VEHABIJE NA ASVALTU

Post Reply
iguman

#76 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by iguman »

Logsy wrote:
iguman wrote:
Posto ne zivim u SA od 1992 mozes li mi reci je li to problem ako nosim krst oko vrata?

I da tek kada krenu od vrata do vrata shvatices obim problema.
mislim da nije problem...ukoliko krst nije metar sa metar...i tad ces prije dobit komentar "vidi seljacine"...ja bih makar tako komentarisala....manji privjesci koje ljudi nose radi sebe meni licno, a mislim i vecini, nisu problem....

ne znam bas jesil ti mene shvatio...ja njih smatram problemom...problemom pred kojim vecina zatvara oci....
Ma skonto sam te skroz nego me cisto interesovalo koliko se grad promijenio, odnosno ljudi.

Znaci da pazim na dimenzije a i nisi bas sigurna na reakcije
Logsy

#77 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by Logsy »

iguman wrote:
Logsy wrote:
iguman wrote:
Posto ne zivim u SA od 1992 mozes li mi reci je li to problem ako nosim krst oko vrata?

I da tek kada krenu od vrata do vrata shvatices obim problema.
mislim da nije problem...ukoliko krst nije metar sa metar...i tad ces prije dobit komentar "vidi seljacine"...ja bih makar tako komentarisala....manji privjesci koje ljudi nose radi sebe meni licno, a mislim i vecini, nisu problem....

ne znam bas jesil ti mene shvatio...ja njih smatram problemom...problemom pred kojim vecina zatvara oci....
Ma skonto sam te skroz nego me cisto interesovalo koliko se grad promijenio, odnosno ljudi.

Znaci da pazim na dimenzije a i nisi bas sigurna na reakcije
pa cuj ako ti je zadovoljstvo nositi krst metar sa metar pa ti probaj... :-D

nisam sigurna na reakcije....a jesil ti siguran da ces ustat ujutro ziv i zdrav ;-)
iguman

#78 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by iguman »

Ne nosim nakit a vec je 03:25 tako da imam velike sanse da docekam jutro :D
iguman

#79 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by iguman »

VektoR wrote:Prvo ih je bilo malo... vremenom su se sirili... kada smo shvatili da ih je vise nego nas... bilo je vec kasno... Bojim se da nas ovako nesto ne strefi... ni krive ni duzne...

Na pocetku, su bili upadljivi... i plaho radikalni... i udarili su kod normalnih ljudi na zid... NO medjutim... malo kasnije postadose mudri... malo vise fleksibilni... dodvorise se vjerskim poglavarima... pocese (sto je najgore od svega) rad sa djecom kroz razlicite manifestacije, aktivnosti, kurseve i edukacije... i nikome vise ne smetase... niko ih ne primijeti...

Da ne bi ovog "pederskog" festivala... niko ne bi ni glave okren'o prema njima... dzaba sto kazu da "nevjerujemo" kako treba... i sto nije ispravno ono sto su nas nase nene ucile...
Nikome ne zasmetase nova pravila da oko toga digne hampu oko toga... a vjerski poglavari sute... niti se javno ogradjuju, niti koji klinac...
Ako ce nam ovo probuti svijest... trebali bi "pederima" planirati i spomenik...

Dok imaju precutnu podrsku vjerskih poglavara, a neki od njih su i sami usli u njihove redove... iz dana u dan ce ih biti sve vise... a mi mozemo ovdje palamuditi do besvijesti... nista necemo postici... ali... mozemo ih bojkotovati... nekako... recimo izbjegavati kupovinu njihovih dzidza od kojih se finansiraju..,

Koga je prvo bilo malo? Vehabija ili onih...znas :D
Leonid Breznjev

#80 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by Leonid Breznjev »

:-) :-) :-)
iguman

#81 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by iguman »

Arslan wrote::-) :-) :-)
:shock: :shock: :shock:

#82 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by location »

Vision 2020 wrote:Vehabije su dobre samo kad je rat, inace nam ne trebaju.
Pa u tome je i problem, kad nekoga pozoves u rat, nakon rata si njihov rob.
iguman

#83 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by iguman »

location wrote:
A sta da radim ja koji ih nisam zvao a sada treba da se sudaram sa njima po haustorima i ulici?

