Dzamahirija
Ti što te puca kriza identiteta. Ono je očito bila šprdancija s vama koji se pozivate na logiku Bosna - Bosanac. Međutim, sasvim je logično da ti to nisi skont'o, ne očekujem da to skonta neko ko ima problema sa identitetom, pada na tim osnovnim stvarima. Toliko.
Ma ja...kad se upadne u corskokak, onda se kaze - ma, mi se samo zajebavamo, a ti nasjeo jer si glup, 'vakav, 'nakav.
Vidis, ni jedna jedina osoba koja ce se izjasniti kao Bosanac u stvari nema krizu identiteta. Upravo je suprotno - vi "osvijesteni" ste u totalnoj krizi identiteta, pa lutate od srednjevjekovnih naziva, koji bi se danas odnosili na nacionalne odrednice, do danasnjih terminologija koje su etnicke odrednice, ali koje biste vi da strpate u nacionalne iako vas niko nikad tako nece priznati.
Time ne samo da sebe osudjujete na decenijske patnje, ekonomska, obrazovna i druga stagniranja, nego hocete i sve ostale koji se ne slazu s vama da ugurate u to isto s*anje.
Zao mi je, ali mene necete. Ja vrlo dobro znam sta sam i nacionalno i etnicki i vjerski, i ne treba mi niko sa strane da mi to tumaci.
Pogotovo ne npr. nekakav Tokic, koji je najobicnija prodana dusa, tip vrlo upitnih intelektualnih kapaciteta, a koji je danas najglasniji zagovornik i branilac kampanje "BjbB". O kakvom opskurnom liku se radi dovoljno je samo znati da je prije 5-6 godina na isti nacin galamio kako je za Srebrenicu kriva Holandija, a onda ode do Holandije, vrati se sa 1,5 milionom, otvori gljivaru izmedju Tarcina i Pazarica i - nikad vise ne spomenu ni Srebrenicu ni Holandiju. Sta ce, covjek otisao u sluzbenu posjetu Holandiji, a dobio privatnu donaciju da zatvori usta.
I takav danas meni treba da kaze ko sam i sta sam?
Neka hvala. Eto, nek' vama govori, a vi ga slusajte.