Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post Reply
vee-jay

#951 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by vee-jay »

Corto Maltese wrote:
vee-jay wrote:
Corto Maltese wrote: quote="iPod"
Jesi se mozda ikada zapitao, da SDS ima manje nacionalisticku politiku nego sto je ima SNSD ?! Jeli SDS potezao pitanje referenduma ? NIJE.

Prema tome nemoj da blatis SDP, jer vase takvih pun forum.

SDP je otisao SDS-u i to je normalno i bolje, nego da je isao dodiku na noge.
/quote

Tobe jarabi!?
SDS je politička stranka koja je povela rat u Bosni i Hercegovini.
Jezgro Vojska Republike Srpske su sačinjavali pripadnici kriznih štabova u "Srpskim Autonomnim Oblastima", koje su, već pogađaš, formirali opštinski i regionalni odbori SDS-a.
Ta, partijska, vojska je odgovorna za Manjaču, Markale, Kapiju, Srebrenicu, 100.000 (slovima: stotinuhiljada) mrtvih, 2.000.000 (slovima: dva miliona) raseljenih...
10-tak godina nakon rata, predsjednik SDS-a, Dragan Čavić, je bio na putu da se odrekne svega gore navedenog, te je javno, pred TV kamerama, izjavio: "Mi smo krivi! Vojska RS je u Srebrenici učinila genocid!"
Dragan Čavić je ubrzo smijenjen, od strane članova SDS-a koji se te politike, možemo je nazvati genocidnom, nisu odrekli.
Oni, koji su se odrekli Čavića, a nisu se odrekli ratnog plijena, vode današnji SDS.

Jedna od glavnih zamjerki Dodiku je ta što on negira genocid. Tu dolazimo do nezgodne situacije u kojoj neko, stiješnjen između dva zla, onoga ko genocid negira, i onoga ko je genocid učinio, ode na noge, pardon- na Hrešu, ovom drugom.
koja je razlika izmedju SDSa i SNSDa?
Što se tiče političkog programa, gotovo nikakva. Jedina bitna razlika je u tome što je SNSD, i to samo zbog Dodika, u ovom mandatu jači igrač. SDP je kreno u pregovore sa SDS-om, računajući da zlo sa manjim mišićima znači i manje zlo. Netačno, jer su ovdje mišići privremena, a ideologije je trajna kategorija. Hem su ispali licemjerni, hem su nadigrani, jer ih je Dodik pustio da se iskompromituju razgovarajući sa Karadžićevim pulenima, koje je bez napora privukao pod svoje skute, ali tek kad je to njemu odgovaralo.
Taj scenario je bio predvidiv, i SDP je mogao odmah da krene sa ovim što sada zagovara: pobjednici iz federacije sa pobjednicima iz republike nek prave državnu vlast. U tom slučaju, možda ne bi ni bilo srpskog nacionalog bloka, jer Dodik ima dovoljno glasova da ga sam predstavlja. SDS mu nije potreban, osim da njime pakosti Lagumdžiji.
Dodiku treba "nacionalni blok" (citava ideologija je bazirana na "slozi"). On ga je predlagao i nekoliko mjeseci pred izbore, glasno i jasno (pa na kraju ovi nisu htjeli). Zasto? Pa radi ustavnih reformi koje su obecali pred izbore i radi kojih se desava ovaj danasnji darmar u kojem "uzimamo strane". Vazno je veoma da Dodik sutra stane pred strance i kaze "ja zastupam citav srpski narod". Kao sto mu je vazno da napravi i "hrvatske nacionalni blok" na drugoj strani i treci okarekterizira kao "bosnjacki" (cinjenica je da mu je pobjeda multienticke SDPa (kako god je ti vidio) pomrsila sve racune, zato se i borio toliko za Silajdzica i za Radoncica).

Nadam se, ne, znam da ti znas, da Lagumdzija ustavari nema nikakve veze sa stvaranjem nacionalnih blokova: SNSD+SDS, HDZ+90, SNSD+SDS+HDZ+90. Isto kao sto ni Silajdzic nije "napravio" Dodika. Pa otkad je politika stvar spontanosti? Plan postoji, na njemu se radi otvoreno i transparentno. A kad postoji neka druga strana, veoma je lako na nju predbaciti odgovornost, pogotovo ako ti je strategija destruktivna.

