Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
Drvosjeca iz Dejcica

#2101 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

zenit dozic wrote:
SEYOboy wrote:šemso pravo bosansko ime :lol: . ili je možda azijsko?
Ko je reko da je bosansko :?
Ne fale se bosancerosi sa autohtonim imenima nego rvati pa mi onda cudno kako sami sebe demantuju :mrgreen:
Sto vi rvati stavljate na havatar turska :mrgreen: imena stavite nesto domace bosansko kao Tvrtko npr.
:lol: :thumbup:

Usput, SeYo je prijavljen administraciji iz razloga korištenja simbola paradržave koja je procesuirana pred Međunarodnim kaznenim sudom u Hagu za najgore zločine počinjene pod ovom upravom i zastavom.
dječak sa šibicama

#2102 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by dječak sa šibicama »

Hafis wrote:
Autor: B.net
Kako pišu nacistički srpski mediji bliski vladajućim strukturama u Genocidnoj tvorevini, SNSD i HDZ BiH predložiće novi zakon o Ustavnom sudu BiH, a na njegovoj izradi radiće eksperti dvije stranke, tako su najavili u petak njihovi lideri Milorad Dodik i Dragan Čović poslije sastanka u Banjaluci. Povodom pamfleta da Dodik i Čović izbacuju strance iz Ustavnog suda oglasio se Šemsudin Mehmedović, član Predstavničkog doma Paralemtarne skupštine Bosne i Hercegovine koje srpsko-hrvatskom dvojcu Dodik-Čović po pitanju Države BiH i Ustavnog suda poručio na svom FB profilu:

- Nikada nećete provesti svoj plan rušenja države. Pošto vrlo dobro znate da je jedan od stubova Dejtonskog sporazuma Ustavni sud BiH, okomili ste se na njega da ga srušite, nadajući se da ćete tako izazvati domino efekat.

Zapamtite!, strane sudije iz Ustavnog suda BiH mogu otići tek kada se u potpunosti vrati princip ustroja BiH kao građanske republike, po sistemu 1 čovjek - 1 glas.

Jer, strane sudije i jesu tu da bi osujetili disbalans, koji evo kako vidimo, uspješno provodite u CIK-u ovih dana, tako što ignorišete zakon, nadležnosti, pravo i pravdu i odlučujete tako da dovedete atmosferu do usijanja i sukoba. Želite Ukrajinu od BiH!? Za čije interese!? Recite javno!, - naglašava Mehmedović, i nastavlja da se urazume:

- Moj prijedlog vam je da se urazumite, i da prihvatite da ste izgubili kao što su izgubili Tuđman i Milošević, kaže Mehmedović, koji posebno ističe ulogu bh. patriota:

- Nas patriota je puno više nego što i možete pomisliti!
Žestoko ćemo se suprotstaviti vašim fašističkim težnjama, i skrivanjem vašeg kriminala!, – zaključio je Mehmedović.
Jeko ovaj Šemso?
K'o da je s ovog foruma ponik'o :lol:
Kako ne znas Semsu od Tesnja, SDA jastreb, patriJota.
Hafis

#2103 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Čuj Tešanj?? Pa zar još to ima :)
dječak sa šibicama

#2104 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Dvojica Semsa su proslavili Tesanj, Semso portir i Semso Mehmedovic.

Istina, ovaj drugi je vise "proslavio", pozicije su mu otprilike na rubu crne liste USofAmerica bjelosvjetskih terorista.
SkyLimit

#2105 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SkyLimit »

Bošnjaka u Tešnju ima koliko Hrvata u cijeloj Centralnoj Bosni.
Drvosjeca iz Dejcica

#2106 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Hafis wrote:Čuj Tešanj?? Pa zar još to ima :)
Jah, nije "svijet" samo Široki i Mostar. :mrgreen: Tešanj, to ti je ona najrazvijenija općina u F.BiH, za razliku recimo od Širokog...ima samo 7% nezaposlenih sa tendencijom opadanja. :) Što su ti predrasude.
zenit dozic

