...vi ste naraštaj pred kojim je teška zadaća

Post Reply
Umjetnik a

#2 Re: ...vi ste naraštaj pred kojim je teška zadaća

Post by Umjetnik a »

opsatnost za našu stranku je to
da ako ova stranka ostvari neki zapaženi rezultat onda će se sva bagra iz SDP, SDA, SBIH i ostalih saliti u ovo stranku i onda je uništiti
laku noć

#3 Re: ...vi ste naraštaj pred kojim je teška zadaća

Post by laku noć »

Umjetnik a wrote:opsatnost za našu stranku je to
da ako ova stranka ostvari neki zapaženi rezultat onda će se sva bagra iz SDP, SDA, SBIH i ostalih saliti u ovo stranku i onda je uništiti
Ne boj se neće napraviti nikakav rezultat,onaj Bojan je izgleda običan šarlatan.Eno ga večeras na PINK BH oni polupismeni mladi orlići iz ovih vladajućih i ne vladajućih stranaka isprosipaše ko levata
omar little

#4 Re: ...vi ste naraštaj pred kojim je teška zadaća

Post by omar little »

laku noć wrote:
Ne boj se neće napraviti nikakav rezultat,onaj Bojan je izgleda običan šarlatan.Eno ga večeras na PINK BH oni polupismeni mladi orlići iz ovih vladajućih i ne vladajućih stranaka isprosipaše ko levata
Kad kazes isprosipase kao levata na sta tacno mislis? Ja nemam PINK BH pa nisam vidjela emisiju, jel' mi mozes, molim te, dati neki primjer?
Fair Life

#5 Re: ...vi ste naraštaj pred kojim je teška zadaća

Post by Fair Life »

omar little wrote:
laku noć wrote:Ne boj se neće napraviti nikakav rezultat,onaj Bojan je izgleda običan šarlatan.Eno ga večeras na PINK BH oni polupismeni mladi orlići iz ovih vladajućih i ne vladajućih stranaka isprosipaše ko levata
Kad kazes isprosipase kao levata na sta tacno mislis? Ja nemam PINK BH pa nisam vidjela emisiju, jel' mi mozes, molim te, dati neki primjer?
Uvijek je 'dobro jutro' bilo pametnije od 'laku noc'.
Vodenjak

#6 Re: ...vi ste naraštaj pred kojim je teška zadaća

Post by Vodenjak »

Nek si ti na prvo mjesto medju bagrama stavio SDP... :-) :-) :-)

:lol:
kirby

#7 Re: ...vi ste naraštaj pred kojim je teška zadaća

Post by kirby »

Vodenjak wrote:

ma omaklo mu se :-) :-) :-) :-)
furlan

#8 Re: ...vi ste naraštaj pred kojim je teška zadaća

Post by furlan »

Samo mi malo nejasno, jel to umjetnik i Matvejevica gurnu pod bagru?
Umjetnik a

#9 Re: ...vi ste naraštaj pred kojim je teška zadaća

Post by Umjetnik a »

Vodenjak wrote:

ovo je svejedno koga sam ja prvo stavio
a prije će neko preći iz SDP u našu stranku nego iz SDA i SBiH
Umjetnik a

#10 Re: ...vi ste naraštaj pred kojim je teška zadaća

Post by Umjetnik a »

furlan wrote:Samo mi malo nejasno, jel to umjetnik i Matvejevica gurnu pod bagru?
šta ovo treba da znači i ko je boldirani
homo_sapiens

#11 Re: ...vi ste naraštaj pred kojim je teška zadaća

Post by homo_sapiens »

Umjetnik a wrote:
furlan wrote:Samo mi malo nejasno, jel to umjetnik i Matvejevica gurnu pod bagru?
Je li i ovakvo pitanje ovdje moguce :shock: :?
Umjetnik a