Btw yebe te avatar :evil:
piupiu

#84 Re: "Smrtonosni virus"

Post by piupiu »

homar wrote:
Lincoln-Burrows wrote:Sad sam vidio da ima tema o ovome, neka se obriše ili premjesti na nju.
Vidio si ti i ranije da postoji ne jedna tema o vehabijama, nego na desetine na ovom forumu. Ako čovjek malo dublje promisli nije mu teško zaključiti da je nekima cilj otvaranja ovakvih tema BiH prikazati fundementalističkom tvorevinom prema stranom faktoru. Kako ti to sve bolje vidiš iz Hrvatske od mene koji sam ovdje preživio sve golgote agresije i genocida, uzdržat ću se svakog komentara na tvoje pisanje, koje je očito u službi određene politike ili obavještajne službe. Imam puno prijatelja Hrvata i niti nijedan nije kao ti islamofobista, evo danas sam primio puno čestitki za Bajram od njih. Takođe i ja sam pažljiv prema njima za sve katoličke praznike. U takvim odnosima sam i sa Srbima pravoslavcima. Daj jednom vi sa izdvojenog mjesta van BiH prestanite da nam zagorčavate život u svrhu "viših" interesa ili ti bolje rečeno velikodržavnih interesa vaših sadašnjih domovina.
:shock: Opet neka bjelosvjetska zavjera, je l' da ... :roll:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#85 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by PipiDugaDevetka »

location wrote:
Ti, neki pozvani u rat, kako uđoše u slobodni dio RBiH? Nije mi jasno.

Da li je Prvi predsjednik RBiH primao pomoć od rahmetli Fahda na neki državni račun ili,...?
Mislim, neko ti pomogne, pa kasnije, ne možeš mu reći: Fala ti na pomoći za vrijeme rata, ali nemoj me sad eksteritorijalno meziti,... itd.
Giordano

#86 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by Giordano »

Giordano, pregledaj pm-inbox.. Arslan

:roll:

:shock: :shock: :shock:

:roll:
WizzardFromBOZ

#87 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by WizzardFromBOZ »

Ponekad s'proljeca wrote: Kad t.k.z. Vehabije budu silom poceli nekoga utjerivati u svoj red e onda se javite!!!!!

pametan nece cekati da ga netko pocne silom "utjerivati u svoj red" pa da tek onda reagira...

carla del ponte wrote:Vehabije ne-vehabije, al' Islamska policija djeluje: gldeaju da li postiš, popoje li se koja u vrijeme Ramazana, ode li se koji put u džamiju, idu li djeca u mejtef, sve pomalo i polako. Pa kad se sve to dešava u vrijeme izbora, eto ti belaja. A mi, tolerantni, neka ih, šta fali. Da se ne pokajemo za taj naš merhametluk uskoro?
Topla voda wrote:selefije su ljudi kao i svi drugi.
oni koji izlaze iz okvira zakona,nek se njima bavi policija.
ostalima treba da se bavi i da taj problem,ako problem uopste postoji,rjesava islamska zajednica.
otkrivena topla voda... :mrgreen:
Fair Life

#88 Re: "Smrtonosni virus"

Post by Fair Life »

Lincoln-Burrows wrote:Nedavno objavljena analiza organizacije "World politics watcha" svjedoči kako je vjerski fundamentalizam i djelovanje pokreta vehabija u BiH stalno u porastu i više nije marginalna pojava.
...
Akademik Hafizovic otvoreno trazi da se transparentnim ucine izvjestaji o novcu koji je poslednjih 17-tak godina Saudijska Arabija (kao ekskluzivni drzavni sponzor vehabijske doktrine) "implementirala" u BiH. Nezvanicno je rijec o milijardi dolara; zvanicno kroz oficijelne papire, radi se o deset puta manjoj svoti novca.
sodom

#89 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by sodom »

pa nisu ni to male pare...osim ako nisi politicar.. mislio sam reci kako su to eko vehabije, malo trose i to...

Dajte ba ljudi, kakve vehabije, bojite se bez veze, eto ona gore se ko zali sto je vehabija gleda, nesmije te ni gledat , da ti mozda ne ugrozava zivot, jao poprijeko je pogledao... :lol:

Pitam ja sada vas, koliko od vas koji tako azurno pljujete po vehabijama, ustvari znate nekog od njih?
iznijeli ste x neistina i ponasate se kao klasicna ovca pod napadom panike...i zasto vrijedjate te ljude?

