Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post Reply
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#601 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)

Post by Chmoljo »

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “zabranjeno kloniranje ranije banovanih korisnika”
» 25 Maj

:sax:
Real Khan

#602 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)

Post by Real Khan »

plain vanilla wrote:
Real Khan wrote:
Ma, fino ti nama objasni kako su "sve strane iste", kako ne trebamo vjerovati svojim očima i ušima... i kako je Vaskovićev "nastup" u Srebrenici u stvari bio vrhunac profesionalnog novinarstva a ne saučesništvo u ratnom zločinu protiv civilnog stanovništva. Što ne kažeš odmah straight to the point pa da odmah shvatimo "istinu". Ha ja! :D

EDIT: "Budi ono što jesi...ali BUDI" :mrgreen:
Jok, nisu sve strane iste, ali tesko ces naci novinara iz RS koji je radio drugacije od Vaskovica. I naravno da njega to niti amnestira niti opravdava, to je samo cinjenica.
A zašto mi prepričavaš ono što sam ranije pisao na ovoj temi? Nema potrebe...stvarno.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#603 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)

Post by plain vanilla »

Real Khan wrote:
plain vanilla wrote:
Real Khan wrote:
Ma, fino ti nama objasni kako su "sve strane iste", kako ne trebamo vjerovati svojim očima i ušima... i kako je Vaskovićev "nastup" u Srebrenici u stvari bio vrhunac profesionalnog novinarstva a ne saučesništvo u ratnom zločinu protiv civilnog stanovništva. Što ne kažeš odmah straight to the point pa da odmah shvatimo "istinu". Ha ja! :D

EDIT: "Budi ono što jesi...ali BUDI" :mrgreen:
Jok, nisu sve strane iste, ali tesko ces naci novinara iz RS koji je radio drugacije od Vaskovica. I naravno da njega to niti amnestira niti opravdava, to je samo cinjenica.
A zašto mi prepričavaš ono što sam ranije pisao na ovoj temi? Nema potrebe...stvarno.
Ne mogu se bas pohvaliti da pamtim tacno sta je ko napisao, ali ovim zadnjim postom ne ostavljas bas mnogo prostora.
Nije njegov nastup bio vrhunac profesionalnog novinarstva, ali nije vala ni usamljen slucaj..osim sto su svi novinari u RS radili na ovaj nacin, ima i hrvatskih, a bgm i bosnjackih koji bi se imali cega postidjeti.
Ali, eto, niko se ne stidi..ni nakon 15 godina od zavrsetka rata niko se nije postidio i pokajao..i to je ono sto mene najvise zalosti.
Ako su tada bila druga vremena, druge okolnosti..imali su 15 godina da shvate sta su radili.
juventino77

#604 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)

Post by juventino77 »

bravo multi kulti, izjendacite agresora i zrtvu, svi smo isti,svi smo isto ubijali, klali, huskali, da da svi smo isti, samo tako Bosanci, samo tako, nece nas jos puno ostat, svi isti,mir mir mir niko nije kriv, i onda se kasnije cude
plain vanilla

#605 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)

Post by plain vanilla »

juventino77 wrote:bravo multi kulti, izjendacite agresora i zrtvu, svi smo isti,svi smo isto ubijali, klali, huskali, da da svi smo isti, samo tako Bosanci, samo tako, nece nas jos puno ostat, svi isti,mir mir mir niko nije kriv, i onda se kasnije cude
ajd smiri se pa citiraj gdje je neko izjednacio agresora i zrtvu
buzzer

#606 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)

Post by buzzer »

nosara wrote:
Banksy wrote:
Da sam bogdo ...

lagiš :) 2+2 u Federaciji, što već imaš :wink: a Mićko čeka na +2 ...

Lagumdžija se sastao sa američkim i ruskim ambasadorom
Objavljeno 12.4.2011 u 14:17

U razgovoru sa Bocan-Harčenkom, Predsjednik SDP-a je istakao da je na nivou BiH najpraktičnije i najlogičnije bilo da vladajuća koalicija u Republici Srpskoj i stranke potpisnice platforme formiraju vlast.

:wink:
A gdje su ti tvoji dragi kleronacisti iz dva hadezea...? Pod stolom...? :?

