Velika Albanija

Locked
theTruePath

#126 Re: Velika Albanija

Post by theTruePath »

jesu muslimanska,ulema kaze tako
CSKA

#127 Re: Velika Albanija

Post by CSKA »

ulciscorr wrote:
CSKA wrote:@ulciscorr&fantom

Postupke Srba sam u BiH milion puta nazvao fasizmom i nesto najgorim sto se moglo desiti na svijetu...samo sto to ne daje opravdanje da se ubijaju djeca i ruse spomenici na Kosovu...ti prvi (ulciscorr) kazes da su dobro i prosli :roll: ,hebote dobro smo prosli sa samo dva ubijena djecaka,Boze...
I kao drugo prikladnije je da ih zovem talibanima,sto i jesu, nego kao Bus kada je izvalio da su to islamski fasisti.

@ Alfons Kauders

Koja prica....kada Mladic dodje,ubija,kolje,i kaze to radimo zbog osvete nad Turcima,Dahijama...to je onda zlo...kada ovi talibani pale crkve onda je to zbog kosmicke pravde,i jos sam ja primjer neki jer mi se gade ubice i ovi sto ruse,pa stvarno trebas imati zeludac i napisati tako nesto.
Pa kako to nazivas Albance talibanima zato sto su srusili nekoliko crkava a ne nazivas talibanima Srbe koji porusise na stotine dzamija i katolickih crkava u Bosni i Hrvatskoj... ?

Cemu dvostruki standardi?
Nazivam ih cetnicima i fasistima,jer su cetnici sinonim za pravoslavne(Srpske) fasiste.
theTruePath

#128 Re: Velika Albanija

Post by theTruePath »

a talibani imaju s albancima sta????
fantom slobode

#129 Re: Velika Albanija

Post by fantom slobode »

radostan dan wrote:
fantom slobode wrote:znaci nista od velike Madjarske...a taman su vratili posljednje dugove MMF-u...
trenutno je tako.
maksimalista ima svugdje, ali su u manjii. i mađarskih,srpskih, bugarskih, sve jedno...

Mozda se pozale jer vise nema Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca (vidi - pa njima je pripala gorespomenuta teritorija)...ja znam neke koji su se zalili sto im narod ostade izvan granica...a bili su kasnije porazeni...nakon herojskog otpora od 73 dana...
more bit, pa austrija i madžarska traže svoje i po bosni...život je more... :mrgreen:
A sta je sa ovom velikom Albanijom...ima li jos sporazuma sa jejikom Srbijom koja ju je stalno prizivala ili se sve zavrsilo? Onaj Brisel malo, malo, pa se nesto dosjeti...
sad će priznanje, iza velike gospojine. :wink:
Hvala ti puno na odgovorima...a nisu svugdje bili u manjini...lako to u vecinu preraste...vidjelo se u praksi, zar ne!

A pa to i mislim...sto da ne...Ono Madzarska do Jadrana...jeste, zivot je more...E za Austriju bas ne znam...malo je i problem sto ne granice sa nama...ali hajde, onda bi svi mi radili u Austriji...Znaci prvo da Madjari povrate te neke dijelove uzete prije manje od 100 godina, pa smo mi na redu...super...

A znaci eto priznanja...ja sam mislio da moraju jos malo da se dogovore oko onih dolina, puta za Nis, mozda i Sandzaka...svakako bi tako neki iz BG rekose Ganici...je li to znaci da bi onda mi granicili sa Velikom Albanijom (mislim i to bi prica pricana iz istih gorepomenutih, vrlo uvjerljiva, a nikako da se desi) ili....
Altair_SA

#130 Re: Velika Albanija

Post by Altair_SA »

ulciscorr wrote:

Postupke Srba sam u BiH milion puta nazvao fasizmom i nesto najgorim sto se moglo desiti na svijetu...samo sto to ne daje opravdanje da se ubijaju djeca i ruse spomenici na Kosovu...ti prvi (ulciscorr) kazes da su dobro i prosli :roll: ,hebote dobro smo prosli sa samo dva ubijena djecaka,Boze...
I kao drugo prikladnije je da ih zovem talibanima,sto i jesu, nego kao Bus kada je izvalio da su to islamski fasisti.

