Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Locked
Black111

#151 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by Black111 »

Havatar wrote:
Platformas wrote:
Havatar wrote: Jugoslavija je postojala ne manje od 80 godina a Bosna postoji 1000 ai nije istina da se Bosnjaci ponasaju kao Srbi u Jugoslaviji posto ne brane drugima jezik , ime naroda , ne osporavaju postojanje njihove nacije, ne spremaju plan za etnicko ciscenje drugih naroda i ne vrse represiju prema drugim narodima kao sto su Srbi radili u Jugoslaviji .
Inače su Bošnjaci i svemirski narod.

Vjerujem da i Srbi nisu tako primjećivali da bilo koga tlače, ako pogledaš popis iz 91 vidjet ćeš da ima i neki broj Bošnjaka. Znači mogao si se izjasniti kako hoces, što je većina odabrala Musliman vjerovatno leži u onoj famoznoj "ne želim biti ostali" kao što to i danas poturaju.
Sutra, ako slučajno Bošnjak bude išao pod ostale, izjasnit ćeš se kao neko drugi - to je ta principijelnost.
:oops:
Jeste tako su i kad je izbor bio samo izmedju Srba i Hrvata Bosnjaci prije bili neopredijeljeni nego to tako da ta vasa zlonamjernost i negiranje historijskih cinjenica ne prolazi a u isto vrijeme te diskfalifikuje kao ozbiljnog diskutanta. Sto se tice usporedbe sa Srbima u Srboslaviji kazi da li danas Bosnjaci rade nesto od ovoga sto sam naveo dakle da li vrse represiju prema Srbima i Hrvatima , da li postoji neki plan da se oni etnicki ociste , da li im se brani koriscenje jezika i da li se negira postojanje njihovih nacija :?:
A mislis da ne postoje takvi planovi? Pa nisu ni Srbi javno govorili kako zele nekog ocistit, vec su samo bili "patriote" koje cuvaju Yugu od pavampirenih fasista.

Malo ce ko tebe cistiti da ti uperi pistolj u glavu i kaze mrs odavde, al radi se to na suptilnije nacine. Za pocetak Hrvatima se vise od 8 god. namece clan predsjednistva. Biraju se ambasadori koji su prekonoci postali Hrvati itd... pa sta bi jos.
Sezam

#152 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by Sezam »

MuaDib wrote:Problem "velikih" Bošnjaka je što zaboravljaju da su godinama ponavljali mantru da je Bošnjak nacionalno ime za bosanske muslimane, ali kada su vidjeli da Bošnjaka neće biti 50%, onda su se dosjetili da priglupom kampanjom pokušaju alimlirati Bosance, Hercegovce, ex-Jugoslavene i neopredjeljene građane u svoj korpus, s obzirom da u grupi Ostalih pripada oko 10% populacije. Rezultat te kampanje postigao je sasvim suprotan efekat, pomenute grupe je još ćvršće vezao za nebošnjački nacionalni identitet, a jednom dijelu Bošnjaka je zagdio samo bošnjaštvo i okrenu ih je u pravcu Bosanstva. I sada kako kažu "sljdbenici Darka Brkana" zbunjuju Bošnjake. A istina je sasvim suprotna Bošnjačka kampanja je sama zbunila Bošnjake, zato što je vode nekompetwentni ljudi i klasični nacionalisti. Koliko je samo promašena kampanja govori činjenica, da u Sandžaku nije bilo nikakve kampanje pred srbijanski popius tsanovništva, pa se oko 95% tamošnjih muslimana izjasnilo kao Bošnjaci.
Na stranu sto lazes, izmisljas i gajis lazne nade, ali kakve sve ovo ima veze sa tobom, koji ces se izjasniti kao Srbin?
basicm

#153 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by basicm »

Ljudi su samo ukazali na pravi problem, smanjivanjem broj Bosnjaka se priprema podjela BiH, i svako normalan vidi problem u kampanji promovisanja ostalih naziva.