Tvoja formula 2+2+2 je bila cista nasa stranka, tj. promasaj... :D
nacisti iz dva adezea su klero-, dok su oni iz sda i hsp urbani. prava gradska raja. :-)

a da je njihov spasitelj htio, fbih je mogla imati vladu bez i jednih, jest da ne bi bilo najprakticnije i najlogicnije...
Vitez Koja

#607 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)

Post by Vitez Koja »

nacisti iz dva adezea su klero-, dok su oni iz sda i hsp urbani. prava gradska raja. :-)

a da je njihov spasitelj htio, fbih je mogla imati vladu bez i jednih, jest da ne bi bilo najprakticnije i najlogicnije...
[/quote]

Kako!?
Chmoljo

#608 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)

Post by Chmoljo »

vidi li iko ovdje naslov teme?

još jednom da ponovim, aferim.
Chmoljo

#609 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)

Post by Chmoljo »

da se vratimo na temu...
Povodom afere oko Slobodana Vaskovića

Vreća za niske udarce

Piše: Bakir Hadžiomerović

Znam da se očekuje da ponešto kažem o video snimku nastalom 12. jula 1995. godine u Srebrenici na kojem se pojavljuje bivši saradnik „60 minuta“ Slobodan Vasković. Iako sam svjestan da ću i nakon ovog teksta biti izložen brutalnim napadima i uvredama anonimnih komentatora koji su nakon objavljivanja snimka dočekali svojih pet minuta da mi se, onako momački, još jednom napiju krvi, to me, naviknutog na pljuvačinu ovdašnjih „analitičara“, neće spriječiti da iznesem vlastiti stav o posljednjoj „aferi“ u koju sam ničim izazvan zalutao...

Prvo. Snimak o kojem govorimo je grozan, užasan, nema te razumne osobe koja bi mogla konstatirati nešto drugačije.

Drugo. Iživljavanje nad žrtvom genocida i bijedno navođenje, na smrt preplašenog čovjeka, da izgovara laži koje u trenutku genocida odgovaraju velikosrpskoj propagandi, predstavlja samo moralno dno dna.

Treće. Vaskovićeva poza na transporteru vojske koja je zvjerski likvidirala više od osam hiljada nevinih ljudi jeste detalj od kojeg se ledi krv u žilama. Iskreno, nakon tog snimka i sama pomisao da o svemu porazgovaram sa svojim bivšim kolegom za mene bi predstavljalo izdaju svih ljudskih principa koje, to odgovorno tvrdim, poštujem čitav život.

Četvrto. Bez obzira na to kakav je izvještaj za medij u kojem je tada radio Vasković poslao iz Srebrenice, okolnosti u kojim se svojom voljom našao ne obećavaju ni minimum izgleda da je u tom svom radijskom raportu izgovorio i jednu jedinu riječ o planetarnoj tragediji koje se baš tada odigravala u njegovoj neposrednoj blizini. Moram priznati da mi je svojevremeno Vasković tvrdio kako njegov izvještaj iz Srebrenice nikada nije emitiran, međutim to za ovu priču nije važno jer ko bi, nakon svega, povjerovao da je tada govorio istinu...

Sve je, dakle, kristalno jasno! Kada smo mi, preostali članovi Redakcije „60 minuta“, u martu nezvanično doznali da takav snimak postoji, iste sekunde smo odlučili prekinuti svaku saradnju sa našim bivšim kolegom. Iskren da budem, takvu odluku smo donijeli bez obzira na to što je Vasković za nešto više od tri godine angažmana u našem magazinu objavio na desetine velikih i važnih priča koje se danas zaboravljaju. I sam sam bio svjedok njegovih brojnih susreta sa ljudima u Sarajevu tokom kojih je neselektivno proglašavan za heroja. Za Sarajlije je taj heroj preko noći postao zločinac! Ipak i bez obzira na sve, u ovom prilično zajebanom trenutku, ne želim biti dvoličan pa nek“ misli ko šta hoće. Za mene će Vaskovićev trogodišnji angažman u 60 minuta zauvijek predstavljati svijetlu stranu njegove karijere, stranu koja nije u stanju rastjerati mrak sa crne srebreničke slike.

