Super fol. Big likebh.tornjak wrote:mislim da ce se izvojevana pobjeda zalijevati "praljkovacom"Hafis wrote: I to 1% je rekla-kazala. Mislim da je tu klix više nabadao...prihvatio bi SDA to k'o iz topa da to je baš tako.
Mislim da je HDZ izvojevao pobjedu u ovom slučaju, još prije 15 mjeseci presudom Ustavnog suda.
Sad bi trebalo malo smanjiti gas, prestati dizati tenzije. Treba malo pogledati i oko sebe. U ovoj gunguli oko zakona, oni proturiše akcize na gorivo, onaj nakaradni mirovinski zakon, rastjeraše ovu omladinu.
Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
-
Hafis
#24276 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- Maraschino
#24277 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
'naci, ne pase ti cim si se okomio na novinare.Hafis wrote:Bljesak?? Pa isti nepismenjakovići k'o i na Klixu.
Neki delegat sklepao nekakve polunformacije zbrda zdola i onda to domaće ''agencije'' copy past.
-
channel10
#24278 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Koliko su dosad ovi iz hdz-a imali svojih zastupnika u Domu naroda i koliko im treba za blokadu? U odgovoru na ovo pitanje se krije na sta ce oni pristati. Oko toga je sva priča.
Moze li neko odgovoriti na ovo pitanje?
-
Hafis
#24279 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nigdje veze. nema tu meni što pasati ili ne. Ionako će se sve znati.Maraschino wrote:'naci, ne pase ti cim si se okomio na novinare.Hafis wrote:Bljesak?? Pa isti nepismenjakovići k'o i na Klixu.
Neki delegat sklepao nekakve polunformacije zbrda zdola i onda to domaće ''agencije'' copy past.
Ovo je bilo nevezano s politikom i općenito s ovim jebenim zakonom. Ako hoćeš vjeruj, a ako ne...jebat ga.
Ali stvarno, pogledaj naslov vijesdti a onda pogledaj što piše. Općenito je to pojava u ovom našem ''novinarstvu'' i stvarno imam sve niže mišljenje o likovima koji se bave tim pozivom. jednostavno ta profesija je na umiranju ovdje.
-
Hafis
#24280 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Od 2014. godine imaju 14 zastupnika u domu naroda FBiH. Koliko znamu ovom mandatu nisu blokirali rad Doma, niti su ulagali vitalni nacionalni interes.channel10 wrote:Koliko su dosad ovi iz hdz-a imali svojih zastupnika u Domu naroda i koliko im treba za blokadu? U odgovoru na ovo pitanje se krije na sta ce oni pristati. Oko toga je sva priča.
Broj zastupnika je najbitniji kod izbora predsjedništva FBiH , tj. predsjednika koji daje mandat za sastavljanje federalne vlade.
Ako HNS (HDZ) ima minimalno 12 od mogućih 17 zastupnika u hrvatskom klubu, onda im se protiv njihove volje ne može nametnuti predsjednik federacije a samim tim i vlada FBiH. Za takvo nešto potrebna obična većina u Domu, ali i minimalna trećina zastupnika u sva tri nacionalna kluba Doma naroda.
-
channel10
#24281 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Koliko im to sad fali?Hafis wrote:Od 2014. godine imaju 14 zastupnika u domu naroda FBiH. Koliko znamu ovom mandatu nisu blokirali rad Doma, niti su ulagali vitalni nacionalni interes.channel10 wrote:Koliko su dosad ovi iz hdz-a imali svojih zastupnika u Domu naroda i koliko im treba za blokadu? U odgovoru na ovo pitanje se krije na sta ce oni pristati. Oko toga je sva priča.
Broj zastupnika je najbitniji kod izbora predsjedništva FBiH , tj. predsjednika koji daje mandat za sastavljanje federalne vlade.
Ako HNS (HDZ) ima minimalno 12 od mogućih 17 zastupnika u hrvatskom klubu, onda im se protiv njihove volje ne može nametnuti predsjednik federacije a samim tim i vlada FBiH. Za takvo nešto potrebna obična većina u Domu, ali i minimalna trećina zastupnika u sva tri nacionalna kluba Doma naroda.