Uglavnom, svaka cast!!!
Black111

#154 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by Black111 »

Havatar wrote:
MuaDib wrote:Problem "velikih" Bošnjaka je što zaboravljaju da su godinama ponavljali mantru da je Bošnjak nacionalno ime za bosanske muslimane, ali kada su vidjeli da Bošnjaka neće biti 50%, onda su se dosjetili da priglupom kampanjom pokušaju alimlirati Bosance, Hercegovce, ex-Jugoslavene i neopredjeljene građane u svoj korpus, s obzirom da u grupi Ostalih pripada oko 10% populacije. Rezultat te kampanje postigao je sasvim suprotan efekat, pomenute grupe je još ćvršće vezao za nebošnjački nacionalni identitet, a jednom dijelu Bošnjaka je zagdio samo bošnjaštvo i okrenu ih je u pravcu Bosanstva. I sada kako kažu "sljdbenici Darka Brkana" zbunjuju Bošnjake. A istina je sasvim suprotna Bošnjačka kampanja je sama zbunila Bošnjake, zato što je vode nekompetwentni ljudi i klasični nacionalisti. Koliko je samo promašena kampanja govori činjenica, da u Sandžaku nije bilo nikakve kampanje pred srbijanski popius tsanovništva, pa se oko 95% tamošnjih muslimana izjasnilo kao Bošnjaci.
Ovo sto pricas je neistina posto za razliku od Srba i Hrvata kod kojih postoji cvrsta odredba da to mogu da budu samo pravoslavci odnosno katolici kod Bosnjaka to ne postoji ali se ipak smo Bosnjacima to negira i drugi bi da im odredjuju ko moze da bude Bosnjak i isto tako ne postoji nikakav pokusaj da se drugi asimiliraju posto je kampanja uperena samo prema Bosnjacima i nema tjeranja drugih da budu Bosnjaci dok od strane drugih naroda to nije slucaj nego se vrsi agresivna kampanja da se Bosnjaci asimiliraju i da budu bilo sta samo ne Bosnjaci.
:lol: Pa ako je iko vezan za religiju to ste vi. Da je vama hodza rekao da se izjasnite Muslimanima opet, vi bi i sad tako ucinili. I Srbi nikad nisu bili bog zna sta vjerski nastrojeni, Hrvata isto ima masa koji nisu katolici (ukljucujuci i mene) dok za Bosnjake danas bas i ne znam.

U svakoj vasoj kampanji pored tog da se izjasnite Bosnjakom, uvijek je slijedilo da kazete kako vam je vjera islam.

Mislim, uredu je to, vasa stvar, samo mi nemoj filozofirati :D
Last edited by Black111 on 29/09/2013 12:21, edited 1 time in total.
Havatar

#155 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by Havatar »

Black
A mislis da ne postoje takvi planovi? Pa nisu ni Srbi javno govorili kako zele nekog ocistit, vec su samo bili "patriote" koje cuvaju Yugu od pavampirenih fasista.

Malo ce ko tebe cistiti da ti uperi pistolj u glavu i kaze mrs odavde, al radi se to na suptilnije nacine. Za pocetak Hrvatima se vise od 8 god. namece clan predsjednistva. Biraju se ambasadori koji su prekonoci postali Hrvati itd... pa sta bi jos.
Black111
zna se da ne postoje . Sto se tice Hrvata da li je u mjestima koja su sa vecinskim stanovnistvoj koji su Hrvati policija 100% bosnjacka kao sto je bilo u Jugoslaviji kompletno srpska , da li hrvati imaju obrazovanje na svom jeziku , da li imaju mogucnost da zastite svoj vitalni nacionalni interes :?: Isto tako da li Hrvati daju neka prava drugim narodima tamo gdje su vecina i da li moze da se zaposli neki nehrvat u neko preduzece a kamoli da postane direktor :?: Sto se tice namjetanja clana predsjednistva i vi mozete da namjetnete clana prdsjednistva Bosnjacima ali vi to nikad necete uraditi posto zbog mrznje nikad ne bi glasali za nekog Bosnjaka.
Liga Rojalista

#156 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by Liga Rojalista »