#12 Re: ...vi ste naraštaj pred kojim je teška zadaća

Post by Umjetnik a »

homo_sapiens wrote:
Umjetnik a wrote:
jeste
_tulumba_

#13 Re: ...vi ste naraštaj pred kojim je teška zadaća

Post by _tulumba_ »

laku noć wrote:
nisam gledao citavu emisiju, ali nesto sam vidio pa me zanima zasto je Bojan šarlatan??Mozda sto prica obicnim jezikom i sto im sasipa sve u oci a oni pocnu neke gluposti i to jos ih ono fino "umotavaju" tako da ti pricaju 5 minuta a ustvari nista konkretno ne kazu :-) :-) :-) Pa me bas interesuje zasto to sarlatan??
Takav ti je nas narod, neko skupi neku grupu i dignu glas na ove lopine iz vladajucih stranaka i odmah, ma kakvi oni su samo sarlatani koji ce kad dodju na vlast biti isti....Prvo dajmo ljudima sansu pa cemo onda osuđivati, jer sve ostale stranke su pokazala koliko (ne)mogu nesto uraditi.... :bih: :bih: :bih:
furlan

#14 Re: ...vi ste naraštaj pred kojim je teška zadaća

Post by furlan »

homo_sapiens wrote:
Umjetnik a wrote:
I ekran mi se zacrvenio kad procitah. :run:
ZZZlica

#15 Re: ...vi ste naraštaj pred kojim je teška zadaća

Post by ZZZlica »

@laku noć: jel' ono tvoj mail juče voditelj pročitao (i tamo se Bojan naziva "šarlatanom")?

Zašto je Bojan Bajić šarlatan? Jel' to obećavao nešto nemoguće (npr. ukidanje ili odvajanje RS-a)?
U kojim se virtuelnim kategorijama B.B. sinoć izražavao? Kakve ublehe je bacao narodu da zasluži kvalifikaciju "šarlatan"?

"Naša Stranka" je nastala prije mjesec dana, dajte ljudima vremena da se pokažu, vjeruju im mnogi Bosanci i Hercegovci (i na neviđeno), vjeruje im i Predrag Matvejević (ako diskutant ne zna o kome se radi, svaka ozbiljna diskusija pada u vodu)... :roll:
Lesli Eldridž

#16 Re: ...vi ste naraštaj pred kojim je teška zadaća

Post by Lesli Eldridž »

To su pravi ljudi i vrijedi ih podržati iglasti za njih da bi nam bilo bolje. Za njih treba glasati svako ko je pošten i pametan.
Fiore

#17 Re: ...vi ste naraštaj pred kojim je teška zadaća

Post by Fiore »

Pogresne su ovdasnje politike koje ovu zemlju ne vode nikuda.. Niko od njih nece da dobro zasuce rukave., sve je to neka gluma sminak i zamjenik zamjenicima.,pomocnik pomocnika.. i ono djete od 8 godina iz skolske klupe vidi te stvari?
Koja to stranka moze promjeniti stanje?

Pa ona koja moze u roku od 30 dana da otvori 3000 radnih mjesta.. 8-)

Al ovdje je vaznije da se lome koplja politickih sondi razlicitih interesa i dometa.. Bosanci i Hercegovci ovo je BOJNO POLJE ovdje nema normalnog zivota ..Mir ovdje traje taman onoliko koliko je potrebno da se skupe mrtvi i propisno ukopaju., dok se invalidi prirodom nestanu.,dok ranjeni se oprave., dok pametni dobro zaborave..
I onda opet nekih 4-5 godina.. odadiranja sa svih strana.. :run:

Treba jasno ppovuci liniju ko je za ko protiv., ne moze se 16 starnaka boriti za istu stvar., a rezultat nigdje.. Ili ujedinit te snage ili ih rasturit.. Protiv prirode se ne moze..
Lesli Eldridž

#18 Re: ...vi ste naraštaj pred kojim je teška zadaća

Post by Lesli Eldridž »

Fiore wrote:Pogresne su ovdasnje politike koje ovu zemlju ne vode nikuda.. Niko od njih nece da dobro zasuce rukave., sve je to neka gluma sminak i zamjenik zamjenicima.,pomocnik pomocnika.. i ono djete od 8 godina iz skolske klupe vidi te stvari?
Koja to stranka moze promjeniti stanje?

