pici wrote: hamali europskijeh vrijednosti
Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- seln
#27551 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- mO k3
#27552 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Jebo venecijansku komisiji ide plan “ kme” 
-
Novak20
#27553 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Originalni su, nema šta. 1945. osnovan je Narodni front Jugoslavije, 2018. GS i DFronta se udružuju u Narodni front -Željko Komšić.
Da je ovima vlast svako selo bi imalo vlastiti front.
- Roccohljup
#27554 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Zna se- KME KME KMEmO k3 wrote:Jebo venecijansku komisiji ide plan “ kme”
- seln
#27555 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
KME KME KMENovak20 wrote:![]()
![]()
Originalni su, nema šta. 1945. osnovan je Narodni front Jugoslavije, 2018. GS i DFronta se udružuju u Narodni front -Željko Komšić.
Da je ovima vlast svako selo bi imalo vlastiti front.
- Roccohljup
-
Hafis
#27557 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Isprika. To mi je stvarno promaklo....i ponosan sam i na tu titulu. Mostar je uvijek bio u vrhu i što se tiče malog nogometa. Jebote, pa ja sam bio fan Mostarsih kiša, Kovačnica, čak pamtim i Brukose.palermo wrote:e, hafizaga......znaš li ti da smo mi (mislim mostarci) apsolutni prvaci u fudbalu.....u velikom (Zrinjski), ali bogami i u malom (iliti ga kako se sada kaže fusbalu)......samo ove ne spominješ...kao da ih ne smatraš svojimaHafis wrote:https://www.klix.ba/sport/kosarka/zrinj ... /180523156
Zrinjski savladao Igokeu i postao prvak BiH u košarci
Dupla kruna u Mostaru![]()
Koji još momčadski sportovi postoje u ovoj državi da i to pometemo, nije zar zato što se zovu Stari grad
-
detroit-mercy
#27558 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Bacanje kamena s' ramenaHafis wrote:https://www.klix.ba/sport/kosarka/zrinj ... /180523156
Koji još momčadski sportovi postoje u ovoj državi da i to pometemo
-
Hafis
#27559 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
mislim da je krajnje vrijeme da vratimo titule iz ženskog rukometa u Mostar gdje im je i mjesto, i osim muškog rukometa, ostaje nam još da pričekamo da zaživi vaterpolo liga u BiH,tako da bismo kompletirali titule iz momčadskih sportova.detroit-mercy wrote:Bacanje kamena s' ramenaHafis wrote:https://www.klix.ba/sport/kosarka/zrinj ... /180523156
Koji još momčadski sportovi postoje u ovoj državi da i to pometemo
- Roccohljup
#27560 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
A KMEčanje na duge staze?

-
daddy-kool
#27561 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ovo "momčadskih" je baš nespretna konstrukcija za ženski timski sport.Hafis wrote:
mislim da je krajnje vrijeme da vratimo titule iz ženskog rukometa u Mostar gdje im je i mjesto, i osim muškog rukometa, ostaje nam još da pričekamo da zaživi vaterpolo liga u BiH,tako da bismo kompletirali titule iz momčadskih sportova.
- seln
#27562 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Sta ti znas... to nije izmisljeni bosanski jezik, vec tisuculjetnji hrvatski.Roccohljup wrote:A KMEčanje na duge staze?![]()
![]()
- Point.
#27563 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
-„Mi kmečimo da bismo obmanuli sebe, da utješimo drugoga; kmečimo iz samilosti, kmečimo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bijedu, kmečimo zbog poštenja. Kmečmo zbog slobode. Kmečanje je vid južno srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Kmečimo stvaralački, maštovito, inventivno.“
-„Kmečanje je južno srpski državni interes.“
-„Kmečanje je u samom biću Južnog Srbina“.
-„U ovoj zemlji svako kmečanje na kraju postaje istina.“
-„Južne Srbe je toliko puta u historiji spašavalo kmečanje …“
Glavni kmečatelj Južnih Srba,
Čirilo Kmečić
-„Kmečanje je južno srpski državni interes.“
-„Kmečanje je u samom biću Južnog Srbina“.
-„U ovoj zemlji svako kmečanje na kraju postaje istina.“
-„Južne Srbe je toliko puta u historiji spašavalo kmečanje …“
Glavni kmečatelj Južnih Srba,
Čirilo Kmečić
-
Hafis
#27564 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nismo još smislili odgovarajući naziv za žensku sportsku ekipudaddy-kool wrote:Ovo "momčadskih" je baš nespretna konstrukcija za ženski timski sport.Hafis wrote:
mislim da je krajnje vrijeme da vratimo titule iz ženskog rukometa u Mostar gdje im je i mjesto, i osim muškog rukometa, ostaje nam još da pričekamo da zaživi vaterpolo liga u BiH,tako da bismo kompletirali titule iz momčadskih sportova.
