Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo

Post Reply

Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP-a (ne glasaju oni koje SDP nikako ne interesira)

SDP je moj izbor bez obzira na Lagumdziju
79
58%
Glasat cu za SDP kad Lagumdzija ode (sa pozicije predsjednika)
49
36%
Ako Lagumdzija ode necu vise Glasati za SDP
8
6%

Total votes: 136

Mikado

#176 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo

Post by Mikado »

nigdje.nikog wrote:SDU je nebitan kao samostalna stranka. Bitan je samo u kontekstu POVRATKA u SDP kad Rastjerivac ode. Ali ne samo SDU, ja unutar nekog buduceg, novog, demokratskog, neautokratskog, neksenofobicnog...SDP-a vidim sve one koji su ocajni STO NEMAJU ZA KOGA GLASATI.
A TAKVIH JE NAJVISE.
Bitne su PROMJENE NA BOLJE u ovoj drzavi a ni SDU ni SDP ih nemogu samostalno donijeti ali ujedinjenje stranaka lijeve orijentacije je ono sto moze donijeti nadu u te promjene. Ovom ujedinjenju trenutno vise tezi SDU nego sadasnji SDP. Mogucnost zajednickog rada za promjene nije iskljucena, a to ce biti moguce kad za to budu stvoreni preduslovi.
paratrooper

#177 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo

Post by paratrooper »

Mikado wrote:Bitne su PROMJENE NA BOLJE u ovoj drzavi a ni SDU ni SDP ih nemogu samostalno donijeti ali ujedinjenje stranaka lijeve orijentacije je ono sto moze donijeti nadu u te promjene. Ovom ujedinjenju trenutno vise tezi SDU nego sadasnji SDP. Mogucnost zajednickog rada za promjene nije iskljucena, a to ce biti moguce kad za to budu stvoreni preduslovi.
mislim da ti je to pametno. Posebno treba izbaciti male stranke ciji lideri ugodno zivotare naplacujuci glasove. Uvesti cenzus od 15% i rijesiti ih se. Neka se organiziraju kao ne-vladine organizacije.

Zapravo strah od gubitka mjesta u parlamentu bi doveo njihove lidere da pregovaraju o ujedinjenju. Za dobro stanovnika BIH postoji samo jedna meta a to su nacionalno-sovinisticke stranke. Nema mira ni prosperiteta BIH sa takvim "demagoskim" strankama.
Mikado

#179 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo

Post by Mikado »

SDA i SBiH ocekivano, a eto i predsjednik SDU 2002 - SSP je odmah poletio do reisa Cerica. On se doduse serijatski vjencao za sta je potrosio pare koje je pokrao od stranke od koje je dobio nogu. Hem kockar, hem musliman na baterije...
nigdje.nikog

#180 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo

Post by nigdje.nikog »

Mada je sasvim sigurno da neki od zagrizenih idolopoklonika ZL sa ove rasprave, vjerovatno obavljaju i neke visoke funkcije u SDP (zato ovako grcevito stite staus quo), ipak bih zelio da se ova anketa i njeni FRAPANTNI rezultati nekako ubace u SDP TVRDJAVU.
Ja sam poslao link Komsicu ([email protected]) ali sumnjam da je dobio. Slao sam i na neke adrese sa SDP web stranice, ali sve je to beton.

Volio bih da pouzdano znam da je tamo Neko upoznat sa ovim rezultatima.
Mozete li sta uciniti u tom smislu?
vee-jay

#181 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo

Post by vee-jay »

nigdje.nikog wrote:Mada je sasvim sigurno da neki od zagrizenih idolopoklonika ZL sa ove rasprave, vjerovatno obavljaju i neke visoke funkcije u SDP (zato ovako grcevito stite staus quo), ipak bih zelio da se ova anketa i njeni FRAPANTNI rezultati nekako ubace u SDP TVRDJAVU.
Ja sam poslao link Komsicu ([email protected]) ali sumnjam da je dobio. Slao sam i na neke adrese sa SDP web stranice, ali sve je to beton.

ja sam upoznat, hvala.
klixober

#182 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo

Post by klixober »

nigdje.nikog wrote:Mada je sasvim sigurno da neki od zagrizenih idolopoklonika ZL sa ove rasprave, vjerovatno obavljaju i neke visoke funkcije u SDP (zato ovako grcevito stite staus quo), ipak bih zelio da se ova anketa i njeni FRAPANTNI rezultati nekako ubace u SDP TVRDJAVU.

