Vozdra raja wrote:Jal nacionalisti jal komunisti, isti djavo! Isto govno samo drugo pakovanje!Gandalf wrote: Hiljade razloga će naći da ne glasaju za SDP a niti jedan valjan zbog čega stalno izabirati nacionaliste .

Vozdra raja wrote:Jal nacionalisti jal komunisti, isti djavo! Isto govno samo drugo pakovanje!Gandalf wrote: Hiljade razloga će naći da ne glasaju za SDP a niti jedan valjan zbog čega stalno izabirati nacionaliste .

Jeste dosadni...komeba wrote:Ne pitam za koga neces glasati,nego za koga ces..nigdje.nikog wrote:Ne, necu glasati za nacionalnu stranku kako to "bihac_4_ever_lagumdzija" pretpostavlja.komeba wrote:@nigdje.nikog za koga ces glasati?
Jednostavno ne glasam vec godinama ni za koga i znacajno povecanje broja nas politickih apstinenata jasno sve govori.
u tih 30 % moras ubrojati i one koji ce glasati za ostale stranke i koji nikad nece glasati za SDP pa da je predsjednik ne znam ko, jer ovo nije forum ljudi naklonjenih SDP-u, nego opsti forum i svi oni koji nece glasati nikad za sdp izabrali su ti opciju 2 tako da ti je racunica skroz pogresna jer da bi imao makar malkice relevantno istrazivanje trebao si dodati i opciju "nisam glasac sdp-a".nigdje.nikog wrote:Ja se izvinjavam, nisam maloprije dobro izracunao.
Ako je (kako stvari stoje u ovom momentu) 68% stalno uz SDP a 29% ce se prikljuciti ako Lagumdzija ode, to znaci da:
- stranka s njim na tronu gubi 30%, odnosno
- dobiva 43% njegovim silaskom s trona!
Ovo su bogami ozbiljni indikatori !
Ali za ozbiljnu stranku.
... a uz to se odrice i velikog broja potencijalnih glasaca! Fakat cudno!nigdje.nikog wrote:
KAKVA JE TO STRANKA KOJA SE ZBOG JEDNOG COVJEKA ODRICE TRECINE CLANSTVA !?!?!
ah da, zaboravio sam, slogan je "ZA COVJEKA!"
nigdje.nikog wrote:Jeste dosadni...komeba wrote:Ne pitam za koga neces glasati,nego za koga ces..nigdje.nikog wrote: Ne, necu glasati za nacionalnu stranku kako to "bihac_4_ever_lagumdzija" pretpostavlja.
Jednostavno ne glasam vec godinama ni za koga i znacajno povecanje broja nas politickih apstinenata jasno sve govori.
Nije bitno za koga cu ja glasati, pitanje je
Svasta! Ako neko poslije toliko poraza SDP-a misli da je problem u narodu onda svaka cast. Ako moj potencijalni glas SDP-u nije vazan, onda bas i mene briga za SDP. Rezultati su, u svakom slucaju, najbolje mjerilo.mostarac wrote:u tih 30 % moras ubrojati i one koji ce glasati za ostale stranke i koji nikad nece glasati za SDP pa da je predsjednik ne znam ko, jer ovo nije forum ljudi naklonjenih SDP-u, nego opsti forum i svi oni koji nece glasati nikad za sdp izabrali su ti opciju 2 tako da ti je racunica skroz pogresna jer da bi imao makar malkice relevantno istrazivanje trebao si dodati i opciju "nisam glasac sdp-a".nigdje.nikog wrote:Ja se izvinjavam, nisam maloprije dobro izracunao.
Ako je (kako stvari stoje u ovom momentu) 68% stalno uz SDP a 29% ce se prikljuciti ako Lagumdzija ode, to znaci da:
Ali za ozbiljnu stranku.
Moze se reci da sdp gubi 10% glasaca zbog Lagumdzije sto jeste mnogo, al svakako da SDP-u ulica nece smjenjivati predsjednika. Eto ti glasaci imaju sad priliku da izaberu nasu stranku pa cemo viditi kako ce da biraju. Suplja je prica da neko nece da glasa zbog Lagumdzije, a pogotovo je suplja na lokalnim izborima.
Mislim da si ciljano postavio anketu da udaras po Lagumdziji i SDP-u a pogotovo sto je anketa postavljena tako da rezultati ne mogu biti drugaciji i usmjerena je totalno u jednom pravcu.
Danas je u Mostaru Zeljko Komsic rekao odlicno. Ljudi ne trosite se i nista vise ne objasnjvajte. Kome 18 godina nije bilo dovoljno da shvati zasto treba da glasa i zbog cega treba da glasa na izborima i zasto je SDP jedina ozbiljna alternativa i zasto bas SDP-u dati glas onda taj nece skontati ni dalje.