Mali off: zadnju recenicu mozes razumjeti subjektivno.
argyle

#952 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by argyle »

kako bi bilo da se malo vratimo na pocetak:::

Slobodan i Snjezan u Srebrenici. Jedan donedavno novinar heroj ( za neke jos, izgleda popusili i njegovo "zaljenje" u CD-u), a drugi se smejska iz Banjaluke ( dobro sam proso ) jer u ovoj drzavi bez pravde sve prolazi.

a vi sada raspravljate o sds-u, snsd-u, :roll:

Najbolje bi bilo da moderatori zakljucaju temu privremeno, dok ne vidimo sta ce biti veceras na 60 minuta (ako bude ista o Vaskovicu i Lalovicu).
lord blackadder

#953 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by lord blackadder »

Blijedo saopstenje Bakira, puno kontradiktornosti i igranja na kartu srebrenicke tragedije. Bez sustine i pokusaja demanta Vaskovicevih optuzbi. Ostalo je samo dikreditovat ga na moralnoj osnovi. (a to sto je 3 g. znao da je Vaskovic bio u Srebreenci, nikom nista)

Bakira ne treba dozivljavat kao novinara, vec kao pukog najavljivaca priloga. Malokalibarski pistoljicic-plasljivac, koji nikad nije odavao utisak nacitane ili elokventne osobe. Vojnik partije.
IIIAAA

#954 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by IIIAAA »

Ne znam sta da mislim o sebi - da li sam naivan ili glup jer sam mislio da je ovo OK momak, kad ono... Dugo me nesto nije ovako udarilo u glavu kao ovo. Mozda je i dobro sto imam priliku vidjeti ove stvari ponovo - da se vratim u stvarnost i realnost i da se sjetim poslovice o vuku, njegovoj dlaci i njegovoj cudi
argyle

#955 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by argyle »

Image
Corto Maltese

#956 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by Corto Maltese »

argyle wrote:

Image
"Pucajte, ja i dalje držim čas!?"
Kuku, lele, on se usudio da to ponovi i pred kamerama!?!?!?
Taj lik troši jedno pet ogledala dnevno.
fukushima

#957 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by fukushima »

portal i youtube kanal PLBiH je objavio na sa-x.com da su oni pustili snimku vaskovica u srebrenici a ne bakir. a zasto onda taj isti PLBiH youtube kanal posljednjih sedmica objavljuje pojedine snimke iz 60 minuta. cak i prije ovoga o vaskovicu :?:
heckler

#958 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by heckler »

fukushima wrote:portal i youtube kanal PLBiH je objavio na sa-x.com da su oni pustili snimku vaskovica u srebrenici a ne bakir. a zasto onda taj isti PLBiH youtube kanal posljednjih sedmica objavljuje pojedine snimke iz 60 minuta. cak i prije ovoga o vaskovicu :?:
Kakve veze ima jedna stvar sa drugom? Snimak stoji na stranicama tribunala u hagu vec mjesec dana. Neko se konacno sjetio da ga skine i postavi na youtube.
Co0l

#959 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by Co0l »

argyle wrote:

Image
Pa onaj snimak Vaskovica na transporteru (za razliku od onog snimka na kojem 'isljedjuju' zarobljenog Dulca) je odavno poznat i Bakir ga je do sad sigurno vidio jer se vrtio i prije par godina.Cak ga je i Dodik cini mi se poodavno spominjao (zadnji put u legendarnoj ljubavnoj romansi sa Hadzifejzovicem,ako se ne varam).A kaze Bakir nakon sto je vidio Vaskovica na transporteru da bi,parafraziram,nastavak razgovora sa Vaskovicem bilo izdaja svih ljudskih i moralnih principa.To sad bi bilo nemoralno a prije par godina kad se taj snimak pojavio nije bilo nemoralno izgleda :-)
fukushima