Ja sam za to da napravimo anketu -glasao bih za NS da nije Fadila Sere- i da to posaljemo na adrese NS.
carla del ponte

#183 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo

Post by carla del ponte »

Ja sam za to da Fadil Šero i Sejfo Tokić naprave sebi stranku :dance: Al' bi to bila stranka :run:
lopta

#184 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo

Post by lopta »

Lagumdziji je najveca greska sto nije usao u koaliciju sa Silajdzicem, Silajdzicu je najveca greska sto nije isao u koaliciju sa SDP-om, ocigledno su oba narcisoidna, time bi na vlasti dobili 'nenacionalne' stranke sa 100% bih. :lol: :lol: :lol:

Shalu na stranu, izgubise i jedni i drugi, a rezultat toga je vracanje u vrh SDA. Zivi bili pa vidjeli... :wink:
beiha

#185 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo

Post by beiha »

kamo opcija necu glasati za SDP ni sa,a ni bez Lagumdzije? :D
Prpa.ba

#186 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo

Post by Prpa.ba »

beiha wrote:kamo opcija necu glasati za SDP ni sa,a ni bez Lagumdzije? :D

To je druga opcija u anketi ;-)
nigdje.nikog

#187 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo

Post by nigdje.nikog »

Prpa.ba wrote:
beiha wrote:kamo opcija necu glasati za SDP ni sa,a ni bez Lagumdzije? :D
To je druga opcija u anketi ;-)
Tipican SDP-ovciji idiotluk koji opstaje i pored toliko dokaza.
Ali evo da ponovim, ne mogu ni ja da povjerujem da je taj odnos 35:60, medjutim, svaki procenat u kojemu opcija 2 nadjacava opciju 3 je dovoljan razlog...

Postoji samo JEDAN NACIN da se u to svi uvjerimo!
Banksy

#188 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo

Post by Banksy »

komeba wrote:
nezavisni wrote:@komeba
OK. Postujem tvoj stav. Samo me zanima, ako mi mozes (ti ili neko drugi) pojasniti, kako to da tiraz Avaza od nekih 50.000 hiljada ima toliki uticaj na toliki broj ljudi, a najgledaniji politicki magazin u drzavi (i svi ostali mediji zajedno) nema nikakav uticaj!?
Zato sto Avaz ima direktnu podrsku Islamske zajednice i Reisa Cerica ciji je glasnogovornik,a to ti je mnogo jaci opijat od bilo kojeg obicnog medija.Naveo sam vec primjer Queer festa,sta je Avaz uradio.Dovoljno je bilo da 7 dana huska na organizatore i fest i znamo kako je zavrsilo.Moze li iko zamisliti sta bi bilo da Avaz nastavi tako godinama huskati na organizatore Queer festa...
Ovo je sasvim pogrešna procjena. Niti je Fahro toliko jak niti je to reis. Čini vam se. Glasove o svojoj moći plasiraju oni sami, e da bi narod pomislio da je to zaista tako. Precjenjujete ih, i njih i njihov uticaj (koji, naravno, u izvjesnoj mjeri postoji).
I nisu ovi s QF napadnuti zato što im je Fahro to rekao, već zato što ih je neko organizirao i platio da to urade. Mada Fahri, sigurno, ne bi smetalo da se zasluge pripišu baš njemu.
Mikado

#189 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo

Post by Mikado »