Dakle SDP je problem, a Lagumdzija je zrtva te funkcije. Sutra da Zeljko dodje na Zlatkovo mjesto avaz bi poceo da ga naziva ustasom i cetnikom i mrziteljem bosnjaka, dnevni vecernji list bi ga nazivali balijom i turcinom isto kao i nezavisne novine i glas srpske, sto znaci da nije problem ni u Zlatku Lagumdziji ni u Zeljku Komsicu, problem je u SDP-u kao alternativi ovim banditima koji preko svojih medija blate funkciju SDP-a. Sutra da Zlatko ne bude vise predsjednik SDP-a niko ga ne bi spomenuo, ali bi zrtva bio novi predsjednik jer bitno je drzati SDP pod vodom, a predsjednik je personifikacija partije i on dodje nesto kao kolateralna steta u obracunu bandita i mafije sa SDP-om.
Ko to do sada nije vidio i shvatio ni bog dragi mu ne moze pomoci.
kakav lagmudzija kakvi bakraci. on je najmanji problem
Ja mislim da je ovdje zeljko 200% u pravu iz sljedecih razloganezavisni wrote:Svasta! Ako neko poslije toliko poraza SDP-a misli da je problem u narodu onda svaka cast. Ako moj potencijalni glas SDP-u nije vazan, onda bas i mene briga za SDP. Rezultati su, u svakom slucaju, najbolje mjerilo.mostarac wrote:u tih 30 % moras ubrojati i one koji ce glasati za ostale stranke i koji nikad nece glasati za SDP pa da je predsjednik ne znam ko, jer ovo nije forum ljudi naklonjenih SDP-u, nego opsti forum i svi oni koji nece glasati nikad za sdp izabrali su ti opciju 2 tako da ti je racunica skroz pogresna jer da bi imao makar malkice relevantno istrazivanje trebao si dodati i opciju "nisam glasac sdp-a".nigdje.nikog wrote:Ja se izvinjavam, nisam maloprije dobro izracunao.
Ali za ozbiljnu stranku.
Moze se reci da sdp gubi 10% glasaca zbog Lagumdzije sto jeste mnogo, al svakako da SDP-u ulica nece smjenjivati predsjednika. Eto ti glasaci imaju sad priliku da izaberu nasu stranku pa cemo viditi kako ce da biraju. Suplja je prica da neko nece da glasa zbog Lagumdzije, a pogotovo je suplja na lokalnim izborima.
Mislim da si ciljano postavio anketu da udaras po Lagumdziji i SDP-u a pogotovo sto je anketa postavljena tako da rezultati ne mogu biti drugaciji i usmjerena je totalno u jednom pravcu.
Danas je u Mostaru Zeljko Komsic rekao odlicno. Ljudi ne trosite se i nista vise ne objasnjvajte. Kome 18 godina nije bilo dovoljno da shvati zasto treba da glasa i zbog cega treba da glasa na izborima i zasto je SDP jedina ozbiljna alternativa i zasto bas SDP-u dati glas onda taj nece skontati ni dalje.
Dakle SDP je problem, a Lagumdzija je zrtva te funkcije. Sutra da Zeljko dodje na Zlatkovo mjesto avaz bi poceo da ga naziva ustasom i cetnikom i mrziteljem bosnjaka, dnevni vecernji list bi ga nazivali balijom i turcinom isto kao i nezavisne novine i glas srpske, sto znaci da nije problem ni u Zlatku Lagumdziji ni u Zeljku Komsicu, problem je u SDP-u kao alternativi ovim banditima koji preko svojih medija blate funkciju SDP-a. Sutra da Zlatko ne bude vise predsjednik SDP-a niko ga ne bi spomenuo, ali bi zrtva bio novi predsjednik jer bitno je drzati SDP pod vodom, a predsjednik je personifikacija partije i on dodje nesto kao kolateralna steta u obracunu bandita i mafije sa SDP-om.
Ko to do sada nije vidio i shvatio ni bog dragi mu ne moze pomoci.
kakav lagmudzija kakvi bakraci. on je najmanji problem
SDP je je izgubio cijelih 180.000 glasova zbog Zlatka i njegovih klimoglavacaxy2000 wrote: Mislim da je maliciozno ljude nazivati idiotima, pogotovo zato jer se mišljenjem ne slažu s tobom, a zbog takvih stavova rukovodstva (eliminisati sve koji ne razmišljaju identično), tj. Zlatka L. i njegovih klimoglavaca, SDP je sletio sa 300 000 na 120 000 glasova. U pravu si za Švedsku-to je uređena zemlja, tamo bi lider tipa Lagumdžije, odavno, tj. nakon prvog izbornog debakla, podnio neopozivu ostavku i prestao se baviti politikom (vidjeti pod socijalisti Francuske i socijaldemokrati Danske). Smiješna je tvrdnja da je SDP jedina građanska stranka koja može napraviti koliko-toliko normalnu državu. Niko ovdje ne može napraviti državu normalnom, SDP je imao vlast na svim nivoima, pa ja ne vidim da je i tada bilo išta normalno u ovoj državi. Simpatije, stranačko članstvo ili glasačko opredjeljenje nisu argumenti, već emocije, a emocijama se država ne može izgraditi, nego samo radom, radom i radom...