@ Alfons Kauders

Koja prica....kada Mladic dodje,ubija,kolje,i kaze to radimo zbog osvete nad Turcima,Dahijama...to je onda zlo...kada ovi talibani pale crkve onda je to zbog kosmicke pravde,i jos sam ja primjer neki jer mi se gade ubice i ovi sto ruse,pa stvarno trebas imati zeludac i napisati tako nesto.
Pa kako to nazivas Albance talibanima zato sto su srusili nekoliko crkava a ne nazivas talibanima Srbe koji porusise na stotine dzamija i katolickih crkava u Bosni i Hrvatskoj... ?

Cemu dvostruki standardi?
Porusili su preko 1000 dzamija, mala ispravka, a eno pozivaju na raznoraznim igrankama, ili kako bi vec to smece nazvao, na novi Genocid. I staro i mlado igra kolce uz pozive na novi Genocid :oops: Idila u Genociditetu :lol:
Alfons Kauders

#131 Re: Velika Albanija

Post by Alfons Kauders »

@ Alfons Kauders

a gdje sam ja rekao da je radi "kozmicke pravde"?! :-) ili se mozda ne razumijemo najbolje... :-)

rekao sam da su motivi drugaciji... ovi ubijaju i ruse radi religije, ovi radi nacionalizma (i osvete)... rezultat je isti, i imam podjednako negativno misljenje o budalama koje ruse radi vjere i radi sovinistickih bajki... ne znam cime sam ti dao povod da zakljucis da furam neku "kozmicku pravdu" - bice da nemas argumenata pa malo lazes...

a ti si primjer zato jer cijeli jedan narod nazivas talibanima... sto je otprilike isto kao da nazoves srbe cetnicima, hrvate ustasama ili austrijance nacistima... smijesno fakat
Alfons Kauders

#132 Re: Velika Albanija

Post by Alfons Kauders »

CSKA wrote:
Nazivam ih cetnicima i fasistima,jer su cetnici sinonim za pravoslavne(Srpske) fasiste.
pa onda nazivaj albance koji ruse crkve balistima, a ne talibanima... jer oni to ne rade radi vjere, vec nacionalizma
radostan dan

#133 Re: Velika Albanija

Post by radostan dan »

fantom slobode wrote: Hvala ti puno na odgovorima...a nisu svugdje bili u manjini...lako to u vecinu preraste...vidjelo se u praksi, zar ne!
ovoj zadnjoj ili predzadnjoj, ili iz 1914. ili onoj od prije par vijekova? :mrgreen:
A pa to i mislim...sto da ne...Ono Madzarska do Jadrana...jeste, zivot je more...E za Austriju bas ne znam...malo je i problem sto ne granice sa nama...ali hajde, onda bi svi mi radili u Austriji...Znaci prvo da Madjari povrate te neke dijelove uzete prije manje od 100 godina, pa smo mi na redu...super...
ne znam za tebe, ja ću s madžarima, sviđa mi se njihova kuhija i ostalo... :)
A znaci eto priznanja...ja sam mislio da moraju jos malo da se dogovore oko onih dolina, puta za Nis, mozda i Sandzaka...svakako bi tako neki iz BG rekose Ganici...je li to znaci da bi onda mi granicili sa Velikom Albanijom (mislim i to bi prica pricana iz istih gorepomenutih, vrlo uvjerljiva, a nikako da se desi) ili....
ma sve ide, dont vori... :)
Mina_88

#134 Re: Velika Albanija

Post by Mina_88 »

Nema bas smisla nazivati Albance talibancima. Talibanci ne bi nikad katolicke crkve razlikovali od pravoslavnih. A na Kosovu katolicke crkve niko ne dira, naprotiv gradi se najveca katolicka katedrala u ovom dijelu Evrope u Pristini.
fantom slobode

#135 Re: Velika Albanija

Post by fantom slobode »

radostan dan wrote:
fantom slobode wrote: Hvala ti puno na odgovorima...a nisu svugdje bili u manjini...lako to u vecinu preraste...vidjelo se u praksi, zar ne!
ovoj zadnjoj ili predzadnjoj, ili iz 1914. ili onoj od prije par vijekova? :mrgreen:
ne znam za tebe, ja ću s madžarima, sviđa mi se njihova kuhija i ostalo... :)
ma sve ide, dont vori... :)
onoj sto smo bili svjedoci...a mozes i u predzadnjoj...nego te od prije par vekova...je li to ono kad pronosase mosti...one legende i mitovi... :thumbup: da, da...bas od toga je i pocelo...dobro si...znaci sjecas se...

