Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post Reply
Corto Maltese

#776 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by Corto Maltese »

plain vanilla wrote:
Corto Maltese wrote:
plain vanilla wrote:
Ovo je vic godine :skoljka:
Veći je vic to što baš svako ima pravo da komentariše bolje od sebe, ali taj vic se zove demokratija. Valja nam živjeti i smijati se.
A to što se svako drukčije mišljenje proglasi vicem, e to nije vic.
A ti smijes komentirati Senada? Ti jesi bolji od Senada?
Vjerovatno bi ti bilo jasnije da sam napisao "kritikovati", umjesto "komentarisati", ali nisi baš toliko naivna, nit je Tuzla toliko daleko od Sarajeva, pa da ne možeš shvatiti značenje riječi u kontekstu u kojem je upotrebljena. Dakle, verzija prilagođena sitničavim čitaocima:
Veći je vic to što baš svako ima pravo da kritikuje bolje od sebe, ali taj vic se zove demokratija. Valja nam živjeti i smijati se.
Komrad

#777 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by Komrad »

skojotovski wrote:
plain vanilla wrote:tesko je skonttao ko je prvi saznao da postoji snimak
ali Vaskovic je znao za ovaj nazovi intervju..znaci, znao je sve vrijeme da postoji mogucnost da je snimka negdje zhiva

ja njima nijednom ne vjerujem..ko zna sta se tu desilo, mozda neki licni talovi..
Vaskovic je znao za snimke i to je i ranije rekao u intervjuima u printanim medijima. ali si ti samo gledala sliku, ali ne i slusala sta prica. poenta je sto je sve to Bakir ZNAO, a sad se pravi lud i tvrdi da je saznao tek prije mjesec dana i da je zbog toga Vaskovic dobio otkaz! pa i sam Vaskovic tvrdi da mu je prije angazmana rekao!
helllloooouuu!!!!
Znaci ipak cemo vise vjerovat Vaskovicu?
plonker

#778 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by plonker »

.
Last edited by plonker on 16/09/2012 19:30, edited 1 time in total.
seshat

#779 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by seshat »

Jedina žrtva cijelog slučaja je Abdulah. Ostalo su gadovi. Bakir "nezavisni novinar"; Vasković čiji je postupak, bez obzira na njegove godine i situaciju u kojoj se našao, neljudski. Jbg živimo u Morodru.... kakva zemlja, puna govana. Mislila sam da su političari vodeći u ovoj septičkoj jami. Međutim, novinari dobro pariraju. Ma ko bi se navikao na normalan život, baš nam je lijepo, nikada dosadno.
Komrad

#780 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by Komrad »

plonker wrote:Po meni je Bakir puno gori i od Vaskovića i od svih "Đoga" koji su u ratu služili u četničkoj vojsci. I zato j**** mater četničku Bakiru i svim onim sa 60 min i FTV-a. Jesu li onoliki ljudi izginuli u Srebrenici da bi se on sada ljubio i lizao sa onim istim koji su ubijali i poticali na ubijanje. Lažni patriota koji gleda samo vlastiti interes i pri tome ne bira sredstva da ostvari isti. A mi što smo uredno plaćali RTV taxu, hoće li nama ko vratiti sve te pare. Davali smo za platu četnicima, a pri tome mislim prvenstveno na Bakira i njegove exluzivne novinare. I još jednom, poserem ti se u novinarstvo Bakire Hadžiomeroviću.
Izvinjavam se na riječniku
A kad se Senad lize to je OK? Kad se Alija ljubio sa Karadzicem i Krajisnikom onda je to Ok ...

