"Da ne bude nikakve dileme, ja sam rođen u Sarajevu. Naravno da navijam za BiH", rekao je Tadić.
"Da ne bude nikakve dileme, ja sam rođen u Sarajevu. Naravno da navijam za BiH", rekao je Tadić.
odgovor - u sarajevu se rodila kamara cetnika i ti si jos jedan koji potvrdjuje da je to tacno...BHCluster wrote:
djelim tvoje misljenje, ne treba ni jedan od ta tri......draganbl wrote:Podebljani argument pije vode samo u kontekstu nastavka rečenice (zato sam malo premjestio kraj bold - taga). Ovakvim grbom, koji jeste lijepo, ali kontraproduktivno djelo, tjerate Srbe od reprezentacije BiH (upravo one koji navijaju za BiH), vjerovatno mnogo više nego što mislite.Sezam wrote:Ne sumnjam u tvoje dobre namjere, ali ovaj podebljani argument jednostavno vise ne pije vode. Ne svojataju Bosnjaci BiH repku, vec naproiv BH Srbi i BH Hrvati svojataju Srbijansku i Hrvatsku repku kao svoje, u tome je problem, a ne u tome sto Bosnjaci navijaju za zemlju u kojoj zive/iz koje su potekli...nadam se da imas dovoljno razuma da to vidis...draganbl wrote: Da bi Srbi (vjerovatno i Hrvati) počeli navijati za BiH prvo je potrebno da se njima u glavi sjasni da je BiH i njihova zemlja, te da pored Srbije (Hrvatske) imaju pravo i na BiH, kao svoju zemlju.
Stavljanje srpskih i hrvatskih oznaka na ovu maskotu neće doprinijeti da Srbi (Hrvati) preko noći "zavole" BiH reprezentaciju, ali će doprijenijeti tome. Svojatanje BiH reprezentacije od strane Bošnjaka (ovaj grb simbolizuje to svojatanje) odbija i ono malo ljudi drugih nacija koji BiH reprezentaciju prihvataju kao svoju. Mene prvog.
Na kraju rajeva, niko tebi ili bilo kojem drugom Srbinu koji navija za BiH ne brani da napravis u foto shopu grb BH repke sa (samo) srpskom zastavom na njemu..cak sta vise, ja bih to volo vidjeti i mnogi i ljudi takvo nesto pozdravili...
Cini mi se da sam citao kako su neki BH Hrvati pravili zastavice BH repke sa sahovnicom na njima, sto da ne, vrijedno hvale...
uh, gdje je sada karanana da ovo vidisuncica24 wrote:Hoces, da ti, OSOBNO, upoznas vise od jednog srbina/srpkinju, hrvata/hrvaticu koji navija za BiH reprezentaciju?Pa vidiš, govorim u svoje ime, napisao sam na početku - ja osobno, znači ne negiram mogućnost da potoje i takvi Srbi i Hrvati koji navijaju za BIH, vjerojatno ima poneki.... samo sam napisao sda ih ja osobno ne poznajem nijednog.
Javi se na pp, rado cu zaraditi taj sevap razbijajuci tvoje nacionalisticke iluzije
Karanana izgleda neki "pump-ekshn"zoom66 wrote:karanana ko dzeko: uvijek spreman za ekshnkaranana wrote:suncice lutko, ja isto hocu da osobno upoznam nekoga takvoga. javi mi se na pp pa da idemo zajedno gledat tekmu kako bih se uvjerio da zaista navijas za BiH.

Ti decko garant zivis u nekom zatucanomprovincijskom naselju/gradicu,il' ti u nacionalnom toru.suncica24 wrote:Hoces, da ti, OSOBNO, upoznas vise od jednog srbina/srpkinju, hrvata/hrvaticu koji navija za BiH reprezentaciju?Pa vidiš, govorim u svoje ime, napisao sam na početku - ja osobno, znači ne negiram mogućnost da potoje i takvi Srbi i Hrvati koji navijaju za BIH, vjerojatno ima poneki.... samo sam napisao sda ih ja osobno ne poznajem nijednog.
