovo kojima to treba. i kazu sta na briga, mi ne putujemoliljana wrote:u tursku i u crnu goru još uvijek možemo bez vize!
- Havatar
#22 Re: Vize za BiH
Pricaju o jednakosti i slobodama a ne zele da dopuste slobodu kretanja da im ne bi dolazili oni koje nazivaju "barbari"