nezavisni wrote:A mene bi zanimalo odkud nekom pravo da mene (a i druge) naziva idiotom samo zato sto smatram da bi SDP bio bolji bez Lagumdzije? I jos bi me zanimalo kako ja (kao stranacki neopredjeljen) mogu glasati za stranku cije su pristalice toliko agresivne da na bilo kakvu kritiku ili pomen neke druge opcije odmah vrijedjaju? I jos me zanima, ako je ideja jedina vazna, a ne ljudi (kao sto to ovdje neki tvrde), zasto je onda problem sto neki ljudi glasaju za SDA (ili SBiH ili nesto trece) zbog ideje? Po cemu je to jedino i iskljucivo ideja SDP-a prava, a sve ostale lose? I kako to da za Lagumdziju nije problem agresivnost, bahatost (i svasta nesto), a npr. kod Dodika je to problem? I jos, ako je jedino ideja socijaldemokratije ono sto valja, zasto onda ne glasati za SNSD, pa i to je socijaldemokratska stranka, zar ne?
nigdje.nikog wrote:
Ne, necu glasati za nacionalnu stranku kako to "bihac_4_ever_lagumdzija" pretpostavlja.
Jel ne glasaš ili nije bitnonigdje.nikog wrote:
Jeste dosadni...
Nije bitno za koga cu ja glasati, pitanje je
Moram još jednom da repliciram.Nije problem u narodu al ti Mišković kupuje nekretnine i posluje po Sarajevu a Slobin čovjeknezavisni wrote: Svasta! Ako neko poslije toliko poraza SDP-a misli da je problem u narodu onda svaka cast. Ako moj potencijalni glas SDP-u nije vazan, onda bas i mene briga za SDP. Rezultati su, u svakom slucaju, najbolje mjerilo.
komeba wrote:Vozdra raja wrote:Jal nacionalisti jal komunisti, isti djavo! Isto govno samo drugo pakovanje!Gandalf wrote: Hiljade razloga će naći da ne glasaju za SDP a niti jedan valjan zbog čega stalno izabirati nacionaliste .
Vozdra raja wrote:I ono malo glasova sto SDP dobije, dobije ne svojom zaslugom, vec zaslugom Bakira Hadziomerovica koji je presutio mnoge lopovluke SDP-a i koji svaku istinu u ovoj drzavi skrece u SDP-ovu korist! Ja mislim da kada Zlaja ne bi imao Bakira, da ne bi dobili ni ono malo glasova sto naprose od izbora do izbora!
A ti nastavi da gledas 60 minuta! Oni su vrlo objektivni i nepristrasni! Siguran sam ja da ti to tako mislis!mostarac wrote:Vozdra raja wrote:I ono malo glasova sto SDP dobije, dobije ne svojom zaslugom, vec zaslugom Bakira Hadziomerovica koji je presutio mnoge lopovluke SDP-a i koji svaku istinu u ovoj drzavi skrece u SDP-ovu korist! Ja mislim da kada Zlaja ne bi imao Bakira, da ne bi dobili ni ono malo glasova sto naprose od izbora do izbora!
samo se ti nemoj sekirati za SDP. Idi nek ti reis kaze kako ces glasat, a i u avazu ce ti to lijepo objasnit.
Vozdra raja wrote:
A ti nastavi da gledas 60 minuta! Oni su vrlo objektivni i nepristrasni! Siguran sam ja da ti to tako mislis!
I ja sam sa Tibetom. Velike fajde imaju od meneVozdra raja wrote:To je moja stvar gdje zivim! Ali gdje god da sam, s Bosnom sam, ovako ili onako!

Ne galami, neces time nista postici.mostarac wrote: KAKAV SI TI COVJEK KAD SVJESNO ZELIS LJUDE DA NAPRAVIS BUDALAMA I LAZES IH U LICE I JOS MISLIS DA ONI TO NE VIDE?

Ja mislim da Mevludin Duvancic utice na ljude i okrene im mozak naopako pa glasaju za SDP umjesto za neke druge.Vozdra raja wrote:I ono malo glasova sto SDP dobije, dobije ne svojom zaslugom, vec zaslugom Bakira Hadziomerovica koji je presutio mnoge lopovluke SDP-a i koji svaku istinu u ovoj drzavi skrece u SDP-ovu korist! Ja mislim da kada Zlaja ne bi imao Bakira, da ne bi dobili ni ono malo glasova sto naprose od izbora do izbora!