vatrogasac wrote:
I ti bi da u državi Bosni bosanski jezik bude fakultativan? Mlogo si ti bre pametan. Zna se koji su jezici po Ustavu službeni u ovoj državi i nema ispod toga. Sve ostalo je kršenje Ustava.
.
Pa gdje je onaj čuveni smisao za bosanski humor, koji je osim čuvenog bosanskog bureka i merhametluka osvojio čitav svijet.
Ako si imalo pratio što sam napisao (a koliko vidim da nisi, kao i većina na ovoj temi) onda bi vidio da malo podjebajem kolegu @Prpeta, onako hinjski kako samo mi latini znamo
Prpa.ba wrote:Apsolutno sam saglasan da niko ne moze istovremeno predavati bosanski i srpskohrvatski. U skolama predavati bosanski jezik, a manjinske i rijetko koristene jezike djeca mogu uciti u odgovarajucim kulturno-umjetnickim drustvima. Eventualno, ako manjinske grupe prikupe novac i logistiku, neka apeliraju uvodjenje dodatnih predmeta, neka djeca pored turskog i arapskog imaju i srpskohrvatske jezike u ponudi.

Znači, njemu si trebao reći bre kako je mlogo pametan, a meni odati priznanje za efektan šuk iz voleja.
Žuti karton.