#2107 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by zenit dozic »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
zenit dozic wrote:
SEYOboy wrote:šemso pravo bosansko ime :lol: . ili je možda azijsko?
Ko je reko da je bosansko :?
Ne fale se bosancerosi sa autohtonim imenima nego rvati pa mi onda cudno kako sami sebe demantuju :mrgreen:
Sto vi rvati stavljate na havatar turska :mrgreen: imena stavite nesto domace bosansko kao Tvrtko npr.
:lol: :thumbup:

Usput, SeYo je prijavljen administraciji iz razloga korištenja simbola paradržave koja je procesuirana pred Međunarodnim kaznenim sudom u Hagu za najgore zločine počinjene pod ovom upravom i zastavom.
Nemoj tako pod tom zastavom se branila moderna krscanska europa od najezde zliH turaka :zzzz:
Hafis

#2108 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Jah, nije "svijet" samo Široki i Mostar. :mrgreen: Tešanj, to ti je ona najrazvijenija općina u F.BiH, za razliku recimo od Širokog...ima samo 7% nezaposlenih sa tendencijom opadanja. :) Što su ti predrasude.
Ma ja. Svi zaposleni u uslužnim djelatnostima a 7% ih još ćući. :)
Hafis

#2109 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

dječak sa šibicama wrote:Dvojica Semsa su proslavili Tesanj, Semso portir i Semso Mehmedovic.

Istina, ovaj drugi je vise "proslavio", pozicije su mu otprilike na rubu crne liste USofAmerica bjelosvjetskih terorista.
Da ne guglam zbog nekakvog Šemse, je li to onaj žuti što su mu prije par godina smještali nekakvu optužnicu za ratne zasluge, ili tako nešto?
dječak sa šibicama

#2110 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Hafis wrote:
dječak sa šibicama wrote:Dvojica Semsa su proslavili Tesanj, Semso portir i Semso Mehmedovic.

Da ne guglam zbog nekakvog Šemse, je li to onaj žuti što su mu prije par godina smještali nekakvu optužnicu za ratne zasluge, ili tako nešto?
Nije zut, i nisu mu smjestali nego ga vadili :D
Drvosjeca iz Dejcica

#2111 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Hafis wrote:
To kaže mali 'afis na forumu Klix-a. Ja bih se na tvome mjestu barem informisao. :mrgreen:
Hafis

#2112 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

dječak sa šibicama wrote:
Hafis wrote:

Nije zut, i nisu mu smjestali nego ga vadili :D
Dobro se raskokodako za nekog ko je bio u takvoj poziciji.
Znači SDA-ovska verzija Sefera Halilovića...doduše krkanskija.
Hafis

#2113 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Hafis wrote:
To kaže mali 'afis na forumu Klix-a. Ja bih se na tvome mjestu barem informisao. :mrgreen:
Čuj Tešanj :lol: Ma daj bola.
Šta rade? Taksiraju, prave bureke i štave kožu?
Koliko imaju hotela i teniskih terena u toj najrazvijenijoj općini :)
Drvosjeca iz Dejcica

#2114 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Hafis wrote: Čuj Tešanj :lol: Ma daj bola.
Šta rade, prave bureke i štave kožu?
Provjeri, šta ja znam, uporedi malo sa drugim općinama, pogledaj šta prave (najmanje uslužnih djelatnosti), pismen si insan zar ne? :mrgreen: Daleko od toga da je idealno da me ne shvatiš pogrešno ali eto Tešanj bi mogao biti primjer ostalim općinama u nekim našim BH gabaritima. Uvijek može bolje, slažem se.

P.S Nego Afize šta ovo Moor govori da je Stolac grad svih njenih građana...šta ovo išareti ovaj stranac? Eno i kancelariju sebi otvorilo dole. :mrgreen:
SEYOboy

#2115 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SEYOboy »

Provjeri, šta ja znam, uporedi malo sa drugim općinama, pogledaj šta prave (najmanje uslužnih djelatnosti), pismen si insan zar ne? :mrgreen: Daleko od toga da je idealno da me ne shvatiš pogrešno ali eto Tešanj bi mogao biti primjer ostalim općinama u nekim našim BH gabaritima. Uvijek može bolje, slažem se.