Ne trebam valjda podsjećati da se radi o novinaru koji je možda i najzaslužniji za raskrinkanavanje drskog kriminala halke okupljene oko Milorada Dodika. Jesmo li zaboravili ko je to detaljno dokumentirao pljačku stotina miliona budžetskih maraka u Republici Srpskoj i ko je zbog toga sebi doživotno osigurao nezahvalnu poziciju mete kod SNSD-ovih lovaca na glave? Treba li taj dio Vaskovićeve novinarske karijere sada zanemariti i poništiti? Nema govora, to bi bilo isto kao i kada bi se u konačnoj analizi njegovog novinarskog rada izostavio onaj užasni srebrenički snimak.

Vasković, dakle, već duže od mjesec dana nije član „60 minuta“, ali ne pada mi na pamet da se isticanjem te činjenice pravdam i ulizujem „komentatorima“ koji su objavljivanje snimaka iskoristili, ne samo da bi s razlogom osudili Vaskovića i njegovu srebreničku epizodu, već da bi po ko zna koji put u proteklih devet godina gomilu verbalnog smeća istresli na moju glavu.

Na glavu novinara koji je bio „malo reketaš INA-e malo Eroneta“, novinara koji je „genetski kriminalac“, novinara koji „uzima novac za objavljivanje priloga u 60 minuta“, novinara „slugu SDP“, novinara „koji po svaku cijenu želi postati ambasador“, novinara „islamofoba, srbomrsca i neprijatelja Hrvata“, novinara „čiju se ženu kada joj je pukao vodenjak sa lavorima u rukama porodili pripadnici specijalne policije MUP-a Kantona Sarajevo“..., novinara koji je, eto, na kraju postao kriv za nešto što je neko drugi, koga tada nije ni poznavao, uradio prije šesnaest godina. Budući da ona priča kako svako odgovara za vlastite postupke u mom slučaju nikada nije pila vode, nemam ni bobu razloga vjerovati da će jednog dana to postati drugačije.
Sve je kristalno jasno: Bakir Hadžiomerović o Slobodanu Vaskoviću

Prije nešto više od godinu dana zapisao sam da me uvrede kojim sam gotovo svakodnevno izložen od „anonimnih analitičara“ na internet portalima posebno ne dotiču osim u kontekstu puste želje da saznam - šta je to u ljudskom biću što ga tjera krvoproliću, odnosno gdje sam to strašno zgriješio pa da me svaka iskompleksirana šuša vrijeđa k'o zadnju budalu? A onda mi je odgovor na to teško pitanje ponudio čovjek od kojeg sam se tome najmanje nadao: „ Sve ti to ide u rok službe! Hoćeš biti tv zvijezda, hoćeš se baviti kriminalom vladajućih bandita, hoćeš da im kvariš talove, hoćeš poniziti vlast u Beogradu i objaviti Mladićeve snimke, hoćeš se baviti zločinima i zločincima...? E pa trpi jarane ili se prebaci u zabavno-revijalni program“.

I zaista, šta da se radi? Vrijedi li, unatoč svemu, raditi „60 minuta“ i svako malo biti vrećom za niske udarce i terapijskim poligonom za liječenje nečijih frustracija? Vrijedi li vlastitu porodicu izlagati brutalnim uvredama samo zato jer su moji? Je li vrijedilo zadnje dvije i po godine svakodnevno provoditi u društvu policije? Ima tih pitanja i velikih dilema mali milion. Ali, odgovor je samo jedan. Pucajte do mile volje, ja i dalje držim čas...

* Bakir Hadžiomerović je autor emisije „60 minuta“ u kojoj je Slobodan Vasković sarađivao nekoliko godina
michio

#610 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)

Post by michio »

Snimci iz Srebrenice su ponavljani mnogo puta i nesto su sto istrazivackim novinarima ne bi trebali biti nepoznanica. Bakire ne seri.
mO k3

#611 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)

Post by mO k3 »

e ebga bakire sada ,ti u protiv napad ...
Paper

#612 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)

Post by Paper »

Chmoljo wrote:da se vratimo na temu...
Povodom afere oko Slobodana Vaskovića

Vreća za niske udarce

Znam da se očekuje da ponešto kažem o video snimku nastalom 12. jula 1995. godine u Srebrenici na kojem se pojavljuje bivši saradnik „60 minuta“ Slobodan Vasković. Iako sam svjestan da ću i nakon ovog teksta biti izložen brutalnim napadima i uvredama anonimnih komentatora koji su nakon objavljivanja snimka dočekali svojih pet minuta da mi se, onako momački, još jednom napiju krvi, to me, naviknutog na pljuvačinu ovdašnjih „analitičara“, neće spriječiti da iznesem vlastiti stav o posljednjoj „aferi“ u koju sam ničim izazvan zalutao...