Banksy wrote:
komeba wrote:
nezavisni wrote:@komeba
OK. Postujem tvoj stav. Samo me zanima, ako mi mozes (ti ili neko drugi) pojasniti, kako to da tiraz Avaza od nekih 50.000 hiljada ima toliki uticaj na toliki broj ljudi, a najgledaniji politicki magazin u drzavi (i svi ostali mediji zajedno) nema nikakav uticaj!?
Zato sto Avaz ima direktnu podrsku Islamske zajednice i Reisa Cerica ciji je glasnogovornik,a to ti je mnogo jaci opijat od bilo kojeg obicnog medija.Naveo sam vec primjer Queer festa,sta je Avaz uradio.Dovoljno je bilo da 7 dana huska na organizatore i fest i znamo kako je zavrsilo.Moze li iko zamisliti sta bi bilo da Avaz nastavi tako godinama huskati na organizatore Queer festa...
Ovo je sasvim pogrešna procjena. Niti je Fahro toliko jak niti je to reis. Čini vam se. Glasove o svojoj moći plasiraju oni sami, e da bi narod pomislio da je to zaista tako. Precjenjujete ih, i njih i njihov uticaj (koji, naravno, u izvjesnoj mjeri postoji).
I nisu ovi s QF napadnuti zato što im je Fahro to rekao, već zato što ih je neko organizirao i platio da to urade. Mada Fahri, sigurno, ne bi smetalo da se zasluge pripišu baš njemu.
Potpis :thumbup:
Neelix

#190 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo

Post by Neelix »

nezavisni wrote:
komeba wrote:Dosadan si.Kad te covjek cita sa strane rekao bi da je Lagumdzija najveci problem ove drzave.Uopste ne citas sta ti se pise i pitanja koja ti se postavljaju.Ovdje nisi dosao da diskutujes,nego da vrsis propagandu.Ja jos uvijek cekam odgovor na pitanje za koga ces glasati...
Ne znam za njega, ali ja sam se ovdje ukljucio iz dobrih namjera. Medjutim, kad sam procitao neke tvrdnje simpatizera i clanova SDP-a, shvatio sam da sam izgleda pogrijesio. Ja fakat ne mogu razumijeti kako to da se gubitak 80.000 glasaca (sto je oko 35%) smatra sasvim normalnim. Cak stavise, za to nije kriv niko u SDP-u nego su eto, ti glasaci sto nisu dali svoj glas, postali glupi. Plus, sto se zaboravlja da na izborima 2006. npr, uopste nije glasalo 1.200.000!!! ljudi (oko 800.000 u FBiH, i oko 400.000 u RS). Svi ti ljudi ispadose glupi, jer eto nece da glasaju za SDP (zapravo nece ni za koga). Ne bi mene ovo cudilo da su to u pitanju one neke rekreativne stranke tipa BOSS, GDS, Liberali, nego jedina stranka koja bi trebala biti prava alternativa ovoj vlasti. Ozbiljni ljudi bi trebali znati da rezultat stranke ne zavisi toliko od njenih clanova i simpatizera (oni ce svakako glasati za nju), nego od ovih neopredjeljenih kojih je i najvise. Nazalost u SDP-u izgleda smatraju da je narod tu zbog njih, a ne obrnuto. U svakom slucaju, dok je opozicija ovakva kakva jest, ovi na vlasti se ne moraju brinuti.

kako je ovo pametan post :thumbup:

mogul ja odgovorit na pitanje ranije postavljeno u temi?

da ode staljin, glasao bih za sdp. ovako, necu uopste glasati. koliko je ovakvih kao ja? puno, brate, puno.
klixober

#191 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo

Post by klixober »

Ma da...dok je Lagumdzija predsjednik necemo glasati jer je Staljin.Ako Becirevic postane predsjednik SDP-a necemo glasati jer je Laguumdzijin klon,ako Komsic postane predsjednik necemo glasati jer je ustasa,ako Masic postane predsjednik necemo glasati jer je ufuran,ima ruzan dzemper i naocale...
VjecitiStudent

#192 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo

Post by VjecitiStudent »

komeba wrote:Ma da...dok je Lagumdzija predsjednik necemo glasati jer je Staljin.Ako Becirevic postane predsjednik SDP-a necemo glasati jer je Laguumdzijin klon,ako Komsic postane predsjednik necemo glasati jer je ustasa,ako Masic postane predsjednik necemo glasati jer je ufuran,ima ruzan dzemper i naocale...
Cini mi se da je SDP jedina stranka za koju ljudi, iskreno ili lazno, nije ni bitno, saopstavaju ovakve dileme.
Zar vec ta cinjenica nije dovoljno indikativna da zaista postoji problem?
klixober

