VEHABIJE NA ASVALTU

Post Reply
sekiracija

#101 Re: "Smrtonosni virus"

Post by sekiracija »

Luke Perry wrote:Jedan islamista je vec bio na celu drzave, pa vi gledajte kako cete.
Kd dodje drugi a doci ce,neki ce morati da se odsele u svoje (maticne)drzave :D
I tamo nek organizuju G parade na uskkrs ako hoce. :lol:
zlatiborka

#102 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by zlatiborka »

zgembo_sa wrote:Nekima je ovdje izgleda zadatak da pljuju po svemu sto je vezano za Sarajevo, BiH, muslimane... Citajuci postove nekih od vas rekao bi covjek da cim udjes u Sarajevo da ti skidaju gace da provjere jesi li "nas". Da iza svakog coska vreba "vjerska policija", da zene ne smiju hodati bez zara, da te odmah prebiju ako vide krst na lancicu, da se oni koji piju vjesaju po parkovima... Kako vas ba nije stid siriti takvu propagandu?! Eto jedan protest je pretvorio Sarajevo u Kandahar... Jedino u Sarajevu eto ima vjerskih fundamentalista, a inace na cijelom Balkanu i u svijetu vlada jedna idila. Kaze onaj jedan lik da je situacija posebno teska u Sarajevu. Jadna majko. A garant mu je najdalje putovanje bilo trojkom do Ilidze... Ima ih koji se cak i stide sto su iz Sarajeva. Toliko ih je stid, da bi demokratski voljeli da sve vehabije poredaju pred zid i metak u celo. Svima puna usta borbe za toleranciju, a tukli bi, protjerivali, ubijali... Nema to da kaze oni koji krse zakon trebaju biti kaznjeni... Nee, bolje je pljuvati po Sarajevu, Sarajevo je krivo za sve sto 5-6 ljudi uradi. Svi smo mi vehabije, jashta... Ne treba nama strana propaganda, ne trebaju cetnici i ustase, dovoljno je sto nase sitne duse rade... Cak su i losu organizaciju koncerta poceli pravdati time sto je Sarajevo fundamentalisticko, sto je losa sigurnosna situacija... Jebo ti nas...
Nisam ti mogla odoliti,

prvo podvuceno ti je podvala, niko ne pljuje Sarajevo kao grad a jos manje muslimane, one prave, skromne i bogobojazne ljude, kakvi su vazda bili.

drugo podvuceno je laz, 5-6 vehabija su oku nezamjetljivi, ima njih 10 ili 15 puta vise i to jako agresivnih.

Procitaj ostale postove, procitaj stranu stampu i onda se javi......
ponosna_manjina

#103 Re: "Smrtonosni virus"

Post by ponosna_manjina »

zgembo_sa wrote:Mrdnuo ti iz Sarajeva nisi nikad.
Samo u ovoj godini bio sam u Italiji, Švedskoj, Njemačkoj, Hrvatskoj i Srbiji. Jel' treba da skeniram šengenske vize kao dokaz?
A gdje si bio ti?
iguman

#104 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by iguman »

Vehabije od asvalt i tako 15min, uz povremeno cipelarenje i na kraju dodati jednu zlicu Vegete :D
zgembo_sa

#105 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by zgembo_sa »