Pa ona koja moze u roku od 30 dana da otvori 3000 radnih mjesta.. 8-)

Al ovdje je vaznije da se lome koplja politickih sondi razlicitih interesa i dometa.. Bosanci i Hercegovci ovo je BOJNO POLJE ovdje nema normalnog zivota ..Mir ovdje traje taman onoliko koliko je potrebno da se skupe mrtvi i propisno ukopaju., dok se invalidi prirodom nestanu.,dok ranjeni se oprave., dok pametni dobro zaborave..
I onda opet nekih 4-5 godina.. odadiranja sa svih strana.. :run:

Treba jasno ppovuci liniju ko je za ko protiv., ne moze se 16 starnaka boriti za istu stvar., a rezultat nigdje.. Ili ujedinit te snage ili ih rasturit.. Protiv prirode se ne moze..
Pa zato ovo i jeste veoma dug proces. Nema rješenja preko noći. Most se pravi 1 godinu, a ruši za 15 milisekundi. Ovih naših 15 ms traje skoro 20 godina, a obnova društva će trajati... dugo, jako dugo. Ali kvragu moramo jednom početi, zar ne?
omar little

#19 Re: ...vi ste naraštaj pred kojim je teška zadaća

Post by omar little »

Sta je meni najzalosnije u nasem malom drustvu i nasoj maloj zemlji je da, iako smo, oprostite na izrazu, u govnima do grla, disat' ne mozemo, refleksna reakcija je pljuvanje, negiranje i kritika na nevidjeno. Nikad mozda mozak prvo ukljuciti, malo razmisliti pa onda donjeti sud. Jok, nema toga kod nas. Evo, ovi ljudi i zene su prije nekog vremena najavili da osnivaju stranku i prije nego su ista rekli o stranci, svugdje kod nas, ovdje na forumu,i u svakodnevnom razgovoru, prve reakcije su bile: ma daj ba bjezi sta ce oni napraviti? cuj kulturnjaci da prave stranku? sebi ba hoce da lapaju pare za kulturu?! nema od tog nista, levati, snobovi, politicke neznalice...A ljudi iz NS jos nista nisu rekli sta hoce da urade, koje su im pozicije, kako ce pristupiti rjesavanju problema. I onda kad se izjasne i kad se pokaze da su obrazovani, pametni, dobronamjerni, stalozeni - ne valjaju. Ne valjaju jer ne lazu i ne obecavaju nesto sto se ne moze ostvariti, ne valjaju jer ne divljaju, ne pjene i ne koriste ljigave (a nasem narodu tako uhu ugodne) nacionalisticke, izlizane floskule, ne valjaju jer ih je malo (i to sam cula i usima nisam mogla vjerovati)...Pa majka mu stara, dokle vise takav budalasti rezon?!?
Ovi ljudi su tu za mlade generacije. Ako nista drugo ne urade, da samo pokazu mladim generacijama, kako se moze razmisljati, ponasati, ophoditi, boriti u politickom kontekstu, oni su vec postigli nesto. Nek samo mladima pokazu kako se pravi prvi korak, neka ga naprave i ostanu pri svojim pozicijama, mlade generacije ce (ja se iskreno nadam) to shvatiti i uvidjeti dobrobiti takvog nacina borbe za promjene. I tako korak po korak, u iducih 10 godina, mozda i stvari stvarno krenu na bolje.
popajic

#20 Re: ...vi ste naraštaj pred kojim je teška zadaća

Post by popajic »

Ja im samo mogu pozeljeti da istraju i uspiju.Gore od ovog postojeceg ne moze biti.
A tacno je da je pred njima dug i tezak put.I mnogi ce ciniti sve da im podapnu nogu kao sto dugo sve cine da anuliraju progresivne snage.Ja imam povjerenja u mlade snage.
samo gost

#21 Re: ...vi ste naraštaj pred kojim je teška zadaća

Post by samo gost »

Gledala sam ZF sinoć i moj je utisak sasvim suprotan od onog ko je napisao da je B.Bajić šarlatan. Svi oni ostali izgledali su kao jadni klonovi svojih šefova partija: isti demagozi ili šupljolozi. Što više pratim njegove javne istupe, sve mi se više sviđa način i prezentacija stavova, nov i vjež pristup čovjeka kojeg interesuje od čega se živi kvallitetno. Naravno, partija je tek u začetku, tek joj predstoji pravljenje pravih planova i strategija, dok ovi koji su godinama na vlasti u svakoj varijanti ništa drugo nemaju za ponuditi osim straha, beznađa, vitalnih (hapala!) interesa i sl.
Post Reply