Prvo. Snimak o kojem govorimo je grozan, užasan, nema te razumne osobe koja bi mogla konstatirati nešto drugačije.

Drugo. Iživljavanje nad žrtvom genocida i bijedno navođenje, na smrt preplašenog čovjeka, da izgovara laži koje u trenutku genocida odgovaraju velikosrpskoj propagandi, predstavlja samo moralno dno dna.

Treće. Vaskovićeva poza na transporteru vojske koja je zvjerski likvidirala više od osam hiljada nevinih ljudi jeste detalj od kojeg se ledi krv u žilama. Iskreno, nakon tog snimka i sama pomisao da o svemu porazgovaram sa svojim bivšim kolegom za mene bi predstavljalo izdaju svih ljudskih principa koje, to odgovorno tvrdim, poštujem čitav život.

Četvrto. Bez obzira na to kakav je izvještaj za medij u kojem je tada radio Vasković poslao iz Srebrenice, okolnosti u kojim se svojom voljom našao ne obećavaju ni minimum izgleda da je u tom svom radijskom raportu izgovorio i jednu jedinu riječ o planetarnoj tragediji koje se baš tada odigravala u njegovoj neposrednoj blizini. Moram priznati da mi je svojevremeno Vasković tvrdio kako njegov izvještaj iz Srebrenice nikada nije emitiran, međutim to za ovu priču nije važno jer ko bi, nakon svega, povjerovao da je tada govorio istinu...

Sve je, dakle, kristalno jasno! Kada smo mi, preostali članovi Redakcije „60 minuta“, u martu nezvanično doznali da takav snimak postoji, iste sekunde smo odlučili prekinuti svaku saradnju sa našim bivšim kolegom. Iskren da budem, takvu odluku smo donijeli bez obzira na to što je Vasković za nešto više od tri godine angažmana u našem magazinu objavio na desetine velikih i važnih priča koje se danas zaboravljaju. I sam sam bio svjedok njegovih brojnih susreta sa ljudima u Sarajevu tokom kojih je neselektivno proglašavan za heroja. Za Sarajlije je taj heroj preko noći postao zločinac! Ipak i bez obzira na sve, u ovom prilično zajebanom trenutku, ne želim biti dvoličan pa nek“ misli ko šta hoće. Za mene će Vaskovićev trogodišnji angažman u 60 minuta zauvijek predstavljati svijetlu stranu njegove karijere, stranu koja nije u stanju rastjerati mrak sa crne srebreničke slike.

Ne trebam valjda podsjećati da se radi o novinaru koji je možda i najzaslužniji za raskrinkanavanje drskog kriminala halke okupljene oko Milorada Dodika. Jesmo li zaboravili ko je to detaljno dokumentirao pljačku stotina miliona budžetskih maraka u Republici Srpskoj i ko je zbog toga sebi doživotno osigurao nezahvalnu poziciju mete kod SNSD-ovih lovaca na glave? Treba li taj dio Vaskovićeve novinarske karijere sada zanemariti i poništiti? Nema govora, to bi bilo isto kao i kada bi se u konačnoj analizi njegovog novinarskog rada izostavio onaj užasni srebrenički snimak.

Vasković, dakle, već duže od mjesec dana nije član „60 minuta“, ali ne pada mi na pamet da se isticanjem te činjenice pravdam i ulizujem „komentatorima“ koji su objavljivanje snimaka iskoristili, ne samo da bi s razlogom osudili Vaskovića i njegovu srebreničku epizodu, već da bi po ko zna koji put u proteklih devet godina gomilu verbalnog smeća istresli na moju glavu.