#960 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by fukushima »

heckler wrote:
fukushima wrote:portal i youtube kanal PLBiH je objavio na sa-x.com da su oni pustili snimku vaskovica u srebrenici a ne bakir. a zasto onda taj isti PLBiH youtube kanal posljednjih sedmica objavljuje pojedine snimke iz 60 minuta. cak i prije ovoga o vaskovicu :?:
Kakve veze ima jedna stvar sa drugom? Snimak stoji na stranicama tribunala u hagu vec mjesec dana. Neko se konacno sjetio da ga skine i postavi na youtube.
pa jesi ti procitao sta sam napisao. i sta je vaskovic rekao. ocito nisi. idi umiji se pa opet navrati. ne moram pojedinacno objasnjavati svakom. ako ne kontas preskoci :-)
argyle

#961 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by argyle »

:?
60 Minuta - Hrvatska agresija i ratni zlocini HVO-a u Prozoru 1/2
http://www.youtube.com/watch?v=w9rJUPZrkAk
April 26, 2010
mozda zato sto postavljaju na yt sve sto se tice ratnih zlocina, agresije, genocida, ARBiH, i slicno...ili je Slobodan Vaskovic mozda upravu kada kaze da Bakir stoji iza svega :-) :-)
fukushima

#962 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by fukushima »

argyle wrote:
:?
60 Minuta - Hrvatska agresija i ratni zlocini HVO-a u Prozoru 1/2
http://www.youtube.com/watch?v=w9rJUPZrkAk
April 26, 2010
mozda zato sto postavljaju na yt sve sto se tice ratnih zlocina, agresije, genocida, ARBiH, i slicno...ili je Slobodan Vaskovic mozda upravu kada kaze da Bakir stoji iza svega :-) :-)
znam da stavljaju o tim stvarima jer pratim njihov kanal. al malo je cudno ako nemaju nikakve veze kanal i bakir da se sad odjednom objavljuju dijelovi emisije. mislim vaskovic je govno zbog onoga sto je uradio, al mora li biti da ne govori istinu kad su neke stvari u pitanju. jel ti objavljujes klipove na plbih pa znas ko skim radi
argyle

#963 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by argyle »

fukushima wrote: znam da stavljaju o tim stvarima jer pratim njihov kanal. al malo je cudno ako nemaju nikakve veze kanal i bakir da se sad odjednom objavljuju dijelovi emisije. mislim vaskovic je govno zbog onoga sto je uradio, al mora li biti da ne govori istinu kad su neke stvari u pitanju. jel ti objavljujes klipove na plbih pa znas ko skim radi
Sto se nije prije sjetio da govori "istinu".
cudno, Dodik gostuje kod Senada H. --> Dodik voli BiH
Vaskovic gostuje kod Senada H. --> Vaskovic govori "istinu" i "zao" mu je za ono sto je radio u ratu
Da vam Senad dovede i Mladica, vi bi i njemu sve oprostili.
jel ti objavljujes klipove na plbih pa znas ko skim radi
da, a u ekipi rade Bakir, Avdo, Damir.... :mrgreen:
fukushima

#964 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by fukushima »

argyle wrote:
fukushima wrote: znam da stavljaju o tim stvarima jer pratim njihov kanal. al malo je cudno ako nemaju nikakve veze kanal i bakir da se sad odjednom objavljuju dijelovi emisije. mislim vaskovic je govno zbog onoga sto je uradio, al mora li biti da ne govori istinu kad su neke stvari u pitanju. jel ti objavljujes klipove na plbih pa znas ko skim radi
Vaskovic gostuje kod Senada H. --> Vaskovic govori "istinu" i "zao" mu je za ono sto je radio u ratu
jako argumentovan odgovor :lol:
sto se mene tice mogu i senad i plbih da ti ih kuci dovedu pa im ti sudi za lazi i istine :roll:
ti ipak znas najbolje, poletis cim objave kakav klip na plbih da stavis ovdje. i prije nego na youtubeu izadje :-)
Last edited by fukushima on 18/04/2011 23:06, edited 2 times in total.
Za i Protiv

