@torcida, nije zastava problem, problem je redoslijed isticanja zastava. Ako istaknes prvo drzavnu zastavu pa onda tu "kulturnu i ideolsku" zastavu hrvatskog naroda u BiH - nema problema. Svako drugacije isticanje zastava nije nigdje dobro doslo.torcida wrote:-slažem se da su ravnopravni, da participiraju u vlasti i da imaju na papiru sva prava kao i svi ostali građani ove države..(papir trpi svašta), ali stanje na terenu nije tako idilično kao pisano slovo,, ravnopravnost u bh okvirima znači da se volja najmanjeg naroda može (legalno) nadglasati, da bošnjaci i srbi mogu izabrati svoje predstavnike mirne savjesti a da hrvati, u slučaju da su razjedinjeni, mogu dobiti hrvatskog predstavnika izabranog od strane bošnjačkog korpusa(!?) i sve po zakonskoj (demokratskoj i ravnopravnoj) proceduri, da mu se može zaplijeniti nacionalna zastava (ne nacionalistička i ne zastava r.hrvatske već njegova kulturna i ideološka!) bez ikakvog valjanog zakonskog osnova i uprkos toj deklariranoj ravnopravnosti, svako isticanje kulturnog obilježja hrvata je u startu selektirano kao separatistički akt (dok recimo turska zastava ili ljiljani to nisu-ne umanjujući pov.značaj ljiljana za ovaj teritorij!)kontra međunarodnopriznate države koja eto, svojim zakonima i propisima nije navela ovu zastavu kao šovinostičku, rasističku ili nacionalnouvredljivu bilo kome niti se s njom ruši pravni poredak države u kojoj svi živimo ali eto, brojčana nadmoć diktira uvjete demokracije.....iskreno, ja ovdje ne vidim ravnopravnost niti bilo kakav vid demokracije već klasično šikaniranje i potpunu marginalizaciju jednog lafo konstitutivnog i ravnopravnog korpusa u ovoj federalnoj simbiozi...hadzofield wrote:hrvati jesu ravnopravan narod u BiH sva imovina im je vracena, participiraju u vlasti i imaju ista prava kao i svi ostali gradjani BiH...torcida wrote: p.s srbi (ne hrvati pravoslavne vjeroispovjesti) jesu ravnopravan narod u hrvatskoj... sva imovina im je vraćena, participiraju u vlasti i imaju ista prava kao i svi ostali građani rh,,, nemam dvostruka mjerila i ne želim ni 1% više prava nego što ih ima moj prvi susjed pa makar on bio i klingonac ako mu to odgovara a vala definitivno ne želim ni obratnu situaciju,,jednostavno čist račun-duga ljubav i svi zadovoljni
-imovinsko pitanje nije riješeno i sva imovina nije ni izbliza vraćena prijeratnim vlasnicima, počevši od hnž pa do rs...primjer iz mog kraja, stari grad je svjedok modernog apartheida i s obzirom na klimu u državi, stvarni vlasnici posl.prostora i kuća mogu da klepeću ušima...dobit će svoje prostore u posjed kad se i falklandski otoci kvalificiraju na sv.nog.prvenstvo!
Evo,ja zivim u USA i imam istaknutu zastavu BiH,a moj komsija Argentinac istaknutu zastavu Argentine, ali obadvojica imamo i istaknute zastave USA na propisani nacin. Nemamo problema jer je tako dozvoljeno. Da istaknemo samo zastave drzave BiH i Argentine bili bi odmah upozoreni.