Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- GeeTnT
#2451 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
..ma nema labavo, sa ljudima "cudnog" imena treba samo ostro....krvi mi.
-
pemanapemani
#2452 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Da se mene pita, stalno bih forsirao prijedlog Biskupske konferencije BiH - 4 geografske i ekonomske regije - Sarajevo, Mostar, Tuzla i Banja Luka i time lupao HDZ UZP po glavi.
Nazalost, mi vise nemamo probosanskohercegovacke politicare. Najblize toj ideji su bosnjacki politicari, ali njima je BiH na drugom mjestu.
Nazalost, mi vise nemamo probosanskohercegovacke politicare. Najblize toj ideji su bosnjacki politicari, ali njima je BiH na drugom mjestu.
- arzuhal
#2453 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
To ili ono što je EU predložila.pemanapemani wrote:Da se mene pita, stalno bih forsirao prijedlog Biskupske konferencije BiH - 4 geografske i ekonomske regije - Sarajevo, Mostar, Tuzla i Banja Luka i time lupao HDZ UZP po glavi.
-
Hafis
#2454 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Šta kmeči više iz vas? Ne može poštena insana post zapasti od skike 
- Kolinda
#2455 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ne volim Sarajevo, ali vas volim jos manje.[/quote]seln wrote:
Malo ne mislim iz ljubavi, šoldi će presuditi je će treći po standardu odskakati drastično kad sa sise uklonimo Sa, BPK, rudnike, željezare...i ne budemo više plaćali promašene sisače proračuna a budemo ulagali u Violetu, Feal i sl.
- arzuhal
#2456 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
NE unitarizmu, NE secesionizmu, recimo DA evropskom federalizmu
Federalizam je najbolje rješenje!

- Kolinda
#2457 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Mi bi vam samo naplatili uživanje u suncu i mediteranskoj klimi, okruženju bez dimnjaka i obilazak čistih rijeka plavo smaragdne boje. Ništa putarina to bi vam ipak dali za džabe...GeeTnT wrote:Hafise, nedaj na sebe...zbog ovolike ujdurme treba uvesti vinjete kroz ercegovinu...cijena vinjete 5KM u kojoj je uracunato i kladjenje u visini od 2 KM kod Dike...Ha ya..dosta je bilo fukari da se vozaju preko ercegovackog tla...
-
Hafis
#2458 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nije fer. Svi bi htjeli doseliti u svjetlo plavi region u desnom donjem dijelu. Isto kao i u USA, svi bi u Kaliforniju, a mora netko živjeti i u Idahu ili Wyomingu.Kolinda wrote:[
Malo ne mislim iz ljubavi, šoldi će presuditi je će treći po standardu odskakati drastično kad sa sise uklonimo Sa, BPK, rudnike, željezare...i ne budemo više plaćali promašene sisače proračuna a budemo ulagali u Violetu, Feal i sl.
-
pemanapemani
#2459 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ima sigurno jos modela koji bi osigurali ravnopravnost svih gradjana na citavom teritoriju BiH.arzuhal wrote:To ili ono što je EU predložila.pemanapemani wrote:Da se mene pita, stalno bih forsirao prijedlog Biskupske konferencije BiH - 4 geografske i ekonomske regije - Sarajevo, Mostar, Tuzla i Banja Luka i time lupao HDZ UZP po glavi.
Ovaj sam naveo bas zbog toga sto ga je predlozila crkva. Neka sutra Covic objasnjava, izmedju ostalih, i svecenicima zasto je protiv.
Po meni je veci problem sto, uslovno receno, pro BiH strana nema nikakvih inicijativa za promjenu teritorijalnog uredjenja BiH i to vec vise od desetljeca.
Imamo samo konstantnu p.ckastu odbranu od secesionistickih napada i raspravljanje o prijedlozima koje smisle stranci.
Onda se cudom cudimo i pitamo zasto ne reaguje medjunarodna zajednica.
-
pemanapemani
#2460 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
arzuhal wrote:NE unitarizmu, NE secesionizmu, recimo DA evropskom federalizmuFederalizam je najbolje rješenje!
-
Hafis
#2461 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
A ako nekome slučajno u obilasku pozlije, imamo uhodane ekipe za prvu pomoć s vozilima natankovanim lož uljem. Samo ga priključiš crijevom na auspuh, udahne 5-6 puta i skače k'o novKolinda wrote:Mi bi vam samo naplatili uživanje u suncu i mediteranskoj klimi, okruženju bez dimnjaka i obilazak čistih rijeka plavo smaragdne boje. Ništa putarina to bi vam ipak dali za džabe...GeeTnT wrote:Hafise, nedaj na sebe...zbog ovolike ujdurme treba uvesti vinjete kroz ercegovinu...cijena vinjete 5KM u kojoj je uracunato i kladjenje u visini od 2 KM kod Dike...Ha ya..dosta je bilo fukari da se vozaju preko ercegovackog tla...