#965 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by Za i Protiv »

argyle wrote:

Otprilike se to na to svodi! Svaka cast na ovome boldiranom!!! :thumbup:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#966 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by plain vanilla »

argyle wrote:
Vaskovic je postao sinonim za istinu, 'ta ce Patriotska liga
fukushima

#967 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by fukushima »

zagazaga wrote:
fukushima wrote:
heckler wrote: :shock: Tebi valjda prekasno rekose da duvanje ljepila steti mozdanim celijama :run:
ipak se ti umij, al kiselinom iz akumulatora. godice ti
@heckler, @fukushima OPOMENA
jel dozvoljeno nekog zvati narkomanom ovdje po forumu i ne dobiti ban za to. cisto informativno me zanima
argyle

#968 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by argyle »

Nidžara Ahmetašević: Vasković je trebao nazvati tužilaštvo

Image
Prvo su došli po komuniste, a ja nisam ništa rekao jer nisam komunista
Onda su došli po sindikaliste, a ja nisam ništa rekao jer nisam sindikalista.
Onda su došli po Jevreje, a ja nisam ništa rekao jer nisam Jevrej.
Onda su došli po mene, a nije bilo vise nikoga da bilo šta kaže.
Pastor Martin Niemoller

Piše: Nidžara Ahmetašević (Graz), za Radiosarajevo.ba

Prije nekoliko dana na jednom web portalu objavljeni su nemontirani video snimci snimljeni u julu 1995. godine u Potočarima na kojima se vide i čuju dvije osobe kako u ulozi novinara isljeđuju uplašene ljude u zbjegu. Iza i oko njih prolaze prestravljene žene sa djecom i bijesni, naoružani do zuba vojnici. Ovi snimci još jednom pozivaju sve one koji se u BiH bave medijima i novinarstvom da zahtijevaju istragu o ulozi novinara u ratu i kažnjavanje onih koji su zloupotrijebili profesiju i stavili je u službu rata i ratnih huškača.

Koga nazvati?

Slobodan Vasković, koji se vidi na ovom snimku, samo je jedan od ljudi čija uloga mora biti istražena. On u intervju, koji je dao nekoliko dana nakon što su snimci objavljeni, kaže da se ne osjeća krivim jer nije ništa uradio. Kaže i da je pozvao tužilaštvo da istrazi njegovu ulogu u Srebrenici. Kaže i da je u to vrijeme svako bio na svojoj strani, pa i on. Kaže da je snimke postavio Bakir Hadžiomerović da bi mu se osvetio. Vasković kaže da će on sada postati žrtva. Kaže i da će nazvati čovjeka kojeg je isljeđivao da popriča s njim i da mu kaže da mu je žao.

Snimak Vaskovića je pronađen u arhivi Haaškog tribunala!

Hoće li nazvati sve one koje je isljeđivao taj dan, a koji se ne vide na snimku? Sigurno ih je bilo više. Hoće li nazvati one koji su sa zavežljajima u rukama i užasom na licu prošli kraj njega, ne znajući ni sami gdje idu i šta ih čeka, dok je on snimao prilog za radio ne videći ih?

Hoće li nazvati one koji su napuštali svoje domove dok je on ulazio u Srebrenicu na tenku? I da ne pitam dalje. Neće, i ne treba. Ili ako hoće, to je njegova lična stvar kao i onih koji će se eventualno javiti na te pozive, saslušati ga ili ne. Nema potrebe da široku javnost obavještava o tome. No, svaki taj poziv, ako ih bude, dolazi kasno. Kao i onaj koji je, kako kaže Vasković u tom intervju, uputio tužilaštvu. Trebao je nazvati tužilaštvo prije 15, 14, 13, čak 10, ili pet godina, dan prije nego je objavljen snimak, i reći bio sam na mjestu najvećeg zločina počinjenog u Europi nakon Drugog svjetskog rata, i vidio sam ljude u zbjegu, uplašene civile, djecu, starce, vojnike kako ih tjeraju, odvajaju, spremaju se na pokolj. I voljan sam o tome svjedočiti, voljan sam identifikovati ljude koji su bili tu, i uraditi bilo šta jer sam vidio zločin i zločince.