Black111 wrote:
Havatar wrote:
Ovo sto pricas je neistina posto za razliku od Srba i Hrvata kod kojih postoji cvrsta odredba da to mogu da budu samo pravoslavci odnosno katolici kod Bosnjaka to ne postoji ali se ipak smo Bosnjacima to negira i drugi bi da im odredjuju ko moze da bude Bosnjak i isto tako ne postoji nikakav pokusaj da se drugi asimiliraju posto je kampanja uperena samo prema Bosnjacima i nema tjeranja drugih da budu Bosnjaci dok od strane drugih naroda to nije slucaj nego se vrsi agresivna kampanja da se Bosnjaci asimiliraju i da budu bilo sta samo ne Bosnjaci.
:lol: Pa ako je iko vezan za religiju to ste vi. Da je vama hodza rekao da se izjasnite Muslimanima opet, vi bi i sad tako ucinili. I Srbi nikad nisu bili bog zna sta vjerski nastrojeni, Hrvata isto ima masa koji nisu katolici (ukljucujuci i mene) dok za Bosnjake danas bas i ne znam.

U svakoj vasoj kampanji pored tog da se izjasnite Bosnjakom, uvijek je slijedilo da kazete kako vam je vjera islam.

Srbi nisu vjerski nastrojeni...haj baci još koju
Platformas

#157 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by Platformas »

Havatar wrote: :oops:
Jeste tako su i kad je izbor bio samo izmedju Srba i Hrvata Bosnjaci prije bili neopredijeljeni nego to tako da ta vasa zlonamjernost i negiranje historijskih cinjenica ne prolazi a u isto vrijeme te diskfalifikuje kao ozbiljnog diskutanta. Sto se tice usporedbe sa Srbima u Srboslaviji kazi da li danas Bosnjaci rade nesto od ovoga sto sam naveo dakle da li vrse represiju prema Srbima i Hrvatima , da li postoji neki plan da se oni etnicki ociste , da li im se brani koriscenje jezika i da li se negira postojanje njihovih nacija :?:
Pa dobro, ja znam da me to što nisam Bošnjak diskvalifikuje kao ozbiljnog diskutanta, jer osim Bošnjaka ovu državu ne voli više niko i svi ostali joj žele zlo.

Negiraš Bosanskohercegovačku naciju koja jedina može biti garant građanske i nepodijeljene BiH, znam ja da se nacionalisti, kada su ta pitanja ne diranja u tuđi tor brzo dogovore i kao niko nikom ništa ne osporava.
Black111

#158 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by Black111 »

Liga Rojalista wrote:
Pa nisu... Nisu oni nikad nesto isli u crkve i sl. Bar koliko je meni poznato. Mozda grijesim...
Liga Rojalista

#159 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by Liga Rojalista »

Platformas wrote:
Pa dobro, ja znam da me to što nisam Bošnjak diskvalifikuje kao ozbiljnog diskutanta, jer osim Bošnjaka ovu državu ne voli više niko i svi ostali joj žele zlo.

Negiraš Bosanskohercegovačku naciju koja jedina može biti garant građanske i nepodijeljene BiH, znam ja da se nacionalisti, kada su ta pitanja ne diranja u tuđi tor brzo dogovore i kao niko nikom ništa ne osporava.
Niko ne negira BIH nacionalnost i mi bošnjaci smo BIH po nacionalnosti....
Havatar

#160 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by Havatar »

Black111 wrote:
Havatar wrote:

Ne pricam ko je vise vjerski nastrojen nego kakve su odredbe kod jednih i kod drugih sto se tice toga ko moze da bude Srbin ili Hrvat pa opet iako je mnogo cvrce kod njih ipak im se ne osporava da Srbin/Hrvat moze da bude i neko drugacije vjeroispovjesti ili ko nije vjerujuci dok se Bosnjacima to osporava .
Liga Rojalista

#161 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by Liga Rojalista »

Black111 wrote:
Liga Rojalista wrote:
Pa nisu... Nisu oni nikad nesto isli u crkve i sl. Bar koliko je meni poznato. Mozda grijesim...
Grijesis i to debelo...
Havatar

#162 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by Havatar »

basicm wrote:Ljudi su samo ukazali na pravi problem, smanjivanjem broj Bosnjaka se priprema podjela BiH, i svako normalan vidi problem u kampanji promovisanja ostalih naziva.