Kamo srece da je Bakir jedini problem ovoj drzavi...
Ali ocito vama jeste Bakir jedini problem vjerovatno i vi nosite neke orahe u dzepu
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#781 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by plain vanilla »

skojotovski wrote:
ali Vaskovic je znao za ovaj nazovi intervju..znaci, znao je sve vrijeme da postoji mogucnost da je snimka negdje zhiva

ja njima nijednom ne vjerujem..ko zna sta se tu desilo, mozda neki licni talovi..
Vaskovic je znao za snimke i to je i ranije rekao u intervjuima u printanim medijima. ali si ti samo gledala sliku, ali ne i slusala sta prica. poenta je sto je sve to Bakir ZNAO, a sad se pravi lud i tvrdi da je saznao tek prije mjesec dana i da je zbog toga Vaskovic dobio otkaz! pa i sam Vaskovic tvrdi da mu je prije angazmana rekao!
helllloooouuu!!!!
smiri se bolan
ko je rekao da sam gledala inervju na TV1? ja sam rekla da sam gledala snimak iz Srebrenice
a s TV1 sam zavrsila nakon intervjua s Dodikom

a zivo me boli briga sta i Bakir i Vaskovic imaju reci o ovome..obojica su cutala kad su trebali pricati i krili ovaj snimak..Bakir po svom priznaju mjesec dana, a Vaskovic 15 godina

Bakir je snimak ODMAH trebao objaviti ili obavijestiti javnost o njemu, a nije
Vaskovic se mogao i trebao ispricati i pokajati davno, imao je 15 godina fore, a nije

sto se mene tice, sad obojica mogu pjevat' borbene
skojotovski

#782 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by skojotovski »

Adriatic wrote:
skojotovski wrote:
Adriatic wrote:Ovaj Hadžiface je gad neviđeni.
Zovnuo ga da pljuje po Bakiru i 60 minuta.
Kompleksi su čudo ali njegov od Bakira nadilazi sve.

ooooo, Crveni bojovnik slijep, pa ne vidi i ne zeli da cuje, opet se namecio da pljuje! hahahahahaha

evo malo za tebe i tebi slicne uvlakace:

VASKOVIC:
- Mene kamenuju u Hercegovini – Bakir zrtva i njega cuvaju dvojica policajca.
- Avdo Avdic jedva izvuce zivu glavu iz Gluhe Bukovice - Bakir Hadziomerovic je zrtva i njega cuvaju dvojica policajaca. Sve vrijeme, naravno, u Sarajevu.
- Arijana Saracevic. Napadnu je fizicki u Brckom – Bakir je zrtva.
- Damir jedva zivu glavu izvuce iz Maoce – Bakir je zrtva ....

ovo garant nije istina! opet je Senad H. kriv!
a, moje oci svakodnevno gledaju kerove koji cuvaju "novinarcinu" koji se kofrci iz studija! na teren, pa pokazi "muda"!
Kome ti da je uvlakač????????????
Nemoj da ja tebe počastim kako treba, "zaposleniče" haretove Tv1.
Samo nabroj dosadašnje goste Senada Hadžigadnog i svakom pametnom će biti dosta.
Ako ništa, Bakir dere sve kriminalce na svim stranama a to vama smeta.
Od Sade Bahtića, pedofila u IZ, Šaja i šajinih jarana, vitezova od Maoče, pa preko HDZ kamarile i dodikovog bantustana.
E to vama smeta. SDP i Bakir.
A Vasković je samo sredstvo.

jesi li za jedan apaurincic? lexic? :lol:
ko je taj Hare? gdje je taj Hare? :lol:
Bakir "dere" sve, sem SDP-a. ali...kako ce njihA derat, kad su to sve duse drage, nevine... ustvari, sad je presao u revijalu, zabavnih 60 minuta. :lol:
Kod Senada, koji je btw, dao sansu nadobudnom minderasu, kada niko nije htio, bili su svi, sem sefa ti Zlaje.
haj sve ovo, nego, ZAR TI GLEDAS TO SMECE OD TELEVIZIJE?!?!?!
misu, budi dosljedan, a ne dvolican!
pemanapemani

#783 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by pemanapemani »

potres_mozga wrote:
pemanapemani wrote:Principjelno bi bilo da je Vasković otpušten nakon pojavljivanja prvog snimka (prije godinu i kusur), a nakon kojeg nije uputio izvinjenje.
Volio bih vidjeti (pored Harija) Tribute band i Dinu Dervišhalidovića u slijedećim epizodama revijalnog serijala 60 minuta.
Cudno, a Vaskovic kaze da je tek neki dan prvi put vidio snimak :roll:
Mislio sam na onaj snimak koji se pojavio prije skoro dvije godine. Vasković je tada dao pomalo bljutav intervju Danima u kojem je baljezgao da nije kriv, ali nije uputio iskreno izvinjenje. To ga nije sprečavalo da nastavi raditi u emisiji 60 minuta. Danas, kada je spomenuta emisija postala muzičko dokumentarna, jer je u BiH odjednom nestalo kriminala i taj prvi snimak izaziva gnušanje.
skojotovski

