Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo

Post Reply

Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP-a (ne glasaju oni koje SDP nikako ne interesira)

SDP je moj izbor bez obzira na Lagumdziju
79
58%
Glasat cu za SDP kad Lagumdzija ode (sa pozicije predsjednika)
49
36%
Ako Lagumdzija ode necu vise Glasati za SDP
8
6%

Total votes: 136

Fair Life

#76 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo

Post by Fair Life »

14. 4. 1996:
"Da nije bilo SDA, ni SDP ne bi postojao, postojala bi KPBiH ili Milosevicev SP neke krnje Jugoslavije." (Alija Izetbegovic)

:lol: :lol:
nigdje.nikog

#77 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo

Post by nigdje.nikog »

@mostarac, @nikad_izvini i @komeba,
dakle - ova trojica sto su glasali za trecu opciju!

Ja vas ljudi ne shvacam.
Ajde sto blatite ovu anketu i svako drugo ukazivanje na pogubnu stetnost Lagumdzijine grcevite i BOLESNE borbe da ostane predsjednik SDP, vi jednostavno ignorirate JEDINO VALIDNE I PORAZAVAJUCE POKAZATELJE - nevjerovatan pad sa 300,000 na 120,000 glasaca.

Zar ne primjecujete veliku podudarnost ove ankete i ovih OPIPLJIVIH pokazatelja? STA JOS TREBA da vam covjek podastre kao dokaz o potrebi smjene Lagumdzije?

A ovi drugi vasi argumenti - "Imate druge SD stranke (SDU, NS)", to je, na vasu zalost, jos jedan MJERLJIV dokaz pogresne politike SDP-a.

Konacno, zar ne bi za ovu zemlju i sve nas bilo najlogicnije da je na celu SDP-a sada, recimo, ovaj Bojan Bajic ?!

Em momak ima energiju kakva se dugo nije pojavila u BiH, em je, brate, BOJAN a NEOBOJEN, em dolazi iz drugog entiteta (Zlatkov SDP je davno digao ruke od RS!), em je... ma jednostavno cist u svakom pogledu i veoma interesantan lik koji znaci nesto i izvan Sarajeva, makar to bilo samo Rudo!
zar ne vidite da je vrijeme da se izadje iz Sarajeva?

Ne, nije dovoljno reci - imate NS glasajte za nju ako vam Danis i Bojan valjaju a Zlatko ne valja!

Zlatko je zaposjeo SDP a SDP je zaposjeo mocnu infrastrukturu i sam "brand Socijaldemokratije".
Sta mislite da je lako praviti alternative od nule? Uostalom pogledajte u okruzenju kako se vrse promjene - "Sanaderov HDZ" nema veze sa "Tudjmanovim HDZ-om". Ili, da ne idem dalje, Sta mislite da bi "nasa" SDA bolje stajala sa Alijom nego sa ovakvim Tihicem. Ili SBiH, ovaj fazon "novog starog predsjednika"...sve je jasno.

Ali, jebiga, te stranke su imale srecu da su im se predsjednici smjenjivali u proteklih 15 godina!
----
p.s. ako bih sta mijenjao u anketnom upitniku, bila bi to nova opcija - "Glasam za SDP, ALI BIH VOLIO, da Lagumdzija ode". Tu bi se "prelilo" dosta glasova iz opcije 1 i mozda koji iz opcije 2, ali bi poruka bila ista, odnosno jos snaznija!
klixober

#78 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo

Post by klixober »

Pa naravno,ako ti se svida Bojan Bajic glasas za njegovu stranku.On je predsjednik nove stranke i vise nista nema sa SDP-om,da li Lagumdzija otisao ili ostao,svejedno.Ko god da dode na celo SDP-a Avaz ce mu napakovati sve i svasta jer SDP je jedina ozbiljna konkurencija nacional-sovini-primitivcima koje Avaz podrzava.
Kako Avaz instrumentalizira javnost i moblizira ekstremiste,najbolje smo vidjeli prije par dana na Queer festivalu.Dovoljno je bilo sedam dana da Avaz neprestano huska na Queer fest,na organizatore,da pise da je fest uvreda za muslimane i znamo kako se to sve zavrsilo....
Zamisli da Avaz nastavi satanizirati organizatore festa jos jedno 5 godina,kakva bi misljenja ljudi bila o festivalu i organizatorima.Tada bi vjerovatno i ovi koji su pruzili podrsku festu,pomislili da bi mozda sve bilo ok samo da su drugi organizatori,da je vjerovatno u organizatorima festa problem i da ih treba promijeniti.
Nakon toliko godina sataniziranja Lagumdzije,vise niko i ne zna zasto ga ne voli.U podsvijesti mu je ostalo 5000 naslovnica Avaza da je Lagumdzija nesto skrivio i rasprostranjeno je misljenje da bi SDP bio ok bez Lagumdzije.A isto bi se desilo i novom predsjedniku SDP-a.
Last edited by klixober on 29/09/2008 12:14, edited 1 time in total.
Liberalism