Uglavnom, svaka cast!!!
:thumbup:
Sezam

#163 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by Sezam »

Black111 wrote:

Jeste, zato u PC svako drvo ima krsnu slavu, zato sto nisu vjernici, zato vama nad Mostarom visi ogroman krst, zato sto niste vjernici :zzzz: ....ne prdi.
Black111

#164 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by Black111 »

Havatar wrote:
Black

Black111
zna se da ne postoje . Sto se tice Hrvata da li je u mjestima koja su sa vecinskim stanovnistvoj koji su Hrvati policija 100% bosnjacka kao sto je bilo u Jugoslaviji kompletno srpska , da li hrvati imaju obrazovanje na svom jeziku , da li imaju mogucnost da zastite svoj vitalni nacionalni interes :?: Isto tako da li Hrvati daju neka prava drugim narodima tamo gdje su vecina i da li moze da se zaposli neki nehrvat u neko preduzece a kamoli da postane direktor :?: Sto se tice namjetanja clana predsjednistva i vi mozete da namjetnete clana prdsjednistva Bosnjacima ali vi to nikad necete uraditi posto zbog mrznje nikad ne bi glasali za nekog Bosnjaka.
Pa kako cemo mi nekome "nametati" kad nismo u stanju sebi izabrati clana Predsjednistva? Ajd mi samo to reci. :D

Ta prava sto imamo, imamo svi svugdje zboh MZ, al svako isto tako zna da je to tako samo manje vise na papiru. Ludo bi se bilo zavaravati da ja kao Hrvat imam iste izglede za posao u Bugojnu kao neki Bosnjak kod poslodavca Bosnjaka.
Havatar

#165 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by Havatar »

Platformas wrote:

Ne moze da bude garant posto Bosanci trebaju da budu svi gradjani Bosne a ne da to bude cetvrti tor i samo jedna etnicka skupina u Bosni.
Black111

#166 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by Black111 »

Sezam wrote:
Black111 wrote:

Jeste, zato u PC svako drvo ima krsnu slavu, zato sto nisu vjernici, zato vama nad Mostarom visi ogroman krst, zato sto niste vjernici :zzzz: ....ne prdi.
Pa ja nigdje nisam rekao da mi nismo vjernici. Ja sam rekao da to nije iskljucivo tako, jer je receno da eto toboze Bosnjaci nisu vezani islamom, dok drugi kao jesu svojm vjerom. to sto je tamo taj veliki kriz ne znaci i da je svaki Hrvat katolik.
Last edited by Black111 on 29/09/2013 12:29, edited 1 time in total.
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#167 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by Matijevic_Vlado »

mO k3 wrote:
Matijevic_Vlado wrote:
Platformas wrote:Više Bošnjaka, Srba i Hrvata, manje BiH.
obice se ovo nekome o glavu, kad tad
A komo konkretno Vlado ???
konkretno nama koji volimo svaki pedalj ove nam prelijepe zemlje. al onda nemoj da mi na vrata dolaze, neki koji ce kasno doci sebi, pa da mi djecu u neke ratove vode jer su izgubili rat na papiru prije desetak godina
Basvod

#168 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by Basvod »

Havatar wrote: Jugoslavija je postojala ne manje od 80 godina a Bosna postoji 1000.
Mitomanija. Postoji i Sarajevo 1000 godina al nije 1000 godina drzava. BiH je drzava 21 godinu, nista vise.
Sezam

#169 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by Sezam »

Black111 wrote:
Sezam wrote:
Black111 wrote:

Pa ja nigdje nisam rekao da mi nismo vjernici. Ja sam rekao da to nije iskljucivo tako, ok eto toboze Bosnjaci nemaju veze s islamom. to sto je tamo taj veliki kriz ne znaci i da je svaki Hrvat katolik.
Aha. De sad upotrijebi istu logiku za Bosnjake, pa ce ti postati jasno da nije svaki Bosnjak musliman.