zlatiborka wrote:
zgembo_sa wrote:Nekima je ovdje izgleda zadatak da pljuju po svemu sto je vezano za Sarajevo, BiH, muslimane... Citajuci postove nekih od vas rekao bi covjek da cim udjes u Sarajevo da ti skidaju gace da provjere jesi li "nas". Da iza svakog coska vreba "vjerska policija", da zene ne smiju hodati bez zara, da te odmah prebiju ako vide krst na lancicu, da se oni koji piju vjesaju po parkovima... Kako vas ba nije stid siriti takvu propagandu?! Eto jedan protest je pretvorio Sarajevo u Kandahar... Jedino u Sarajevu eto ima vjerskih fundamentalista, a inace na cijelom Balkanu i u svijetu vlada jedna idila. Kaze onaj jedan lik da je situacija posebno teska u Sarajevu. Jadna majko. A garant mu je najdalje putovanje bilo trojkom do Ilidze... Ima ih koji se cak i stide sto su iz Sarajeva. Toliko ih je stid, da bi demokratski voljeli da sve vehabije poredaju pred zid i metak u celo. Svima puna usta borbe za toleranciju, a tukli bi, protjerivali, ubijali... Nema to da kaze oni koji krse zakon trebaju biti kaznjeni... Nee, bolje je pljuvati po Sarajevu, Sarajevo je krivo za sve sto 5-6 ljudi uradi. Svi smo mi vehabije, jashta... Ne treba nama strana propaganda, ne trebaju cetnici i ustase, dovoljno je sto nase sitne duse rade... Cak su i losu organizaciju koncerta poceli pravdati time sto je Sarajevo fundamentalisticko, sto je losa sigurnosna situacija... Jebo ti nas...
Nisam ti mogla odoliti,

prvo podvuceno ti je podvala, niko ne pljuje Sarajevo kao grad a jos manje muslimane, one prave, skromne i bogobojazne ljude, kakvi su vazda bili.

drugo podvuceno je laz, 5-6 vehabija su oku nezamjetljivi, ima njih 10 ili 15 puta vise i to jako agresivnih.

Znam ja, ti nikad ne mozes odoliti kad ima veze sa muslimanima...
Ma nemoj mi rec da niko ne pljuje Sarajevo. Haman svaki drugi post kako se ljudi stide Sarajeva, kako je Sarajevo selendra, kako je to fundamentalisticki, fasisticki grad i sl.
Pa nek ih ima, ima ih po zapadnoevropskim gradovima i po 100 puta vise pa se ne stvara panika i tolika propaganda oko njih! Ko krsi zakon nek se hapsi i nek mu se sudi. Prosipate ovdje neku demokratiju, a sudite svim muslimanima, svim gradjanima Sarajeva i BiH na osnovu par agresivnih likova.
Otvori ti oci prije svega, vjeruj njima malo vise od strane stampe koja se napaja cetnickom i ustaskom propagandom. Eto strana stampa puna price kako je Iggy otkazao koncert zbog sigurnosne situacije, a nigdje neces procitati da su u stvari organizatori bili nesposobni da naprave adekvatnu medijsku promociju i prodaju vise od 500 karata... Bitno je skinuti ljagu sa svoje jadne karijere, a koga briga sto ces usput popljuvati svoje sugradjane, grad i drzavu u kojoj zivis...
sekiracija

#106 Re: "Smrtonosni virus"

Post by sekiracija »

ponosna_manjina wrote:
Samo u ovoj godini bio sam u Italiji, Švedskoj, Njemačkoj, Hrvatskoj i Srbiji. Jel' treba da skeniram šengenske vize kao dokaz?
A gdje si bio ti?
OD KUD TI LOVA F...... ???
abdulazizsarajevo

#107 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by abdulazizsarajevo »

ovako...

kao prvo ko su vehabije? ja ne znam nikoga u bih ko sebe tako oslovljava..pa nemate ni vi pravo da ga tako oslovljavate...ali ako cemo ih samo vizuelno referencirati..kao vehabije mozda je to i OK..
Dakle to su sve fini muslimani kojima je mjesto u BIH svidjalo se to nekome ili ne..i meni se ne svidjaju oni kao sto su dodik..kao sto su cetnicki pokreti pa se eto i ne tangiramo svi skupa oko toga..sta ces...ne mozes im nista..pa tako onda udari na svoje...nazalost mnogih nista nece postici sa ovom temom...nerviraju me oni sto srusise stari most..pa sta sada..je li se ko sjetio da organizuje proteste "van BiH za one koji nam stari most srusise" ma ko vas pita...
Zakon zakon i samo zakon..svi ti ljudi ima da se ponasaju u sklasu sa zakonom..niko nema pravo da propovijeda ispred i u dzamiji carevoj ala onaj jusuf barcic - rahmetli...ili ko to ima pravo da nama muslimanima za vrijeme ramazana servira neki Q festival i to za 27 noc...da radi provokacije..to treba zakon da zabrani...i to dosle rospije iz srbije i one da nas uce...demokratiji i kulturi zivljenja i toleranciji...hejjjj gdje ide ovaj svijet...
da nas one nauce sto su dzamije porusili da nas nauce da smo mozda trebali srusiti i mi crkve u sarajevu u najgorem vremenu bezvlasca...