Upoznajte neke od njih, popricajte pa vidite zasto je to sve kod njih kako jeste. :sad:
A svi bi nesto da protjeruju istjeruju, a ne smetaju vam brankovici i terzici i silajdzici,cija dijeca ne gledaju ova sranja svaki dan... e stado moje, moja mentalna sirotinjo :lol:
vjesticanametli

#90 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by vjesticanametli »

gonjaju po ĐŽadama narod ba ........ šerijetska :mrgreen: policy
Fair Life

#91 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by Fair Life »

Her Flick wrote:sta je asvalt :shock:
jel autor mislio na asflat ili je to neka vrsta neke doktrine
kao npr vehabije na pohodu na gayeve ili nesta drugo

ne zezam se nego nije mis jasno jel asvalt neka rijec
Sta je asflat ?
AdnanSA

#92 Re: "Smrtonosni virus"

Post by AdnanSA »

Ponekad s'proljeca wrote:Otkud vi sa padobranom????

Ja koliko se sjecam Srbi su htjeli napraviti pravoslavnu drzavu, a to im je uspjelo na pola teritorije i koliko vidm jos je u punom zamahu!!!!!

Kad t.k.z. Vehabije budu silom poceli nekoga utjerivati u svoj red e onda se javite!!!!!
Pa mog su jarana petorica vehabija napali dok je se fato sa trebom u autu. Kažu ostavi našu sestru nediraj je ko će je uzeti za ženu ako joj ti uzmeš čast,prvo se vjenčajte pa to onda radite. Ovaj im rekao pa ja je nagovaram da se uda ali ona neće.Poslije toga su ga izvukli iz auta i bilo je par vaspitno obrazovnih šamara za njega a za nju pogrdnih riječi. To je se desilo u Zavidovićima 2000.godine a sada je situacija samo gora.
vjesticanametli

#93 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by vjesticanametli »

QQ vehbiaj :mrgreen:
supersonic

#94 Re: "Smrtonosni virus"

Post by supersonic »

homar wrote:
Lincoln-Burrows wrote:Sad sam vidio da ima tema o ovome, neka se obriše ili premjesti na nju.
Vidio si ti i ranije da postoji ne jedna tema o vehabijama, nego na desetine na ovom forumu. Ako čovjek malo dublje promisli nije mu teško zaključiti da je nekima cilj otvaranja ovakvih tema BiH prikazati fundementalističkom tvorevinom prema stranom faktoru. Kako ti to sve bolje vidiš iz Hrvatske od mene koji sam ovdje preživio sve golgote agresije i genocida, uzdržat ću se svakog komentara na tvoje pisanje, koje je očito u službi određene politike ili obavještajne službe. Imam puno prijatelja Hrvata i niti nijedan nije kao ti islamofobista, evo danas sam primio puno čestitki za Bajram od njih. Takođe i ja sam pažljiv prema njima za sve katoličke praznike. U takvim odnosima sam i sa Srbima pravoslavcima. Daj jednom vi sa izdvojenog mjesta van BiH prestanite da nam zagorčavate život u svrhu "viših" interesa ili ti bolje rečeno velikodržavnih interesa vaših sadašnjih domovina.
ja sam prezivio i agresiju i genocid, i mislim da ovakvih tema ne treba desetine, nego stotine. ko je pocinio najvece zlocine u armiji BiH, zbog koga je rasim delic u hagu? zbog mudzahedina, tj. vehabija!
presanite se vise vaditi na to da zele prikazati BiH kao fundamentalisticku tvorevinu, u kakvom je stanju, vise je fundamentalisticka, nego gradjanska (ne samo zbog vehabija). ja sarajevo ne mogu da prepoznam, puno je tih bradonja koji bi da nas uce sta je (su)zivot, vjera, i mi stvaraju isto gnusanje, kakvo sam imao prema cetnicima, dok smo njih zvali bradonje.
kad su se takvom zestinom borili protiv queera, sto nisu zasli pa polupali par kafica u kojima se toci alkohol za vrijeme ramazana? zato sto je to sve nekadasnji propalitet, koji je visio na takvim mjestima, pa valjda nostalgija cini svoje..ili je strah da ce neko izvuci kalasa ispod sanka pa im uzeti mjeru....
LadyBear

#95 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by LadyBear »

Da li je jos iko pogledao ovaj video?
http://www.youtube.com/watch?v=8meC2V-Khzo

Izrecene rijeci:
"ekstremista, sada sam i terorista, sada sam Karadzic"!
Soul_Sista

#96 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by Soul_Sista »

sodom wrote:pa nisu ni to male pare...osim ako nisi politicar.. mislio sam reci kako su to eko vehabije, malo trose i to...

