Baš sam pričal s kolegom i veli on meni jel ti znaš da u Bosni postoji neka srpska republika i da tam žive Srbi?
I čovjek u šoku nemre razumit kak to Bosanci tam prek Save mogu biti Srbi
Vi ste za nas u Hr svi Bosanci i šlus.
A koliko je tebi i tvom drugu godina, sine?benderr wrote:Navraćam u prolazu jer me ne zanimaju te vaše interne stvari. Sam da vam velim kak se tu prepucavate ko je kaj, a ljudi u Hrvatskoj za sve vas imaju jedan naziv. Bosanac.
Baš sam pričal s kolegom i veli on meni jel ti znaš da u Bosni postoji neka srpska republika i da tam žive Srbi?
I čovjek u šoku nemre razumit kak to Bosanci tam prek Save mogu biti Srbii kaj to tam prek izvode.
A što bi nama u BiH bilo bitno ili uopće relevatno šta vi u Hrvatskoj mislite o tome tko živi u BiH!!!??? Evo za nas u BiH vi svi iz Hrvatske ste Eskimi i šlus. Hoćete li vi postati Eskimi ili...?benderr wrote:Navraćam u prolazu jer me ne zanimaju te vaše interne stvari. Sam da vam velim kak se tu prepucavate ko je kaj, a ljudi u Hrvatskoj za sve vas imaju jedan naziv. Bosanac.
I čovjek u šoku nemre razumit kak to Bosanci tam prek Save mogu biti Srbii kaj to tam prek izvode.
To sve mjenja naravno,ako VI mislite da smo mi Bosanci onda to mora da jesmobenderr wrote:Navraćam u prolazu jer me ne zanimaju te vaše interne stvari. Sam da vam velim kak se tu prepucavate ko je kaj, a ljudi u Hrvatskoj za sve vas imaju jedan naziv. Bosanac.
Bosanci su svi koji zive u Bosni i imaju bosansko drzavljanstvo a svako pripada nekom narodu ili etnickoj skupiniPlatformas wrote:Srbi se bune kada ih nazivaju Bosancima.
Hrvati se bune kada ih nazivaju Bosancima.
Sad i Bošnjaci napadaju čovjeka jer im reče da su Bosanci.
Uviđa li iko ovdje problem?
nije to to covijek pitao,nego uvidas li problem?Havatar wrote:Bosanci su svi koji zive u Bosni i imaju bosansko drzavljanstvo a svako pripada nekom narodu ili etnickoj skupiniPlatformas wrote:Srbi se bune kada ih nazivaju Bosancima.
lolioannes wrote:Bosanci postaju neprijatelj broj 1
Ne uvidjam posto nece se niko izjanjavati na popisu na jedan nacin samo zato sto u Hrvatskoj neko nezna koji sve narodi postoje u Bosni.ioannes wrote:nije to to covijek pitao,nego uvidas li problem?Havatar wrote:Bosanci su svi koji zive u Bosni i imaju bosansko drzavljanstvo a svako pripada nekom narodu ili etnickoj skupiniPlatformas wrote:Srbi se bune kada ih nazivaju Bosancima.
Kolega je malo mlađi od mene 31. mu ide iz Međimurja je. Jedino ne vidim kaj je svrha tog propitivanja?Sezam wrote: A koliko je tebi i tvom drugu godina, sine?
To je glupa usporedba jel svi vi znate da su u Hrvatskoj Hrvati dok ste vi u Bosni svi Bosanci, ne kužim zakaj se praviš blesav?travnik wrote: A što bi nama u BiH bilo bitno ili uopće relevatno šta vi u Hrvatskoj mislite o tome tko živi u BiH!!!??? Evo za nas u BiH vi svi iz Hrvatske ste Eskimi i šlus. Hoćete li vi postati Eskimi ili...?
Moram reći da sam i ja sad iznenađen. Reagirate kod da sam izjavil kak ste vi potomci islamiziranih Hrvata il Srba (kaj uopće ne mislim), a ne Bosanci kaj i jeste.theTruePath wrote: To sve mjenja naravno,ako VI mislite da smo mi Bosanci onda to mora da jesmo![]()
![]()
U Srbiji su svi srbijanci... u CG su svi crnogorci...u BiH su svi bosanci...Platformas wrote:Srbi se bune kada ih nazivaju Bosancima.
to je to,1844 Nacertanije,i onda bosnjani muhamedove vjere kasnije postali bosnjaci,bosnjani katolici hrvati,a bosnjani pravoslavni srbi.Havatar wrote:Bosanci su svi koji zive u Bosni i imaju bosansko drzavljanstvo a svako pripada nekom narodu ili etnickoj skupiniPlatformas wrote:Srbi se bune kada ih nazivaju Bosancima.