Ja cu sa madzaricama...one su onako vatrene...pa sad mozda i ove iz Sarajeva postanu takve prilikom promjene pasosa...samo ti sa madzarima...mojne im samo u solju gledat' ;-) sta ces, ako se rasplacu ili pritisnu zelju...

Dobro je da sve ide...ne sekiram se ja uopste...kod nas ti je uvijek zdravlje i rahatluk na prvom mjestu...

Znaci bidne...odlicno...kako ste vi samo rahat sa svojom zapadnom granicom...jesi li ti to primjetio...trebali bi poceti da gradite prijateljske odnose...nikad se ne zna...
CSKA

#136 Re: Velika Albanija

Post by CSKA »

theTruePath wrote:a talibani imaju s albancima sta????
Ajde sad se pravi lud....preko 90% Albanaca se na Kosovu izjasnilo da su islamske vjeroispovjesti.Meni su cetnici sinonim za pravoslavni ekstremizam,tako su mi talibani sinonim za islamski ekstremizam.

@ Alfons Kauders

Hebote novi momenat na forumu....paljenje Crkve nije medjureligijska netrpeljivost :? Pa srusis,zapalis preko 35 crkvih i kazes to nije radi vjere....pa stvarno,svaka cast na ovim otkricima.To o motivima je jeftino opravdavanje zlocina,ti si ocigledan primjer zasto SDP nije nikada uspio u BiH.Umotavanjem neke stvari u celofan,ipak ostaje ona stvar.
I prekini vise pakovati,ja sam nazvao ove sto ruse talibanima,cetnicima Srbe koje su rusili po BiH,a ne cijele narode...sad sto si se upleo pa se ne znas izvaditi tvoj problem,sva sreca pa ima sve zapisano ovdje.
Alfons Kauders

#137 Re: Velika Albanija

Post by Alfons Kauders »

CSKA wrote:
theTruePath wrote:a talibani imaju s albancima sta????
Ajde sad se pravi lud....preko 90% Albanaca se na Kosovu izjasnilo da su islamske vjeroispovjesti.Meni su cetnici sinonim za pravoslavni ekstremizam,tako su mi talibani sinonim za islamski ekstremizam.

@ Alfons Kauders

Hebote novi momenat na forumu....paljenje Crkve nije medjureligijska netrpeljivost :? Pa srusis,zapalis preko 35 crkvih i kazes to nije radi vjere....pa stvarno,svaka cast na ovim otkricima.To o motivima je jeftino opravdavanje zlocina,ti si ocigledan primjer zasto SDP nije nikada uspio u BiH.Umotavanjem neke stvari u celofan,ipak ostaje ona stvar.
I prekini vise pakovati,ja sam nazvao ove sto ruse talibanima,cetnicima Srbe koje su rusili po BiH,a ne cijele narode...sad sto si se upleo pa se ne znas izvaditi tvoj problem,sva sreca pa ima sve zapisano ovdje.
pa nije

koliko su amerikanci npr. srusili bogomolja dok su bombardovali njemacku... jesu li to uradili radi svoje religije? ili neceg drugog...

to sto neko srusi tudju bogomolju ne znaci automatski da je bio motivisan radikalnom interpretacijom vlastite religije, kao talibani...

a po tebi svako ko spali srpsku crkvu je to uradio zato jer je vjerski fanatik... to jednostavno ne stoji, i zato ne stoji ni nazivanje albanaca talibanima, cak ni onih koji ruse crkve - jer da su fakat takvi majmuni, rusili bi i katolicke crve...
zavrzlama