#784 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by skojotovski »

Komrad wrote:
skojotovski wrote:
nemam ja, meni ne treba. Vaskovic ima. a i Senad je to potvrdio, jer mu je prije emisije poslao papire.
Vaskovica ovaj intervjuu u mojim ocima ne opravdava niti jedne sekunde. naprotiv.
ali isplivava Bakirova prljavstina.
Naravno... da je Vaskovic rekao da ga je Bakir poslao u Srebrenicu 1995 ti bi takodje povjerovao jel?
Jos ako bi rekao da ima papire za to ... ma hajde... bitno je da on ima papire i to je dovoljno da mu se vjeruje...

Ovo je ja mislim licni sukob Bakira i Slobodana... koji Senad naravno iskoristava da diskredituje Bakira Hadziomerovica iako ovaj sa snimkom nema skoro nikakve veze...

Ne kontam zasto si to ti navalio toliko na Bakira? Da nije kakvog tvog rodjaka razotkrio?
pa, vi ga okivate u zvijezde.
ali....polako...istina uvijek ispliva.
zivi bili :wink:
plain vanilla

#785 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by plain vanilla »

Corto Maltese wrote:
plain vanilla wrote:
Corto Maltese wrote:
Veći je vic to što baš svako ima pravo da komentariše bolje od sebe, ali taj vic se zove demokratija. Valja nam živjeti i smijati se.
A ti smijes komentirati Senada? Ti jesi bolji od Senada?
Vjerovatno bi ti bilo jasnije da sam napisao "kritikovati", umjesto "komentarisati", ali nisi baš toliko naivna, nit je Tuzla toliko daleko od Sarajeva, pa da ne možeš shvatiti značenje riječi u kontekstu u kojem je upotrebljena. Dakle, verzija prilagođena sitničavim čitaocima:
Veći je vic to što baš svako ima pravo da kritikuje bolje od sebe, ali taj vic se zove demokratija. Valja nam živjeti i smijati se.
Namjerno sam shvatila bukvalno, cekala sam da mi repliciras :D pa da upitam, jesam li dovoljno pametna da ga mogu velicati ili samo moram biti pametna da bih ga kritizirala?
Ne bavi se Senad nuklearnom fizikom pa da prosjecan gledatelj ne moze dati svoj sud o njemu kao novinaru.

I,da, jeste mi vic..jer je novinarstvo dotaklo svoje dno, zajedno sa FTV, tri Senada, RTRS, Nezavisnim..i da ne nabrajam dalje..reci da je Senad H iznad njih meni je vic. Ako tebi nije, to je stvar tvoje percepcije.
Ripicipi

#786 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by Ripicipi »

Ima li iko ikakav dokaz da je BAS OVAJ snimak nekad prije emitovan, pogotovo kako neko govori prije par godina?
plonker

#787 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by plonker »

.
Last edited by plonker on 16/09/2012 19:29, edited 1 time in total.
Komrad

#788 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by Komrad »

skojotovski wrote: pa, vi ga okivate u zvijezde.
Ne okivam u zvijezde ali je prvi poceo pricali o kriminalu ... prvi ...
Ne mogu tek tako zaboraviti na hiljade priloga koji su emitovani u emisiji u kojoj je on urednik...
Dok je Senad H uvijek bio dupelizac i uvlakac... zato Bakira vise cijenim
Mozda Bakir i nije bas uvijek profesionalan ali su mnoge afere otkrivene upravo njegovom zalusgom i zaslugom njegovih kolega iz 6o min ukljucujuci i Slobodana Vaskovica
skojotovski

#789 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by skojotovski »

Komrad wrote:
skojotovski wrote:

helllloooouuu!!!!
Znaci ipak cemo vise vjerovat Vaskovicu?
ne, nego ces ti i tebi slicno, prihvatiti i drugacije razmisljanje, stavove, videnje...
Komrad