- bh.tornjak
#24282 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ко то синоћ, ко то синоћ кроз Широки прође...
чини ми се, чини ми се да је Карађорђе...
није Ђорђе, није Ђорђе, не може да дође...
он је Чoву, он је Чову послао на народу...
чини ми се, чини ми се да је Карађорђе...
није Ђорђе, није Ђорђе, не може да дође...
он је Чoву, он је Чову послао на народу...
-
Hafis
#24283 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Rekoh li gore - trenutno imaju 14. Znači čak i dvojicu ''viška''.channel10 wrote:Koliko im to sad fali?Hafis wrote:Od 2014. godine imaju 14 zastupnika u domu naroda FBiH. Koliko znamu ovom mandatu nisu blokirali rad Doma, niti su ulagali vitalni nacionalni interes.channel10 wrote:Koliko su dosad ovi iz hdz-a imali svojih zastupnika u Domu naroda i koliko im treba za blokadu? U odgovoru na ovo pitanje se krije na sta ce oni pristati. Oko toga je sva priča.
U prošlom mandatu je bilo nagurivanja...sjećaš se one Inzkove odluke kada je od 5 napravio trećinu od 17. Doduše HDZ je tada tada imao 11 u svakom slučaju, jer je Abdićka ipak bila solo igrač.
Tako da se sada čitava borba oko izbornog zakonasvodi na to da HDZ ponovi uspjeh iz 2014. a bošnjačke stranke uspjeh iz 2010.
Kako se sada stvari odvijaju, izgleda da će mu to još lakše ići od ruke nego 2014.
-
channel10
#24284 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pitao sam jer mi nije jasno zasto se onda bune. Imaju toliko zastupnika i to im malo. Mislim da nije vise ni do toga. Sad zele da hrvatske zastupnike biraju samo u HDZ-u i da ogranice teritoriju kao sto je treci. I uz to bi malo birali pa da umjesto popisa iz 91., koriste popis iz 2013.
Jbg, ne ide to tako. Ako zele popis iz 2013. onda promijeniti ustav i .....Ode to daleko.
Jbg, ne ide to tako. Ako zele popis iz 2013. onda promijeniti ustav i .....Ode to daleko.
- horkesh
#24285 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
A, ne, ne.Hafis wrote: Rekoh li gore - trenutno imaju 14. Znači čak i dvojicu ''viška''.
U prošlom mandatu je bilo nagurivanja...sjećaš se one Inzkove odluke kada je od 5 napravio trećinu od 17. Doduše HDZ je tada tada imao 11 u svakom slučaju, jer je Abdićka ipak bila solo igrač.
Tako da se sada čitava borba oko izbornog zakonasvodi na to da HDZ ponovi uspjeh iz 2014. a bošnjačke stranke uspjeh iz 2010.
Kako se sada stvari odvijaju, izgleda da će mu to još lakše ići od ruke nego 2014.
Izbor delegata u Dom naroda je svakako nešto što se treba promijeniti i primijeniti u skladu s odlukom Ustavnog suda BiH.
No, HDZ je ovo odigrao maksimalistički, o tome sam već pisao. Željeli su da uz legitimnu odluku Ustavnog suda BiH uvežu i promjene u načinu izbora članova Predsjedništva BiH, kao i Mostar.
U posljednjih par sedmica brojni članovi vrhuške HDZ-a su o ovome izricali otvorene laži te navodili da se "mora promijeniti izbor članova Predsjedništva BiH u skladu s odlukom Ustavnog suda BiH", dok u samoj odluci decidno stoji da se ona ne odnosi na Predsjedništvo BiH.
Kako sam uvijek i govorio, Dom naroda će se riješiti, ovako ili onako, niko neće biti previše zadovoljan, a HDZ je mogao biti i zadovoljniji da nisu, uobičajeno, odlučili da s Bošnjacima ne razgovaraju, nego da ih nipodaštavaju.
U konačnici, nastavak ovakvog stava prema Bošnjacima se sve više širi među običnim hrvatskim pučanstvom. Od mržnje koja ih izjeda oni se odlučuju da ne mogu više da žive u područjima gdje Hrvati imaju većinu, ali gdje živi i znatan broj Bošnjaka, te se sele - bilo južnije ili u Evropu, samo da nema Bošnji.