#138 Re: Velika Albanija

Post by zavrzlama »

srbija bi trebala podignuti najveci spomenik u svijetu Amerima i NATO-u,jer su ih istjerali sa Kosova i oduzeli im isto...zamislite da je srbija napravila jednu Srebrenicu na Kosovu,danas bi bilo 20 Kosovskih Mosada koji bi svaki mjesec ubijali srbe gdje bi stigli...srbija ima samo jos jedan problem da iseli ono malo srba sa sjevera i gradi kineski zid prema granici sa Kosovom,jer su se namirili na malo vece nacionaliste nego su oni sami...srbija treba biti zadovoljna ako velika albanija ne predvidja i presevsku dolinu :D

Mislim da Ameri i evropa ne bi dozvolili Kosovu spajanje sa Alabnijom...zato je velika albanija samo izgovor sa stvaranje neke druuge velike drzave....pitam se koje? :D
radostan dan

#139 Re: Velika Albanija

Post by radostan dan »

Alfons Kauders wrote:
pa nije

koliko su amerikanci npr. srusili bogomolja dok su bombardovali njemacku... jesu li to uradili radi svoje religije? ili neceg drugog...

to sto neko srusi tudju bogomolju ne znaci automatski da je bio motivisan radikalnom interpretacijom vlastite religije, kao talibani...

a po tebi svako ko spali srpsku crkvu je to uradio zato jer je vjerski fanatik... to jednostavno ne stoji, i zato ne stoji ni nazivanje albanaca talibanima, cak ni onih koji ruse crkve - jer da su fakat takvi majmuni, rusili bi i katolicke crve...
to nije radioaktivno, to je malo radioaktivno

ekološka sekcija izašla na teren.

:mrgreen:

:sax:
RATM56

#140 Re: Velika Albanija

Post by RATM56 »

zavrzlama wrote:srbija bi trebala podignuti najveci spomenik u svijetu Amerima i NATO-u,jer su ih istjerali sa Kosova i oduzeli im isto...zamislite da je srbija napravila jednu Srebrenicu na Kosovu,danas bi bilo 20 Kosovskih Mosada koji bi svaki mjesec ubijali srbe gdje bi stigli...srbija ima samo jos jedan problem da iseli ono malo srba sa sjevera i gradi kineski zid prema granici sa Kosovom,jer su se namirili na malo vece nacionaliste nego su oni sami...srbija treba biti zadovoljna ako velika albanija ne predvidja i presevsku dolinu :D

Mislim da Ameri i evropa ne bi dozvolili Kosovu spajanje sa Alabnijom...zato je velika albanija samo izgovor sa stvaranje neke druuge velike drzave....pitam se koje? :D
Postoje i u kosovskom i albanskom parlamentu stranke koje zagovaraju ujedinjenje. Na stranu srpska zluradost ali izmakni se već jednom iz tog srbocentričnog pogleda na svet, vreme je da spoznaš da i neke druge nacije katkad ubijaju.
CSKA

#141 Re: Velika Albanija

Post by CSKA »

Alfons Kauders wrote: pa nije

Joj Alfonso,Alfonso....

Kada su Ameri bombardovali Njemacku,oni su to radili prije sedamdesetak godina,iz neba,bez gprs-a,satelita,mapa,itd...nego po principu ispusti bombe i srusi sve,ukljucujuci i crkve....
Dok su ovi dosli,usli u crkvu,popeli se na nju,zapalili je,srusili je,sravnili je....velika je to razlika izmedju ta dva primjera...ima ona zlatna narodna "nije majka Muju klela sto se kladio,nego sto se vadio".
I ja ne mogu da vjerujem da raspravljam sa likom koji tvrdi da je bio glasac SDP-a o motivima paljenja neke bogomolje...pa ako je ovakva gradjanska struja u BiH kakva je tek desna.
Last edited by CSKA on 21/08/2013 21:42, edited 1 time in total.
zavrzlama

#142 Re: Velika Albanija

Post by zavrzlama »

