V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
-
155_mm
#1326 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
nemogu da vjerujem da je ovoliki broj vjerovao da je cilj VB da rezolucija prodje. stvarno neko vjeruje
da je najiskusnija diplomatija na svijetu toliko naivna. ovdje je neko navucen na cunu do grla a da jadan i nije svjestan toga.
hahah hahah hahah hahah hahahaha.
da je najiskusnija diplomatija na svijetu toliko naivna. ovdje je neko navucen na cunu do grla a da jadan i nije svjestan toga.
- skupljac_zeljeza
#1327 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Što si isjekao ovo iz izjave? Ključno.dolinalima wrote:Našao Englez da priča o genocidu !! Pomlatili američke Indijance, dovlačili čitava crnačka sela iz Afrike da im budu besplatna radna snaga, držali Indiju, itd, itdskupljac_zeljeza wrote: "Duboko smo razočarani što je Rusija glasala protiv. Neki su govorili da smo ovom rezolucijom pogoršali odnose na Balkanu, ali dok se ne osude zločini ne možemo se okrenuti budućnosti. Negiranje genocida je ono što će je posljednja uvreda žrtvama i ono što zaustavlja pomirenje", rekao je Wilson.
A nas pomlatili po NDH, Kosovu i BiH i nikom ništa. Šta smo mi ? Mravi, crvi ? Masovna ubistva Srba nisu genocid !?
Dodao je da se u Srebrenici desio genocid i da je to pravna činjenica.
- Opetja033
#1328 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Genocidni cetnici.dolinalima wrote: Šta smo mi ? Mravi, crvi ?
- Danguba
#1329 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Mislis?Herr Flick wrote:Previse gluposti pisete,ovo ce se za par dana zaboravit
Ako pogledamo stanje prije spominjanja ove rezolucije, mi nismo nista izgubili sa ovim ruskim cirkusom.
Jedini koji su izgubili su Srbi. Imali su priliku da prihvate jedan samar pa da svi nastavimo dalje ovako, slijedi im dobro samaranje od EU i Amerike.
Zivi bili pa vidjeli. Ovo im oni nece oprostiti. Odnosi sa Rusijom su ionako zategnuti ali sada su na toj strani i Srbija i Dodik(otvoreno). Ne moze se traziti mnogo sta od EU a surovati i pokljanjati kapital Rusiji.
Mi ovime nista nismo izgubili jer sudske presude govore o genocidu i samim izvrsiocima tako da bi ova rezolucija bila samo podsjecanje na te cinjenice.
Od majki Srebrenice, C.Durakovica, Izetbegovica...ocekujem zabranu dolaska svima onima koji negiraju genocid.
Srbiji tek sada se sprema igranka koja pocinje vec sutra.
-
hAZNADAR
#1330 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Zato i jesmo danas gdje smo i kako smo. Mislimo da u politici ima morala, pravde i nadzemaljskih stvari.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Ovo čak nema veze ni sa politikom niti sa interesom, ovo nadilazi sve ovozemaljske stvari, pitanje je morala, pravde i pravednosti. Je ne podržavam Jevreje ali nikada neću reći iz ovih gore razloga da se nad njima nije desio genocid i da nisu preživjeli holokaust. Kontaš? Nije više pitanje je li neko za Ruse, Srbe, Amerikace, Bošnjake...itd, stvar je odnosa prema žrtvama, genocidu i univerzalnom principu pravde ma koliko on izgledao apstraktan.
Zrtve ne postoje kao termin u politici, kao ni tragedija,.. svijet funkcionise po principu dzungle gdje je pravda na strani pobjednika bez obzira kako ko pobijedio. Tako je bilo uvijek i uvijek ce biti.
Srbi su se po ko zna koji put pokazali sposobniji i pametniji. Uspjeli su na svoju stranu dobiti mocnog saveznika Rusiju a nebi me iznenadilo i Izrael poslije gazenja njihove zastave i bacanbja rukavice od strane nasih moralista.