Bio sam na dzuma namazu u Londonu..sta mislite ko je tamo vecina...ljudi muslimani sa bradama i kratkim hlacama ...i to svi..jedini ja onako "europski" obucen na namaz sa njima..kad ne smeta engelzima sta se mi pravimo pametni...
Ljudi su sa nama u safu i to je jedino vazno ostalo nista nije bitno..

Dakle zakon mora da vazi za sve ..imate gospodo precih stvari da pisete i brinete nego ove teme..badava trosite vrijeme na ovo..

Ljudi iz topic-a ove teme su dobrodosli...
zgembo_sa

#108 Re: "Smrtonosni virus"

Post by zgembo_sa »

ponosna_manjina wrote:
A gdje si bio ti?
Jasta si, da jesi ne bi lupao da je situacija "posebno" losa u Sarajevu. A ja sam od 7 dana u sedmici najmanje 4 u nekoj od drzava ex-yu, a cesto i sire, hvala na pitanju.
ponosna_manjina

#109 Re: "Smrtonosni virus"

sekiracija wrote:
ponosna_manjina wrote:
A gdje si bio ti?
OD KUD TI LOVA F...... ???
Radim i dobro sam plaćen a nisam spavao po hotelima već kod prijatelja.
Compact

#110 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by Compact »

Hajmo malo tolerancije! "Vehabitije" ne postoje, postoje radikalni islamisti u liku i djelu Osame bin Ladena i njemu sličnih. Nije se desilo ništa strašno. Šakica jada nije relevantna da da ocjenu za sve one koji nose brade! Možda da se g... u g....u, bili bi za neke ovdje sigurno prihvatljivi?! Ostavite ljude na miru, ili nazovite 49 49 49 i iznesite svoje razloge, a ne malo malo "vehabije" na ovaj ili onaj način. Doljevate ulje navatru. Srbi su odmah nakon 11. septembra ustali i rekli kako su Evropu branili od radikalnog islama, a zapad ih je bombardovao. Takvi radikalni islamisti kao bin Ladeni u BiH sigurno ne postoje. Valja stisnuti guzicu i dići nešto u zrak. Ovi pričaju priču, pa ako ta priča šta valja ljudi će je prihvatiti ili odbaciti. Oni su najbolji sud.
p.s. na prihvatam da se zbog pet brada koji su pravili probleme na Queer festivalu, govori da su svi "highlanderi".
Bajram šerif mubarek olsun svim muslimanima i muslimankama sa ovog foruma.
Last edited by Compact on 14/10/2008 22:01, edited 1 time in total.
ponosna_manjina

#111 Re: "Smrtonosni virus"

zgembo_sa wrote:
ponosna_manjina wrote:
A gdje si bio ti?
Jasta si, da jesi ne bi lupao da je situacija "posebno" losa u Sarajevu. A ja sam od 7 dana u sedmici najmanje 4 u nekoj od drzava ex-yu, a cesto i sire, hvala na pitanju.
Ne pada mi na pamet natezati se s tobom sada jesam li ili nisam bio i gdje. Rekao sam da je situacija posebno loša u Sarajevu i stojim iza toga jer smatram da je islamski ekstremizam, u ovom trenutku, puno opasniji od svih drugih oblika ekstremizma za opstojnost ove zemlje i za naše živote. Unatoč tome što sam druge ekstremizme itekako osjetio na svojoj koži devedesetih godina prošlog vijeka.
ponosna_manjina