RATM56 wrote:
zavrzlama wrote:srbija bi trebala podignuti najveci spomenik u svijetu Amerima i NATO-u,jer su ih istjerali sa Kosova i oduzeli im isto...zamislite da je srbija napravila jednu Srebrenicu na Kosovu,danas bi bilo 20 Kosovskih Mosada koji bi svaki mjesec ubijali srbe gdje bi stigli...srbija ima samo jos jedan problem da iseli ono malo srba sa sjevera i gradi kineski zid prema granici sa Kosovom,jer su se namirili na malo vece nacionaliste nego su oni sami...srbija treba biti zadovoljna ako velika albanija ne predvidja i presevsku dolinu :D

Postoje i u kosovskom i albanskom parlamentu stranke koje zagovaraju ujedinjenje. Na stranu srpska zluradost ali izmakni se već jednom iz tog srbocentričnog pogleda na svet, vreme je da spoznaš da i neke druge nacije katkad ubijaju.

uvijek i kadkad nije isto ;-)
RATM56

#143 Re: Velika Albanija

Post by RATM56 »

zavrzlama wrote:
Ne sumnjam. Pošto prvi ubijaju uvijek, onda za prošlogodišnji masakr petorice makedonskih mladića srpski i albanski nacionalizam snose jednaku odgovornost je li tako?
Alfons Kauders

#144 Re: Velika Albanija

Post by Alfons Kauders »

CSKA wrote:
Alfons Kauders wrote: pa nije

Joj Alfonso,Alfonso....

Kada su Ameri bobmardovali Njemacku,oni su to radili prije sedamdesetak godina,iz neba,bez gprs-a,satelita,mapa,itd...nego po principu ispusti bombe i srusi sve,ukljucujuci i crkve....
Dok su ovi dosli,usli u crkvu,popeli se na nju,zapalili je,srusili je,sravnili je....velika je to razlika izmedju ta dva primjera...ima ona zlatna narodna "nije majka Muju klela sto se kladio,nego sto se vadio".
I ja ne mogu da vjerujem da raspravljam sa likom koji tvrdi da je bio glasac SDP-a o motivima paljenja neke bogomolje...pa ako je ovakva gradjanska struja u BiH kakva je tek desna.
pa i albanski nacionalisti to rade radi tehnologije... :D da mogu, radije bi bombardovali beograd, a ovako ruse prvo sto im padne pod ruku, tj. crkve koje su jedino sto je ostalo od srba na kosovu... :D

ali po stoti put, oni ruse crkve radi nacionalizma, ne radi neke radikalne vehabijske struje koja je preko noci zarazila prilicno sekularni narod Kosova... ako mozes dokazati da crkve uistinu ruse bradate vehabije koje imaju bilo sta zajednicko sa talibanima, bujrum dokazi nam to, valjda nece biti problem...

jedino sto albanski nacionalisti i talibani imaju zajednicko je sto dobar dio njih koristi politicka preseravanja za valjanje horsa... :D
nekaneka

#145 Re: Velika Albanija

Post by nekaneka »

Nemamo arapska imena, nego muslimanska, vjera nije arapska nego muslimanska (vjera svih muslimana, ne samo arapa) za obicaje OK, turci su bili 500 godina mada se njihovi obicaji dosta razlikuju od arapskih, daj mi nabroj neke rijeci molim te Pa kojoj grupi jezika pripada bosanski jezik? Sve te rijeci koje vec zamisljas u glavi su turcizmi te ih nema u pravilnome bosanskome jeziku-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ma nemoj ti meni reci molim ,,turcizmi,,a koliko to turcizma ima u cijelom tom tvom tekstu sto si napisao.koji inace nije kratak,,,jezik je slovenski nesumnjivo,,i dan danas ces razumiti ceha ili poljaka kad prica dok za turcina nisam siguran..
Alfons Kauders