Dobili smo naguz u ratu, naguz vezano za Tuzbu protiv Srbije, naguz i danas, a bice naguza jos vise. Samo zato sto ocekujemo pravdu zbog nase uloge zrtve i merhametli poslusnih dobricina.
Ne mozes jednostavno pobijediti na taj nacin. Izrael jednostavno ne moze opstati bez etnickog ciscenja jer je u pitanju borba za zivotni prostor i tu nema pardona. Imati svoju drzavu BiH gdje si slobodan i svoj na svome na cijelom prostoru jednostavno ne mozes ciste duse i obraza. Za pobjedu i izbor svoje pravde moras biti i sam gadan i brutalan,.. - jednostavno je tako.
Sve je stvar izbora sta zelis i sta hoces. Ne mozes ostvariti svoj nacionalni cilj i pravdu na lijep nacin. I ako ti je moral toliko bitan - onda i ne ocekuj pravdu jer je neces dobiti.
Citajuci sve ove silne komentare o pravdi, moralu, duznostima, pomoci, etici,... i nove jalove nade o hladnom ratu i kaznjavanju Srba,.... sve sam uvjereniji da mozda nismo ni zasluzili svoje mjesto na danasnjoj politickoj sceni - jer nismo dovoljno pametni za to. Zabijmo se u ovih 30% drzave sretni sto smo i to hajrili, sretni sto smo cistog obraza, budimo dobri vjernici i protivnici nacionalizma, o sebi i pri sebi, zivimo od poljoprivrede,.... a svijet neka ide svojim tokom - mi nismo dio toga. Budimo mala oaza u toj dzungli i svoju muku sacuvajmo samo za sebe jer to niko drugi ne sljivi. Jednostavno nismo sposobni da igramo na politickoj sceni i da tu izborimo neki status.
-
L u c i f e r
#1331 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Add foe opcija je iz dzenneta izasla...Drinski wrote:Kerim i Branimir su trollovi.
-
hizo ramidovic
#1332 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
opet srpska mitomanija: klecanje na koljenima, cmizdrenje pred ruskim diplomatama i pusenje putinu proglasava se velikim danom za srbiju...
- It_is_a_Leclerc
#1333 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Ja samo molim Boga da su Dodik, Ivanić i Vučić spremni da snose posljedice zbog toga što se ovakvim potezima, ne samo spriječava pomirenje, već dalje radikaliziraju Bošnjaci koji će djelovati na nešto drugačiji način u odnosu na nas. Kad kažem radikaliziraju, ne mislim na terorizam ili džihadizam, već na etničko radikaliziranje. Nijedan narod nije preživio strašnu nepravdu, a da ga ona nije učinila radikalnijim i opasnijim. Naprimjer, Jevreji.
I prestanite diskutovati sa srbijansko-srpskim trolčinama. Ionako je pitanje vremena kad će ih ukloniti odavde.
I prestanite diskutovati sa srbijansko-srpskim trolčinama. Ionako je pitanje vremena kad će ih ukloniti odavde.
-
hizo ramidovic
#1334 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
sigurno si pripremio vazelin...junior3 wrote:Uopste me ne zanima.hizo ramidovic wrote:jebu, jebu, vidjet ces kako...kad dodju da naplate ovaj veto...junior3 wrote:Jebu Rusi mamu.
- Danguba
#1335 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
video wrote: U zivotu nisam nasuo kap goriva u sumskoj kao i na tom ruskom govnu,a ni njihovu robu (jedino nesvjesno)
ja tu tvorevinu prodjem autom kao da i ne postoji.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1336 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
I sretno. Predigra Levinski je već završenahizo ramidovic wrote:sigurno si pripremio vazelin...
- Opetja033
#1337 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Slazem se. Siguran sam da ce danasnje glasanje uticati cak i na amortiziranje vjerske radikalizacije a itekako ce pojacati jacanje nacionalizma kod Bosnjaka.It_is_a_Leclerc wrote:Ja samo molim Boga da su Dodik, Ivanić i Vučić spremni da snose posljedice zbog toga što se ovakvim potezima, ne samo spriječava pomirenje, već dalje radikaliziraju Bošnjaci koji će djelovati na nešto drugačiji način u odnosu na nas. Kad kažem radikaliziraju, ne mislim na terorizam ili džihadizam, već na etničko radikaliziranje.