Javi se na pp, rado cu zaraditi taj sevap razbijajuci tvoje nacionalisticke iluzije
Apsolutna LAZ!nikad_izvini wrote: Naime, zemlja koja je NAJVIŠE pomogla BiH u ratu je JAPAN. Logično, ha? Crkli bi od glada da Japanaa nije bilo.
Niko ne kaze da ih nema, ali ih ima jako malo nekih 1-5%(ako i toliko) dakle uglavnom oni koji zive na podrucju Sarajeva-Zenice-Tuzle, dakle taj region(mada i tu ne svi, jer ne smiju drugacije reci). A na tom podrucju ne zivi ni 10% Srba iz BiH.suncica24 wrote:Hoces, da ti, OSOBNO, upoznas vise od jednog srbina/srpkinju, hrvata/hrvaticu koji navija za BiH reprezentaciju?Pa vidiš, govorim u svoje ime, napisao sam na početku - ja osobno, znači ne negiram mogućnost da potoje i takvi Srbi i Hrvati koji navijaju za BIH, vjerojatno ima poneki.... samo sam napisao sda ih ja osobno ne poznajem nijednog.
Odlican Zmaj od BosneBHCluster wrote:
Mislim da su crvene strijele dosle iz Pakistanalopta wrote:Apsolutna LAZ!nikad_izvini wrote: Naime, zemlja koja je NAJVIŠE pomogla BiH u ratu je JAPAN. Logično, ha? Crkli bi od glada da Japanaa nije bilo.
Ako cemo gledati kao pomoc u ratu(prvenstveno oruzje, ali i humanitarnu), zemlja koja nam je najvise pomogla jeste Pakistan, pa Turska, pa Iran. Oni tenkovi sto se zaustavise na Stupu(a i kojima vjerovatno pojma nemas, jer si tada bio u Njemackoj), zaustavise se pomocu crvenih strijela(ako uopste znas sta je to) iz Turske.![]()
I nakon rata sto se tice pomoci prvenstveno vezanih za vojsku, obuku vojnika, evo ako ces konkretno nasih pilota koji su obucavani u Turskoj, zatim razne pomoci sto kao obuku, sto novcanu za modernizaciju OSBIH. Zatim izgradnja spomen obiljezja svim palim borcima Armije RBiH, svake godine prenos dzenaze drzavne tv iz Srebrenice gdje je cijeli dan posvecen tome, dakle genocidu nad Bosnjacima, zatim finansiranje i obnovu sirom BiH, mostova, dzamija, kuca, itd.
Za ''onih 500 godina'', nisu izgradjeni samo hamami, nego cijeli gradovi, znas li uopste kad 'nastaje' Sarajevo, znas li ko mu je dao ime, izgradjeno je mnogo, uostalom grad se poceo tek formirati. O znacaju dolaska islama da i ne govorim, nesto najvrijednije sto ostavise Bosnjanima. Naravno da ce AustroUgari graditi vise ustanove tipa biblioteke, pozorista, banke, muzeje itd. jer se prvenstveno radi o drugom vremenu, pa de molim te reci mi to jos grad gdje je 1400 godine postojalo pozoriste, muzej, itd. A mozda si malo i zaboravio sta Savojski pocini od Sarajeva.
ps: ovo nema veze sa utakmicom o nosenjem turskih zastava, svako ko pored ljiljana nosi tursku zastavu treba mu zabraniti ulaz na stadion, ali da nam je Turska bratska zemlja, naravno da jeste.
Ti od svog nacionalizma ne vidis racionalno.lopta wrote:Apsolutna LAZ!nikad_izvini wrote: Naime, zemlja koja je NAJVIŠE pomogla BiH u ratu je JAPAN. Logično, ha? Crkli bi od glada da Japanaa nije bilo.