Dakle, religija je stvar individue.
Sezam

#170 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by Sezam »

Basvod wrote:
Havatar wrote: Jugoslavija je postojala ne manje od 80 godina a Bosna postoji 1000.
Mitomanija. Postoji i Sarajevo 1000 godina al nije 1000 godina drzava. BiH je drzava 21 godinu, nista vise.
Pa dobro, godinu dana smo mladji od Hrvatske, ali dobrih 10 godina stariji od Srbije ;-)
Liga Rojalista

#171 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by Liga Rojalista »

Dakle kolko sam ja skontao sada kada se ne može više negirati Bošnjački identitet i činjenica sa su ustvari svi stanovnici bosne bošnjaci do 19 st i da su bošnjaci distinktna etnija nastupa Plan B nasih salonskih operativaca...

Sada kao ako si insistiraš na tome da si Bošnjak onda si kao nacionalista???Jebem ti srp i čekić.Koji zaključak jebote grom???Znači ako si srbin to je ok,ako si hrvat to je isto ok međutim kod bošnjaka jedino ako nisi ostali anacionalan odnosno ako ne pripadaš ničemu i ako nisi ništa e tek onda si moderan,tolerantan ozbiljan i volis bosnu.Ali ako si bošnjak onda si ti jarane fašista spremaš genocide nad srbima i hrvatima hoces nacionalnu drzavu ovo ono...

Ne jedite govna vise...pomirite se sa cinjenicom da ce nakon sto 100 bošnjaci opet ozakoniti svoje narodno ime,koje će se potvriditi i popisom.A vaša avantura od 100 godina u kojoj ste nama branili kako da se izjasnimo,ubijali nam intelektualce,palili imovinu,krali zemlju(sto najbolje znam po mom slucaju) je prosla i zavrsit ce neslavno na smetljištu historije kao i projekat velike srbije i hrvatske i tačka!
Black111

#172 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by Black111 »

Sezam wrote:
Aha. De sad upotrijebi istu logiku za Bosnjake, pa ce ti postati jasno da nije svaki Bosnjak musliman.

Dakle, religija je stvar individue.
Ajde ti citaj malo sta se pise a ne odmah skakati na post. Ja sam ono napisao jer je "tvoj" tvrdio da su eto Hrvati i Srbi vezani religijski, a Bosnjaci toboze nisu. Pa od tud moj post.
Havatar

#173 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by Havatar »

Basvod wrote:
Jugoslavija nije postojala duze od 80 godina zato je i nestala
Black111

#174 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by Black111 »

Havatar wrote:
Basvod wrote:
Jugoslavija nije postojala duze od 80 godina zato je i nestala
A Bosna nije bila samostalna, ni drzava uopce od pada po Turke. Bila je uvijek prcija, pa je zato ovakva kakva je danas. A najvise to mozete zahvaliti upravo Turcima. Ja ih zato ne volim.
Platformas

#175 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by Platformas »

Liga Rojalista wrote: Izjasnjavali su se 91 ko muslimani zato sto tada nije postojao program da se velike mase edukuju kako bi se izjasnili kao bošnjaci.Danas imamo kampanje koje evo traju vec 2 godine.Također popis iz 91 radjen je u SFRJ i jedan od kostitutivnih naroda nosio je ime musliman sa velikim M.Rijec je bilo o opcoj legislativi.Cak se narod ohrabrivao da se izjasni kao musliman.Sa druge strane poistovjecivanje srba i bosnjaka u toj domeni na kojoj ti ciljas je ravno kretenizmu.Ja ne znam ko kod bošnjaka djecu sa 5 g uči o Svetom savi,srcu srbije i kosovskoj bitci,ja ne znam gdje se u bošnjaka pjeva ja sam rođen gdje crkve nema kao što to rade srbi,ne znam koga smo mi to etnički čistili i gdje smo pravili genocide,i za kraj ne znam da su bošnjaci ikome ukidali jezik i narodno ime kao što su to činili srbi...
Zašto se uvijek kreće sa pretpostavkom da su muslimani glupi i da im neko drugi treba reći šta su i ko su?
Nije li uvreda za svakog čovjeka koji misli svojom glavom to da Tokić smatra da bolje on zna šta je taj čovjek od njega samog.

Ne ciljam ja na tu domenu, veći je kretenizam spuštat priču na taj nivo.

Najvažnije je da se svako izjasni kako se osjeća a ne što mu je neko rekao kako treba.
Locked