Na glavu novinara koji je bio „malo reketaš INA-e malo Eroneta“, novinara koji je „genetski kriminalac“, novinara koji „uzima novac za objavljivanje priloga u 60 minuta“, novinara „slugu SDP“, novinara „koji po svaku cijenu želi postati ambasador“, novinara „islamofoba, srbomrsca i neprijatelja Hrvata“, novinara „čiju se ženu kada joj je pukao vodenjak sa lavorima u rukama porodili pripadnici specijalne policije MUP-a Kantona Sarajevo“..., novinara koji je, eto, na kraju postao kriv za nešto što je neko drugi, koga tada nije ni poznavao, uradio prije šesnaest godina. Budući da ona priča kako svako odgovara za vlastite postupke u mom slučaju nikada nije pila vode, nemam ni bobu razloga vjerovati da će jednog dana to postati drugačije.
Sve je kristalno jasno: Bakir Hadžiomerović o Slobodanu Vaskoviću
:thumbup:

Prije nešto više od godinu dana zapisao sam da me uvrede kojim sam gotovo svakodnevno izložen od „anonimnih analitičara“ na internet portalima posebno ne dotiču osim u kontekstu puste želje da saznam - šta je to u ljudskom biću što ga tjera krvoproliću, odnosno gdje sam to strašno zgriješio pa da me svaka iskompleksirana šuša vrijeđa k'o zadnju budalu? A onda mi je odgovor na to teško pitanje ponudio čovjek od kojeg sam se tome najmanje nadao: „ Sve ti to ide u rok službe! Hoćeš biti tv zvijezda, hoćeš se baviti kriminalom vladajućih bandita, hoćeš da im kvariš talove, hoćeš poniziti vlast u Beogradu i objaviti Mladićeve snimke, hoćeš se baviti zločinima i zločincima...? E pa trpi jarane ili se prebaci u zabavno-revijalni program“.

I zaista, šta da se radi? Vrijedi li, unatoč svemu, raditi „60 minuta“ i svako malo biti vrećom za niske udarce i terapijskim poligonom za liječenje nečijih frustracija? Vrijedi li vlastitu porodicu izlagati brutalnim uvredama samo zato jer su moji? Je li vrijedilo zadnje dvije i po godine svakodnevno provoditi u društvu policije? Ima tih pitanja i velikih dilema mali milion. Ali, odgovor je samo jedan. Pucajte do mile volje, ja i dalje držim čas...

* Bakir Hadžiomerović je autor emisije „60 minuta“ u kojoj je Slobodan Vasković sarađivao nekoliko godina

:thumbup:
plain vanilla

#613 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)

Post by plain vanilla »

S ovim se slazem, a ostalo je vadiona
Co0l

#614 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)

Post by Co0l »

Premalo,prekasno,prejadno.Pogotovo je prejadno sto se javlja tek sad kad su snimci za koje je znao 'od pocetka marta' ugledali svjetlo dana.Sto znaci da do toga nije doslo jos uvijek bi sutio.I sad ko treba neko prihvatit ovakvo njegovo objasnjenje.Mozda bi ga i prihvatili da je doslo do njega prije objavljivanja ovih zadnjih snimaka,ovako,nakon toga,je jadno.Nista vise.
maximus-decimus

#615 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)

Post by maximus-decimus »

Vasković,Bakir i 60 min... :oops:
Nass

#616 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)

Post by Nass »

nosara wrote:
buzzer wrote:
nosara wrote: Buzzer je rekao: nije nego se lagumdzijina partija koaliciono srodila s miljeom iz kojeg je vas novinar godine ishchilio. otuda incestuozno...al' znas ti to, nego... moralo se :D

Kojim miljeom, sda, nsp, nsrzb...? Ne razumijem o cemu pricas...? :-)
onoga trenutka kad je vlasnik sdp-a nicim izazvan odlucio da zamjeni silajdzica na mjestu bosnjackog dijela troglave nacionalisticke azdaje (umjesto da kao cestit opozicionar zauzme isti stav prema svim nacionalistima u zemlji) postao je dio tog "miljea". namjerno sam upotrijebio taj izraz jer koalicija sa dodikom jos nije ozvanicena. zasada.
To su vlazni snovi jednog dijela opozicije, onog ispod cenzusa... Formiranjem federalne vlade bez ustupaka SDP-a oko "srpstva i hrvatstva" te demantuje...