#79 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo

Post by Liberalism »

Ja licno u slucaju kada bi Zlatko napustio SDP i kad bi osnovao svoju stranku bi glasao za njega i ne bi glasao za SDP bez Zlatka. U slucaju da se Zlatko skroz povuce iz politike glasao bi za SDP.

Zlatko Lagumdzija je najbolji BiH politicar, cak je po meni najbolji politicar na prostoru bivše jugoslavije. To sto ga mnogi mrze i sto vise vole nanu Fatu nego njega, to je druga stvar.

Zalosno je sto evo 6 godina slušamo kako Zlatko nevalja kako je najgori a da niko nikad nije rekao eto ovaj je bolji od Zlatka. Po meni najveći uzrok antipatije prema Lagumdziji nema veze s objekivnom procjenom.

Zlatko kao politicar se moze mjeriti sa drugim samo po osnovu njihovog doprinosa (ili nastojanja da se doprinese) određenom obliku funkcionisanja državnih institucija. Ako neko ne voli lagumdziju što umjesto kuča kaze kuća to je samo njegova bruka i posljedica politicke neobrazovanosti. Naravno, ima i onih koji ce reci nije bitno kakav je Zlatko kao politicar vec je bitno voli li ga ili nevoli narod. Onda Zlatko i netreba da bude tema vec narod.
nigdje.nikog

#80 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo

Post by nigdje.nikog »

@komeba, jebo te AVAZ !

Je li AVAZ "napakovao" cinjenicu da isti covjek sjedi dozivotno na celu jedne SOCIJALDEMOKRATSKE partije!
klixober

#81 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo

Post by klixober »

nigdje.nikog wrote:Jebo te AVAZ !

Je li AVAZ "napakovao" cinjenicu da isti covjek sjedi dozivotno na celu jedne SOCIJALDEMOKRATSKE partije!
Avaz je napakovao cinjenicu da je problem sto je Lagumdzija ponovo izabran za predsjednika.
d2

#82 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo

Post by d2 »

meni je zlatko ok, druga je stvar sto ne zna reci "ovo je cigla" nego kaze "ovo je proizvod koji se dobije pecenjem gline, tezine oko kilogram i stranica 20x10x5 cm" pa ga mnogi ne razumiju ili nece da ga razumiju...
nigdje.nikog

#83 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo

Post by nigdje.nikog »

komeba wrote: Avaz je napakovao cinjenicu da je problem sto je Lagumdzija ponovo izabran za predsjednika.
Je si li ti svjestan sta govoris ?

To sto si naveo jeste CINJENICA, ne AVAZOVO pakovanje !
klixober

#84 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo

Post by klixober »

nigdje.nikog wrote:
komeba wrote: Avaz je napakovao cinjenicu da je problem sto je Lagumdzija ponovo izabran za predsjednika.

Cinjenica da je ponovo izabran za predsjednika,ali nije cinjenica da je to problem.Cinjenica je da sam te dva puta pitao za koga ces glasati,a ti nisi odgovorio.
seln

#85 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo

Post by seln »

komeba wrote:
nigdje.nikog wrote:

Cinjenica da je ponovo izabran za predsjednika,ali nije cinjenica da je to problem.Cinjenica je da sam te dva puta pitao za koga ces glasati,a ti nisi odgovorio.
Ja pretpostavljam za koga ce.
Liberalism

#86 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo

Post by Liberalism »

Jel mu to najveća zaamjerka? Sto je više puta izabran kao Predsjednik SDP BiH?
Amazonka27

#87 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo

Post by Amazonka27 »

nigdje.nikog wrote:NECU DA GLASAM ZA ONE KOJI NE SILAZE S BINE.
BEZ OBZIRA KOJE BOJE BILI, STA GOVORILI I KAKO IM SE STRANKA ZVALA!
:?