P.S Nego Afize šta ovo Moor govori da je Stolac grad svih njenih građana...šta ovo išareti ovaj stranac? Eno i kancelariju sebi otvorilo dole. :mrgreen:
koji argument :-) . u općini tešanj ima oko 10000 zaposlenih te oko 7000 nezaposlenih. pravi giganti nema šta
Hafis

#2116 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Koliko sam čuo, radi se o vrijednim i pametnim ljudima (mi ovje kažemo - liskama, u prevodu teško ih je prejebati i oni će prije tebe nego ti njih) i da dobro odskaču od prosječnog okolnog bosanskog mentaliteta '- kako ćemo - lako ćemo. I da su za razliku od okolnih mjesta veoma uspješna općina - U TIM OKVIRIMA.
Međutim, porediti ih sa standardom Širokog Brijega je nemoguće. U pitanju su ogromne razlike...da sad ne razglabam
Hafis

#2117 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Što je tu neobično. Pa i Kalesija je grad svih njenih građana, ta nije moja.
Drvosjeca iz Dejcica

#2118 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Hafis wrote:
Koliko sam čuo, radi se o vrijednim i pametnim ljudima (mi ovje kažemo - liskama, u prevodu teško ih je prejebati i oni će prije tebe nego ti njih) i da dobro odskaču od prosječnog okolnog bosanskog mentaliteta '- kako ćemo - lako ćemo. I da su za razliku od okolnih mjesta veoma uspješna općina - U TIM OKVIRIMA.
Međutim, porediti ih sa standardom Širokog Brijega je nemoguće. U pitanju su ogromne razlike...da sad ne razglabam
4000+ nezaposlenih na jedva 29000 stanovnika...
GRUDE – Nova godina za 10.480 osoba u Zapadnohercegovačkoj županiji koje traže posao nije baš najbolje počela. Riječ je o najvećem broju nezaposlenih od kada postoji ova županije i u odnosu na isto razdoblje prošle godine broj je veći za 762 osobe.
Dok je u odnosu na mjesec dana ranije veći za 151 osobu.
Kada je riječ o ovom crnom broju, prednjači općina Široki Brijeg s 4093 nezaposlenih.
Interesantna statistika...Tešanj i Široku bare/bare.

smrdim/vijest/istrazili-s ... ika-181689
Banksy

#2119 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Banksy »

Hafis wrote:
Ma ja. Svi zaposleni u uslužnim djelatnostima...

Koliko imaju hotela i teniskih terena u toj najrazvijenijoj općini
Šta su hoteli i teniski tereni, materijalna proizvodnja...? :mrgreen:

Baba o kolačima, Zapadna Hercegovina o uslužnim djelatnostima...
Banksy

#2120 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Banksy »

Hafis wrote:
porediti ih sa standardom Širokog Brijega je nemoguće. U pitanju su ogromne razlike...da sad ne razglabam
:lol:
Drvosjeca iz Dejcica

#2121 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Banksy wrote:
Hafis wrote:
porediti ih sa standardom Širokog Brijega je nemoguće. U pitanju su ogromne razlike...da sad ne razglabam
:lol:
Čekaj, čovjek ima pravo. Pola Širokog (Hercegovine) radi u HR ili u Austriji na baušteli i kada dođe u Široki (rodno mjesto) troši više nego što može potrošiti neko kor radi recimo u frizerskom salonu ili autoprani u Širokom. Moram konstatovati da Afis ima pravo ovdje. :mrgreen:
daddy-kool

#2122 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by daddy-kool »

Banksy wrote:
Hafis wrote:

Nisu im loše uslužne djelatnosti u z. Hercegovini. :D
SaraFina

#2123 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

Drvosjeca iz Dejcica

#2124 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

daddy-kool wrote:
Banksy wrote:
Hafis wrote:

Nisu im loše uslužne djelatnosti u z. Hercegovini. :D
Prodaja polovnih sumnjivih automobila, kladionica, prodaja polovnih automobila, prodajno predstavništvo, prodajno predstavništvo, prodajno predstavništvo, prodaja polovnih sumnjivih automobila, kladionica, proizvodnja....pa tako u krug. :oops:
SaraFina

#2125 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

Post Reply