Ali, kad su vama logika i uvazavanje cinjenica nesto predstavljali...? Samo nastavi, beskrajno si zabavan... :D
To je to. Sve receno u par recenica :)
gvozderkov

#617 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)

Post by gvozderkov »

Čitajući ove komentare protiv Bakira i "60 minuta" vidim da TV1, RTRS i oni kojekakvi "oskari" i "poskokovci" po nalogu svojih mentora dobro rade svoj posao. Čovjek, koji je odbacio lagodni život anonimusa učahurenog negdje u dječijem uredničkom programu, sada biva kritikovan samo zato jer je "morao znati". Umjesto mjesta, gdje bi mu najveća profesionalna dilema bila između Mumijevih i Letećih medvjeda, izabrao je najnezahvalniji i najopasniji posao, istraživačko novinarstvo. Istraživačko novinarstvo predstavlja stub demokratije. Kada ono funkcioniše onda i postoji demokratsko društvo. Radi istih novaca on rizikuje svoj život i život svoje porodice, trpi najgore moguće uvrede sa svih strana samo da bi običnom čovjeku prikazao i potkrijepio dokazima kriminalne radnje vlastodržaca. Vasković je smijenjen kada se saznalo za ovaj mračni dio njegove prošlosti i tu je kraj priče.

Da je više ljudi koji su spremni srozati kvalitet svoga života jako nisko radi općedruštvene koristi bilo bi nam puno bolje.
Corto Maltese

#618 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)

Post by Corto Maltese »

Vreća za niske udarce

"Ali, odgovor je samo jedan. Pucajte do mile volje, ja i dalje držim čas..."
Koja samodopadnost jebo te!? Ovo je previše čak i za visoke standarde brdovitoga Balkana.
luckylaka

#619 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)

Post by luckylaka »

Corto Maltese wrote:
Vreća za niske udarce

Koja samodopadnost jebo te!? Ovo je previše čak i za visoke standarde brdovitoga Balkana.
I samo na kraju fali,,izvini jarane vaskovicu al da te drugi nisu otkrili i ja bi cutao,,Al ima ona,,nicija nije do zore....
slobodni armirach

#620 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)

Post by slobodni armirach »

isplati se zavrsiti Veterinu :lol: :lol:
mores drzat casove
vinnie_jones

#621 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)

Post by vinnie_jones »

luckylaka wrote:
Corto Maltese wrote:
Vreća za niske udarce

I samo na kraju fali,,izvini jarane vaskovicu al da te drugi nisu otkrili i ja bi cutao,,Al ima ona,,nicija nije do zore....
"slobo haveru ne mogu vise da ti budem jatak, postao sam vreca (govana) za niske udarce" :run:
branimir stulic

#622 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)

Post by branimir stulic »

Postovani Bakire
molim te samo jedno - ne rise...
Za kolegu novinara Vaskovica se sve ovo znalo jos od 1995... i molim te nemoj i nas i sebe obmanjivati šupljim pričama da se ovo nije znalo. Znalo se i te kako i i stina je svima bila dostupna u arhivi RTV BiH, i svi smo ovo vec ranije gledali...Znalo se za Vaskovica kao sto se znalo i za Snjezana Lalovica, gospoju Sarajevska Hronika Maricu Lalovic, Radu te crknute Djogu, Oljacu, Guzinu... pa onda Dragana Alorica, Jugoslavu (Bildt) Šiljak... i ostale perjanice "slobodnog" šumskog novinarstva za koje se niko ne sjeti da podigne optuznice na sudu BiH, Haskom tribunalu...
Sto se famoznog snimka tice ima jedna scena od koje mi se ledi krv u zilama a to je kada novinarcina Vaskovic miluje po glavi jedno od djece koja su bila tamo... Scena me podsjetila iste sekunde na scenu iz njemackog konc logora gdje supruga komandanta logora miluje po kosi logorase koje sprovode u gasnu komoru.....
Co0l

#623 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)

Post by Co0l »

gvozderkov wrote:Čitajući ove komentare protiv Bakira i "60 minuta" vidim da TV1, RTRS i oni kojekakvi "oskari" i "poskokovci" po nalogu svojih mentora dobro rade svoj posao. Čovjek, koji je odbacio lagodni život anonimusa učahurenog negdje u dječijem uredničkom programu, sada biva kritikovan samo zato jer je "morao znati". Umjesto mjesta, gdje bi mu najveća profesionalna dilema bila između Mumijevih i Letećih medvjeda, izabrao je najnezahvalniji i najopasniji posao, istraživačko novinarstvo. Istraživačko novinarstvo predstavlja stub demokratije. Kada ono funkcioniše onda i postoji demokratsko društvo. Radi istih novaca on rizikuje svoj život i život svoje porodice, trpi najgore moguće uvrede sa svih strana samo da bi običnom čovjeku prikazao i potkrijepio dokazima kriminalne radnje vlastodržaca. Vasković je smijenjen kada se saznalo za ovaj mračni dio njegove prošlosti i tu je kraj priče.