Da je tada nazvao bilo koga i rekao bilo šta, možda bi još imao ko da sluša i da danas nešto kaže zaštitu čovjeku koji se 1995. godine u Srebrenici predstavio kao novinar, a ustvari bio saučesnik u zločinu tako sto ga je ignorisao. I više nije bitno da li je snimak postavio Bakir ili bilo ko drugi. Suština je da snimak postoji i da pokazuje gdje je bio i šta je radio na taj dan. Oni koji ne znaju šta se sve dešavalo tog dana u Potočarima, pa i sam Vasković, mogu činjenice potražiti u presudama Haaškog tribunal i Suda BiH.

Gdje su novinarska udruženja?

Na stotine ljudi u zemljama koje su nastale raspadom Jugoslavije, koji su radili isto kao Vasković - poticali na mržnju, rat, ubijanje i širili dezinformacije - nazivali su i nazivaju sebe novinarima. Do danas nijedno tužilaštvo u Srbiji, BiH, Hrvatskoj ili Crnoj Gori nije našlo za shodno da ispita ulogu ovih ljudi tokom rata. Oni su, kada je počeo rat, odlučili da budu poslušnici u rukama onih koji su željeli taj rat. Nije im bilo teško lagati zbog toga, nije bilo teško isljeđivati žrtve, nije im bilo teško govoriti ono sto im se kaže, nije im bilo teško ne vidjeti ono sto im je rečeno da ne vide. Ti ljudi nisu ubijali oružjem, ali jesu riječima, ili su šutjeli dok su drugi ubijali. Oni su, a neki od njih to rade i danas, utjerivali strah i održavali ga, manipulisali njime onako kako su im “gospodari” rekli da to rade. Oni su dio one kolone koju neki zovu psi rata.

Ipak, ne brinu me toliko oni koliko drugi koji i danas šute o njima. Nijedno udruženje novinara u BiH nije podiglo svoj glas i tražilo da se istraži uloga ovih ljudi i medija za koje su radili. Nisu pokušali ni da ih spriječe da budu članovi udruženja. A to mora biti urađeno i još uvijek nije kasno.

Uloga medija koji su se bavili sirenjem mržnje treba biti istražena i procesuirana. Na tome najviše moraju insistirati cehovska udruženja jer bi taj proces pomogao profesionalizaciji novinarstva na ovim prostorima i podigao povjerenje javnosti u medije.

Vrijeme je za ozbiljne promjene u bosanskohercegovačkim medijima. Promjene u kojima će novinari da pružaju informacije o događajima koji su relevantni za javnost. Vrijeme je da udruženja koja postoje nađu svoj smisao i djeluju kako bi zaštitili novinare i profesiju.

Vrijeme je da na fakultetima na kojima se izučava žurnalistika predaju ljudi koji znaju šta je novinarstvo, koji imaju iskustva sa medijima, i ljudi koji znaju šta je etika u ovom poslu.

Isto je tako vrijeme da svi naučimo lekciju, da ako šutimo o zločinu onda saučestvujemo u njemu. Da ako šutimo o zločinu, neminovno je da na kraju i sami postanemo žrtve i više neće biti nikoga da bilo šta kaže u našu korist.

Autorica je dugogodišnja novinarka, urednica BIRN-a, medijske mreže za izvještavanje o ratnim zločinima i tranzicijskoj pravdi.

Pročitajte i komentar Vuka Bačanovića na isti slučaj

Radiosarajevo.ba

:thumbup:
plain vanilla

#969 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by plain vanilla »

@argyle, hvala jos jednom :thumbup:
Bokas

#970 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by Bokas »

argyle wrote:

Image
Pratim ovog tipa duze vremena, pokazuje sve vece znake mesijanske uobrazilje, umislio da ima monopol na istinu i pravdu, monolozi su mu pateticni, pozerski, lose odglumljeni, neuspesno sarkasticni, i pre svega neprofesionalni preko svake granice novinarske etike, ukoliko tako nesto i postoji...on je bas primer kako izgleda neobjektivno novinarstvo.