NIkad nisam glasala za SDP...iz nekog nemam pojma razloga...Moj prvi susret sa prof. Lagumdzijom je bio 2000-te kada sam na FPN polozila predmet informatika. Odusevio me i vrlo brzo sam presla na ekonomski fakultet. Da, upravo taj njegov odnos profesor - student mi je bio odlican i jedan od razloga da pokusam na ekonomiji. Nikad se nisam pokajala.
Kada su nam htjeli da ukinu smjer "zbog nezainteresovanosti studenata", nas oko 100 smo digli galamu i izborili se za smjer ciji je sef katedre prof. Lagumdzija. Ljudi on ima fantasticna predavanja. On tako na divan nacin priblizi materiji da ti objasni i onosto drugi profesori nisu uradili kako treba. nije mi jedan od drazih profesora, nego najdrazi.

e sad da se vratimo temi.
moze li mi neko reci konkretno zbog cega je on los...koga god pitam, odgovor bude priblizno isti: "ima toga puno". Da nebudem pogresno shvacena (jer kazu mi da sam dosta gruba na postovima i da se ne izjasnim kako treba) ne pitam ironicno, nego nisam upucena koje su njegove greske bile i fakat bi voljela da me neko uputi.
nigdje.nikog

#88 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo

Post by nigdje.nikog »

Liberalism wrote:Ja licno u slucaju kada bi Zlatko napustio SDP i kad bi osnovao svoju stranku bi glasao za njega i ne bi glasao za SDP bez Zlatka. U slucaju da se Zlatko skroz povuce iz politike glasao bi za SDP.
Zlatko Lagumdzija je najbolji BiH politicar...
Zasto onda ne kliknes na opciju 3 ?

I dajte svi vi sto ste zaljubljeni u ovog covjeka, konacno shvatite o cemu je ovdje rijec - niko ne spori njegove kvalitete, pogotovo u usporedbi sa ostalom bagrom, ali njegovo bolesno insistiranje da nikom neda umjesto sebe je naprosto...

Vidim ja da se vama ova situacija mora drugacije opisati:
Zar nije postenije dati nekom volan da te odmjeni i biti mu dobar suvazac, nego se grcevito drzati volana i zavrsiti u hendeku!
nigdje.nikog

#89 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo

Post by nigdje.nikog »

Liberalism wrote:Jel mu to najveća zaamjerka? Sto je više puta izabran kao Predsjednik SDP BiH?
DA, skonto si konacno !
klixober

#90 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo

Post by klixober »

S tobom je besmisleno raspravljati se.Neces da mi odgovoris na pitanje za koga ces glasati,koristis CAPS LOCK i boldiranje da bi se izrazio u nedostatku argumenata...Nema svrhe.
Fair Life

#91 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo

Post by Fair Life »

Liberalism wrote:Ja licno u slucaju kada bi Zlatko napustio SDP i kad bi osnovao svoju stranku bi glasao za njega i ne bi glasao za SDP bez Zlatka. U slucaju da se Zlatko skroz povuce iz politike glasao bi za SDP.
Najzreliji, najkompletniji... jednostavno je nadrastao sve ostale.
Liberalism

#92 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo

Post by Liberalism »

nigdje.nikog wrote:
Liberalism wrote:Jel mu to najveća zaamjerka? Sto je više puta izabran kao Predsjednik SDP BiH?
DA, skonto si konacno !
Ja nisam nista ''skonto'' jer meni ova diskusija nije potreba da bilo sta razumijem dodatno. Ja sam odavno skonto ko-je-ko u BiH i zasto ljudi mrze lagumdziju, obzirom da sam ga i ja licno mrzio iako sam zajedno sa njim radio dvije godine. Danas, sagledavajuci cijeloukupnu politicku scenu, ja nevidim boljeg BiH politicara od Zlatka Lagumdzije.

Vezano za SDP i Zlatka, upravo SDP ideologiji najbolje odgovara da na celu ima najboljeg politicara koji ce se u potpunosti zalagati za ciljeve Socijaldemokratije.