-
junior3
#1338 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Hizo nemoj biti nervozan, ima da te rokne srcka na ovom vremenu.hizo ramidovic wrote: sigurno si pripremio vazelin...
- It_is_a_Leclerc
#1339 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Što i nije toliko loše. Što više nacionalno osvještenih Bošnjaka, to sam ja sigurniji u opstanak BiH.Opetja033 wrote:Slazem se. Siguran sam da ce danasnje glasanje uticati cak i na amortiziranje vjerske radikalizacije a itekako ce pojacati jacanje nacionalizma kod Bosnjaka.It_is_a_Leclerc wrote:Ja samo molim Boga da su Dodik, Ivanić i Vučić spremni da snose posljedice zbog toga što se ovakvim potezima, ne samo spriječava pomirenje, već dalje radikaliziraju Bošnjaci koji će djelovati na nešto drugačiji način u odnosu na nas. Kad kažem radikaliziraju, ne mislim na terorizam ili džihadizam, već na etničko radikaliziranje.
- Danguba
#1340 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Slazem se ali treba izdvojiti ministricu(tuzlanku) Zoranu Mihajlovic, osobu koja je jedina prihvatila rijec genocid.bosan wrote:Njima je jos veci dan bio prije 20 godina. Koliko moras biti bez karaktera da se usudis doci na dzenazu i pogledati u oci tim majkama i tom narodu . Ja se jezim od te pomisli . Mi smo stvarno pizde ako dozvolimo clanovima Srbijanske vlade da dodju na dzenazu.valensija wrote:AP: Srbi lobirali kod Putina za "ne"
Francuska agencija prenosi izjavu srpskog predsednika Tomislava Nikolića koji je povodom ruskog veta rekao da je "ovo veliki dan za Srbiju".
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1341 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
pa ka'e
Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» DoZeN, dolinalima
Banned user for reason “zabranjeno kloniranje”
» ULTRAK
@Opetja, ako ne prestaneš da psuješ ko kočijaš, dobićeš ban.
Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» DoZeN, dolinalima
Banned user for reason “zabranjeno kloniranje”
» ULTRAK
@Opetja, ako ne prestaneš da psuješ ko kočijaš, dobićeš ban.
- and
#1342 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
bolja mi je nato varijantaIt_is_a_Leclerc wrote:Što i nije toliko loše. Što više nacionalno osvještenih Bošnjaka, to sam ja sigurniji u opstanak BiH.Opetja033 wrote:Slazem se. Siguran sam da ce danasnje glasanje uticati cak i na amortiziranje vjerske radikalizacije a itekako ce pojacati jacanje nacionalizma kod Bosnjaka.It_is_a_Leclerc wrote:Ja samo molim Boga da su Dodik, Ivanić i Vučić spremni da snose posljedice zbog toga što se ovakvim potezima, ne samo spriječava pomirenje, već dalje radikaliziraju Bošnjaci koji će djelovati na nešto drugačiji način u odnosu na nas. Kad kažem radikaliziraju, ne mislim na terorizam ili džihadizam, već na etničko radikaliziranje.
- tandmand
#1343 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
U pravu si što se tiče kulturne identifikacije jednog dijela Bošnjaka sa subkultorom jedne zemlje koja je kroz istoriju počinila bezbroj zločina prema nepravoslavcima. Ono što je međutim puno važnije je da se pravi distanca i otklon, kako se sa njima ne bi imalo nikakva posla. Nikad više sa njima u državnu zajednicu tipa Jugoslavije gdje bi oni nas pendrečili, sudili, dominirali nama i nacionalno nas blokirali. To što sada trpimo u okviru BiH nam je nametnuto ali je svako budala ko bi dobrovoljo pristao biti sa njima u političkoj zajednici. Samo razgraničenje - nas spasava. One koji su željni njihovog turbofolka treba osigurati da ne budu iskorišteni za njihove političke igre "pomirenja" ali ako se konačno razgraničimo sa velikosprskom politikom onda će to biti benigna pojava.SpecialOffer wrote:Pa eto 12.07. Zvezde Granda, pa Bosnje navalite glasati dan nakon dzenaze u Srebrenici
Kakvo je to pomirenje po njihovim mjerilima? To je da te on naziva Muslimanom kada mu je ćejf a kada nije poturicom, da ti negira maternji jezik. Da ti vjeru i njenu krovnu organizaciju IVZ predstavlja terorističkom organizacijom. Ako hoceš da im dokažeš da si za suživot onda bi trebao javno da jedeš što više čvaraka. I još koješta. Mir dolazi sa razgraničenjem ...
