huh, kada bi barem pola od tog jednog djela bh politicara koje ti vidis da vodi cak i "slicnu politiku" koju ja predstavljam danas mi sigurno nebi vodili ovu diskusiju na ovaj nacin i pod ovom temom vec bi taj oteti vilajet ciji ti termin koji ja koristim bode oci zbog "tolerancije" vec odavno prnuo u sisu a ptica dodo bi bila u zatvoru vec dobrih 5-6 godina, samo 10-i dio od zasluzene presude i kazne...medjutim, politika tog "jednog djela bh politicara" je tolerantna i po tvome ukusu tako da je i ptica dodo na slobodi i oteti vilajet sanja svoje snove koje ce se ostvariti kada djedamraz postane reis u iz bih.oksigen wrote:Hm,kazes da ja ovaj moj '' razgovor'' s tobom i moje iskazivanje misljenja o drzavi Bosni i Hercegovini i njenom uredjenju , pokusaj da ja ostvarim nekakav ostvarim sitni ćar...essex wrote:
prvo, ti nemozes poistovjetoviti mene i onoga koji je ubio 200,000 i protjerao i svoje i tudje po svijetu. a sve dok vidis negiranje ratom stecenih pozicija (oteti vilajet koji je stvoren genocidom i preko 200,000 ubijenih bosnjaka samo zato sto su bosnjaci i nista drugo) i povratak na normalu iz koje moze poceti normalni dijalog o nekoj boljoj buducnosti kao sitni car ti si upravo onaj koji sve ovo i pise radi "sitnog" cara i pozicija genocidnih umova i tvoraca otetog vilajeta. hajmo poci ovom logikom....ti i ja hodamo ulicom i ja ti zavrnem ruku i tjeram te da nastavis hodati i jos te kritikujem sta sa ba kreveljis, treba nastaviti hodati, nisu ti noge svezane i slicne budalastane...sta bi ti uradio...pokusao da se oslobodis i razvalis me po mojoj gubici (to bi svako ko drzi do sebe uradio) ili ces nastaviti hodati sa korakom idiota pa da slusas prolaznike kako govore "ja kretena, ziku mu hoda ko da je progutao iskrivljenu grahovu pritku"...jedino dugorocno rjesenje u bosni je ukidanje genocidnog otetog vilajeta (blentaracija pada automatizmom), vracanje na pozicije Ustava R BiH i uz modernizaciju tog istog ustava pokusati napraviti stabilnost jer taj postupak garantuje da ce pozicija pregovaranja biti jednaka za sve, bez mrznje i ratom stecenih uslova u kojima se danas nalazimo i zelimo da od toga napravimo ono sto nikada nemoze da zazivi u bosni, a to je priznanje genocida i otimanje polovine drzavne teritorije...
ako si za stabilna rjesenja ovo ti je nesto kao BIOS kod kompjutera bez cega se ni jedan sistem nemoze podici bez obzira kako dobar operativni sistem imao jer ako BIOS ne sljaka nesljaka nista...
U pravu si !
U polemiku sa tobom sam se upustio upravo zato ,sto sam u tvom postanju, ma koliko ono ponekad bilo i nemušto , prepoznao nacin na koji jedan dio politicara u BiH ''vodi politiku''.
ha,ha,ha...jadovane, jel'se to javljas iz haga? vidim nije ti lose, priheftali te na internet..bolje ti je nego u onom stancicu u beogradu...da si znao prije bi dosao, jel'de?oksigen wrote: Taj nacin smatram potpuno pogresnim i jako stetnim za boljitak, i uopste opstanak, Bosne i Hercegovine.
ovo je poznata "briga" koja se dokazala sa 200,000 pobijenih i (neznam) broj prognanih na sve 4 strane svjeta...i naravno sada ces nam jos reci da je ovo tvoja briga kao jednog pravog bosanca...bosanac ne trazi toleranciju u slucaju genocida i nepisano je pravilo jer ga svi kao takvog razumijemo i po tome se jednostavno i poznamo i ravnamo...
samo pametan covjek spoznaje svoje greske i mjenja misljenje i stav paralelno sa tim saznanjem...uhljub ce to iskoristiti kroz iskrivljena ogledala da sakrije svoju stvarnu licnost...a obicno se i sakrivaju iza mase jer im daje sigurnost, pametnom netreba niko da ga podrzi jer vjeruje u ono u sto vjeruje zato sto je takav, razuman i shvata da nisu svi isti...oksigen wrote: Priznati cu ti nesto...Nisam oduvjek zelio dobro Bosni i Hercegovini . Ali isto tako nisam ni ucinio nista cega bih se stidio ,i sto bi me opterecivalo dok sam razmisljao na taj nacin.