#790 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by Komrad »

plonker wrote: Dobro si me napomenuo, j**** mater i Senadu što je išao Dodiku na noge u Banja Luku i što ga je pustio da pola sata promoviše svoje ideje. I nemoj me ljutit' da još spominjem Senadovo porijeklo, na što sam posebno alergičan.
Jesil' sad zadovoljan. Znači nisam ninačijoj strani, ni na Senadovoj, a posebno Bakirovoj. Ja sam na strani istine, a istina je da je Bakir zaslužio da bude otjeran sa FTV-a i da sa sobom povede sve svoje novinare i kvazinovinare.
ja nisam tog misljenja jer za razliku od Senada on ipak ima mu*a pricati o necijem kriminalu
dok senad lize guzu kome stigne
argyle

#791 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by argyle »

majke mi ovo gore nego Watergate

evo vam izvor snimka, nadam se da neko nece ostati razocaran, napravili ste kamaru teorija:

hahahahaha, ludnica prava, a mi snimak našli tek u ponedeljak navečer
evo link.

http://icr.icty.org

traži
Potocari footage – Video of the Serb forces entering Potocari on 12 July 1995. (BCS, 1 Pages)

:-) :-) :-) :-)
njonjica

#792 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by njonjica »

Dakle.....u vrijeme kad oba hdz-a u nebeskoj harmoniji (sto "srpskoj" sto "hrvatskoj") sa dodikom zele zavrsiti posao zapocet 1992 godine i razbucati Bosnu i Hercegovinu k'o da je komadicak hartije, dakle u to isto vrijeme, covjek koji vec godinama "trubi" o njihovom kriminalu, koji dobija prijeteca pisma, kojeg stalno tuzakaju (sudu) za ovo i ono je eto odlucio da sav taj trud i rad zakljuca katancem koji se zove Slobodan Vaskovic i izvrsi novinarsko samubistvo.

(Ja ne znam jeste li culi na samom pocetku onog snimka kad onaj cetnik snjezan pita prestravljenog covjeka ima li para, a ovaj mu kaze da nema para ali cigara ima.....da covjek ne pomenu cigare mozda bi ga snjezan, taj srpski patriot i kolega Slobodana Vaskovica na brzaka prerovio i oteo mu ono sto mu nadje u dzepovima...meni je ovaj dio toliko snazan, toliko nabijen emocijama....

Slobodan Vaskovic se jeste zatekao u "nevrijeme na nemjestu" bit ce po sluzbenoj duznosti, ali arogancija njegovog stava, njegovo "pricaj stari" je jeziva potvrda njegove nacinalisticke prirode i svog fasizma njegove duse....
Kazu priznao, izvinuo se....da se izvinuo kad je prvi put rekao da je bio u Potocarima i da je sam ispricao ono sto smo vidjeli na ovom snimku covjek bi mozda i pomislio da se vuk promijenio...sto se mene tice, on se jos uvijek vozi na onom tenku sa "pobjednicima".)

Dakle, dok dodik raskraja BiH sa svojim hdz jaranima i raspisuje kao neke refendume mi se ovdje glodjemo i blatimo 60 minuta, odradjujemo besplatan posao laktaskom drustvu jednog lica (dodik vise nije samo mile, on je sad institucija) i sami sebi ukidamo istinu o njemu.
Dakle, cilj je degradirati 60 minuta, cilj je popljuvati Bakira Hadziomerovica koji je toliko kriv dodiku (ko se sjeca "Nedeljom u 2" ?) da mi obicni smrtnici to ne mozemo niti pretpostaviti.
(Nije nase da prepoznajemo vukove, nase je samo da blejimo kako gazda kaze)

Po svoj logici stvari a i po onome sto se "iza brda valja" Bakir Hadziomerovic nije postavio one snimke na youtube...prije da je to odradila ekipa iz BanjaLuke by laktasenko a Vaskovic ce dobiti od istih "gospode pomiluj" ako se sve sruci na vjecno krivu emisiju 60 minuta i Bakira (kako vec rekoh-sto se mene tice-Vaskovic nikad nije sa onog tenka ni sisao).
Komrad