Dajte ba ljudi, kakve vehabije, bojite se bez veze, eto ona gore se ko zali sto je vehabija gleda, nesmije te ni gledat , da ti mozda ne ugrozava zivot, jao poprijeko je pogledao... :lol:

Pitam ja sada vas, koliko od vas koji tako azurno pljujete po vehabijama, ustvari znate nekog od njih?
iznijeli ste x neistina i ponasate se kao klasicna ovca pod napadom panike...i zasto vrijedjate te ljude?

Upoznajte neke od njih, popricajte pa vidite zasto je to sve kod njih kako jeste. :sad:
A svi bi nesto da protjeruju istjeruju, a ne smetaju vam brankovici i terzici i silajdzici,cija dijeca ne gledaju ova sranja svaki dan... e stado moje, moja mentalna sirotinjo :lol:
Ja se samo bojim da moze biti kasno dok mnogi ovde ne shvate ozbiljnost ludjaka koji se zaklinju u ime boga i pozivaju na javni linc. http://www.studio-din.com/modules.php?n ... ic&p=28731

Policija u normalnim zemljama bi se davno i ozbiljno pozabavila sa prijetnjama koje otvoreno pozivaju na linc. Ali eto mozd je do mene, mozda sam mentalna sirotinja :D
:run:
zgembo_sa

#97 Re: "Smrtonosni virus"

Post by zgembo_sa »

ponosna_manjina wrote:Evo ja sam u BiH i također tu sam preživio sve golgote agresije i genocida i potpuno se slažem sa svima koji odavde ili izvana osuđuju nadirući klerofašizam u Bosni i Hercegovini, naročito u Sarajevu. Također sam u službi svake politike koja se tom istom klerofašizmu suprostavlja.
@jazz - Svaka čast na postu, slažem se sa svime što si napisao nego mi je ovih vjerskih fanatika stvarno preko glave da bi za trenutak posegnuo i za nedemokratskim mjerama da bi ih se oslobodili. Opasno je tolerisati fašizam.
Mrdnuo ti iz Sarajeva nisi nikad...
Fair Life

#98 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by Fair Life »

Nadjoh ja i "asflat" pa mi ne bi jasno.
zgembo_sa

#99 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by zgembo_sa »

Nekima je ovdje izgleda zadatak da pljuju po svemu sto je vezano za Sarajevo, BiH, muslimane... Citajuci postove nekih od vas rekao bi covjek da cim udjes u Sarajevo da ti skidaju gace da provjere jesi li "nas". Da iza svakog coska vreba "vjerska policija", da zene ne smiju hodati bez zara, da te odmah prebiju ako vide krst na lancicu, da se oni koji piju vjesaju po parkovima... Kako vas ba nije stid siriti takvu propagandu?! Eto jedan protest je pretvorio Sarajevo u Kandahar... Jedino u Sarajevu eto ima vjerskih fundamentalista, a inace na cijelom Balkanu i u svijetu vlada jedna idila. Kaze onaj jedan lik da je situacija posebno teska u Sarajevu. Jadna majko. A garant mu je najdalje putovanje bilo trojkom do Ilidze... Ima ih koji se cak i stide sto su iz Sarajeva. Toliko ih je stid, da bi demokratski voljeli da sve vehabije poredaju pred zid i metak u celo. Svima puna usta borbe za toleranciju, a tukli bi, protjerivali, ubijali... Nema to da kaze oni koji krse zakon trebaju biti kaznjeni... Nee, bolje je pljuvati po Sarajevu, Sarajevo je krivo za sve sto 5-6 ljudi uradi. Svi smo mi vehabije, jashta... Ne treba nama strana propaganda, ne trebaju cetnici i ustase, dovoljno je sto nase sitne duse rade... Cak su i losu organizaciju koncerta poceli pravdati time sto je Sarajevo fundamentalisticko, sto je losa sigurnosna situacija... Jebo ti nas...
Kneesaa

#100 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by Kneesaa »

ako neko ima vremena preporucujem da se procitaju knjige od khaleda hosseinia "lovci na zmajeve" (ima i film) i "hiljade sunaca", cisto da se neke stvari poslagaju...to jeste - da se takve stvari ne pozele nikome u dvoristu...
Post Reply