#193 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo

Post by klixober »

VjecitiStudent wrote:
komeba wrote:Ma da...dok je Lagumdzija predsjednik necemo glasati jer je Staljin.Ako Becirevic postane predsjednik SDP-a necemo glasati jer je Laguumdzijin klon,ako Komsic postane predsjednik necemo glasati jer je ustasa,ako Masic postane predsjednik necemo glasati jer je ufuran,ima ruzan dzemper i naocale...
Cini mi se da je SDP jedina stranka za koju ljudi, iskreno ili lazno, nije ni bitno, saopstavaju ovakve dileme.
Meni je to indikacija da je SDP jedina prava alternativa nacionalistima dok plasiraju ovakve price.Za NS ovakve price ne postoje jer ne predstavljaju nikakvu opasnost za vladajucu sestorku.
Mikado

#194 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo

Post by Mikado »

komeba wrote:
VjecitiStudent wrote:
Meni je to indikacija da je SDP jedina prava alternativa nacionalistima dok plasiraju ovakve price.Za NS ovakve price ne postoje jer ne predstavljaju nikakvu opasnost za vladajucu sestorku.
Eto Lagumdzija koji je na sva usta hvalio svog Micka Dodu predstavlja opasnost za njih ? Meni se on nerazlikuje lidera sestorke koju spominjes. SDP u svakom slucaj ima dosta kvalitetnih, postenih i sposobnih ljudi, ali i kocnicare u liku njenog lidera i njegovog okruzenja koji nazalost srozava tu stranku i koji vodi politiku suprotnu ideji Socijaldemokratije. Samim tim cijenu placa i nasa zemlja na cijoj se vlasti betoniraju nacionalisti.
Last edited by Mikado on 03/10/2008 18:57, edited 1 time in total.
Neelix

#195 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo

Post by Neelix »

VjecitiStudent wrote:
becirevic je raja i legenda :D komsic je ljudina 8-) masic je levat :D
Nancy Drew

#196 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 10/02/2009 10:23, edited 1 time in total.
VjecitiStudent

#197 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo

Post by VjecitiStudent »

komeba wrote:
VjecitiStudent wrote: Cini mi se da je SDP jedina stranka za koju ljudi, iskreno ili lazno, nije ni bitno, saopstavaju ovakve dileme.
Jadne li indikacije!
Alternativa u cemu? Sta to SDP nudio glasacima koji glasaju za nacionalne partije? Koje su to vrijednosti kojima ih misli pridobiti?
klixober

#198 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo

Post by klixober »

VjecitiStudent wrote:
komeba wrote:
VjecitiStudent wrote: Cini mi se da je SDP jedina stranka za koju ljudi, iskreno ili lazno, nije ni bitno, saopstavaju ovakve dileme.
Jadne li indikacije!
Alternativa u cemu? Sta to SDP nudio glasacima koji glasaju za nacionalne partije? Koje su to vrijednosti kojima ih misli pridobiti?
Sta SDP nudi najbolje mozes vidjeti na primjeru Tuzle.Nazalost jedini pravi multinacionalni,multikulturalni grad u BiH,a usudujem se reci i jedini pravi grad u BiH.To govorim iako sam Sarajlija.Tuzla je sve ono cime se Sarajevo nekada dicilo...po svim aspketima.
Last edited by klixober on 03/10/2008 19:17, edited 1 time in total.
Nancy Drew

#199 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 10/02/2009 10:22, edited 1 time in total.
VjecitiStudent

#200 Re: Uticaj Lagumdzije na poziciju SDP - izmjerimo

Post by VjecitiStudent »

Nancy Drew wrote:
Da probate s Božom Image

Stanići do penzije
Božidar Matić
...
Ove avazovske lesinare cemo ignorisati ...
Post Reply