Cudi me sto neko ne spomene nekog drugog politicara na celu SDP-a. Ko je ta osoba-x?
Liberalism

#93 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo

Post by Liberalism »

Fair Life wrote:

Samo treba reci ko je bolji, pa da pokusamo uporediti argumente za i protiv
Amazonka27

#94 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo

Post by Amazonka27 »

Mogu li ja dobiti odgovor pls :)
nezavisni

#95 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo

Post by nezavisni »

@mostarac
Znas, meni ova izjava Komsica zvuci otprilike ovako: Kome 18 godina nije bilo dovoljno da shvati zasto... onda je on glup. Super! Ako SDP misli da su glasaci glupi... pa dobro onda.
Nego, rekoh ja rezultati su najbolje mjerilo. Da sam ja na mjestu Lagumdzije, a SDP lose prosao na izborima, fino bih u stranci rek'o : "ljudi dajte, da vidimo sta je to uzrok. Ako sam ja, odoh, dovedimo nekog drugog. Ako je nesto drugo razlog, da vidimo sta je. Neki razlog mora postojati, a to onda treba mijenjati. Ne moze biti razlog to da se povecao broj glupih glasaca, pa smo dobili manje glasova"

@komeba
Cuj, ne mogu reci da zivim bas pravo dobro, ali zivim od svog rada i znam da mi nijedna stranka nece nista donijeti, tako da...
Inace, za tvoju informaciju, za SDP sam glasao 2000., i otada vise ne glasam (nikako). Nema potrebe za to kriviti Avaz.

@nikad_izvini
Ono za SNSD si izvadio iz konteksta, mogao si se potruditi i procitati o cemu sam pisao, mozda bi shvatio.
Uspio si zakljuciti da sam neupucen.
Uspio si pretpostaviti da sam babin sin i profiter.
Smatras da je Avaz kriv za neuspjeh SDP-a.
Smatras da bi SDP rijesio vecinu nasih problema.

Djelujes mi kao neko ko olako donosi zakljucke.
nigdje.nikog

#96 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo

Post by nigdje.nikog »

@komeba, dosadan si s tim nebitnim pitanjem, odgovoreno ti je vec, ali time neces skrenutu paznju sa sustine - nije bitan jedan glas, bitno je 180 000 glasova!
Amazonka27 wrote: NIkad nisam glasala za SDP...iz nekog nemam pojma razloga...
Ljudi on ima fantasticna predavanja. On tako na divan nacin priblizi materiji da ti objasni i onosto drugi profesori nisu uradili kako treba. nije mi jedan od drazih profesora, nego najdrazi.
Sve si ovim rekla, hvala ti.
On je, jednostavno, PROFESOR. Svi drugi mogu biti samo njegovi djaci ili, eventualno asistenti.

KATEDRA je njegova do smrti.

Ma ja, to je taj slucaj, kako se nisam prije sjetio.
paratrooper

#97 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo

Post by paratrooper »

Liberalism wrote: Vezano za SDP i Zlatka, upravo SDP ideologiji najbolje odgovara da na celu ima najboljeg politicara koji ce se u potpunosti zalagati za ciljeve Socijaldemokratije.
po meni je pozitivno sto je istjerao sestoro islamskih ekstremista, ali na zalost taj se trend zaustavio i s tim je i BIH dosla u fazu stagnacije.
nigdje.nikog

#98 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo

Post by nigdje.nikog »

paratrooper wrote:
Liberalism wrote: Vezano za SDP i Zlatka, upravo SDP ideologiji najbolje odgovara da na celu ima najboljeg politicara koji ce se u potpunosti zalagati za ciljeve Socijaldemokratije.
po meni je pozitivno sto je istjerao sestoro islamskih ekstremista, ali na zalost taj se trend zaustavio i s tim je i BIH dosla u fazu stagnacije.
zaboravio si napomenuti da je otjerao i 180 000 glupih glasaca !

Potcjenjujes njegove rastjerivacke sposobnosti !
Fair Life

#99 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo

Post by Fair Life »

Liberalism wrote:
Fair Life wrote:
Samo treba reci ko je bolji, pa da pokusamo uporediti argumente za i protiv
Neces takvog sresti ovdje koji ce se argumentima suprostaviti tvrdnji da je Zlatko trenutno daleeeeko iznad svih aktivnih politicara u BiH.

Radije ce 'supljom' pokusati od guzice svojim favoritima napraviti lice.
nosara

#100 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo

Post by nosara »

Jes' mi drago sto mu nista ne mogu...

Ko nece da glasa za SDP nek glasa za koga hoce. Po cijenu da sletimo na 10000 ne treba podlec papanluku.
Mijenjajte u svojoj kuci!

Najbolje ti je ono "kako su sda i hdz promijenili svoje celne ljude". Pa i za njih bi previse bilo da su ih zadrzali...
Post Reply