-
Hafis
#27565 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Prvo da se oprobamo u bosanskom tradicionalnom sportu - ćućanju na duže staze.Roccohljup wrote:A KMEčanje na duge staze?![]()
![]()
Samo, sumnjam, nije to nogomet ili košarka, a konkurencija je, malo je reći, više nego žestoka.
- Roccohljup
#27566 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
onaj što su donjeli iz Iranaseln wrote:Sta ti znas... to nije izmisljeni bosanski jezik, vec tisuculjetnji hrvatski.Roccohljup wrote:A KMEčanje na duge staze?![]()
![]()
https://hr.wikipedia.org/wiki/Iranska_t ... tlu_Hrvata
- seln
#27567 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Hafis wrote:Prvo da se oprobamo u bosanskom tradicionalnom sportu - ćućanju na duže staze.Roccohljup wrote:A KMEčanje na duge staze?![]()
![]()
Samo, sumnjam, nije to nogomet ili košarka, a konkurencija je, malo je reći, više nego žestoka.
Pratim.
- moa
- vatrogasac
#27569 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Čuj ga kako se izražava.moa wrote:Venecijanska komisija drži stranu Bošnjacima
http://m.vijesti.ba/clanak/407330/venec ... bosnjacima
“Hrvatima je dosta te velikobošnjačke politike koju je promovirala i međunarodna zajednica. Pogledajte samo oduševljenje njihovog publikuma po portalima na najave kandidatura ovih pojedinih Srba i Hrvata koje ja zovem halal-Hrvatima, njima se sve svodi na to da ga još jednom “metnu” Hrvatima, a ja im poručujem da neće moći.”, rekao je Karamatić.
- moa
#27570 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Strasno ko sve vodi politiku u ovoj drzavi, pa nije ni cudo sto su kladionice top 5 u drzavi kada je promet i dobiti u pitanju.vatrogasac wrote:Čuj ga kako se izražava.moa wrote:Venecijanska komisija drži stranu Bošnjacima
http://m.vijesti.ba/clanak/407330/venec ... bosnjacimaI nemojte se više oduševljavati halal Komšićem.
![]()
“Hrvatima je dosta te velikobošnjačke politike koju je promovirala i međunarodna zajednica. Pogledajte samo oduševljenje njihovog publikuma po portalima na najave kandidatura ovih pojedinih Srba i Hrvata koje ja zovem halal-Hrvatima, njima se sve svodi na to da ga još jednom “metnu” Hrvatima, a ja im poručujem da neće moći.”, rekao je Karamatić.
UZAS
- bingov buraz
#27571 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Čovjek govori narodskim jezikom,vidi se uticaj Mileta iz Laktaša na južnu braću.
-
Hafis
#27572 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Kada smo već kod rodbinskih odnosa, jedno mi je uvijek bilo interesantno.bingov buraz wrote:Čovjek govori narodskim jezikom,vidi se uticaj Mileta iz Laktaša na južnu braću.
Otkuda to H u jeziku. Ne mislim na one klasične SDA glasače i ono seljadijsko hin, njiha, him...već mislim i na književni, ali i zvanični jezik (da ne kažem oficijelni), koji se ne libi koristiti izraze tipa mehko, lahko, mahrama, i dr. To u drugih jezika, tj. u skupini južnoslavenskih jezika ne postoji.
Je li to uticaj, to jest zaostavština od vaše južne braće? Slušajući Bakira, ali i veće autoritete...npr. poput efendije Cerića, onda se definitivno nameće zaključak da jeste.
-
Mirza007
#27573 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Lingvista nam lahko prihaja.
-
furlan
#27574 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Mala skola Bosanskohercegovackih jezika.
Ni meni nije jasno je li šport ili sport
A evo kod Hafiza
Ni meni nije jasno je li šport ili sport
A evo kod Hafiza
Na bosanskom bi bilo mislim "u drugim jezicima", ali haj znaj.Hafis wrote: To u drugih jezika, tj. u skupini južnoslavenskih jezika ne postoji.
Last edited by furlan on 24/05/2018 21:42, edited 1 time in total.
-
Hafis
#27575 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Silovanje jezika.
lahak, mehak - nije valjda da su vam komparativi lahakši i mehakši.
Ne znam kojeg se vraga htjelo s tim nabijanjem slova h gdje mu stvarno nije mjesto, samo tko god da je, dobro je zajebao stvar
Hajde da je to u slengu... i ja to ponekad koristim iz zajebancije, ali uvrstiti u pravopis
lahak, mehak - nije valjda da su vam komparativi lahakši i mehakši.
Ne znam kojeg se vraga htjelo s tim nabijanjem slova h gdje mu stvarno nije mjesto, samo tko god da je, dobro je zajebao stvar
Hajde da je to u slengu... i ja to ponekad koristim iz zajebancije, ali uvrstiti u pravopis