Da je više ljudi koji su spremni srozati kvalitet svoga života jako nisko radi općedruštvene koristi bilo bi nam puno bolje.
Mani se patetike i umjesto toga se samo zapitaj sta bi se desilo na primjer uredniku na izraelskoj televiziji da se sazna da je godinama od tv pretplate koju su placali rodbina i sunarodnjaci zrtava holokausta placao tamo nekom nacistickom isljedjivacu u konc logoru (jer ono na snimku je vise licilo na isljedjivanje nego na novinarski posao) da radi za njega u cilju diskreditovanja nekog politicara za kojeg ionako svi i bez njega znaju da je kriminalac.mrak bi ga pojeo preko noci a ti tu od nas trazis neko sazaljenje prema Bakiru...
plain vanilla

#624 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)

Post by plain vanilla »

Co0l wrote:
gvozderkov wrote:Čitajući ove komentare protiv Bakira i "60 minuta" vidim da TV1, RTRS i oni kojekakvi "oskari" i "poskokovci" po nalogu svojih mentora dobro rade svoj posao. Čovjek, koji je odbacio lagodni život anonimusa učahurenog negdje u dječijem uredničkom programu, sada biva kritikovan samo zato jer je "morao znati". Umjesto mjesta, gdje bi mu najveća profesionalna dilema bila između Mumijevih i Letećih medvjeda, izabrao je najnezahvalniji i najopasniji posao, istraživačko novinarstvo. Istraživačko novinarstvo predstavlja stub demokratije. Kada ono funkcioniše onda i postoji demokratsko društvo. Radi istih novaca on rizikuje svoj život i život svoje porodice, trpi najgore moguće uvrede sa svih strana samo da bi običnom čovjeku prikazao i potkrijepio dokazima kriminalne radnje vlastodržaca. Vasković je smijenjen kada se saznalo za ovaj mračni dio njegove prošlosti i tu je kraj priče.

Mani se patetike i umjesto toga se samo zapitaj sta bi se desilo na primjer uredniku na izraelskoj televiziji da se sazna da je godinama od tv pretplate koju su placali rodbina i sunarodnjaci zrtava holokausta placao tamo nekom nacistickom isljedjivacu u konc logoru (jer ono na snimku je vise licilo na isljedjivanje nego na novinarski posao) da radi za njega u cilju diskreditovanja nekog politicara za kojeg ionako svi i bez njega znaju da je kriminalac.mrak bi ga pojeo preko noci a ti tu od nas trazis neko sazaljenje prema Bakiru...
Ti bas znas profulati poentu
ajmo uplatnice TV pretplate, ko ne placa nema osnov da se zhali :oops:

Znaci, da je ovaj bio suradnik na nekoj privatnoj TV sad bio ona snimla bila nebitna? :-)
Co0l

#625 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)

Post by Co0l »

plain vanilla wrote:
Co0l wrote:

Ti bas znas profulati poentu
ajmo uplatnice TV pretplate, ko ne placa nema osnov da se zhali :oops:

Znaci, da je ovaj bio suradnik na nekoj privatnoj TV sad bio ona snimla bila nebitna? :-)
Poenta nije u pretplati,ne znam odakle si tu poentu izvukla,nego u tome da treba da bude manji od makovog zrna a ne da pravda neopravdivo,kad je vec iluzorno ocekivati od njega da se ponese kao moralna osoba i podnese ostzavku sam i kad ga nema ko otjerati sa televizije za ovakav propust.
Cak je i neukusno izigravati nakon toga neku zrtvu kritika jer su kritike sa razlogom,pogotovo kad je pokusao da presuti cijeli snimak pred bh javnoscu mjesec dana.
Post Reply