Ti ne razumijes sta ti ja govorim...ovaj grb je napravio neki Bosnjak, navijac BiH i naravno da ce staviti ljiljan, tebi niko ne brani da napravis isti takav grb i stavis 4C na njega...to je poenta...draganbl wrote:Podebljani argument pije vode samo u kontekstu nastavka rečenice (zato sam malo premjestio kraj bold - taga). Ovakvim grbom, koji jeste lijepo, ali kontraproduktivno djelo, tjerate Srbe od reprezentacije BiH (upravo one koji navijaju za BiH), vjerovatno mnogo više nego što mislite.Sezam wrote:Ne sumnjam u tvoje dobre namjere, ali ovaj podebljani argument jednostavno vise ne pije vode. Ne svojataju Bosnjaci BiH repku, vec naproiv BH Srbi i BH Hrvati svojataju Srbijansku i Hrvatsku repku kao svoje, u tome je problem, a ne u tome sto Bosnjaci navijaju za zemlju u kojoj zive/iz koje su potekli...nadam se da imas dovoljno razuma da to vidis...draganbl wrote: ...
Da bi Srbi (vjerovatno i Hrvati) počeli navijati za BiH prvo je potrebno da se njima u glavi sjasni da je BiH i njihova zemlja, te da pored Srbije (Hrvatske) imaju pravo i na BiH, kao svoju zemlju.
Stavljanje srpskih i hrvatskih oznaka na ovu maskotu neće doprinijeti da Srbi (Hrvati) preko noći "zavole" BiH reprezentaciju, ali će doprijenijeti tome. Svojatanje BiH reprezentacije od strane Bošnjaka (ovaj grb simbolizuje to svojatanje) odbija i ono malo ljudi drugih nacija koji BiH reprezentaciju prihvataju kao svoju. Mene prvog.
Na kraju rajeva, niko tebi ili bilo kojem drugom Srbinu koji navija za BiH ne brani da napravis u foto shopu grb BH repke sa (samo) srpskom zastavom na njemu..cak sta vise, ja bih to volo vidjeti i mnogi i ljudi takvo nesto pozdravili...
Cini mi se da sam citao kako su neki BH Hrvati pravili zastavice BH repke sa sahovnicom na njima, sto da ne, vrijedno hvale...
Ovo sto i pricas je isto kao kad bi sad neki Sandzaklija dosao i govorio Srbima kako 4C tjeraju Sandzaklije od srbijanske repke...i