Last edited by tandmand on 08/07/2015 19:27, edited 1 time in total.
-
Patriotska_Liga
#1344 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Uvijek je dobro kad se ovakve stvari uopšte dešavaju jer to regrutuje sve veći broj Bošnjaka u srbofobne i rusofobne redove što je samo po sebi pozitivno. Treba da težimo tome da budemo srbofobni poput prosječnog glasača HDZ-a u Hrvatskoj i rusofobni poput prosječnog Rumuna. U isto vrijeme sve je manje onih koji prosipaju ljubav prema bivšoj državnoj zajednici sa Srbijom i prizovaju novo bratstvo i jedinstvo. Ako takve uočite slobodno ih izložite verbalnom linču uz neizostavno lupanje šakom od stol, mahanje rukama i iznošenje činjenica u korist srbofobije.
Implementacija srbofobije među Bošnjacima je jedan od preduslova za napredak našeg naroda u svakom smislu.
Implementacija srbofobije među Bošnjacima je jedan od preduslova za napredak našeg naroda u svakom smislu.
- bosan
#1345 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Mozda zvuci glupo ali ja kad vidim u trgovini na polici onaj Eurokrem .Meni odmah pred oci izadju dvije slike : Kad onaj arkanovac suta onu mrtvu zenu i druga cini mi se iz Brckog kad onaj cetnik u policijskoj uniformi ide sa skorpionom iza covjeka i iz neposredne blizine puca mu glavu. Njihovo nista i nikad ne kupujem , taman da je troduplo jeftinije.Danguba wrote:video wrote: U zivotu nisam nasuo kap goriva u sumskoj kao i na tom ruskom govnu,a ni njihovu robu (jedino nesvjesno)![]()
ja tu tvorevinu prodjem autom kao da i ne postoji.
-
hizo ramidovic
#1346 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
vala bas...a ti pripazi oci kad bacuska pocne da nateze...junior3 wrote:Hizo nemoj biti nervozan, ima da te rokne srcka na ovom vremenu.hizo ramidovic wrote: sigurno si pripremio vazelin...
-
stafi
#1347 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
upravo155_mm wrote:nemogu da vjerujem da je ovoliki broj vjerovao da je cilj VB da rezolucija prodje. stvarno neko vjeruje
navučeni i još presretni.
-
krater
#1348 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Šuti bastafi wrote:upravo155_mm wrote:nemogu da vjerujem da je ovoliki broj vjerovao da je cilj VB da rezolucija prodje. stvarno neko vjeruje
hahah hahah hahah hahah hahahaha.![]()
navučeni i još presretni.
-
artime
#1349 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Djabe vam je dok se nasi politicari ne izjasne. Sve je to ok, imamo jasan stav preko tastature. ALi u praksi smo donji. Zato bolje da bosnjacki lideri zapnu i fino promisle u izjavama sta ce govoriti. A ne prodavati maglu i pricati bajke o pomirenju na prazno. Vidjeli ste danas sta se desilo. Pravo i iskreni Bosanci znaju da se desio genocid i njima ne trebate upucivati poruke. Sad je red na nasim politicarima, doduse davno im je sat otkucao ali evo cut cemo sta ce komentarisati poslije ovog dana. Za cetnike ne sumnjam.
-
hizo ramidovic
#1350 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
bacuske vole tako mlade, nevine i neiskusne putere...cuvaj sejunior3 wrote:
Vidi sto je iskusan, znao sam da te je neko već natego.