Za 20 godina će se ovo pokazati kao nevjerovatan autogol. BiH, ma šta Vučić rekao, može postojati i ako nije trojna.
-
155_mm
#24286 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
ne kontam sto ste se uhvatili ovog drugog prijedloga sa procentima. pa nije on sasvim slucajno drugi. on je tu samo da ovaj prvi ne bi bio usamljen.
-
Hafis
#24287 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
E nek si nam objasnio. Svaka ti dala, a mi evo mi cijeli dan nagađamo kako će izgledati to rješenje ovog problema s Domom naroda.horkesh wrote: A, ne, ne.
Izbor delegata u Dom naroda je svakako nešto što se treba promijeniti i primijeniti u skladu s odlukom Ustavnog suda BiH.
No, HDZ je ovo odigrao maksimalistički, o tome sam već pisao. Željeli su da uz legitimnu odluku Ustavnog suda BiH uvežu i promjene u načinu izbora članova Predsjedništva BiH, kao i Mostar.
U posljednjih par sedmica brojni članovi vrhuške HDZ-a su o ovome izricali otvorene laži te navodili da se "mora promijeniti izbor članova Predsjedništva BiH u skladu s odlukom Ustavnog suda BiH", dok u samoj odluci decidno stoji da se ona ne odnosi na Predsjedništvo BiH.
Kako sam uvijek i govorio, Dom naroda će se riješiti, ovako ili onako,
Je li ovo pretenduješ za literalnu sekcijuU konačnici, nastavak ovakvog stava prema Bošnjacima se sve više širi među običnim hrvatskim pučanstvom. Od mržnje koja ih izjeda oni se odlučuju da ne mogu više da žive u područjima gdje Hrvati imaju većinu, ali gdje živi i znatan broj Bošnjaka, te se sele - bilo južnije ili u Evropu, samo da nema Bošnji.
Daj bola, pa đe ćeš s tim finesama na mene. Pusti srceparajuće...rasplaka me
Evo da ne bih pisao, samo uradi inverziju - tamo gdje je Bošnjaci stavi Hrvati, i obratno.
Dobit ćeš isto jedan dirljiv tekst. Možemo taman objaviti neku poemu, autorizirati i paru obrnuti u ovoj gunguli.
-
DonieBrasco
#24288 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Gdje prestaje logika i demokratija tu pocinju nosioci europskih vrijednosti,
Hafise koji si ti hrvat, ovaj sto mu glas vrijedi 2 ili ovaj sto mu glas vrijedi 1. ?
Hafise koji si ti hrvat, ovaj sto mu glas vrijedi 2 ili ovaj sto mu glas vrijedi 1. ?
- Better Man
#24289 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Bune se, jer ljevica s jakim kandidatom za člana predsjedništva iz reda hrvatkog naroda može ko plitak potok pregazit Čovića i HDZ.channel10 wrote:Pitao sam jer mi nije jasno zasto se onda bune. Imaju toliko zastupnika i to im malo. Mislim da nije vise ni do toga. Sad zele da hrvatske zastupnike biraju samo u HDZ-u i da ogranice teritoriju kao sto je treci. I uz to bi malo birali pa da umjesto popisa iz 91., koriste popis iz 2013.
-
Hafis
#24290 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Vjeruješ li mi da ima boga, moj glas bi trebao vrijediti kao 15 ovih ovdje prašinarskih.DonieBrasco wrote:Gdje prestaje logika i demokratija tu pocinju nosioci europskih vrijednosti,
Glavni zajeb demokracije je što svaki hajvan ima pravo glasa.
-
channel10
#24291 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pa eto danas Inzko ne spominje predsjednistvo, tako da ce ih ljevica pregaziti ako budu pametni i izbace jednog kandidata. Ovdje se borba vodi oko doma naroda, a tu vec ljudi imaju vecinu i mogucnost blokade (nije ni to). Znaci da idu ili na koristenje popisa iz 2013. i legalizaciju etnickog ciscenja i time osiguravaju HDZ za vjeke vjekova dok su konstitutivni ili zele ograditi treci.Better Man wrote:Bune se, jer ljevica s jakim kandidatom za člana predsjedništva iz reda hrvatkog naroda može ko plitak potok pregazit Čovića i HDZ.channel10 wrote:Pitao sam jer mi nije jasno zasto se onda bune. Imaju toliko zastupnika i to im malo. Mislim da nije vise ni do toga. Sad zele da hrvatske zastupnike biraju samo u HDZ-u i da ogranice teritoriju kao sto je treci. I uz to bi malo birali pa da umjesto popisa iz 91., koriste popis iz 2013.