#112 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

abdulazizsarajevo wrote: Zakon zakon i samo zakon..svi ti ljudi ima da se ponasaju u sklasu sa zakonom
abdulazizsarajevo wrote:ko to ima pravo da nama muslimanima za vrijeme ramazana servira neki Q festival i to za 27 noc..
Upravo zakon na koji se pozivaš.
sekiracija

#113 Re: "Smrtonosni virus"

Post by sekiracija »

OD KUD TI LOVA F...... ???[/quote]
Radim i dobro sam plaćen a nisam spavao po hotelima već kod prijatelja.[/quote]

Ja mislio ti spavo kod prijateljica :D
homar

#114 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by homar »

zlatiborka wrote:
Nisam ti mogla odoliti,

Na ovom forumu se skupila jedna grupa istomišljenika, koja proglašava "nedemokratama"sve one koji imaju drugačije mišljenje od njih. Gospodo draga u Sarajevu živi oko 500.000 stanovnika i sad par izgrednika vehabija i grupa navijača (koju niko i ne pominje kao izgrednike, jer su to europski trendovi), ugrozili Sarajevo. Sad je ta grupa istomišljenika postala i tužilac i sudija i policija. Pojedini iz te grupe bi eto da "očiste Sarajevo" , da ubiju da prognaju ljude koji nose brade i kratke pantalone, pa zar to nije fašizam. Koliko je prisutan vjerski ekstremizam pojedinih grupa toliko je prisutan i malograđanski modernizam u koji ubrajam i vas koji se furate na Q festivale, prezirete vjerska osjećanja vjernika, ne osuđujete nemoral(ili ga ne primjećujete) kao što je prostitucuja, pedofilija, javna promocija seksualne orijentacije koja je protivna vjerskim učenjima...
ponosna_manjina

#115 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Compact wrote: Takvi radikalni islamisti kao bin Ladeni u BiH sigurno ne postoje.
A autobomba u mostarskom naselju Avenija?
Hrvatska porodica ubijena na Badnju večer u Konjicu?
Lik koji je zaklao rođenu majku u Sarajevu?
Ona dvojica uhvaćena na Alipašinom prije tri godine sa frižiderom punim eksploziva, koji su i priznali da su planirali terorističke napade po BiH?

A to su samo primejri koji su se provukli kroz medije i ne smijem ni pomisliti šta se ljudima sve vrti u glavi nakon onakbog rata i vakve socijane slike dnas. Ne budi naivan.
ponosna_manjina

#116 Re: "Smrtonosni virus"

sekiracija wrote: Ja mislio ti spavo kod prijateljica :D
S prijateljicama sam putovao :)
sekiracija

#117 Re: "Smrtonosni virus"

Post by sekiracija »

ponosna_manjina wrote:
sekiracija wrote: Ja mislio ti spavo kod prijateljica :D
S prijateljicama sam putovao :)
Sad sve znam :D
i sa kim si putovao i sa kim si spavao i otkud ti lova :lol:
abdulazizsarajevo

#118 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

ponosna_manjina wrote:
abdulazizsarajevo wrote: Zakon zakon i samo zakon..svi ti ljudi ima da se ponasaju u sklasu sa zakonom
abdulazizsarajevo wrote:ko to ima pravo da nama muslimanima za vrijeme ramazana servira neki Q festival i to za 27 noc..
Upravo zakon na koji se pozivaš.
Zakon moze a i ne mora dozvoliti da se neka manifestacija odrzi...ukoliko ona vrijedja 99.99% stanovnistva nekog grada..
Isto tako mislim da vecina treab da donese takav zakon koji bi dozvolio odrzavanje takvog festivala npr. na cevljanovicima u zimskom periodu..pa bujrum i ti ponosna manjino pa dernecite koliko hocete..mislim da niko nece doci da vas ometa..
sexualnost je strogo privatna stvar..stvar dvoje ljudi samih i sobi samih u svom krevetu...zasto da mi javno pricaju o tome...zasto da mi javno pricaju o vjeri..o radikalizmu..imas brate crkvu..dzamiju i tamo sve reci..i nek dodje onj ko misli..isto tako..izvoli..u stan u svoj krevet..pa biraj parnera...isto tako..nije dozvoljeno da se skine neko go i hoda okolo..zasto..??? vriejdja vecinu..isto tako u hr nije dozvoljen sex na plazi...zasto??
Nemojte nam servirati..ono sto niko nije prihvatio ni na zapadu jer da jeste..i europa bi u svim zemljama stimulisala takve brakove i takvu djecu...islam jeste tolerantan..ali mislim da nemate pravo da ispitujete do koje mjere je tolerantan.
abdulazizsarajevo

