Alfons Kauders wrote:
Zpravo HDZ je vec odradio dobar dio tog posla kad su ih nafurali da sade ono smilje...

Alfons Kauders wrote:
Zpravo HDZ je vec odradio dobar dio tog posla kad su ih nafurali da sade ono smilje...

Ja sam se zajebo kad sam najavio balvane u maju. Pokusali ono nesto na Konjicu, ali slabo skroz. Razocarali su me... al ono pravo...mO k3 wrote:Nema od ove teme nista vise , a bila mi je najdraza![]()
Ono kada dotuces hdz nejac i oni nam pocnu da prijete sa plan "kme"
Jebo Juznu Srbiju bez ciriliceUstavni sud Federacije BiH donio je danas odluku prema kojoj bi Srbi u Hercegovačko-neretvanskom, Zapadno-hercegovačkom i Posavskom kantonu trebali konačno da postanu konstitutivni, a srpski jezik i pismo ćirilica ravnopravni sa ostala dva jezika i pismom.
Alfons Kauders wrote:Jebo Juznu Srbiju bez ciriliceUstavni sud Federacije BiH donio je danas odluku prema kojoj bi Srbi u Hercegovačko-neretvanskom, Zapadno-hercegovačkom i Posavskom kantonu trebali konačno da postanu konstitutivni, a srpski jezik i pismo ćirilica ravnopravni sa ostala dva jezika i pismom.
Hafis wrote:Vego, evo jos malo i pocinje prvenstvo u nogometu.
Turska je otpala, i kako ste odlucili za koju cete od dvije preostale prijateljske zemlje navijati.
Nije lahko odabrati izmedju Saudijske arabije i Irana...I jedni i drugi su valjali.
BHCluster wrote:Ono kad krene kmechanje od jutra.
Hafis wrote:Mogu misliti koje ce biti navijanje u prasinarske lahke:
Jedna bira - tri tekbira

Cim oci otvori prva mu je kme.mO k3 wrote:BHCluster wrote:Ono kad krene kmechanje od jutra.![]()
![]()
Najviše ih volim kada kmece
Zar ti ne bi trebao vratiti navijanjem?Hafis wrote:Treba pomoci navijanjem. Bratstvo je to skovano u ratu, red je vratiti.
Prema presudi Ustavnog suda Federacije Bosne i Hercegovine, skupštine Hercegovačko-neretvanskog, Zapadnohercegovačkog i Posavskog kantona moraju odmah, a najkasnije za šest mjeseci, uskladiti kantonalne ustave s Ustavom FBiH na način da Srbe definiraju kao ravnopravan narod s Bošnjacima i Hrvatima, a ćirilicu kao ravnopravno službeno pismo.
Istovremeno, iz hrvatske jezičke varijante kantonalnih ustava mora biti uklonjen termin 'bošnjački jezik' te definiran bosanski kao ravnopravan jezicima drugih konstitutivnih naroda.
Dok kantonalne skupštine ne usklade amandmanima ustavne odredbe s federalnim ustavom, što moraju učiniti najkasnije za šest mjeseci, kao prijelazno rješenje će važiti odgovarajuće odredbe Ustava FBiH.
Ovu presudu, donesenu 16. maja, Ustavni sud FBiH objavio je danas u Sarajevu.
Ma na trebajuKolinda wrote:Zar se odluke ustavnog suda trebaju izvršavati????
Ali oni su nositelji europskih vrijednosti...mO k3 wrote:Ma na trebajuKolinda wrote:Zar se odluke ustavnog suda trebaju izvršavati????![]()
Želite neka prava , a uskraćujete drugima ista prava ....
Kad ovaj FGRovac Hugo Vlaisavljević pređe na stranu Bože Ljubića ...Član Predsjendištva BiH iz reda hrvatskog naroda Dragan Čović u svojstvu visokog pokrovitelja.
Organizatori promocije u Sarajevu su Sveučilište u Mostaru, Rektorski zbor Republike Hrvatske, Hrvatska akademija za nauku i umjetnosti u BiH, Odjel za nauku i obrazovanje Hrvatskog narodnog sabora BiH i Institut za društveno-politička istraživanja (IDPI) Mostar.
Promotori Zbornika su: prof. dr. sc. Zoran Tomić, rektor Sveučilišta u Mostaru, prof. dr. sc. Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu, akademik Davorin Rudolf, član Hrvatske akademije nauke i umjetnosti, te prof. dr. sc. Ugo Vlaisavljević, profesor sa Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.