Last edited by channel10 on 09/03/2018 21:09, edited 1 time in total.
-
DonieBrasco
#24292 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Prašinari su ko, koji dio BiH - lokacija ?Hafis wrote:Vjeruješ li mi da ima boga, moj glas bi trebao vrijediti kao 15 ovih ovdje prašinarskih.DonieBrasco wrote:Gdje prestaje logika i demokratija tu pocinju nosioci europskih vrijednosti,
-
channel10
#24293 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Jbt, pravi juzni srbin. Fasista 1/1. Pa jbt, vi ste pre.ebali sjeverce u svakom pogledu( vi ste nadogradili sav rad i razmisljanje sjeveraca, level vise). Oni naspram vas izgledaju kao mala beba.Hafis wrote:Vjeruješ li mi da ima boga, moj glas bi trebao vrijediti kao 15 ovih ovdje prašinarskih.DonieBrasco wrote:Gdje prestaje logika i demokratija tu pocinju nosioci europskih vrijednosti,
-
Hafis
#24294 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Logično. Ne treba ni pokušati razmatrati njihov položaj i suštinu njihovog gledanja na problem koji ih najviše zabrinjava, nego što bi fino, kada može grubo - samo oštro, na prvu loptu: jedini spas je uvaliti Komšića po treći put u predsjedništvo. Pa nek se oni ljute koliko hoće i nek se iživljavaju u obadva Doma naroda.channel10 wrote:Pa eto danas Inzko ne spominje predsjednistvo, tako da ce ih ljevica pregaziti ako budu pametni i izbace jednog kandidata. Ovdje se borba vodi oko doma naroda, a tu vec ljudi imaju vecinu i mogucnost blokade. Znaci da idu ili na koristenje popisa iz 2013. i legalizaciju etnickog ciscenja i time osiguravaju HDZ za vjeke vjekova dok su konstitutivni ili zele ograditi treci.Better Man wrote:Bune se, jer ljevica s jakim kandidatom za člana predsjedništva iz reda hrvatkog naroda može ko plitak potok pregazit Čovića i HDZ.channel10 wrote:Pitao sam jer mi nije jasno zasto se onda bune. Imaju toliko zastupnika i to im malo. Mislim da nije vise ni do toga. Sad zele da hrvatske zastupnike biraju samo u HDZ-u i da ogranice teritoriju kao sto je treci. I uz to bi malo birali pa da umjesto popisa iz 91., koriste popis iz 2013.
- horkesh
#24295 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Koga boli briga kako će izgledati to rješenje, nema nijedne opcije gdje HDZ neće imati apsolutnu vlast u Domu naroda BiH, nema više ni Zubaka ni Lijanovića. Ono što je bitno je da niste ni milimetar iskoraka napravili po pitanju Predsjedništva BiH i Mostara.Hafis wrote: E nek si nam objasnio. Svaka ti dala, a mi evo mi cijeli dan nagađamo kako će izgledati to rješenje ovog problema s Domom naroda.
Vidim, u zadnje vrijeme te krenulo da pišeš gluposti u par redova gdje, kao, odgovaraš nekome, a ustvari ga, mada samo u svojoj glavi, "prosipaš".Hafis wrote: Je li ovo pretenduješ za literalnu sekciju![]()
Daj bola, pa đe ćeš s tim finesama na mene. Pusti srceparajuće...rasplaka me
Evo da ne bih pisao, samo uradi inverziju - tamo gdje je Bošnjaci stavi Hrvati, i obratno.
Dobit ćeš isto jedan dirljiv tekst. Možemo taman objaviti neku poemu, autorizirati i paru obrnuti u ovoj gunguli.
Ne znam što ti to treba, možda te malo prenijela jurišnička retorika s drugih, hrvatskih, portala, možda neki kompleks više vrijednosti od kojeg pati dosta Hrvata u BiH, ali nema problema - kad već hoćeš tako.