#119 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

ponosna_manjina wrote:
Compact wrote: Takvi radikalni islamisti kao bin Ladeni u BiH sigurno ne postoje.
A autobomba u mostarskom naselju Avenija?
Hrvatska porodica ubijena na Badnju večer u Konjicu?
Lik koji je zaklao rođenu majku u Sarajevu?
Ona dvojica uhvaćena na Alipašinom prije tri godine sa frižiderom punim eksploziva, koji su i priznali da su planirali terorističke napade po BiH?

A to su samo primejri koji su se provukli kroz medije i ne smijem ni pomisliti šta se ljudima sve vrti u glavi nakon onakbog rata i vakve socijane slike dnas. Ne budi naivan.
nakon svih troll reakcija i zachatavanja..i provokacija mislim da si ti sazreo za jedan kvalitetan BAN..i da bi MODERATOR trebao malo da razmisli...
valjas gluposti...drzava se gradi odozgo a ne odozno...kad ti skontas i ubjedis sve ljude koje zive na podrucju BiH da je im je BiH drzava..i druge sitne svari ce da se rijese...
do tada..idi brate u manji entitet gdje si vecina pa nauci ljude koje im je drzava.. i od kada postoji..objasni im sta su cetnici..pa onda se bavi pitanjima vecine ovdje..
haj voz..
ponosna_manjina

#120 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

homar wrote: Pojedini iz te grupe bi eto da "očiste Sarajevo" , da ubiju da prognaju ljude koji nose brade i kratke pantalone
Što se mene tice nema potrebe za ubijanjem ako će policija raditi svoj posao, a to je da hapsi i zatvara one koji krše javni red i mir. Bradate spodobe to čine.
homar wrote: prezirete vjerska osjećanja vjernika
Potkrijepi dokazom, citatom, nečim.
homar wrote:ne osuđujete nemoral(ili ga ne primjećujete) kao što je prostitucuja, pedofilija, javna promocija seksualne orijentacije koja je protivna vjerskim učenjima...
Što se tiče nemorala primjećujem i osuđujem nemoral predsjednika Sabora Islamske zajednice i ponosnog vlasnika 600 stranica krivičnih prijava u posjedu Federalnog tužilaštva BiH . Pričajmo o nemoralu onih koji su koji su blagosiljali oružje, pozivali na sveti rat i obečavali mjesto u raju, držali mise zadušnice osvjedočenim zločincima, diskriminisali na etničkoj osnovi prilikom raspodjele humanitarne pomoći namijenjene svima i tako dalje. I kada mi takvi likovi, ili njihovi sljedbenici, pričaju o moralu to je za mene lažni moral i malograđanština.
Pedofliju osuđujem, prostituciju ne, a vjerska učenja me ne zanimaju od kada služe kao paravan za ispoljavanje najgorih ljudskih osobina.
iguman

#121 Re: "Smrtonosni virus"

Post by iguman »

sekiracija wrote:
Luke Perry wrote:Jedan islamista je vec bio na celu drzave, pa vi gledajte kako cete.
A zasto bi ti ljude iz Sandzaka vracao nazad u Srbiju :D

Jesu li to Sandze, majke ti, organizovale qfest :shock: Znao sam 8)