Bosanci su svi koji imaju drzavljanstvo BIH i to nema veze sa izjasnjavanjem na popisu a sto se tice boldiranog niti su svi u Hrvatskoj etnicki Hrvati niti su svi u Bosni etnicki Bosancibenderr wrote:Kolega je malo mlađi od mene 31. mu ide iz Međimurja je. Jedino ne vidim kaj je svrha tog propitivanja?Sezam wrote: A koliko je tebi i tvom drugu godina, sine?![]()
To je glupa usporedba jel svi vi znate da su u Hrvatskoj Hrvati dok ste vi u Bosni svi Bosanci, ne kužim zakaj se praviš blesav?travnik wrote: A što bi nama u BiH bilo bitno ili uopće relevatno šta vi u Hrvatskoj mislite o tome tko živi u BiH!!!??? Evo za nas u BiH vi svi iz Hrvatske ste Eskimi i šlus. Hoćete li vi postati Eskimi ili...?
Moram reći da sam i ja sad iznenađen. Reagirate kod da sam izjavil kak ste vi potomci islamiziranih Hrvata il Srba (kaj uopće ne mislim), a ne Bosanci kaj i jeste.theTruePath wrote: To sve mjenja naravno,ako VI mislite da smo mi Bosanci onda to mora da jesmo![]()
![]()
Pa na poslu imam kolegu kaj je naš i svi ga zovemo Bosanac (kao nadimak ak kužite) i nije se nikad uvrijedil.
Tak da mi uopće niste jasni zakaj se vrijeđate?
Trolu, kad vec pokusavas glumiti Dudeka, onda nauci da se u Hrvatskoj ne kaze "ne zanimaju" vec "ne interesiraju".benderr wrote:Navraćam u prolazu jer me ne zanimaju te vaše interne stvari. Sam da vam velim kak se tu prepucavate ko je kaj, a ljudi u Hrvatskoj za sve vas imaju jedan naziv. Bosanac.
Nekako i ti mi licis pisanjem kao da si djelomicno porijeklom bosanac...benderr wrote:Kolega je malo mlađi od mene 31. mu ide iz Međimurja je. Jedino ne vidim kaj je svrha tog propitivanja?Sezam wrote: A koliko je tebi i tvom drugu godina, sine?![]()
![]()
Pa na poslu imam kolegu kaj je naš i svi ga zovemo Bosanac (kao nadimak ak kužite) i nije se nikad uvrijedil.
Bosnjaci su bili bogumili i to je bila njihova vjeratalić wrote:Prije dvadesetak godina su se političari SDA i eksperti IZ upinjali da dokažu da smo Muslimani nastali od Bogumila koji su BH domoroci a ne tamo neki došljaci Poturice.
Sad niko ne spominje Bugomile (valjda nismo više ni bogu mili) nego smo autohtoni Bošnjaci.
Pitam se šta je sljedeće ?
Radi se 100% o Bosancu,previse pokusava s tim zakaj kaj i slicno_majevica_ wrote:Nekako i ti mi licis pisanjem kao da si djelomicno porijeklom bosanac...benderr wrote:Kolega je malo mlađi od mene 31. mu ide iz Međimurja je. Jedino ne vidim kaj je svrha tog propitivanja?Sezam wrote: A koliko je tebi i tvom drugu godina, sine?![]()
![]()
_majevica_ wrote:
Nekako i ti mi licis pisanjem kao da si djelomicno porijeklom bosanac...
benderr wrote:![]()
![]()
Evo optužuju me da sam Bosanac jer velim da u Bosni žive Bosanci. Vama fakat treba pomoć. Čuj ekipa mi broji riječi i kaj pišem.![]()
@JohnnyS
Bender sam uzel zbog ovog dečka http://en.wikipedia.org/wiki/Bender_%28Futurama%29 koji mi najbolje stoji kak opis osobnosti![]()
Hercegovinu samo vidim kad se Bandić slika po istoj.