- arzuhal
#2462 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Na prošloj post-džumanskoj kahvi članovi moje šire obitelji su se složili da uzmemo jedno 4-5 Hrvata u zaštitu ukoliko opet dođe do majorizacije njihove etničke skupine...
- argyle
#2463 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Fino, jedino bih ubacio Doboj i Derventu u SI regiju, nekako mi prirodnije spadaju u ovaj region i onda hajmo u borbu oko toga ko ce imati vise fabrika, bolje bolnice, bolje skole, bolje puteve, bolje plate, bolju turisticku ponudu.arzuhal wrote:NE unitarizmu, NE secesionizmu, recimo DA evropskom federalizmuFederalizam je najbolje rješenje!
I have a dream..
-
palermo
#2464 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
NaravnoHafis wrote:Nije fer. Svi bi htjeli doseliti u svjetlo plavi region u desnom donjem dijelu. Isto kao i u USA, svi bi u Kaliforniju, a mora netko živjeti i u Idahu ili Wyomingu.Kolinda wrote:[
Nije zar da se razlikujemo u ciljevima
- GeeTnT
#2465 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
palermo wrote:NaravnoHafis wrote:Nije fer. Svi bi htjeli doseliti u svjetlo plavi region u desnom donjem dijelu. Isto kao i u USA, svi bi u Kaliforniju, a mora netko živjeti i u Idahu ili Wyomingu.Kolinda wrote:[
Malo ne mislim iz ljubavi, šoldi će presuditi je će treći po standardu odskakati drastično kad sa sise uklonimo Sa, BPK, rudnike, željezare...i ne budemo više plaćali promašene sisače proračuna a budemo ulagali u Violetu, Feal i sl.pa to i jeste cilj,zajednički, nas hercegovaca, učiniti hercegovinu kalifornijom. U koju će dolaziti ljudi sa svih strana Bosne i Hercegovine. Zar nije tako hafizaga.
Nije zar da se razlikujemo u ciljevima

- ultima_palabra
#2466 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nidje ljepse zemlje, a gorih ljudi 
- Kolinda
#2467 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ali loža pod obavezno mora biti iz rafinerije u Brodu da je što lošije kvalitete da nebi bio kontakt efekt...Hafis wrote:A ako nekome slučajno u obilasku pozlije, imamo uhodane ekipe za prvu pomoć s vozilima natankovanim lož uljem. Samo ga priključiš crijevom na auspuh, udahne 5-6 puta i skače k'o novKolinda wrote:Mi bi vam samo naplatili uživanje u suncu i mediteranskoj klimi, okruženju bez dimnjaka i obilazak čistih rijeka plavo smaragdne boje. Ništa putarina to bi vam ipak dali za džabe...GeeTnT wrote:Hafise, nedaj na sebe...zbog ovolike ujdurme treba uvesti vinjete kroz ercegovinu...cijena vinjete 5KM u kojoj je uracunato i kladjenje u visini od 2 KM kod Dike...Ha ya..dosta je bilo fukari da se vozaju preko ercegovackog tla...
- Kolinda
#2468 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Kad se mjeri po sarajevskom ili europskom kriteriju ?ultima_palabra wrote:Nidje ljepse zemlje, a gorih ljudi
- 512MB
#2469 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nesto su kamenjarci neurozni zadnjih dana 
- Kolinda
#2470 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Previše kisika u plućima ,bura učinila svoje ,plavo nebo 14-15 stupnjeva,nije lako vjeruj .512MB wrote:Nesto su kamenjarci neurozni zadnjih dana
-
Hafis
#2471 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
I ne bili neurozni kad nas nije zakačio orijentalni saburluk.512MB wrote:Nesto su kamenjarci neurozni zadnjih dana
- GeeTnT
#2472 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Sta ce ti saburluk..samo pratis qvote.Hafis wrote:I ne bili neurozni kad nas nije zakačio orijentalni saburluk.512MB wrote:Nesto su kamenjarci neurozni zadnjih dana
- 512MB
#2473 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Odma se upecase obadvojicaHafis wrote:I ne bili neurozni kad nas nije zakačio orijentalni saburluk.512MB wrote:Nesto su kamenjarci neurozni zadnjih dana
-
palermo
#2474 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Gdje ? Na starom mostu, u pravu si......bilo je super danasKolinda wrote:Previše kisika u plućima ,bura učinila svoje ,plavo nebo 14-15 stupnjeva,nije lako vjeruj .512MB wrote:Nesto su kamenjarci neurozni zadnjih dana
-
direstraits0078
#2475 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Po purgerskom, a taj je jedini mjerodavan u vasem slucaju.Kolinda wrote:Kad se mjeri po sarajevskom ili europskom kriteriju ?ultima_palabra wrote:Nidje ljepse zemlje, a gorih ljudi