Ako cemo gledati kao pomoc u ratu(prvenstveno oruzje, ali i humanitarnu), zemlja koja nam je najvise pomogla jeste Pakistan, pa Turska, pa Iran. Oni tenkovi sto se zaustavise na Stupu(a i kojima vjerovatno pojma nemas, jer si tada bio u Njemackoj), zaustavise se pomocu crvenih strijela(ako uopste znas sta je to) iz Turske.![]()
I nakon rata sto se tice pomoci prvenstveno vezanih za vojsku, obuku vojnika, evo ako ces konkretno nasih pilota koji su obucavani u Turskoj, zatim razne pomoci sto kao obuku, sto novcanu za modernizaciju OSBIH. Zatim izgradnja spomen obiljezja svim palim borcima Armije RBiH, svake godine prenos dzenaze drzavne tv iz Srebrenice gdje je cijeli dan posvecen tome, dakle genocidu nad Bosnjacima, zatim finansiranje i obnovu sirom BiH, mostova, dzamija, kuca, itd.
Za ''onih 500 godina'', nisu izgradjeni samo hamami, nego cijeli gradovi, znas li uopste kad 'nastaje' Sarajevo, znas li ko mu je dao ime, izgradjeno je mnogo, uostalom grad se poceo tek formirati. O znacaju dolaska islama da i ne govorim, nesto najvrijednije sto ostavise Bosnjanima. Naravno da ce AustroUgari graditi vise ustanove tipa biblioteke, pozorista, banke, muzeje itd. jer se prvenstveno radi o drugom vremenu, pa de molim te reci mi to jos grad gdje je 1400 godine postojalo pozoriste, muzej, itd. A mozda si malo i zaboravio sta Savojski pocini od Sarajeva.
ps: ovo nema veze sa utakmicom o nosenjem turskih zastava, svako ko pored ljiljana nosi tursku zastavu treba mu zabraniti ulaz na stadion, ali da nam je Turska bratska zemlja, naravno da jeste.
lopta wrote:Apsolutna LAZ!nikad_izvini wrote: Naime, zemlja koja je NAJVIŠE pomogla BiH u ratu je JAPAN. Logično, ha? Crkli bi od glada da Japanaa nije bilo.
Naravno. Normalnih ljudi svugdje ima. Ja sam rodom Sarajlija, Bosanac i Hrvat. Navijam strasno za HR i za BiH.komi wrote:ja sam bio u širokom brijegu na svadbi dok je još baho bio na TVu a igrali smo protiv španije... na koševu 2000 ili 2001
septembar...
u nekom hotelu smo bili a hrvatska je paralelno igrala...
mogu vam reći da je ekipa navijala za obje reprezentacije... koliko se mogu gledati dvije utakmice... mislim da je 1:2 za španiju bilo
radovalo se kad je bih dala gol
A šta bi s onih 500 godina okupacije oliti turskog zuluma?lopta wrote:Apsolutna LAZ!nikad_izvini wrote: Naime, zemlja koja je NAJVIŠE pomogla BiH u ratu je JAPAN. Logično, ha? Crkli bi od glada da Japanaa nije bilo.
...
gdje ti živiš ?-LIBERO- wrote:Ti od svog nacionalizma ne vidis racionalno.lopta wrote:Apsolutna LAZ!nikad_izvini wrote: Naime, zemlja koja je NAJVIŠE pomogla BiH u ratu je JAPAN. Logično, ha? Crkli bi od glada da Japanaa nije bilo.
Evo da te smirimo
Turci su i osnovali Bosnu
Turci su nasi jedini i najveci prijatelji
Turci su nas odbranili u ratu
Turci su nas izgradili poslije rata.
Hajd' sada idi na islambosnu,a nas zaludjene pusti da normalno diskutujemo![]()
edit. ovo moram samo "odgovoriti" jer definitivno znam odakle su "strijele" dosle za Stup. Iran,tj. njihova "sluzba" nam ih je progurala jer je bilo presudna bitka.
Hajd' sada sveznajuci zdra'ooo