Dakle, Hrvati u BiH nemaju veselu budućnost, ma šta im Čović obećao, a za sve su, apsolutno sve, sami krivi, još od 1992. godine.
Pad je dug, spor i bolan, imate vi još puno do dna, ali ne brinite - i to se bliži. Što se mene tiče, vi ste se pokazali kao izdajice, zabili ste nož u leđu BiH u najgorem trenutku, ali mi je drago vidjeti da je pravda spora, ali - dostižna. U slučaju Praljka izrazito brza. Ti si, na kraju krajeva, samo još jedan dokaz u prilog ovoj tvrdnji - suzdržavaš se ovdje samo da ne dobiješ ban, ali povremeno ne uspiješ, te se tvoj "prijezir" i mržnja prema mrskim Bošnjama otvoreno pokažu. Guess what - ovaj put znamo kako razmišljate, nećete nas opet iskoristiti pa odbaciti.
Sad ovo slobodno pošalji Hrvatskim poštama za literarni prijedlog. A možeš i Dodiku zaplakati na ramenu, zna se kako se Hrvati obračunavaju s Bošnjama - idu plakati Srbima
-
Hafis
#24296 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Samo jedno svjetlo sja fašista sam majko jachannel10 wrote:Jbt, pravi juzni srbin. Fasista 1/1. Pa jbt, vi ste pre.ebali sjeverce u svakom pogledu( vi ste nadogradili sav rad i razmisljanje sjeveraca, level vise). Oni naspram vas izgledaju kao mala beba.Hafis wrote:Vjeruješ li mi da ima boga, moj glas bi trebao vrijediti kao 15 ovih ovdje prašinarskih.DonieBrasco wrote:Gdje prestaje logika i demokratija tu pocinju nosioci europskih vrijednosti,
Još jedan kandidat za literalne sekcije. Čovječe, kao da si mi rekao ''Dobar dan''. Inače, nemaš blagog pojma s kim razmjenjuješ priču....
Dobro, takvo je vrijeme...malo mediji, malo trend i ide to.
-
channel10
#24297 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pa cemu onda takva prica ako nisi takav? Ti si obicni trol ko i Covke ti i ekipa. Samo cete na kraju sami sebe istrolati.
-
Hafis
#24298 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ma dobro to...nego otkad je to uspjeh opstruirati provedbu izbora u Mostaru. po tebi neodržavanje izbora je poraz HDZ-a a pobjeda bošnjačke politike?horkesh wrote:
Koga boli briga kako će izgledati to rješenje, nema nijedne opcije gdje HDZ neće imati apsolutnu vlast u Domu naroda BiH, nema više ni Zubaka ni Lijanovića. Ono što je bitno je da niste ni milimetar iskoraka napravili po pitanju Predsjedništva BiH i Mostara.
Ode on opet na beletristiku. Ozbiljno, imaš talenta za ovu vrstu naracije. Iskoristi taj talent i očitu volju za takvom vrstom izražaja. Dobro, nije baš da bi se moglo upotrijebiti za izbornu promidžbu,,,prejako je ipak..otišlo bi u kategoriju govora mržnje, ali za neke male ekstremne nacionalističke strankice, ovo je izvanredan marterijal.Vidim, u zadnje vrijeme te krenulo da pišeš gluposti u par redova gdje, kao, odgovaraš nekome, a ustvari ga, mada samo u svojoj glavi, "prosipaš".
Ne znam što ti to treba, možda te malo prenijela jurišnička retorika s drugih, hrvatskih, portala, možda neki kompleks više vrijednosti od kojeg pati dosta Hrvata u BiH, ali nema problema - kad već hoćeš tako.
Dakle, Hrvati u BiH nemaju veselu budućnost, ma šta im Čović obećao, a za sve su, apsolutno sve, sami krivi, još od 1992. godine.