#793 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by Komrad »

skojotovski wrote:
ne, nego ces ti i tebi slicno, prihvatiti i drugacije razmisljanje, stavove, videnje...
prihvaatm misljenje ali to ne znaci da je ono ispravno...
bakir je rekao da je on prvi, slobodan je rekao da je on prvi... kako po tome zakljuciti ko je upravu?
skojotovski

#794 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by skojotovski »

Komrad wrote:
skojotovski wrote: pa, vi ga okivate u zvijezde.
Ne mogu tek tako zaboraviti na hiljade priloga koji su emitovani u emisiji u kojoj je on urednik...
Mozda Bakir i nije bas uvijek profesionalan ali su mnoge afere otkrivene upravo njegovom zalusgom i zaslugom njegovih kolega iz 6o min ukljucujuci i Slobodana Vaskovica
pa, kazace ti se sve uskoro zasto i kako se radilo :wink:

sto se price o kriminalu tice, mnoooooogo prije njega su to poceli Slobodna Bosna i Dani!
pemanapemani

#795 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by pemanapemani »

potres_mozga wrote:Ima li iko ikakav dokaz da je BAS OVAJ snimak nekad prije emitovan, pogotovo kako neko govori prije par godina?
Nije ovaj, ali druge Vaskovićeve "putašesvije" po Srebrenici jesu. Pogledaj njegov intervju u Danima 2009. godine.
stochar

#796 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by stochar »

niko ne govori o naslovu teme i onome sto je Vaskovic rek'o. cak je u momentu kad je Senad kaz'o 'ti mislis', on rek'o: 'ne imslim, ja znam da je Bakir to objavio',
vee-jay

#797 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by vee-jay »

Corto Maltese wrote:
Komrad wrote:
Corto Maltese wrote:I sad bi kao trebalo da se odlučim na čijoj sam strani u sukobi između Jada i Gada!?
Sta je senad od to dvoje?
Senad je novinar koji radi svoj posao. Gadan posao. Često moraš dolaziti u kontakt i sa Jadovima i sa Gadovima, a svakakvi likovi se nađu pozvani te komentarišu.
Da, nista manje ili vise od Bakira.
Komrad

#798 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by Komrad »

skojotovski wrote:
pa, kazace ti se sve uskoro zasto i kako se radilo :wink:

sto se price o kriminalu tice, mnoooooogo prije njega su to poceli Slobodna Bosna i Dani![/quote]

Pa da... Dani i slobodna bosna zajedno prodaju po 100 primjeraka ...
Mada naravno ne sporim i njihove zasluge
ali sto se tice elektrosnkih medija mislim da je 60 minuta bez premca
plain vanilla

#799 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by plain vanilla »

stochar wrote:niko ne govori o naslovu teme i onome sto je Vaskovic rek'o. cak je u momentu kad je Senad kaz'o 'ti mislis', on rek'o: 'ne imslim, ja znam da je Bakir to objavio',
nisam sigurna da je Bakir objavio snimak samo iz razloga jer onaj snimak ne ide ni Bakiru u korist

a od njih dvojice me vise nista ne moze iznenaditi..dok su se talili, dobro im bilo..sad ja trebam nesto da mozgam ko je objavio..ko god da je objavio-hvala mu

a njih dvojica sad nek' se prepucavaju :zzzz:
vee-jay

#800 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by vee-jay »

stochar wrote: koliko god i meni Senad H. bio bezze, ali, u zadnje vrijeme, kod Bakira H. su gostovali Fahro R. i Bakir I. Sta ti to, tom tvojom analogijom govori?
U zadnje vrijeme, kod Senada su gostovali Dodik, Covic, Vlajki...
stochar wrote: drugo, sad kad su SDP i SDA u koaliciji, kad je to bio neki prilog gdje je neko iz SDA negativac? a, ne d'o bog neko iz SDP. a, ne's vjerovati, ima ih...
Po Senadu postoji samo jedan negativac.
stochar wrote: taj Bakir I. koji je bio nedavno gost kod Bakira H., zdusno je branio tog istog Šaju kad je bila prica oko crnca, ne sjecam se da ga je ovaj ista oko toga pit'o, jbg, ne da shef...
A Dodik pravo ono "voli" muslimane i Markale i Kapiju i... bas se ispricao o tim temama kod Senada
Post Reply