#146 Re: Velika Albanija

Post by Alfons Kauders »

nekaneka wrote:Nemamo arapska imena, nego muslimanska, vjera nije arapska nego muslimanska (vjera svih muslimana, ne samo arapa) za obicaje OK, turci su bili 500 godina mada se njihovi obicaji dosta razlikuju od arapskih, daj mi nabroj neke rijeci molim te Pa kojoj grupi jezika pripada bosanski jezik? Sve te rijeci koje vec zamisljas u glavi su turcizmi te ih nema u pravilnome bosanskome jeziku-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ma nemoj ti meni reci molim ,,turcizmi,,a koliko to turcizma ima u cijelom tom tvom tekstu sto si napisao.koji inace nije kratak,,,jezik je slovenski nesumnjivo,,i dan danas ces razumiti ceha ili poljaka kad prica dok za turcina nisam siguran..
gdje je u bilo kakvim vjerskim tekstovima odredjeno koja su imena muslimanska a koja ne?
zavrzlama

#147 Re: Velika Albanija

Post by zavrzlama »

RATM56 wrote:
zavrzlama wrote:
Ne sumnjam. Pošto prvi ubijaju uvijek, onda za prošlogodišnji masakr petorice makedonskih mladića srpski i albanski nacionalizam snose jednaku odgovornost je li tako?

ode ti daleko...ovako evo ti mog vidjenja razlike izmedju srpskog i albanskog nacionalizma...

albanski nacionalizam uglavnom se zasniva na ocuvanju vlastitog prostora i nedozvoljavanja drugim da im ugrozavaju zivotni prostor,a tudje uglavnom kupuju parama...

srpski nacionalizam uglavnom se zasniva na otimanju tudjeg i bioloskim istrebljenjem drugih....
Alfons Kauders

#148 Re: Velika Albanija

Post by Alfons Kauders »

zavrzlama wrote:
RATM56 wrote:
zavrzlama wrote:

ode ti daleko...ovako evo ti mog vidjenja razlike izmedju srpskog i albanskog nacionalizma...

albanski nacionalizam uglavnom se zasniva na ocuvanju vlastitog prostora i nedozvoljavanja drugim da im ugrozavaju zivotni prostor,a tudje uglavnom kupuju parama...

srpski nacionalizam uglavnom se zasniva na otimanju tudjeg i bioloskim istrebljenjem drugih....
da - plus religija igra dosta vecu ulogu u srpskom nego albanskom nacionalizmu
CSKA

#149 Re: Velika Albanija

Post by CSKA »

Alfons Kauders wrote:
CSKA wrote:
Alfons Kauders wrote:
pa i albanski nacionalisti to rade radi tehnologije... :D da mogu, radije bi bombardovali beograd, a ovako ruse prvo sto im padne pod ruku, tj. crkve koje su jedino sto je ostalo od srba na kosovu... :D

ali po stoti put, oni ruse crkve radi nacionalizma, ne radi neke radikalne vehabijske struje koja je preko noci zarazila prilicno sekularni narod Kosova... ako mozes dokazati da crkve uistinu ruse bradate vehabije koje imaju bilo sta zajednicko sa talibanima, bujrum dokazi nam to, valjda nece biti problem...

jedino sto albanski nacionalisti i talibani imaju zajednicko je sto dobar dio njih koristi politicka preseravanja za valjanje horsa... :D
Sad ti kao mene zezas,ja da dokazujem da spaljene crkve nisu unistenje iz vjerskih razloga.I jos to napisano uz tonu smajila.Sad da ti dodje neko iz Srbije ili RS-a,i kaze dokazi da Srbi nisu palili dzamije po Bosni iz vjerskih razloga i ostavi par ovakvih :D :D :D ...iskreno mi reci sta bi mu napisao ?
RATM56

#150 Re: Velika Albanija

Post by RATM56 »

zavrzlama wrote:
RATM56 wrote:
zavrzlama wrote:

Budalaštine, a služiš se i neproverljivim argumentima, tzv ''prirodne'' granice Albanije nisu ništa legitimnije od ''prirodnih'' granica V.Srbije.

Nisam ja otišao daleko, već baš tamo gde treba. Od 10. juna 1999. albanski nacionalizam je odneo daleko više života nego srpski koji je NATO intervencijom izolovan. Ali tebi i takvima je on i dalje najveća pretnja na Balkanu iako, ponavljam, pre samo godinu dana je albanski nacionalizam odneo PET života u mirnodopskim uslovima.
Locked