Ljudi mjenjaju misljenje,i ne smatram to licemjernim i pogresnim . I nisam ja jedini...Sjetimo se samo kako smo (ogromna vecina)nekad voljeli i navijali za Yugu , a eto, svjedoci smo danasnjih razmisljanja.Proslo...
bosna je uvijek u prednosti samo zato sto je tolerantna zajednica kroz svoje postojanje. upravo ova tolerancija je smetala svima jer njih cini losima pa su skontali da to razvale kradjom bosanskog naroda po vjerskoj osnovi i zavrse ono sto je turska napravila od bosanskog naroda, podijelila ga po vjerskim linijama i gotovo unistila i stvorila idealne uslove za ove koje su dosli poslije nje da zavrse posao. pogledaj USA i Kanadu, zemlje sa toliko razlicite populacije a ono sto ih drzi je tolerancija, ono sto je bosna imala dok su po sj. americkom kontitentu jos vladali indijanci a bjelac zastupao ideju zemlje kao ravne plohe negirajuci i galilea i muslimanske pomorce koji su pomocu kineskih naprava kompas i sextan plovili po svjetskim morima i shvatali mogucu zakrivljenost zemlje zbog polozaja zvjezda. bosni netreba ni srbija ni hrvatska, bosna ce uvijek sa svojom tolerancijom i priznanja razlicitosti u zivotu i kroz zivot svome narodu uvijek biti ispred onih koji naznaju kako da zive sa onim ko je razlicit od njih samih pa ga moraju pretvoriti u ono sto su da bi ga podnjeli i shvatili kao covjeka. bosanska tolerancija je svagdje dobro dosla upravo zbog tolerantnog pristupa i bosni nista vise ni netreba, samo da se oslobodi pritiska susjednih velikonebuloza i brzo ce povratiti svoj sjaj koji je imala u proslosti...oksigen wrote: Bosnu i Hercegovinu danas vidim kao prednost , doduse u perspektivi .
Zasto ?
Pa zato sto mislim ako bi je dobro poslozili ( a za to sluze i ove aktuelne promjene Ustava) to sto smo zajednica tri naroda moze i valjati , a ne predstavljati problem.
Dobro doci i u povezanosti sa Svjetom , i sa Istokom, i Bliskim Istokom, i sa Zapadom .
I to sto smo izmedju Srbije i Hrvatske treba pretvoriti u plus za BiH, a ne u minus kao sto je sad slucaj.
a ne, BIOS je priznanje prvo sebi pa onda drugima da je u ime velikosrpskog programa pocinjen najgori zlocin na tlu evrope od zavrsetka WWII i samo sa tim prznanjem BIOS-u ce biti dozvoljeno da nastavi sa podizanjem kompjutera i da se konacno slika pojavi na ekranu i to modra boja na bjelome platnu, sest ljiljana vezenih u zlatu...dok se to nedesi imas crni ekran i jednu tackicu koja fercera i fercera i fercera...ceka na sljedeci korak koji nedostaje a to je priznanje i molba za oprost...oksigen wrote: Sve bi to moglo biti tako...Ali da bi se do toga doslo trebalo bi shvatiti da je BIOS ovog kompjutera TOLERANCIJA .
a za toleranciju, ne ocekuj da ce neko od bosanaca tolerisati oteti vilajet i negiranje genocida, kao i ono poznato cerino da je u srebrenici brat brata ubio...ko to tolerise taj jednostavno podrzava oteti vilajet i negira drzavu R BiH...
grijesis, sistem je instalisan ali mu je BIOS pogresan i zbog toga se sistem ne podize, a s time recenim nemoze ni pasti jer nije ni podignut. ovi sa strane pokusavaju premostiti BIOS ali i oni polako shvataju da je to nemoguce na nacin na koji su planirali...a kada bi u jednom sistemu svi "juzeri" bili administratori onda pozicija administratora nebi trebala ni da postoji jer nema sta da administrira, sto je "ma kaos, ba" kao sto i i sam danas mozes da se uvjeris...i jos jednom na kraju, sistem nepada jer se nemoze ni podici zbog neispravnog BIOS-a koji ceka na priznanje i zahtjev za oprost...oksigen wrote: I dok god to ne skontamo, nikakav operativni sistem necemo moci instalirati , on ce padati ponovo i ponovo...I niko '' sa strane'' nam ga nece dobro instalirati. Sve su to manje, vise hakeri ,koji nam ugradjuju pogresne drajvere .
Jedini OS koji ovdje moze funkcionisati je onaj koji ima tri juzera i svi su administratori( jedan nije moguc).
U suprotnom citav sistem pada.
ne, to samo znaci onu staru "mir mir svak je kriv" sto je pokusaj prebacivanje krivice i na zrtvu sto je jedna od zescih fasizoidnih ideja i koja samo pokazuje koliko duboku su velikosrbi zagrizli na putu zlocina i genocida...nazivanjem stvari i dogadjaja njihovim pravim imenom je dug prema pobijenima, priznanje tih imena od strane pocinilaca je prvi korak ka pokajanju, sto pokrece onaj nas zajednicki kompjuter do one slike na ekranu vec pomenute...oksigen wrote: Znaci, iskren ,strpljiv i posten dogovor kucu gradi .A pausalno ''frljacanje '' pobili toliko, protjerali toliko,nazivati nekog genocidnim sigurno nije nacin da se dogovor postigne . Upravo suprotno.
ша је ба ово? political statement? ја се никада нисам бунио када ми човјек одговара читав текст на ћирилици јер га сматрам равноправним писмом али овако је чиста провокација...ево ти на чирилици само да знаш да нисам од оних који се јежи када је види, мишу мали великосрпског пројекта...oksigen wrote: И онако успут, ја нисам геноцидан . А онај ко ти је то причао, грдно те је слагао.
tvoje vidjenje pozitivnog nije opstedobro pozitivno i s te tacke je relativno i beskorisno, cak ti ni iskrivljena ogledala nemogu pomoci jer tesko da ce se neko u njima prepoznati a ponajmanje tebe kao jednog od pozitivaca...oksigen wrote: PS.
Taj sitni ćar koji sam na pocetku posta, ogleda se u tome, da je sva ova moja pisanija zbog toga, da ja mali pokusam da makar mrvu uticem na tok stvari .Nadam se pozitivno.