Ovo je samo jos jedna laz u njegovom arsenalu, kao, nije znao, cim je saznao, iste sekunde je raskinuo saradnju 8) Ko to popije kao istinu, ima veliki problem sa percepcijom.
plain vanilla

#971 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by plain vanilla »

a vjerovati Vaskovicu nije idiotizam? :zoka:
Bokas

#972 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by Bokas »

plain vanilla wrote:a vjerovati Vaskovicu nije idiotizam? :zoka:
Pa da znas, mozda i nije...

I on je govnara bez morala, ali mi izgleda iskrenije sto se tice ove teme. Ovo sto Bakir prodaje, pas s maslom ne bi pojeo.
plain vanilla

#973 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by plain vanilla »

Bokas wrote:

I on je govnara bez morala, ali mi izgleda iskrenije sto se tice ove teme. Ovo sto Bakir prodaje, pas s maslom ne bi pojeo.

A ovo sto Vaskovic prodaje ti ces da kupis? :roll:
A iskren je Vaskovic, kako da nije, odmah po objavljivanju snimka je lazno optuzio Bakira i sjetio se da bi se sad mogao ispricati, nakon sto je snimak objavljen. Ma moralna vertikala, nema staImage
paravan

#974 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by paravan »

Bokas wrote:

onda vaskoviceve price jedi sa maslom

ili jeste ili nije nema trece
yugi

#975 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by yugi »

:-) :-) :-) :-) :-)

Neka Dodik postane Mićo

Do prvih sukoba u "60 minuta" između Vaskovića i Hadžiomerovića dolazi kada je u javnost isplivala afera "Reket" i kada je Vasković od Hadžiomerovića tražio da ne brani Damira Hadžića i Zlatka Lagumdžiju.

Vasković tvrdi da je Hadžiomerović tražio od njega da prestane sa teškim optužbama na račun Milorada Dodika, s čim se Vasković nije složio.

"Stvari sukobi počinju 3. oktobra. "On me je nazvao pred ponoć, kada se znalo da su pobijedili SDP i SNSD. U tom telefonskom razgovoru mi je rekao da mi sada trebamo da promijenimo svoju politiku prema gospodinu Dodiku, jer je on postao predsjednik Republike Srpske i tako dalje... Rekao sam mu 'Stani čovječe, kako ćemo ljudima objasniti šta se dešavalo i o čemu smo pričali u protekle tri godine", kaže Vasković.

Revijalna emisija

"Nisam htio da se povinujem jednom jednomulju, neću ni drugom. (...) Bakir je htio da me udavi tuđim rukama i da ispadne on kao žrtva, i kao sudija, koji mi daje posljednji udarac", kaže Vasković.

Vasković je tada dao "prvi otkaz" i to direktoru FTV-a Džemalu Šabiću, jer "nisam htio da mi Milorad Dodik preko noći postane Mićo".

Ipak se Vasković vratio u emisiju ali je tražio da se i izvještava i o kriminalu u Federaciji.

"Samo sam ja izvještavao o kriminalu, a kada je Federacija u pitanju, novinari '60 minuta' su se bavili politikom", kaže Vasković.

Kasnije, 20. februara održan je sastanak redakcije na kojem je dogovoreno da "se niko ne štedi, kao i prošle sezone".

"Dva dana poslije, u ponoć dobivam poruku da će iduća emisija '60 minuta' biti revijalnog karaktera i da više nema teških tema. Ja sam bio potpuno van sebe. U neko doba noći, on, de facto, i meni i Avdi [Avdiću] i Damiru [Kaletoviću] kaže vi više niste pripadnici magazina '60 minuta'", kazao je Vasković.

"On se sada predstavlja kao žrtva, a mene kamenuju u Hercegovini, Avdu Avdića napadnu u Gluhoj Bukovici... A Bakira čuva policija", kaže Vasković.
Post Reply