Reisova wrote:Ne znam da li je to neko ranije pomenuo ali osnovni pad nataliteta je prije svega u opštoj nesigurnosti. Naime, svaka cura/žena konta kako će posao sačuvati i to je veliki problem, pogotovo u privatnim firmama gdje se bukvalno ucjenjuju. Dalje je veliki problem naknada za porodiljsko odsustno koja je definisana od firme do firme, a pogotovo jer se sada sve manje gotovo nikako ne isplaćuju naknade. Uhar je to mada je cca.300KM premalo ali i to je uhar jer je sve oko djeteta preskupo.
U Sarajevu su se koliko, toliko redovno isplaćivale te naknade, a čini mi se da oni HAJVANI u Mostarskoj županiji porodiljsku naknadu godinama NE ISPLAĆUJU što je sramota.
Vjerujte osnovni problem je ova nesigurnost i pitanja kako a šta, a po meni poslije dolaze stvari tipa emancipacije, drugačijih pogleda na život i neke zamišljene slike kako bi život trebao izgledati tipa stan auto itd...
Bez uvrede ali bez porodiljskog, bez djecijeg dohotka, bez posla, bez hrane i icega u somaliji redaju djecu ko ludi.
Ljudi jednostavno nece da goje, modernizacija. Draze svakome da se ne sekira i da ode na more, kupi auto nego da 6-toro djece goji