Pad je dug, spor i bolan, imate vi još puno do dna, ali ne brinite - i to se bliži. Što se mene tiče, vi ste se pokazali kao izdajice, zabili ste nož u leđu BiH u najgorem trenutku, ali mi je drago vidjeti da je pravda spora, ali - dostižna. U slučaju Praljka izrazito brza. Ti si, na kraju krajeva, samo još jedan dokaz u prilog ovoj tvrdnji - suzdržavaš se ovdje samo da ne dobiješ ban, ali povremeno ne uspiješ, te se tvoj "prijezir" i mržnja prema mrskim Bošnjama otvoreno pokažu. Guess what - ovaj put znamo kako razmišljate, nećete nas opet iskoristiti pa odbaciti.
Sad ovo slobodno pošalji Hrvatskim poštama za literarni prijedlog. A možeš i Dodiku zaplakati na ramenu, zna se kako se Hrvati obračunavaju s Bošnjama - idu plakati Srbima :
- horkesh
#24299 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ako nemaš šta odgovoriti, nemoj ni odgovoriti, a ovako presipaš šuplje u prazno u "replici", što je opet, treba priznati, tvoj omiljeni hobi. Valjda si tako navikao da glumiš pamet, šta li.Hafis wrote: Ma dobro to...nego otkad je to uspjeh opstruirati provedbu izbora u Mostaru. po tebi neodržavanje izbora je poraz HDZ-a a pobjeda bošnjačke politike?
Neodržavanje izbora onako kako ih je HDZ zamislio, gdje se zgražaju kako glas Bošnjaka može vrijediti više od glasa Hrvata, a što je apsolutno ono što traže svugdje drugo, je apsolutno pobjeda probosanske politike.
Realno, gdje god se HDZ može ikako zakočiti, to je automatska pobjeda. Do sada ste imali SDA pa vam je bilo lako, ali ta vremena se bliže kraju. Vi mislite da je to dobro, ali nije![]()
Hafis wrote: Ode on opet na beletristiku. Ozbiljno, imaš talenta za ovu vrstu naracije. Iskoristi taj talent i očitu volju za takvom vrstom izražaja. Dobro, nije baš da bi se moglo upotrijebiti za izbornu promidžbu,,,prejako je ipak..otišlo bi u kategoriju govora mržnje, ali za neke male ekstremne nacionalističke strankice, ovo je izvanredan marterijal.
Da sam Hrvat, mogao sam pisati za Dnevnik i biti poznat kao idući Milović ili Gudelj, majko mila
Govor mržnje, sinko, je kada čitavom narodu kažeš da je predmet sprdnje u vicevima. Ili, recimo, osporavaš njihov identitet. Nije govor mržnje reći da su bh. Hrvati izdajnici, zločinci i fašisti - to je sudski dokazana činjenica.
Govor mržnje bi bio kad bih ja rekao da su bh. Hrvati pobjegulje koje pate od kompleksa naspram Srba, a jedino su se borili tamo gdje nisu mogli pobjeći ili predati se kome. Još da dodam da ni danas ne mogu da prebole to što su taj inferiorni narod, Bošnjaci, slomili i prebili u sukobu... Ali - neću to reći
Naravno, odgovornost je individualna te se teret sudske presude ne prenosi na cijeli narod - osim, osim, ako kompletan taj narod ne stane iza zločina te zločinaca koji su ih počinili. To bi onda značilo da preuzimaju kolektivnu krivicu.
Da se vratimo na temu, najviše što HDZ može dobiti - izbor delegata u Dom naroda - je svakako sudska presuda, a čak ni to nije okončano. Lijepo je čuti da sve Čovićeve suze naspram drugih problema nisu promijenile - ama baš ništa.
Da je HDZ normalna stranka i da imaju imalo, ali imalo, poštovanja prema drugim narodima s kojima žive, to se moglo daleko lakše, brže i jeftinije riješiti.
-
Mirza007
#24300 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Prvo se Dom Naroda FBiH treba svesti na ingerencije Vijeca Naroda u PC pa se tek onda moze govoriti o promjeni nacina biranja poslanika u tom domu. Dok se to ne rijesi, badava je sva prica o izmjenama IZ. Izbori ce biti po starom zakonu a onda sta bude - bude.channel10 wrote:Koliko su dosad ovi iz hdz-a imali svojih zastupnika u Domu naroda i koliko im treba za blokadu? U odgovoru na ovo pitanje se krije na sta ce oni pristati. Oko toga je sva priča.