Neces ih valjda samo zato sto im je Srbija zemlja porijekla deportovati pa valjda imaju BiH drzavljanstvo :D
sekiracija

#122 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by sekiracija »

E moj IGUMANE,hhhhhhhhhhhhh :D
ponosna_manjina

#123 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

abdulazizsarajevo wrote:Zakon moze a i ne mora dozvoliti da se neka manifestacija odrzi...ukoliko ona vrijedja 99.99% stanovnistva nekog grada..
Zamolio bih da mi ukažeš na stavku u zakonu kojom potkrijepljuješ ovu tvrdnju.
abdulazizsarajevo wrote:ono sto niko nije prihvatio ni na zapadu jer da jeste..i europa bi u svim zemljama stimulisala takve brakove i takvu djecu
Informiši se malo prije nego što nešto napišeš. Homoseksualni brakovi su legalizirani u skoro svim zapadnim zemljama.
abdulazizsarajevo wrote:nakon svih troll reakcija i zachatavanja..i provokacija mislim da si ti sazreo za jedan kvalitetan BAN..i da bi MODERATOR trebao malo da razmisli...
Zbog čega BAN? Jesam li nekoga vrijeđao ili skretao s teme? Ili hočeš reći da sam izmislio autobombu u mostaru, planiranje terorističkih napada u Sarajevu, pokolj u Konjicu?
abdulazizsarajevo wrote:idi brate u manji entitet gdje si vecina pa nauci ljude koje im je drzava.. i od kada postoji..objasni im sta su cetnici..pa onda se bavi pitanjima vecine ovdje..
Prije svega nemoj me zvati bratom, tako se nazivaj sa svojim kompanjonima bradonjama. U manjem entitetu ne bih bio većina jer moj nick se ne odnosi na nacionalnu pripadnost, koliko god tebi bilo teško shvatiti da ovdje žive i ljudi koji vlastiti identitet ne grade prvenstveno po osnovu nacije i vjere. I ne zanimaju me većine i manjine jer sam opet po zakonu konstitutivan u svakom dijelu ove zemlje. Ali tebi zakoni očito nisu jača strana. Osim možda vjerskih zakona ali mislim d aje i to diskutabilno.
Last edited by ponosna_manjina on 01/10/2008 12:55, edited 1 time in total.
abdulazizsarajevo

#124 Re: "Smrtonosni virus"

iguman wrote:
sekiracija wrote:
A zasto bi ti ljude iz Sandzaka vracao nazad u Srbiju :D

Jesu li to Sandze, majke ti, organizovale qfest :shock: Znao sam 8)

Neces ih valjda samo zato sto im je Srbija zemlja porijekla deportovati pa valjda imaju BiH drzavljanstvo :D
Ne nego ce protjerati i rastjerati sve one koji imaju dvojni pasos..a zive na podrucju BiH i koji ne odgovaraju na pitanje koja im je najdraza zemlja i koji ne navijaju za BiH na fudbalskim ili drugim prvenstvima...i jednostavno rastjerati sve one koji sebe ne zovu Bosanci i Hercegovci..sta je tu cudno?? ima li Bosne..ima...nisi Bosanac i Hercegovac..hajmo seli..

jesi skonto IGUMAN??
vrlo jednostavno..dok tako stvari mi muslimani ne pojednostavimo..desavat ce nam se ovakve teme i to na sarajevo forumu..
Kneesaa

#125 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by Kneesaa »

drzava se gradi "odozdo" glasanjem na izborima kako bi oni "odozgo" upravljali parama koji oni "odozdo" uplacuju (porezima i doprinosima) da bi im bilo bolje (losije).
izgovor "izmedju 4 zida" koriste oni koji smatraju da je nasilje nad zenama (u porodici i zajednici, drugacijim, pa djecom, nejakim i tako dalje) privatna stvar, i da drzava tu ne treba da se uplice (dakle nema sankcija, tuci kod se muci ne prekrati).
Post Reply